Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. princess11ska

princess11ska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    64
    Јас за серијава дознав летово некаде. Малку бев скептик се додека не ја изгледав првата епизода. После тоа станував во 7 сабајле само да имам време да изгледам една епизода пред да одам на работа, а кога ке се вратев утепував едно 3-4 епизоди сигурно :tmi:. На почетокот многу бев за Дејмон и Елена.
    Четвртава сезона некако ми е не баш по кеиф. Мислам, да, конечно се Дејмон и Елена заедно али некако новава Елена вампир не ми се свиѓа баш. Баш некако ми фалат старата Елена со Стефан како пар.

Незнам дали дека првите 3 сезони ги изгледав одеднаш па затоа али оваа сезона некако не ми е нај ок. Можда кога ке заврши и кога ке ги изгледам сите епизоди една по друга ке сменам мислење. :)

На poison.ivy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Ајт да разбијам монотонија тука во темата.
    Музиче од саундтракот. Боли кога почнува рефренот. :D

Тоа е тоа, во позадина кога Елена и Стефан ќе губат веќе изгубени невиности.
    Boring. |( S04E05

http://www.youtube.com/watch?v=bcpYKBTALKY

И секако, сликиче од Јосиф. :D
    Знаеме сите зошто.

На mona.s, caroline.costa, deedee0 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Ми се допаѓа тоа што Елена ќе му лепне во фаца на Стефан дека е вљубена во Дејмон. :D Значи едвај чекам утре епизодата,дочекавме после толку чекање...

На deedee0 и Bunny2 им се допаѓа ова.
  4. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    ^Ако погледнеш поубаво,на новиве промотивни слики само на Дејмон и на Елена им тече крв од рацете :lol:

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  5. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Штом сме тргнале со песничкиве еве и јас да ставам по некоја ;)

http://www.youtube.com/watch?v=intnXXrHCBM

Колку и да не ги сакам Стефан и Елена заедно морам да признаам дека сценава ми беше heartbreaking ;(
    Песнава ми е една од омилените и мислам дека совршено се вклопува во овој дел :!: според мене ова е една од најдобрите сцени во цела серија :clap:
    А сега кога ја гледам и знам што ќе биде со Аларик после,уште потажно ми е :x :worried:

На Bunny2, kravce, rhcpfan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Аууу, гледам фановите на Клаус чекаат на ред. Не ви го давам бе! Мој си е!
    :D

Туку ајде кога сум веќе тука да ви ги засладам душичките додека да дојде епизодата, која со душа ја чекам ради појавувањето на Ребека ]:) .
    Isn't he?

Kiss kiss ladies!

На Sparks, Bunny2, deedee0 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Новата епизода ја дава вечер во 2 ( по наше) , или следната вечер ( тоа задутре доаѓа, дека нели после 12 ) ?

8. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Видете што најдов случајно на тамблр :

In the new promo pictures Elena is wearing not her daylight ring but Damon’s!!!
    So what if he does get staked or something and while she tries to bring him back she wears his ring on her wedding finger to show everyone she still loves him and always has.

Нечија претпоставка,но дали навистина ви личи тоа на прстенот на Дејмон ? :^)
    Мене искрено не многу.. :)

9. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Незнам зашто ама ми недостига Стелена. :D
    Ама оноа вистинското како што беше на почетокот пред Елена да го засака Дејмон.

Прикачени фајлови:

10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Wanna do this the hard way? 8)

Ма со вамп спид мислам дека може да стигне кај сите :D
    Јас го сакам и Елајџа назад и ќе биде совршена епизода :angel:

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Сите сме поделени кога станува збор за Дејмон и Стефан,ама за Клаус сите очи ќе извадиме :D

Уште од почетокот на сезонава се шпекулира за смртта на Дејмон.Нина има изјавено дека 2ца глави ликови ќе умрат,друг некој имаше изјавено дека продуцентите не се плашат да убијат главен лик.
    Имам читано теории и искрено ме убедија.Се некако на тоа алудира.Сликите,некои работи што ги има кажано сезонава,а и кога ќе видиш секоја последна епизода он за малце умира :D

Сега за новава слика читав на тамблр,на Елена и биле насолзени очите,прстенот и бил поголем,рацете и биле раширени што значело дека е ослободена од sire bond-от :D Дури приметиле дека на крајот од десна страна има ангел.
    Кај го видоа,јас 2 дена да гледав немаше да видам :D

На deedee0, caroline.costa, mona.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    И јас не го забележав тој ангел :D А и прстенот едвај го видев...
    Сепак сето ова се претпоставки,но интересно е што можеби сликите можат да откријат нешто или се само чиста случајност :)

13. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Ааа невесто, Елајџа одамна мене ми е препишан :D
    Имам сведоци, жими јас :D

На Bunny2, deedee0, DzingrlakaDzikica и 2 други им се допаѓа ова.
  14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Ол д бед гајс ар тејкн :( Е уште да ми речете дека само Џереми е слободен :D не! Јас сум спремна ту гет даун енд дрти :D па сеа [​IMG] кој како сака :wasntme:

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  15. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Абе што се замислувате вие Дејмон ќе умре. Штом не умре тој во втора сезона кога беше угризан од врколак, нема ниту сега. Пунто!

Ааа гледам и Спаркс се јави ^_^ . Штом има заинтересираност по Елајџа, таа одма рипнува како лавица и со канџи го брани :D . Каде си кога треба да се коментира. Морее ќе се караме.

Патем Кравче, Џереми ти е слободен. Засега нема заинтересираност за него. Зграпчувај на време и бегај.

Сакавте доказ..еве ви доказ!
    Т.е. Me! ]:)
    :D

На Bunny2, deedee0, Sparks и 2 други им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Не го сакам Џереми ;( :D
    Па Аларик умре, тој беше еден од главните ликови, Џена не се важи, Кетрин? :^) и јас не рачунам на Дејмон, освен ако не го вратат одма после 3,4 епизоди
    Иначе знам дека прашував како влегуваат други вампири во куќата кај Салваторе кога и ја препишаа на Елена. Листајќи сцени фатив една со мајка и на Бони, кога влезе во куќата и праша зошто не треба да биде поканета. Дејмон и рече дека е така зошто куќата припаѓа на вампири, била на име на Елена, ама бидејќи Елена умре (Клаус ја жртвуваше) договорот не се важел (нема врска со писмената форма, ова на духовно ниво :D ) Така да...хуреееееј сама си открив :D
    Се вжешти темава, во очекување на новата епизода :)

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.574
    Допаѓања:
    43.066
    За мене само Дејмон, другите слободно делете ги, мада и Tајлер не е лош од момциве кои останаа.
    Jaс уште првиот пат кога го видов Клаус ми стана антипатичен, не е мој тип, некако премногу плаво-жолт ми е :| Мада увидов дека не е толку лош со текот на епизодите и сезоните, сепак, Елајџа, јас го обожавам, вака некако би ги поделила, Дејмон за вампајар вајлд тиит, а Елајџа би го мажела :D
    А не ми е јасно што толку се замарате со теории и анализирање на сликите, чекајте и ќе видите што ќе се деси.Јас мислам дека режисериве се доволно луди во 5 за 12 да сменат сценарио така да, ангели , прстени, демони, глупости и тропости не знам дали имаат значење, а и Дејмон мислам дека 99% нема да го умрат, не sе луди да ја убијат сеијата и гледаноста заедно со него или евентуално ако има умирање, ќе го вратат брзо.Аларик умре поради тоа што морал да ја напушти серијата јас мислам дека тоа не и било план, како и да е тој беше еден од поомилените ликови на фановите, а и мој, а и беше сериозно згодно парче.
    A и Кетрин мислам дека и е огромен промашај зошто сеуште ја немаат вратено, мада мислам дека ќе има големо враќање од нејзина страна, баш кога никој не ја очекува.Јас би сакала да видам како Елена ги одигрува и двете во иста сцена, како вампирки, а и мислам дека таа нема долго да издржи и да дотрача да ја види новата Елена :^)

П.С.Кравче бе, па ти кажав јас дека е ради тоа, заборави :D

На deedee0, poison.ivy, Sanniii и 2 други им се допаѓа ова.
  18. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Море женки, така ми се чини или никој не го спомна Кол? :D
    Па и тој е ерген. Плус ориџинал.. Добро парче е. :P

Ако има некоја заинтересирана, нека ме исконтактира. :D

Инаку сега читам, а не знаев, дека има уште еден брат од оригиналните.
    Наводно починал во Европа па затоа цела фамилија се преселила во Мистик Фалс.
    Можеби и тој ќе се појави од некаде. :^)

На Bunny2 и deedee0 им се допаѓа ова.
  19. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    ^ Ау типов е совршенство. Мене ме освои уште првиот пат кога се појави. Бонбона.:wasntme:

П.С. потполно се согласувам со 1209.
    Зошто побогу си ги замарате мозоците предвреме. Мислам и јас сум донекаде зависна од серијава, ама не до толку да земам да буљам во сликите дали и биле рацете или нозете раширени, дали имала крв на рацете или немала и слични глупости. Relax. И да умре некој, тука е Бони, семоќната вештерка да го оживее.:D

20. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Алелуја :) Мислев дека сум единствена. Од оригиналните машки само Елајџа го признавам :)

Го гледав клипот и :clap: за Ребека, добредојде назад! Едвај ја чекам епизодава, сигурно ќе биде badass до коска :)
    Нека и најдат некоја љубов на девојката, си заслужи, ептен пропати, во секоја втора епизода и го зариваат ножот во срцето |(

На rhcpfan, deedee0 и 1209 им се допаѓа ова.