Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневникот на Кери (The Carrie Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Elena-97, 2 јануари 2013.

1. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Добро луѓе од кај овој муабет дека нема да се продолжи серијава?Зарем е можно такво нешто?Нека ви текне само колкава фама имаше пред да почне и сега да ја завршат само со една сезноа не ми се верува :^)
    Многу ми е криво за Себастија и Кери и на крајот толку се сожалив што во моментот се ставив на нејзино место кога бев помлада, со мече во раката и си плачам :'(
    Дорит ми беше слатка ваква природна, многу повеќе ми допаѓа овој изглед а и дечкото и е бонбонче.

2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Aлекче,не дека нема да се продолжи со сигурност, но има можност не е исклучена.
    Официјалните рејтинзи и се слаби,не толку колку што очекувале вајда.
    А информации од тука
    Но ништо не е сигурно уште,и јас несакам да ја укинат, ама ете некои не мислат така.
    Ќе има наскоро сигурна информација, дали 100% ќе ја укинат или не.

На alekce83 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.095
    Конечно да се случи нешто со Маус, ужасно досадна беше.
    Инаку, не знам дали забележавте, Деб е всушност глумицата што ја глумеше Nina Katz во "Sex and the city", бивша на Aidan и колку и да не ја споредувам серијава со SATC, како таква ја имам запаметено и глупаво ми е да ја гледам како девојка на Том...

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Само мене не ми е трагично раскинувањето со Себастијан :angel: Не го можам и не го можам. Не ја гледам ни хемијата меѓу нив, нити некоја сексуална привлечност да има :| башка што ич не ми се свиѓа :wasntme:
    И се пронајдов во Кери во епизодава, оти стално дрднам и што треба и што не треба. Убаво и рече тој, -колку повеќе збориш толку понепријатно се чувствувам-Почнав да се анализирам самата зашто све морам да кажам :D
    Го ѕирнав промото, ќе биде интересна епизодата. Мислам дека Меги конечно ќе дознае за Волт и заради тоа ќе се караат. :^)

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Jас пак, сè повеќе си пронаоѓам сличности со карактерот на Кери - дури и си се видов самата себе си во кадарот кога седеше замислена над тетратката, во стилот - шта речи, а не заплакати. :lol:
    Поинтересна ми беше Маус со оној нејзиниот, него ли Кери со трогателните кавги. :D
    Сама си беше крива - зборува, а не остава простор за да исполни (или срце не ѝ дава) дури и она кое си го замислува. Ме нервира оваа нејзина препосветеност кон Лариса и кон магазинот, јас не ги љубам толку кариеристите, оние страсните како неа и затоа и ми беше трагична во оваа епизода.
    Сама јала - сама одговарала. :!: :D
    Дорит ми беше поинтересна, жива ѕверка е! Е само, не ми се допаѓа пораката, т.е. она што некако ко да го сконтав меѓу редови, ама факт е дека Американците отсекогаш биле „понапредни“ во негатива.
    И овој пат не го гледам промото за наредната епизода, ќе ѝ ја препуштам работата на мојата фантазија при некое досадно предавање. :$
    И ќе си чекам до наредниот вторник. :)
    Се знае до кога ќе прават пауза или?

6. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Сестра и на Кери: Мала, мала али све бих ти дала. :rofl:

Кери и Себ - типична американска приказна, скарај се, некој ќе ти го покаже патот, ти одиш и кажуваш дека банално било сето тоа кога се сакате, а дечкото напраил глупост во меѓувреме и тоа со нејзината најдобра другарка. |(

Не сум ни најмалку изненадена за Меги и Себ, суптилно му се упушташе неколку епизоди уназад, прашање на време беше кога ќе делува во акција.
    Фалеше во епизодава уште со татко и на Кери да се спанџа.

Приказната остава простор за 2ра сезона.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Кери...Искрено веќе не ја поднесувам.
    Му раскинува на детето како добар ден е*ате глупава. Само таа заслужува да не ја лажат, само таа е светица бла бла. Сериозно ме изнервира во оваа епизода.. Cow!

П.С. Меги, карактер колку оштетено влакно од коса. Ете толку слаб!

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Ситуацијата помеѓу Меги и Себастијан беше тотално непотребна!
    Јас некако потајно навивам за Кери и Кид, иако многу ме нервираат, ама сепак убави ми се за око.
    Се надевам дека ќе си легнат на брашното во втора сезона, ако ја има. :wasntme:

А Дорит - тотално лош пример за тинејџерките.
    You've been a very bad, bad girl Dorrit. :!: :D

Патем, фустанот за Џуниор пром што го носеше Кери беше прекрасен, совршенство.
    Омилено парче облека од цела сезона, морам да признаам. Во пакет со штиклите, оо туго, прекраснотија од комбинација.
    Па и колку слатко стоеше на неа, бонбона.
    Навистина е Шери Хил ? :?:

Најawkward сцена од целата сезона, дефинитивно оваа. :D
    Незаборавната.

И дали дека се навикнав да ја гледам со огромните кадрици, многу ми е чудна и не-Кери со права коса. :D

Ej да, да не заборавам да го спомнам и „најклишето“ - најроментик сцена, онаа со Себастијан која верувај дека ја паметите - бакнежот во базен, некаде меѓу првите епизоди. :wasntme:

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Многу некако брзо се одвиваа настаните во епизодава, дури и пребрзо.
    Ме нервира вака кога цела сезона влечат едно те исто, а во последната натрупуваат се`.:^)

Кери и Себастијан скарај се, смири се и се` така одново. Досадни ми се ептен. Кери најпрво да си се договори што сака и како сака, а не се случила една најмала глупост, а таа I wanna break up with u.|(

Дорит колку е понапредна од Кери тоа чудо едно. Еднава се мисли 100 год. окулу прв однос, а другава дали 3 дена се знае со дечкото, одма е спремна. Остај тоа што уште не и паднале млечните заби и прашање дали има 15 години.

Татко и` на Кери ми е многу смешен значи. Откако се запознаа со Деб, all day all night at the gym.:rofl: Се заборави дечкото дека има деца. Мисли 19 години има, па се правда дома дека не отишол со девојката, туку да уплати ливче во обложувалница. Ужас.:D

Се на се`, добра е серијата. Интересна и добра за опуштање после напорен понеделник.
    Ми изгледа дека ќе продолжат со снимање, штета би било да ја прекинат.:)

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Абе па вие, Кери е тинејџерка, нормално дека ќе прави драми од секоја ситуација :D
    Туку, Дорит ми е слатка, ама побогу ДЕТЕ е, и пишуваш сценарио каде дете е заведено и има секс...видете ја бре, не можеш да речеш ни дека е згодна ни секси, туку слатко дете :tmi: лошо...

Во целава епизода (што беше налик шпанска серија) најмногу ми се допадна крајот. Ама знам, знам дека кога/ако ќе се вратат дека ќе биде завршено летото и нема да видиме ништо од забавата |( Од Кери што не бива акција, не бива, барем Волт да го видиме среќен :geek: :D

11. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Ако нема втора сезона стварно ќе се разочарам!

Последнава епизода беше ептен натрупана, се мислев дека ќе заврши во некој момент, а оно до 30 минути да ти стигнало.Ама добро, сите финалиња мора да бидат поразлични и врв на сезоната што е многу јасно, така да не ми смета.
    Кери многу нормално ќе се лути, оваа Меги се гледаше дека уште одамна го фрлила окцето на Себастијан.
    Ама Кидшо се најдобри бе! Сигурно во новава сезона (ако има) ќе се вратат пак заедно, нема смисла ова.
    Маус ко Маус, малце ми е небитна, во серијава е само за да ја теши Кери и да внесува малку лесен хумор со потресување по банални работи. За Дорит, не ми личи воопшто дете од 15 години и тоа во осумдесетите да има секс. Одбивна ми е мислата, баш како што кажа Кравче, дете е со слатко невино лице.
    Тој Милер е сладок, не викам не :wasntme: ама воопшто не личи на дете од четврта година, колку што јас разбрав. Многу е малецок за да глуми скоро возрасен човек, а и плус со 15 годишна, на што личи тоа...

Модата низ целава сезона ми беше омилена, добро, втора по ред омилена, прва ми е косата на Кери.
    Актерката е мноогу слатка и мислам дека направиле добар избор кога ја одбрале неа :)

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    После ова што и го направи Себастијан на Кери,мислам дека треба да го мавнат од серијата од серијата.
    И Меги,исто никаква личност а уште полоша другарка мислам не ми е јасна, се се ама тоа на крај не и требаше.
    Па и како се испонаша спрема Волт неможам да ја оправдам.
    Кери се повеќе почнува да заличува на идната Хери, од сексот и градот, и стилот на крај и кога пишуваше и кога се загледуваше демек замислено, иста Сара Џесика Паркер.
    Сакам следнава епизода да биде со Кери во Њујорк не во ова градчево.
    Многу се смеев на метафорите со теретаната :D Добро изведено!
    П.С Луѓе ставајте спојлери нема смисла некој можеби некој уште не ја гледал епизодава, се ќе му стане јасно само со една реченица :)
    П.П.С Втора сезона ќе има по се изгледа и еве нешто интересно за неа
    http://hollywoodlife.com/2013/04/10/the ... -together/
    Ах Стендфорд, кант вејт 8)

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    933
    Јас не сакам да се смират Кери и Себастијан, нека си најде нов :D

14. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Јас мислам дека ако го тргнат Себастијан нема да ја гледам можи серијата а и ми се допага драмата мегу нив тоа е типично за Брадшоу...се надевам дека ке има гледаност и дека ке одлучат да ја снимат пак...проблемот е то шо повекето кои ја гледале Сексот и Градот се поголеми па не можи овде истата публика да биди сепак е по тинејџерска...ама пак шо знам сепак јас мислев дека ова серија би ја гледале сите тинејџери интересна е :!: многу се нервирам кога ке ја прекинват некоја серија а толку глупи има некој па имат гледаност |(

15. Unmasked

Unmasked Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Интересно ми беше додека ја гледав серијава... Имам многу слична љубовна приказна како таа помеѓу Себастијан и Кери ... Сакам да има и втора сезона :!:

16. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Само што прочитав на официјалната фан страна на фб дека
    We are excited to announce the season 2 pickup of The Carrie Diaries! :up:

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Се навлеков и јас на серијава, како тинејџерка некоја :D Побогу, 27 години ќе полнам :rofl:

Интересна ми е, ако е тинејџерска. Кери ми е преслатка, многу ми е мила. Не ме потсетува на Кери Бредшо (Сара Џесика Паркер) воопшто, ама уникатна е, дава свој печат. Единствената сличност со Сара Џесика Паркер им е во кривите нозе :rofl:

Шала на страна, ми се допаѓа серијата и Ана Софија Роб е стварно преслатка :) Ќе продолжам да ја гледам и втора сезона кога ќе излезе.

Едит: Само дај нека ја избацат Маус од серијата, ужасно ми е напорна :^) Замара на моменти, не можам да ја гледам :lol:

18. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    И јас почнав да ја гледам серијава.Голем фан сум на SATC (и на серијата и на филмовите) и оваа интересна ми е.Мене ми се многу слични Сара Џесика Паркер и Ана Софија Роб.И двете не се нешто претерано убави но имаат сличен карактер т.е Кери има.
    Себастијан ми е многу убав, многу!
    И да, ептен ми се допаѓа музиката.
    Чекаме втора сезона се надевам дека нема да ја упропастат.

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Почнав да ја гледам чисто за разонода, да се релаксирам и да пополнам време и серијата сама по себе е ОК, типична тинејџерска серија, ама да се каже дека е претходник на култната Сексот и градот е невидено сквернавење за мене. :^)

Има толку пропусти и глупави моменти, како - таткото на Кери, кого во серијата го гледаме грижлив и загрижен столб на семејството, а во серијата Кери убаво нагласува дека ги оставил и напуштил уште кога била мала.
    Понатаму, моментот со губење невиност - adult Carrie claims she lost her virginity in eleventh grade "in a rec room, on a Ping-Pong table" со некојси рандом тип по име Сет, а тука се плеткаат некои сосем трети ликови, меѓу кои и дак фејс - Себастијан. :^)
    Се обиделе да ја претстават многу поневино и подетски, иако сфаќам дека станува збор за 16 годишно девојче, но просто е невозможно од таков кристално нежен карактер и бисер да излезе таква возрасна Кери Бредшо, едноставно не оди.
    Да беше барем малку како Лариса, сосем малку, ќе сфатев некако. :D

Модата е утната, нема ништо што потсетува на 80-тите, освен музиката.

Ниту едно машко не ми е убаво, апсолутно неубави ми се сите. Двете другарки се просек, Меги е сепак поинтересна, барем има некаква движечка сила и острина, а ова Маусот (има ли девојчево вистинско име значи |( ) е напорна и досадна, млака и тикварка во мини издание.

Сестрата на Кери е приказна сама за себе, разгалена, изгубена, егоцентрична и многу антипатична, и не е ни чудно што во серијата не се споменува ниту еднаш, ова е доказот - зашто е ОДВРАТНА!

И не гледам апсолутно никаква сличност со Сара Џ. Паркер и Ана Софија Роб, првава е реално многу непривлечна, dare I say - грда, а Ана Софија е преслатка и преубава.

Како самостојна серија сама по себе пак ќе кажам е ок, како некој си претходник на S&S е невиден фејл.
    И не ме воодушеви којзнае колку.

Лариса е можеби најзанимлив лик.

На Vikica.cuci, Sanniii и tigerlady им се допаѓа ова.
  20. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Трендафилке го делам твоето мислење.
    И јас почнав да ја гледам серијава и еве веќе сум пред крајот па сакам да прокоментирам малку.
    Како што кажа Трендафилка како самостојна серија е ок, не е лоша, онака за тепање време ја бидува. Но како претходник на Сексот и Градот и јас не би се согласила со тоа. Многу ликови се без врска, премногу пропусти има, Кери ми е премногу како да кажам невина.
    Мое мислење е дека не ни требаше да се почнува да се снима ваква серија, доволна беше Сексот и Градот и двата филма.