Дневна и ноќна рутина - чистење и нега на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Nika666, 20 март 2011.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.980
    Допаѓања:
    10.608
    Пробај со домашни маски за лице и сапун за пилинг на Дове.

2. Bobak

Bobak Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2025
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    19
    И за колку време да очекувам резултати со ова

3. evinaevina8

evinaevina8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    305
    Здраво женски. Имам 35 год., и освен бебешки сапун и нивеа крема друго ништо немам користено за лице оти имам осетлива кожа. На лицето имам малку дупки од акни и кафеави дамки, дали од сонце или од што ми се појавуваат не знам. За прв пат купив крема на лореал со спф 50 ама претешка е на лице и сакам да пробам нешто друго. Имам и брчка на челото сакам и за тоа нешто да користам или рано е уште?
    Препорачајте ми со што да го негувам лицето, да ми се намалат дупките од акни и кафеавите дамки, па по можност и некои брчки?

Последна измена: 16 април 2026
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.850
    Допаѓања:
    83.175
    Каков тип на кожа имаш?

5. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    45
    Девојки здраво :hai:, сакам да воведам серум во дневна и ноќна рутина. Последен пат кога воведов серум беше со салицилна киселина и беше дадена рутина од сајтовиве за рутини, го изгорев лицето на неколку места и од тогаш не користам ништо од тоа. Сакав да воведам серум со ниацинамид, хијалуронска киселина и азелаична киселина. Може да ми предложите кои се добри за почетник и како да се користат? Сакам ниацинамид да го користам во дневата рутина а другите два навечер со што серумот со азелаична киселина првично би го користела 2 пати во неделата. Поздрав :)

6. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.850
    Допаѓања:
    83.175
    - Азелаична киселина - Geek&Gorgeous
    - Хијалуронска киселина - Geek&Gorgeous
    - Ниацинамид серум, во моментов имам на Балеа и презадоволна сум од него, одличен е. Го препорачувам.

Азелаичната киселина е супер и за почетници, не верувам да имаш некаква реакција. Но, ако ти е страв да не ти дојде премногу за почеток, можеш да тераш со 2-3 дена пауза од едно до друго нанесување. Тогаш кога нема да ставаш азелаична навечер, слободно мачкај си од хијалуронскиот серум.

Пред серумот (наутро и навечер), можеш да нанесеш и некој хидратантен тоник за лице, тоа по избор. За мене лично, тоникот прави огромна разлика, па не го изоставам никогаш.

На LaRuz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    45
    Ти благодарам за предлозите. Може да ми предложиш некој хидратанен тонер, имам комбинирана кожа јас со пори, немам проблем со акни. До сега рутината ми беше наутро миење со Bioderma Sebium Gel moussant ставам крема Cica Calming sun cream spf 50+ од eyenlip. Навечер мијам прво со Mighty Melt од Geek&Gorgeous па повторно Bioderma и на крај Salmon Caring Centella Cream со што не ми се погоди баш и чуден ми е. Кратко пробав со серумите од Medicube, peptide serum и triple collagen serum и некако многу лепливи ми се и ми искачаат бубулици после нив и девојкиве во coslovemetics не ми кажаа како да се користат. Генерално сакам да ја сменам рутината и да пробам нешто ново. Поздрав

8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.850
    Допаѓања:
    83.175
    И мојата кожа е комбинирана, засега фаворит ми е Pyunkang Yul тоникот, одличен. Essence toner пишува на шишето, темно сина боја е амбалажата. Го има во coslove и мислам дека го има во едно ептен поволно сетче за околу 700 денари, со мали верзии од неколку нивни продукти од таа линија, плус шишенце од тонерот (100мл). Прекрасен е за хидратација, дефинитивно ми е омилен.

Супер ми се покажа и Tonymoly mocchi тоникот. Него го користам веќе две години можеби. Класичен млечен тоник, многу ми ја живнува кожата и многу е хидратантен. Исто, скроз одлична зделка е - шишето е 500мл (чини 1000 денари) и предолго трае.

На LaRuz му/ѝ се допаѓа ова.