Дневникот на Кери (The Carrie Diaries)

Discussion in 'Серии и емисии' started by Elena-97, Jan 2, 2013.

1. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Интересна епизода :)
    Особено беше погодена музиката, една од причините што воопшто ја гледам серијава е заради песните што траат :D
    Инаку, сега засега најинтересен лик ми е таткото на Кери и Дорит, многу ми е смешен. :lol: Срцка е :inlove:

2. Emma89

Emma89 Популарен член

Аии, заборавив пак, излегла нова епизода. Супер.
    Инаку и мене не ми се допаѓа Себастијан воопшто.

3. Hipster

Hipster Форумски идол

Не баш спротивно мислам дека не е завршена приказната, што знам, мислам дека ова е само почеток.
    Инаку зашто не ви се свија Себас, мене баш ми е кјут, и глумецов одсекогаш ми бил хот.
    Баш штета ако го заменат.
    Еве и дека не е крај за Себас, барем како што сватив од 21та секунда :D
    http://www.youtube.com/watch?v=SpqLwpn0x18

Иначе добар лик е Лариса да, баш го буди дивото во Кери.
    Вака ми е то гоод то би чру.
    Ипак не е Кери толку навина и послушна и добра, барем јас не ја замислувам така и на 16 години.
    Валт ГЕТ АУТ ОФ Д КЛАЗЕТ НАУ!!!! Поглупа одлука амин.

4. kravce

kravce Форумски идол

^Не ми е по вкус :D уште од првата епизода кога го видов, кога збореа као еве го најголемиот фраер..и коа се појави |( :D
    Абе...таму кај 8 секунда мене ми изгледа како да е завршено со Себастијан :^) :D А мислам дека е, зашто испадна као ајде френдс се сега, но мор хард филингс :^)
    И нов дечко а? Па добро, овој ми изгледа по симпатичен :$

5. LilBaby

LilBaby Популарен член

Меги и Волт ми се ептен симпатичен пар. И Себастијан со Кери ми се допаѓаат, ама ако, нека има страглс малку. На Себастијан ушите да му ги јадам. :D
    Ја мислам дека Лариса совршено и доаѓа на Кери како одговор на сите безобразни прашања, оваа нели како постара и поискусна, доаѓа како енциклопедија за секс. Ама оној со Тина Тарнер фризурката што и се упушти на Лариса во кревет ми беше урнебес, лајн кинг. :D
    Забавата ми беше so '80s.

А за промото . . . дај бре нека ја макнат Дона, на живец ми игра, мора и по некое такво мрсулче да се мота низ серииве. |(

6. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Многу убав овој гејот што му се пушташе на Волт :D
    Инаку Кери се повеќе и повеќе ми се допаѓа како се поставува. Девојчево одлично си ја врши работата. Башка сестричкава ѕверка е :D Lamee :D
    Уф, ми се чини нема да пропуштам ниту една епизода. Како ги фатив вака со ред, мх, мх. Едвај чекам наредна

7. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

И јас ги изгледав досега излезените епизоди. :D
    Се согласувам со сè што сте кажале за споредбите меѓу двете серии, ама сепак јас сум за оваа, па шта буде - нек буде! :)
    За ништо не ја менувам онаа „големата“ Кери, ама отсекогаш ми биле интересни овие тинејџ-глупости.
    И оваа актерка има некоја харизма, некоја жичка што ја прави посебна. А факт е, дека е мнооогу поубава од Сара Џесика Паркер - која патем ми е многу чудна, нема некоја вонсериска лепота, а сепак те влече да ја гледаш пак и пак и сè така до бескрај. :)
    Сума сумарум - засега серијава е океј и се надевам дека нема да ја расипат. :worried:
    По ГГ, почнав да ставувам од расипување на сериите. :rofl:

Фејврит капл и мене ми се Меги и Волт. Преубав е овој, поубав ми е и од Себастојан. :$

8. Sanniii

Sanniii Популарен член

И јас почнав да ја гледам серијава, да си ги фатам со ред епизодиве.:D
    Ми се чини дека сум единствена што кога ја гледам, не ја споредувам оваа Кери со онаа од "Сексот и Градот". Можеби е до тоа што никогаш не сум ја сакала S&C како серија, а ниту ми се јавила желба да почнам да ја гледам.

Инаку се согласувам со горенаведените критики дека серијава ептен влече накај тинејџерска, но сепак интересна е за гледање и тепање на време. Девојкава која ја игра Кери ми е преубава. Има слатка насмевка и преубави плави локни. Човек да не ги тргне очите од нив.:wasntme: Другарот Волт е многу симпатичен, само штета што е геј. Дечково Себастијан ни малку не ми е убав или пак шармантен, уште па кога ќе го каже она Bradshaaaaw коса ми се крева.|( За крај, Лариса ми се допаѓа ептен како лик. Забавна е, и има поголемо искуство од Кери кое се повеќе и го пренесува што и помогнува полесно да се вклопи во новава средина.

Се на се`, не е лоша серијава. Ќе продолжам да ја гледам, па ќе видиме како ќе се одвиваат дејствата понатаму. :)

9. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Излезе новата епизода?Ако може некој да стави торент. :)

10. Sanniii

Sanniii Популарен член

Waka-waka likes this.
  11. Konfetka

Konfetka Истакнат член

Од прво ми беше безвезе дека Кери остана без Себастијан но богами (с)и најдоа убава замена. Фустанот што го носеше и беше многу модернистички но како и во Сексот и Градот таа го искомбинира на свој начин со многу накит. Меги убаво и покажа на таа шмизлата каде и е местото. Сепак некако сакам да има повеќе заплети вака ако оди се како подмачкано понатаму ќе почне да станува досадно за гледање.

12. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Јас мислам дека целава ситуација со мајката беше убав контраст, бидејќи во 90% од серииве мајките на слаткото момче се лоши и дигнати, јас тоа и помислив, дека госпожава Кик ќе биде лоша со Кери,ама се случи спротивното. И мило ми е што оваа Блајв (море,море на сите им ги запамтив имињата!) не играше некоја огромна улога во епизодава, мислев дека ќе се деси некое огромно фијаско.
    Џорџ е ептен сладок, супер се со Кери. Овој повеќе ми се допаѓа од Себастијан.
    Маус и нејзиниов Сет, срциња се, мој омилен пар!
    Следната епизода ќе биде интересна, Кери пробува да готви вечера за денот на благодарноста :D
    И Кери и Џорџ ќе се :* , барем тоа го видов од промото.

13. LilBaby

LilBaby Популарен член

Леле Меги ми беше најсмешна, како се буткаше со Дона за сепарето. :rofl: И во последната сцена Hi, he is my boyfriend. :D Дона совршено си ја игра улогата на bitch, и slut воедно.
    Сексот беше ту уајлд, се тресеа чаршафи.

14. Mishela

Леле, онаа шмизлата, Дона чинам се викаше.
    Ми личи на коњ во фацата. :D
    И овој новиов момак на Кери воопшто не ми се допаѓа.
    Волт и Меги ми се најубавиот пар во серијава. :wasntme:

15. mila89

mila89 Истакнат член

И јас почнав да ја гледам серијата, тинејџерска е малку повеќе ама ок ми е за сега.
    Туку мене ми текна на една епизода од Сексот и градот каде Кери раскажуваше дека во младоста останала трудна од еден келнер што била со него само една вечер и абортирала после тоа, ви текнува? Па одеше она после во истиот ресторан и сеуште работеше истиот дечко таму и тој не ја позна. На крај заклучи дека ја донела вистинската одлука со абортусот.
    Не се сеќавам само дали било тоа во тинејџерските години и подоцна.

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Ах мене па не ми се допаѓа ништо посебно овој новиов,
    Себас ми е појебозовен и посекси, ама испадна говедо со Дона.
    Да тоа со мајка му на новиов испадна многу поокеј него што очекувавме.
    Сите си имаат слабости и добра страна, па дури и разгалените богаташици.
    Меги е опасна, ептен ми е забавна.
    Мене Маус и Сет не ми се нешто интересни онака.
    Послатки ми се Валт и Меги, иаку мислам дека Волт сепак треба да си признае дека е геј.
    Промо за следната
    http://www.youtube.com/watch?v=znshfth_BNI

sweet-cherry and Mishela like this.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Меги беше најдобра во епизодава :D ју гоу грл. Така треба :!:
    За момциве
    :^) :worried: да појдам јас таму да бирам глумци за машките ликови, може? :D

Sanniii and Mishela like this.
  18. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Продолжив да си ја гледам серијава, онака ми исполнува време башка интересна ми е, а и доста сменив мислење за Кери, ептен ми е слатка, посебно во последната епизода.
    И морам да признаам доста умешно се снајде со фустанот, мене доста ми се допадна.А за Себастијан и Џорџ, мене Себастијан ми е далеку посладок, ама па кај ја најде Дона, ми иде на нерви ради тоа :D А најсладок пар ми се Валт и Меги, срцки се.И Mеги страшно многу ме потсетува на Leighton Meester.

Hipster likes this.
  19. Sanniii

Sanniii Популарен член

Кравче нека позајмат некој од екипана на TVD, нема да згрешат.:wasntme:
    Инаку онака беше епизодава. Ништо посебно, но имаше и некои интересни моменти како "тепачката" помеѓу Дона и Меги. Ме изнасмеаја како се препукуваа и тераа инает. И на крај кога седна Меги и направи една Like a boss фаца.:mm:

Добро е што ја немаше во епизодава Дорит. Ужасно антипатичен лик ми е, само се плетка некаде и постојано е нешто лута и навредена. Покрај тоа, сакајки да и доловат некој тинејџерски изглед, бајаги грдичка ја имаат направено со креонот под очи и јакиот кармин.:worried:

И да, Лариса многу фалеше во епизодава.:angel:

kravce likes this.
  20. Mishela

Има нова епизода, ама нешто ве нема на темава. :)
    Кај мене моментално се симнува, па ете ви торентче за да си ја симнете.
    http://thepiratebay.se/torrent/8160926/The_Carrie_Diaries_S01E06_HDTV_x264-LOL_[eztv]
    Ќе искоментирам откако ќе ја изгледам. :$