Па во тоа време нормално било кај нив, и повеќе гледале се така роднините да ги спојуваат Инаку има еден сајт српски е и таму ги ставаат цели епизоди, сега до кај 24 епизода се стигнати, па ѕирнав малку и јас, напред назад ...Интересен ќе биде натаму, ама Бали бег леле еллелее неможам ми се превртува од него нешто кога го гледам Инаку Calikusu значи птица, чулчулига така нешто, а како овие нашите го преведоа Дневникот на фериде, не ми е јасно
Дневникот на Фериде се вика вероватно затоа што таа пишува дневник и ја раскажува нејзината приказна. Ја дадоа како пишува и потоа легна покрај мало дете, можеби е тоа нејзино и на Ќамран. Некако смешно ми е името чучулига, подобро одговара дневникот на Фериде.
И јас ја пратам серијава и со нетрпение чекам да дојде 9 саат да ја видам Многу ме бендиса нивната љубовна приказна и многу ми се интересни кога се спречкаат меѓу себе кога она ќе го задева за неговата швалерка вдовица и ќе му рече “миличок“ и “цвету мој“ а тој на неа кога ќе и рече “мајмун“ и “козо“ ми се допаѓа што има и доза хумор тоа е супер. а што се однесува до малото девојче Spoiler Таа не и е ќерка на Фериде, мислам дека она ќе ја посвои
Таткото на Фериде и таткото на Ќамран се баџанаци, така да Фериде и Ќамран може да бидат заедно, не се толку блиски роднини
Преубава серија.Си ја додавам на листата за гледање Машала колку е само убав Камран, а и Фериде.Како се вцрвенувам само кога гледам вакви љубовни серии Преубави се. Инаку до која епизода се стигнати на телевизијата по турски, зашто јас на интернет гледам? Терминот ни малку не ми се допаѓа, сите серии баш мора во исто време да се погодат
Мислам дека актерот што го глуми Селим има исто така глумено во “Величествениот Век“ и мислам дека таму беше некој си бунтовник кој измислил некоја помодерна варијанта од исламот чија на своите верници им давала повеќе права (нешто од типот не е се толку забрането) не се сеќавам баш добро... еднаш бил помилуван заради татко му (некој муслиман кој добро му служел на Султанот) а после му ја скинаа главата.
Селим ќе ја грабне Фериде, и ќе сака да ја венча со сила но среќа Ќамран ќе ја спаси.Посте тоа Ќамран и Фериде ќе направат веридба, а оваа вдовицата ќе биде бремена од Ќамран. Па таткому на Ќамран ќе ја земе нејзе за жена и ќе ја однесе дома. За да ги заштити синот и Фериде тој ќе се прави дека тој бил во врска со вдовицата. Тоа е некаде до 23 епизода, натаму не знам. А и сестраму на Ќамран нешто имаше инцидент со Селим го турна по скали па дали умре тој или не не знам ама битно таа во затвор ќе биде. За сега толку.
Ќе ја земе како втора жена. Дозволено им е! А, тоа го прави, само да не ја уништи среќата на Фериде и Камран, бидејќи одма после нивната веридба ( тие се многу среќни ), но на тој ден го апсат за убиство на Селим. ( А, го убива Неџмие, туркајќи го од скали). Фериде го вади од затвор плаќајќи кауција ( продавајќи ја куќата каде што живеат сите ). Нериман останува трудна од Камран, од претходно (нели беа заедно). И татко му, се жени за Нериман, и вели дека тој е татко на детето. Бидејќи знае ако се дознае дека Камран е татко на детето, Фериде ќе биде многу повредена, и ќе го остави Камран, несакајќи тоа дете да израсне без татко, како што израснала таа...