Дневна и ноќна рутина - чистење и нега на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Nika666, 20 март 2011.

1. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    14.063
    Супер е, многу ми е подобра од обична мицеларна вода бидејќи е двофазна и попријатно ми е да чистам лице со туфер отколку да мачкам маслен чистач по лице. Не ми ја суши и затегнува кожата после чистење и составот и е добар, веќе трето пакување трошам.

На Aleks.mar му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    83.790
    Малку експериментирав со budget friendly производи и еве предлог за рутина за на одмор, или ако на некоја ѝ треба идеја за нешто ептен едноставно и хранливо.

Наутро:
    - Балеа ultra sensitive jelly wash гел за лице
    - Балеа тонер (Balea beauty expert hydration toner)
    - Балеа glow serum
    - СПФ Beauty of Joseon

Навечер:
    - Масло за лице Beuty of Joseon
    - Балеа ultra sensitive jelly wash гел за лице
    - Балеа тонер (Balea beauty expert hydration toner)
    - Балеа Vital+ serum
    - Балеа крем (Balea med ultra sensitive Barriereschutz Creme)

Изненадена сум од Балеа Vital+ серумот и кремата. Серумот дефинитивно ќе го купам повторно, се заљубив во него. Тонеров исто одличен, хидратантен за мерак. Мене сонце не ми прија баш и често се нафрлам додека сум на одмор, ама годинава одлично поминав со една-две мали акни кои брзо се средија.

Слики од Балеа продуктите во спојлер, а ако нешто не се гледа - тагнете ме.

Да ми се потроши маслото за чистење лице, веројатно пак ќе го купам Балмот за лице на Балеа. Одлична цена и супер производ за вадење шминка, изненадувачки добро ми пријаше. Единствено не би го купила пак glow серумот. Има убава формула - конзистенцијата му е како на јогурт отприлика, ама освен што добро хидрира, не гледам некаков посебен ефект. Далеку подобар им е ниацинамид серумот, па мислам дека пак ќе го купам него. По којзнае и кој пат веќе, ама навистина е одличен.

На sweet-cherry, bookslover, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  3. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    14.063
    Имаш супер рутина. И јас сум позитивно изненадена од кремата на Balea, ми остава ептен пријатно хидратантно чувство по нанесување, а баш немав некое очекување.

Последна измена: 30 јули 2026
    На Annath и Mishela им се допаѓа ова.
  4. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    5.705
    Ноќна рутина -вадење шминка
    IMG_20260730_184231.jpg IMG_20260730_184249.jpg миење лице
    IMG_20260730_184318.jpg
    Лосион за акни и крема
    IMG_20260730_184441.jpg IMG_20260730_184521.jpg
    Еднаш до двапати неделно ставам Сона Дуо затоа што почнав да ја користам пред кратко време и многу ми ја суши кожата, па ја вметнувам полека во рутина
    На денови кога не користам Сона користам Азелаична киселина само навечер IMG_20260730_184707.jpg IMG_20260730_184500.jpg
    Утринска рутина
    Миење лице со вода , по потреба со Дермо пјур ако е мрсно, лосион Леа за акни и Пурито
    СПФ
    IMG_20260730_184620.jpg

На Aleks.mar му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    83.790
    Исто, многу бев скептична. На крај ме изненади ептен, би ја купила пак. Ќе биде супер и за во постудените денови, многу хидрира и не е тешка. Плус цената, живо џабе. Под 200 денари беше мислам, топ зделка.

На Annath, fbaby и Witchy-style им се допаѓа ова.
  6. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    5.705
    Да напоменам 90% од овие производи ми се препорака од дерматолог, освен Леа лосионот и мицеларната вода . Се ова одговара на мојата сува кожа со хормонални акни.Презадоволна сум од се, ги купувам производиве повторно и повторно, единствено можеби би ја сменила кремата со СПФ на Биодерма затоа што не стои добро под мојата пудра на Севентиин што е silicone based. Ако имате препорака за добар СПФ што е за кожа склона кон акни, пишете слободно.

7. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.985
    Допаѓања:
    5.868
    Medicube серумот дали е добар ? Ми го препорачуваа во зегин..

8. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    14.063
    А башка и budget friendly верзија е за Aveeno oat calming кремата. Гледам доста ја споредуваат како одлична замена, бидејќи кај нас Aveeno не е достапен.

Генерално Balea имаат фини производи со фин состав, од многу производи сум позитивно изненадена.

На Annath и Mishela им се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.590
    Допаѓања:
    112.192

Одличен е. Дава сјај на кожата, го дава баш оној plump изглед. Од истата линија од кремата во туба и од спф кремата сум презадоволна. Иако планирам наскоро да ја земам и zero pore spf 50 , да ја пробам за мрсна кожа мислам поврќе би ми одговарала.

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.433
    Допаѓања:
    126.193
    Дневна
    IMG_6147.jpeg

Ноќна (салицилната и ретинолот сега засега двапати неделно ги комбинирам )
    По грешка балеа масленото е во дневна најчесто навечер т.е после работа го користам
    Вит Ц ставам двапати пред сите серуми. Така ме советуваа во coslovecosmetics. Многу пријатен е серумов na natura siberica и ич пари во ДМ.
    IMG_6148.jpeg

Малку е комбинација и од chat gpt и за овие два месеца со оваа комбинација ми се подоправија порите

На Aleks.mar и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    433
    Ако првата слика е дневна рутина, а маслото од балеа е масло за чистење, јас би ти предложила да го користиш навечер, како дел од двојно чистење и отстранување на спф. Наутро чистење на лицето со масло според мене не е потребно. Нека ме поправат поискусните.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    83.790
    Пишала дека по грешка го сликнала кај утринската рутина, така што, мислам дека е океј.

@eli25 јас само би го флипнала овој витамин Ц серум во ноќната рутина, не би го користела наутро. Пред сè затоа што има ретинил во составот (дериват на витамин А), па ми се чини дека побезбедно е да се користи навечер. Го имам користено и јас, прекрасен серум. Но немој да го користиш во иста вечер со ретинолот. А за наутро, подобро е да му се најде некоја друга замена, некој друг витамин Ц серум ако баш сакаш да имаш таков серум. Според мене, доволен ти е и само B bomb.

На eli25 и Mim1mi им се допаѓа ова.