Дневна и ноќна рутина - чистење и нега на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Nika666, 20 март 2011.

1. rarepearl

rarepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    117
    да, мене одличен ми беше , измазнува, изедначува, слабо хидрира

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    1.707
    Здраво здраво.
    Ми треба помош од вас искусни девојки да си направам некоја рутина малце да си го негувам лицево. Имам производи ама не сум редовна. Лицето ми е комбинирано нормално со мрсна т зона, летно време пеги обавезно ми излагаат. Немам нешто проблем само чисто онака за изедначување на тенот и чисто лице нормално, тазе породена па немам време за шминкање а сакам да изгледам пристојно и без шминка хаха. Единствено некогаш знам да приметам бели затворени како нерамнини, кога ќе ги стиснеш излагаат а вака не се приметуваат. Whiteheads мислам се викаат.
    Е сега сакам да вметнам и нешто против стареење на кожа,ретинол знам не можам бидејќи дојам, пептиди за што се ?
    Моментално ги имам тонерот со прополис и есенцијата со слуз од полжав на cosrx, и зелената крема од белина на др.конопка (многу ми одговара). Што да вметнам друго, како да ги користам овие од cosrx, наутро навечер? Дали е океј овој серум што ќе го прикачам подолу? Крема да земам ноќна некоја со пептиди? Оваа ми фати око (слика подолу). Исто, за наутро треба витамин ц некој, и спф знам.. Исто читав фален е серумот со боровинки од белина, океј е тој? Help a girl out.
    Ама ако може што поедноставно зашто со бебево немам време за многу шлапкање.

Прикачени фајлови: