1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневна и ноќна рутина - чистење и нега на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Nika666, 20 март 2011.

1. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    10.317
    Јас имам комбинирана кожа. Цело време купувам, комбинирам продукти разни ама искрено и немав континуитет во аплицирање на истите. Што креми фрлив скоро цели полни. :D Немам акни, ама имам флеки од сонце воглавном. :|
    Кога ми велеше мама стави си капа, стави си крема, не си стискај лицето како помала а јас не слушав. :D

Пред три недели си ветив дека последно купувам, и дека редовно ќе ги користам. Така да веќе три недели си терам со рутината насабајле и навечер (киселините за навечер не ги аплицирам сите, туку комбинирам). :) И искрено има разлика за три недели, мотивација имам да не престанам и да се префрлам само на спф. :D

Иначе ако имате препорака за ноќна крема, пишете ја. :D
    Сега истата ја користам и наутро и навечер.

Ова е се' што користам/комбинирам:
    20260309_120201.jpg
    20260309_120435.jpg
    20260309_120451.jpg

На Aleks.mar, koritsaki и bookslover им се допаѓа ова.
  2. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    262
    Од последната слика според мене покриена си со ноќна крема. Крем со СПФ наутро, а другиот крем за навечер.

3. m.bt23

m.bt23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    27
    Мала помош. Кремата и гелот ми одговараат одлично сега сакам да го вклучам и пилингот. Имам комбинирана проблематична кожа. Ако може некој да ми помогни што да користам наутро што навечер и некој серум плус.l images (3).jpeg
    balea-beauty-expert-tecni-piling-za-lice-sa-bha-kiselinama-125-ml-cene.jpg balea-med-ultra-sensitive-gel-za-umivanje.png

4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    24.517
    Можеш пилингот. Ова е всушност тонер, ставаш минимална количина и оставаш да се исуши.
    Врз него можеш серум и крема.

Од серуми плус можеш нијацинамид и азелаична киселина.

Првиот наутро, салицилна (пилингов) и азелаична навечер.

Ти треба и ноќна крема.

5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    8.460
    Серум Нијацинамид за наутро, според мене толку. Јас го користам со цинк од балеа, супер ми е. И спф крема затоа што користиш салицилна киселина навечер.Јас имам многу проблематична кожа и less is more. Кога трупав свашта на лицето се направив бумбар. Навечер само хидрирај со кремава после пилингов. Не би ставала ништо плус за почеток. Па види како ќе бидеш.

Едит: Сега гледам дневна крема била. Спф секако вметни, и нешто за навечер. Јас ова ставам
    https://www.google.com/search?clien...fEDHZIaDlgQtKgLegQIGhAB&biw=360&bih=701&dpr=3

Последна измена: 10 март 2026 во 06:46
  6. m.bt23

m.bt23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    27
    а да ја користам истата крема и навечер? плус има спф 30 или мора нешто плус?

а хијалуронска киселина серум наместо нијацинамид да ставам?

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.387
    Допаѓања:
    110.905

Кремата со спф наутро користи ја. Од истата линија има крема без спф, за навечер можеш да ја земеш таа.

8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    8.460
    А да не видов дека има спф, тогаш само нејзе наутро. Јас покрај нијацинамид и салицилна имам азелаична киселина користено само, кај мене немала добар ефект, овие 2те да и затоа не сум експериментирала многу. Еднаш на кослов пишав се зезнав опасно и од тогаш сама на сигурно си одам.

9. m.bt23

m.bt23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    27
    а препорака за некој антиејџ серум и како да го вклопам со трите производи од погоре?