Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Стефан сигурно ја користи Ребека за да го најде лекот.Но,пак го бара лекот за Елена нормално..А не за него самиот.Мисли дека ако биде таа човек,ќе го сака пак него.Мислам дека се лаже.Тој само не може да прифати дека таа навистина го сака Дејмон.Мисли дека се е до бондот.Епа ако имаше тоа врска со чувствата,Тајлер ќе беше геј -.-' ќе го сакаше Клаус :rofl: Нека се помири со тоа веќе еднаш...
    И да се сложувам со kravce ,нема да е фер ако пак толку ја направат Ребека наивна...

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Ех конечно инересна епизода со акција, каде што не се се врти околу стефан, елена и дејмон. Ова ми е една од тие серии/филмови каде што негативците ми се многу по интересни и сакам да победам. Ни еден од главните ликови не ми се свиѓа веќе, дури и тие што ги сакав ми стануваат се повеќе и повеќе антипарични. Ребека си ја сакав и порано, ама ваква баш ми се свиѓа. Се нејзе нешто лошо и правеа, а она малце наивна беше, иако и сега ќе биде наивно од нејзе да се здружи со Стефан. И незнам што толку ја мразат нејзе, колку што ми текнува на почеток она ништо не сакаше да им направи, а они одма ја замразија. Колку ми беше мило што на сите им врати. Инаку за сите што го мразите Стефан, он има право да се лути и да го мрази брат му. Јас воопшто не го сакам како лик, антипатичен ми е и кенкав, а и глумецот некако без емоции ми глуми, ама во овој случај он е најмалку крив за се. Еве јас да бев на местото на Дејмон и да се заљубев во дечко на другарка ( немам сестра, а во на сестра е дури и полошо од на другарка) ќе стоев подалеку од него, немаше да излегувам со него, да зборам со него, за него, да му го гледам профилот, било што. И дефинитивно немаше да се запознавам убаво со него, да се смееме, да се зафркаваме. И со тек на време ќе го заборавев. Дејмон го направи спротивното. Флертуваше, ја заведуваше, ја закачаше, правеше се за она да се заљуби во него, се смени целосно за неа, ја баци неколку пати и го користеше тоа што Срефан е под дејство на Клаус за да ја придобие Елена, дури не сакаше ни да му помогне, Елена беше таа што го тераше. Буквално му ја украде девојката на брат му. Додека Стефан ништо не направи. Ми текнува на почеток го молеше Дејмон да си оди и да ги остави на мира. Така да има за што да се лути. И викате дека Дејмон вака не реагирал кога Елена го сакала Стефан. Па за што да се лути? Дека девојката на брат му не го сака???
    Иако за се ова највеќе ја обвинувам Елена, колку е себична нешто неверојатно.
    И за крај сакам да ја вратат Кетрин. Нека ја здружат со Ребека, јако ќе биде и така и така и двете го мразат Клаус ( иако јас него мн. го сакам, поинтересно ќе е Ребека/Кетрин и Клаус, него со Елена и другите, со нив никаква акција нема.). Или па Ребека и Клаус да се смират, добар тим ќе бидат.
    И нека го вратат стариот Дејмон, многу повеќе како негативец ми се свиѓа, нека оди со Клаус, Ребека, со кој било, само нека не стане Еленино папучарче, ептен потенцијал имаше ликот :(

На Hipster, curlygirl и MandyLane им се допаѓа ова.
  3. VampireLover

VampireLover Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60

Дали има книга за Стефан?! :o :o Ја видов сликава па сакав да ве прашам...

4. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    ^ Серијал нови книги од истиот автор, L.J.Smith.
    Нови се, ама содржината во нив е уствари тоа што се случувало во минатото.
    Трансформацијата на Стефан, трансформацијата на Дејмон, Кетрин etc.
    Мислам дека ги има 6 дела:

• Origins (The Vampire Diaries: Stefan's Diaries, #1)
      Bloodlust (The Vampire Diaries: Stefan's Diaries, #2)
      The Craving (The Vampire Diaries: Stefan's Diaries, #3)
      The Ripper (The Vampire Diaries: Stefan's Diaries, #4)
      The Asylum (The Vampire Diaries: Stefan's Diaries, #5)
      The Compelled (The Vampire Diaries: Stefan's Diaries, #6)

5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^ Мора да се доста досадни книги :D
    Драг дневнику, денес се борев со себеси да не се напијам крв, ми успеа. Бог да го прости зајчето од шумата (плаче)
    Драг дневнику, повторно сум осамен
    Драг дневнику, се скаравме со брат ми, ама јас пак го сакам <3
    Драг дневнику, тешко ми е, зошто ли сум вампир аааа (плаче)
    :wasntme:

На Hipster, Mimi123, deedee0 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG] :D :rofl: :rofl: :rofl:

На kravce, Bunny2, teddybear и 4 други им се допаѓа ова.
  7. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Не ми е јасно зошто сите мислат дека Дејмон ќе умре во 15 епизода |( Не знам само од каде им е тоа...Само тоа читам каде и да отворам...

Последниот твит на Иан
    ian somerhalder ‏@iansomerhalder
    Another Saturday morning breakfast of Delta and VD... Going to also do some awesome ISF biz.Blown away by the support

На Bunny2 и deedee0 им се допаѓа ова.
  8. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Абе и јас сум скептик за тоа дека Дејмон ќе умре.
    Ако умре,сите викаат дека тоа ќе се случи најверојатно поради Сајлас,а нели Шејн последнава епизода кажа дека кога Сајлас ќе се врати,сите кои умреле поради него,ќе се вратам со него.
    Еве ви линк,ако не ве мрзи читајте зошто се смета дека ќе умре.
    http://confessionsofadelenaholic.tumblr ... on-all-the

На rhcpfan и deedee0 им се допаѓа ова.
  9. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    ^^Абе батали ги,само шират гласини,безвезе :^) А и плус продуцентите не се толку глупи да го убијат Дејмон,гледаноста ќе се намали со брзина на светлината :fubar: Не смеат да ми го убијат! Во случај тоа да се случи(а не ми се верува баш) ќе престанам да гледам се додека не го вратат :!:

На rhcpfan и teddybear им се допаѓа ова.
  10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Тотално ја поддржувам Диди, еве во рок од една секунда ако го убијат дејмон губат два гледачи.. па ваљда не се толку глупи, мислам хелоуууууууууууууууууууууууууу :D

На rhcpfan и deedee0 им се допаѓа ова.
  11. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Абе никој не вика да го убијат и да не се врати веќе :D Сите шпекулираат дека ако го убијат после 1,2 епизоди ќе се врати.Не се толку глупи фала богу.
    Иначе и мене ме губат како гледач одма. :D Сезонава многу идат по книгите,а во книгите Дејмон умира,ама се враќа после.Тоа е целата работа.
    Иначе ако го убијат на 1,2 епизоди,ќе биде интересно да гледам малце Елена како ќе жали,така и sire bond-от би требало да биде преќинат.

На poison.ivy, teddybear и deedee0 им се допаѓа ова.
  12. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Во книгите Дејмон станува човек мирисајќи некое цвеќе (од љубопитност) кое всушност било наменето за Стефан па пак станува вамприр па пак станува човек...Па нешто умира па му го враќа некоја вештерка животот...Па пак умира и така се во круг...Така прочитав можеби и не е точно.Во книгите Елена на крај останува со Стефан -.-' Книгите се чувај боже испреплетени до нема каде xD
    Но,мислам дека не одат многу по книгите..И мислам дека Дејмон нема да умре ! Ако умре се откажувам од серијата...
    А и исто Бони на нејзиниот твитер беше објавила нешто во врска со 15та епизода,сигурно таа нешто ќе направи...

На teddybear и deedee0 им се допаѓа ова.
  13. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Поука: Пази што цвеќиња мирисаш :lol:
    Јас за во книгите знам дека Дејмон бил претставен како многу полоша личност и писателката сакала едн-гејм да биде Делена,ама тие што ја објавувале книгата не и дале така да напише, пошо мислеле дека на никој нема да му се допадне крајот и затоа Елена завршила со Стефан.(мислам дека беше вака)

Да,баш гледам сите дигаат врева околу таа епизода :?: А иначе Кат е тим Делена :rock:

[​IMG] се напнав,знам

Животна желба :)

На mona.s, Bunny2, rhcpfan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Иронично е што и Candice е тим делена,додека Керолајн е тим стелена... :rofl:

Инаку да,Дејмон е ептен направен како лоша личност и таму уште повеќе го мразат него во серијата плус тој се плетка со Бони :puke:

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GoodGirl99

GoodGirl99 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    24
    Па конечно му текна нешто поинтересно да напрат. Не ја усраја ова епизода.
    Ребека човече, Ребека ко ке сакат можат многу јака да ја напрат. Многу си ја сакам, а после епизодава уште поќе. Моментално омилен лик ми е. Уште Кетрин да ја вратат и се надевам серијата поќе нема да биди толку досадна.
    Бони, Шејн, Ејприл и Стефан ми се стварно патетични. Шејн се прај нешто многу јак, Бони секоја епизода го прај истото па истото со нејзините глупи магии, исто и е многу наивна и глупа шо му верва на Шејн. А Ејприл мисли дека ако дозна за Елена дека е вампир знај се па ајде сега ке го штити градот од срањата шо му се дешават. |-) И на крајот Стефан како и секогаш тој е жртвата во се, само него го повредуват и бла бла бла... |(
    Делот со Клаус и Дејмон е то ми беше омилен дел во цела епизода. Двајца јаки, лоши и многу згодни мажи на едно место. И на крајот Kol is back!! FUCK YEAH! Ко го видов Кол бев пресреќна. Само шо сакам поќе акција со Клаус и Кол :D То шо се деси во ова епизода малку ми беше. :wasntme:
    Иии моментот
    [​IMG] А и не спомнав една работа: Кол сакам да го истрижат, таков беше поубав. Мислам јас и ваков го сакам ама со кратка коса беше поубав :lol:

На Tiki-lolipop, kravce, deedee0 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Незнам дали ја слушнавте убаво песната во позадина на сцената каде беа Дејмон и Елена.
    Мене многу ми се допадна. Секогаш знаат да ги одберат песните, да ја погодат сцената, и да ја исполнат со емоции.

http://www.youtube.com/watch?v=mIlNguMTPXI

На Tiki-lolipop, mona.s, Sparks и 7 други им се допаѓа ова.
  17. VampireLover

VampireLover Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Па sire bond-от мислам дека веќе го нема... :?: :?:

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    ^Од кај тоа?

Е ова ме иритира кај Стефан
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG]

На deedee0 и rhcpfan им се допаѓа ова.
  19. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Ја слушнав и ја познав одма, песнава ја знаев и пред да ја употребат во серијата и ми е меѓу омилените баладички :)

И јас да си искоемнтирам за епизодава.
    :clap: за Ребека! Царица беше, како ги раздрма :lol:

Ме изнервираа многу моменти во серијата, да не ги набројувам сега ќе го кажам она што ми паѓа на ум а тоа е: Стефан го мрази Дејмон!? А тоа што се жртвуваше на Клаус за да го спаси веќе не се важи? Можеби и ја излажал Ребека, ама од друга страна и тоа не е кул воопшто. Братската динамика меѓу Дејмон и Стефан ми беше најдобра во серијава и ја упропастија заради една смотана Елена |(

Она ај лав ју од Елена ич не ми беше по ќеф, не знам зашто, дали од тоа што епизодата ми го крена притисикот, или од тоа што веќе не сум толку hardcore Delena како порано :wasntme:

На DzingrlakaDzikica, caroline.costa и kravce им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    И Дејмон рече дека ако Елена го избере Стефан он ќе си оди од градот. Елена го избра Стефан, ама Дејмон остана и плус повеќе се зближи со неа, нели реално да гледаме :) не е светец
    Иначе за погорниот муабет
    Читав и на едно место, ама не ми текнува каде, дека Дејмон уствари и рече на Елена да си оди дома, а не да не мисли повеќе на него или така нешто. Може Елена тоа што го осеќа е вистинско, ама мислам дека до крајот на сезоната ќе се испреплеткаат работите, па се може да испадне и да не изненади.
    Ах, да и ова сега го најдов. Кога Дејмон и Елена разговараа за sire bond-от, он и рече
    “You know what would make me happy? To know that this entire time that I’ve been completely in love with you, that what you actually felt for me was real.”
    а Елена, како што веќе знаеме е sired да го направи Дејмон хепи :)
    комплицирано е сето ова :D (патем, како би идел преводот за sire bond?)

На Hipster и prettyliar им се допаѓа ова.