Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Ми идеше да бркнам со раката во компјутер и очите да му ги извадам на Стефан. Готово, крај! Го мразам!

Убавата страна на оваа епизода беше дефинитивно Ребека. Колку долго ја чекав. Преубава беше.
    Најсмешен ми беше моментот кога ги уседна овие тројцата на маса и кога им рече сега ќе играме квиз, и кога почна прашања да им поставува :D .
    Баш ми е мило што ја истера вистината од Елена за да слушне Стефан. Тој беше преголем идиот кога на никаков начин ја дозна вистината од неа и после Клаус ја прободе. Требаше некој вака да го повреди. Длабоко. И мило ми е што не му ја избриша меморијата, ете нека го мачи цело време. Нека го боли.

И неможев да премижам на последната сцена колку и да беше патетична. Го сака бе, и толку!
    А Дејмон, охх..конечно му дадоа продуцентите причина за искрена насмевка.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Цитат на епизодата: Rebekah:Why are my least favorite people always the most durable. :D

И ова последно за нестрпливите како мене:
    http://www.youtube.com/watch?v=LyaVERJ6j-g

На teddybear, Sparks, kravce и 4 други им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Не можев да се воздржам од темава :|
    јас вечер ќе ја гледам, ама знам сега што ќе биде :| смотана :D

На DzingrlakaDzikica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
  4. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    262
    Овде очигледно сум само јас против Елена :tmi: :D
    Ама веќе неможам да ја поднесувам,ептен ми се лигави.И веќе нека ми ја вратат Кетрин серијава ми е досадна без неа.

На poison.ivy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Една од подобрите епизоди.
    Се ми се свиѓаше,особено начинот на кој Ребека ги испрашуваше.Добро смислено.

Дејмон е веќе очаен да го најде лекот,затоа и го прифати планот на Клаус.Според мене тоа е само давање причина на Стелена фановите да го хејтаат повеќе Дејмон :D

Мене ме интересира,Елена кажа дека е заљубена во Дејмон додека беше компелната.Дали тоа значи дека чуствата и се вистински?
    Фацката на Дејмон кога му кажа дека го сака
    Како да сакаше на Аларик да му каже I got the girl
    Ми падна жал за Тајлер ;( Си плачев со него.
    За Стефан немам коментар,треба да си слепец за да видиш дека типот стана идиот невиден.
    Наредната епизода со Ребека..Ајдееее :lol:

Иначе Шејн не умре зошто Бони ги поврза со Ејприл.Мислам ради тоа..
    Бони конечно сфати дека овој ја учи црна магија |(

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Лелееле ова вредеше да се чека толку време :D Мнооогу интересна епизода. Стефан ме разочара тотално! Ова најмалку од него го очекував. Или кова некој план против Ребека или стварно го мрази Дејмон. Низ што се' помина Дејмон но никогаш не го предаде на ваков подол начин. Кооолку ми беше мерак кога Елена му плесна се' у фаца дека ств го сака Дејмоооон :D :D Керолајн ме изнервира, излеа појше и е битно другарството со Стефан од колку со Елена :^) Ребека ипак ја направи оваа епизода поинтересна , а не знам зашто Дејмон го послуша Клаус во врска со Џереми, малку тогаш ме разочара.. :?:
    ~ delena <3 дефинитивно најубава сцена во цел серијааааааааал

На deedee0 и rhcpfan им се допаѓа ова.
  7. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Епа всушност Ребека ја компелна Елена за да ја каже вистината :D :D Така да ... Инаку и мене тоа ме зачуди маалку како Дејмон одеднаш и тој да го бара лекот :^) А и кој е тој Силас? Сеуште не сфатив,зошто оригиналните не го сакаат? :$

На KejtiKaulitz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Најдобар come-back до сега! :rock:
    Конечно Ребека се врати,сега уште Кетрин фали и комплет ќе биде :wasntme:
    Прво нешто што ме изнервира во епизодава беше тоа што Ејприл си се филмаше многу, си мисли дознала една работа и сеа сите за брада ги фатила :^)

Ребекааа :devil: значи ѕвер е жената, многу е јака :clap:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Ми беше интересна кога ги седна сите во училницата, like a boss :rofl:
    епа очигледно не била epic love

Прв пат Елена да биде искрена кон себе и кон другите
    А Стефан ко по обичај со таа негова нажалена фацичка

Моментот кој што го чекав 4 години:
    Elena: I love you Damon.
    Конечно и он да се усреќи
    [​IMG] [​IMG]
    Лав из ин д еееер :inlove:

И за крај,моментот што ме натера да го замразам Стефан еднаш за секогаш :!:
    Како може да го обвинува Дејмон за тоа што Елена го остави?! Каква вина има Дејмон овде? Дали некогаш во минатите сезони Дејмон му се налути на Стефан,бидејќи беше со Елена? А???!!! Сега и го скрши sire bond-от за да не го повреди брат му.Дејмон секогаш го ставал Стефан на прво место,а овој како му враќа? :fubar:
    и после некој ќе ми каже дека треба да се има разбирање и за него,абе ајдеее :swear:
    доволно се обидував да го сфатам,ама дечкото едноставно е ќор сокак

На Tiki-lolipop, poison.ivy, kravce и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Ни мене не ми беше многу јасно за Силас.Само знам дека бил вештер или така нешто и некоја вештерка го има закопано под земја заедно со лекот.
    Ама сега оваа епизода Шејн кажа : He is the first immortal creature најверојатно е 100пати по моќен од оригиналие,затоа и се плашат.

10. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
  11. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Јас мислам дека Стефан само ја искористува Ребека за да дојде до лекот.
    Значи одма Стефан е лошиот,зашто лош? им направи нешто на Дејмон и Елена?и он сакаше да стигне до лекот зашто потпадна на зборовите на Елена дека од кога е вампир го сака Дејмон што нема врска.Мислам дека Стефан не го мрази Дејмон туку само измислува за да ја придобие довербата на Ребека.

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      9,7 KB
      Прегледи:
      215
    На princess11ska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Гледано.
    Прво, Ребека, ќе го цитирам П. Питерсон од една епизода за Клаус
    Nice to know you can be the oldest living thing in the world and still be a total gossip.
    Во споменатата епизода мислам и Клаус ја испрашуваше Елена кого бира од браќава. Љубопитни оригиналиве :D
    Второ, Елена, Стефан, Дејмон
    Каде бе со двајца браќа во кревет и сакаш некој да е фин со тебе, извини не може :D
    Rebekah: So, vampire Elena is a trollop who likes bad boys, which explains why Stefan reeks of alcohol.
    :clap:
    Трето, Клаус ;) хелоу лав :inlove: нека ги загрее работите, да има малце повеќе крв во следниве епизоди, оти вака многу анализи идат на особи и љубови.
    За Тајлер и мене ми падна жал ;( ама тука е Кер да го утеши. Ејрпил ми е вишок моментално, не знам што е како е и зошто е...ама може е уште една потенцијална жртва па ајт да ја запознаеме овој пат па да ни биде жал и за неа после. Бони е смотана со Шејн.
    Ииии...ќе се вратам ако ми текне уште нешто :D
    сте искоментирале другите работи :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Јас така малку како потресена сум :D

4 години го чекав овој момент, I mean, ни Стеван ни Ејприл ни никој не можеше да ме изнервира, виножита од уста ми излегуваа кога Елена му кажа на Дејмон дека го сака, а овој душичка и рече да појде кај него. Го разбирам како му е :lol: :lol:

Најубавиот Делена момент се случи, вие со Стеван се замарате :D Ајт таму нека се гоне |(

Олку потресена бев и после 7тата епизода, кога спиеја заедно. Керолин Коста знае, сведок ми е :D
    I mean, Damon and Elena. Си потскокнувам од среќа :D

На Bunny2, 1209, rhcpfan и 4 други им се допаѓа ова.
  14. princess11ska

princess11ska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    64
    Лелееееееееее :inlove: се заљубив во Стефан........ Срце бе колку страдаше, душичка.

15. VampireLover

VampireLover Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60

Па елена мораше да му лупне дури и да не сакаше зашто Ребека направи да е така. А керолајн не сакала да ја изгуби елена како другарка па можда затоа не му кажала на стефан. Само ме интересира од каде Стефан знаеше дека Елена и Дејмон спиеле заедно(тоа го кажа пред моментот кога елена му кажа на стефан за дејмон)??! :?: :?:

16. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    ^^ Па Керолајн му кажа индиректно.Како демек не сакам да ти кажам.Стеф се дере : How together are they? Оваа ќути како теле :D
    Не е работата дека Стефан не треба да знае,Елена и кажа на Керолајн сами ќе му кажеме само ни треба време.Затоа сите коментираат против за Керолајн зошто не е права другарка.Многу помалце болно ќе беше за Стефан.

На rhcpfan и deedee0 им се допаѓа ова.
  17. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Јас мислам дека поубаво е што дозна порано.Да,знам дека Керолајн не беше фер спрема Елена ама знам дека тоа го прави зашто неможе да се помири со фактот дека Елена е со Дејмон зашто има негативно мислење за него од кога Дејмон се појави во градот.И ако Стефан и Ребека се здружат сигурно Стефан ништо нема да им направи на Дејмон и Елена незнам зашто мислите дека е толку лош.

18. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Јас не мислам дека е лош,само неможе да се помири со фактот дека е одбиен.Затоа и кажа дека го мрази Дејмон,мене се тоа ми е јасно и тоа е тоа што ме иритира.Се здружуваш со најголемиот непријател на сите,за да му вратиш на брат ти зошто ти ја земал девојката?
    Не сега само ќе чекам Клаус да им каже убаво и на двајцата.Толку ли не сфатија до сега дека против Клаус не се оди? :D

Web clip
    http://www.youtube.com/watch?v=Mz1b0jvJSa8

На deedee0 и rhcpfan им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Јас не верувам дека Стефанчо туку така ќе смени страна. Мислам типов отиде да коља по цела Америка за да го спаси брат му од умирање :^) не е он таков тип. Ама ќе ми биде жал ако пак ја зезнат Ребека, ептен наивна ја направија.
    Во последната сцена видов пак нешто од Дејмон од претходните сезони. Позабавен е кога убива :D (освен Лекси, Лекси беше кул лик)
    yes, he was the fun brother, пред да се појави Елена :D
    И Кол во епизодава малце ми личеше на Елајџа...може поради капутот, косата... :^) :D
    Се радувам на соработката на Дејмон и Клаус
    Гледам од промото ќе има брканица со вампири ^_^ лајк ит ^_^

На deedee0, caroline.costa и Bunny2 им се допаѓа ова.
  20. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Јас пак :rofl:
    @zach_roerig and I shooting a scene for episode 415 - it's been an emotional roller coaster ride kind of week