Форумџика на годината

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    :wasntme: рили? јул ду дет фор ми? :wasntme: :* :* :* После он на мене ќе ми црта вакви цртежи, ама наместо коњ, кравичка :sun:

На Sparks, rhcpfan, Tiki-lolipop и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    На deedee0, prettyliar и rhcpfan им се допаѓа ова.
  3. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    ^Сега многу ме изнервира Елена :@
    Која е она бе да заповеда леле,дај Боже неа да ја убие некој :devil:
    И плус Кол е убав ахах :$

4. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Може ли некој да ми даде линк за да ја гледам онлајн епизодата вечер ? Благодарам :)

5. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    262
    Така е,смрт за Елена :rofl:

6. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    сликициии

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.577
    Допаѓања:
    43.077
    НЕ ОТВАРАЈТЕ СПОЈЛЕР АКО ЈА НЕМАТЕ ГЛЕДАНО НОВАТА ЕПИЗОДА!
    Јас ја изгледав новата епизода и планот на Елена ми се допаѓа.
    Знам дека повеќето од вас ја сакаат, ама мене Ребека ми е страшно одвртна личност, во фацата ми е како некој микс од прасенце и даг фејс со тоа устата напрчена.Уф толку ми е одвртна и стварно сакав да остане забодена и скаменета, не ми има ни кој знае каква улога во серијава, освен да се жали на тоа дека Клаус не ја сака доволно како семејство и да се мушка на некој од браќата.Кол исто така ми е одвртен лишко кој се замислува дека е многу фаца затоа што е оригинален.Според мене погрешни личности враќаат во серијава, се чека на Кетрин и Елајџа, а тие ми ги вратија овие двајца серковци.
    Уф многу сум изреволтирана.
    Друго, гледате дека и Стефче не е така добар и фин како што изгледа, ни тој не ја пропушти првата шанса да легне со Ребека, иако не ја сака, за разлика од него Елена долго време се опираше на чувствата кон Дејмон кои всушност ги има и не поради сајар-бондот спиеше со Дејмон.Стефан неможеше да се соочи со тоа дека нема секогаш сите да го сакаат него, па отрча веднаш во креветот на паткава.Така да 100% веќе не ми е лик кој го сакам.
    Друго со убивање на Кол ќе се заврши тетоважата на Џереми, зошто автоматски ќе умрат многу вампири и та-дам имаат цела мапа, така да добар план.
    Бони конечно да стане малку изопачена, веќе е досадна со тоа што се мава натаму-наваму во серијава без никоја посериозна улога.
    И знаете што веќе малку ми скиснува сезонава...се е некако тоа па тоа.Дејмон и Елена ги споија, зашто?За само пак да ги разделат, ова приказнава со лекот ми е некако штура, како нафрлено само и така.Сакам повеќе акција, крвишта, секс...магија и бед асс пипл :D

На Bunny2, deedee0, Sparks и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. prettyliar

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Стефан и Ребека :tmi: :puke:
    Значи епизодава премногу ми беше досадна...Иначе Џереми кога требаше да го пукне Дејмон мислев ќе го убие и оваа епизода ќе умре :|
    И нема врска дека Стефан само зашто неможе да прифати дека не го сака Елена спеше со Ребека,значи и кога Дејмон спиеше со Ребека и тој неможеше да прифати?
    Мислам дека серијава пополека почнува да ми се здосадува,оваа епизоа само првите 20-25 минути ги гледав после само вртев. :worried:

9. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    За новата епизода
    Значи епизодата според мене беше многу без везе...Една од најлошите оваа сезона.Значи Џули ги комплицира работите ПРЕМНОГУ.Прво зошто секогаш Дејмон е жртва :@ :@ :@ Што и да се прави се Дејмон...Мора да го вратат стариот Дејмон,оној кој убиваше :rofl: А не секогаш тој жртва да биде -.-Значи улогата на Кол е многу без врска,ме нервира,прчле еден :devil: Посебно за тоа што му направи на Дејмон.Е за Стефан веќе немам коментар...Брзо заборави на неговата Елена -EPIC LOVE ...А каде беше Керолајн да збори сега ? Или пак ќе оди против Дејмон...Не знам зошто се повеќе и повеќе мислам дека Џули ја уништува сезоната со глупости.Искрено воопшто не беше интересно.И воопшто не ми се допаѓа што нема Делена...Не ми се коментира веќе епизодата ми беше тотално разочарување :worried:
    п.с Сексот на Дејмон и Ребека беше подобар :rofl: :rofl:

Инаку прочитав на твитер дека Џули ја пишува 20та епизода а се снима 16та,и дека ликот на Стефан и се допаѓа се повеќе и повеќе...(Не сфаќам зошто..)

На Bunny2 и deedee0 им се допаѓа ова.
  10. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    25.464
    Значи Елена спие со БРАТОТ НА СВОЈОТ ДЕЧКО, ден после раскинување и вие сите тука ја величите таа ситуација.. А сега Стефан спиел со Ребека и одма го напаѓате, расипан е.
    Скроз го оправдувам, со кого сака има право да спие сега, повреден е он и неговото его, така да... Зошто би требало да се устручава, заради некоја лигла што го остави за брат му?
    Ич не сте реални.

edit: Кога Дејмон спиеше со Ребека тогаш, сцената ви беше жешка и јака, како тогаш за него не рековте Кај му е таа љубов на Дејмон спрема Елена, а спиеше со кого стигна у меѓувреме?
    Сосема соодветен начин да ја презентира неговата љубов нели,спиејќи со други... совршениот Дејмон. |(

На kravce, m2m2m2, Queen-b и 4 други им се допаѓа ова.
  11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.577
    Допаѓања:
    43.077
    Елена одамна е заљубена во Дејмон и требаше ли да продолжи да го влече за нос Стефан и да ги крие чувствата кои ги има за Дејмон.Цело време беше напната ситуација околу нив двајца и се знаеше дека Елена кога тогаш ќе заврши во кревет со Дејмон.А дали тоа било ден откако раскина со брат му или ќе беше после цела сезона апсолутно нема врска.Финтата е дека Дејмон никогаш не се здружил со друг и да му го сврти грбот на Стефан, милион пати беше избран Стефан од страна на Елена и Дејмон никогаш не му го сврте грбот секогаш брат му му беше на прво место.Дејмон кога знаеше дека Елена го сака 100% Стефан не се мешаше, само помагаше кога можеше, откако сфати дека Елена го чувствува истото за него тогаш почна да ја превзема работата во свои раце.
    Дејмон тогаш кога спеше со Ребека беше затоа што му беше ќеф и да сцената беше жешка.А Стефан сега спие со Ребека за да ја повреди Елена, не затоа што така сака.
    Зборот ми е дека ако толку многу ја сакаше Елена ќе чекаше да го најдат лекот и да види кој таа ќе одбере, а не у меѓу време да спие со Ребека, па ако случајно испадне дека Елена го е со Дејмон ради врската тогаш да и се врати.Дејмон сега откако беше со Елена и да не бидат заедно сигурно нема да потрча по Ребека.

И секој има право на свое мислење, некој го сака Дејмон, некој Стефан.Мене Стефан ми е лицемерно суштество и така ќе остане.Тој го натера брата си да пие крв за да стане вампир,тој секогаш му се умилкуваше на татко му, тој секогаш беше „добриот“ и секогаш се шеташе гордо како паун затоа што секогаш добиваше заслуги.Дејмон има памук душа и тоа го сфатив милион пати уште кога ги гледав сцените во сезоната кога се навраќаа во минатото со Кетрин, така да.Јас не го оправдувам Стефан.

Jас не велам дека тој нема право да спие со кој сака, баш ми е гајле искрено за тоа.Ама ми смета тоа што знае дека Елена е сајард и мисли дека поради тоа е со Дејмон, значи таа нема што да направи во врска со тоа, зошто не чека да види, туку веднаш спие со друга?Ако е толку добар и фин нека направи се што може да го најде лекот да види како стојат работите и ако се ова било поради врската,нека си живеат хепи евер афтр, со деца и се попатно...

На caroline.costa, Bunny2, rhcpfan и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Кое себично створење е оваа Елена, сака на две столчиња да седи. Истото се случуваше и кога беше со Стефан и кога е сега со Дејмон. Дејмон кога спиеше со Ребека, зошто со неа спиел, сакал да ја :geek: направи љубоморан и триста глупости, сега истото на Стефан му го труби. Ма што и гајле на неа, што сака ќе прави и така не се веќе заедно.:^)

Воопшто не ми е погрешно ова што го направи Стефан, што сега треба демек 100 години да ја жали оваа. Во епизодава и повеќе од фер испадна. Можеше да не мрдне ни со прст кога оваа му се јави, но сепак отиде и ја спаси ситуацијата. Па и колку што видов, гускава ни фала не му кажа.|(

Мене нешто друго ме заинтригира. Кој по ѓаволите беше тој што дојде по тоа карпата или што и да беше? Јако бил компелнат штом си го изгриза јазикот и се` тоа. Најпрво помислив да не го пратил Шејн, затоа што само тој знае каде е сокриено, ама па тој не е вампир да ги компелнува.:?:

И да, каде се изгуби Хејли? Можеби таа има вмешано прсти во ова.:wasntme:

П.С. убава е песнава.. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=WtG2ClP_J-4

На kravce и m2m2m2 им се допаѓа ова.
  13. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Тогаш се излигавивме сите на темава, сите хорни 2 дена потоа бевме :D

Иако не го сакам Стеван, има право што сака да прави сега. Не ми се допаѓа тоа што работи против Дејмон, ама со Ребека што сака нека прави, нека крши глава.

И не знам како не сте воочиле досега, Џули го преферира од Стеван карактерот. Елена и Дејмон секогаш нешто ги дели. Прво во втора сезона кога прв пат се бакнаа во финалето, Стеван отиде кај Клаус и навистина изгледаше сето тоа грдо. Дури јас што сум за нив двајца од првата епизода на сезона 1 се почувствував неубаво. Потоа кога беа со Џереми, пак тој ги начека, пак излезе грдо. Сега направија како Елена да прави се со Дејмон заради sire врската. Мислам чекаме 4 години, и на крај сето тоа се уништува со дрндањето на Стеван и Керолајн.

Си игра играчки Џули и си ги губи фановите полека ама сигурно.

На caroline.costa, Bunny2, rhcpfan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. prettyliar

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Зашто бе Стефан да чека да се најде лекот и да види кој таа ќе одбере?Па тогаш зашто ако Дејмон толку ја сакаше Елена не чекаше Елена да раскине со Стефан туку во меѓувреме спиеше со Ребека?Знам дека беше повреден,па и Стефан е повреден исто е.Нема што да чека Стефан и ако го најдат лекот,Елена ако толку го сакала Дејмон додека била со Стефан у врска и да стане пак човек ќе го сака Дејмон.

Едит:Керолјан и Стефан не ги разделуваат Дејмон и Елена незнам зашто воопшто не уживаат во тоа што се заедно туку се мачат да го најдат лекот.Што не мислеа на Стефан кога легнаа одма после раскинувањето на Стелена,сега најдоа да мислат готово бидна тоа.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Јас немам гледно одамна, некаде на 3тата сезона останав, и кога прочитав дека Аларик ми го тргнале,убиле или незнам штосе разочарав.
    Мене Аларик ми беше нај од сите, незнам најлик ми беше.
    И така не гледам више,ќе чека и сезонава да заврши па летово топтан да ги изгледам.
    Али почна да ми се блуе искрено од глумата и нерешителноста на Елена, од јакоста и мажкоста на Дејмон, и смотаниот и наивен Стефан.
    Едино добро изграден лик ми е Клаус и интересна ми е многу Керолајн од тие што останаа.
    Друго почнало да се врти у круг, или го сака Дејмон Елена а е со Стефан па пати по него, или обратно сеа е со Дејмон па ќе пати по Стефан.
    Абре бетер е и од Беверли Хилс.
    Мораше да се заљуби у браќата нели,мораше |(
    Ќе ја догледам зашто ја започнав, ама ми опадна интузијазам.
    Убаво вика Менди, да Дејмон е најјак може со сите да си шврља наоколку инаку пак ја сака Елена и смоа он е достоен за нејзината љубов, а којзае со која се плесна у спат до нејзиното срце |(
    А зашто му се простува,зашто е многу јак и добар и убав.Не се праведни.
    Сеа читам ќе имало спин-оф нова серија со Клаус, што знам мене ми е лоша идеа.
    Истото се деси со Вовед во анатомија и приватна пракса, и на двете серии им опадна рејтинг.
    Ај ќе ја изгледам летово и ќе дадам некој мој заклучок,али не ми е тоа тоа серијата, првите две созони ми беше поинтресена, барем мене.

На kravce, DzingrlakaDzikica, prettyliar и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.577
    Допаѓања:
    43.077
    Зошто мислеше дека Елена никогаш нема да раскине со Стефан, зошто истото беше и со Кетрин, цело време го моташе, а го сакаше Стефан, тој еднаш се изгорел и сега ќе дува и на ладно, нормално.
    А сметам дека Стефан требаше да чека, зошто тој е УБЕДЕН дека Елена е со Дејмон ради врската, не дека го сака стварно, па ако е толку убеден, нека чека да го најдат лекот, ќе знае дека Елена пак ќе си го засака него и се е решено, а вака му фуфка не е сигурен дека е само ради сајар-бондот, па кога веќе има шанси да остане сам ќе се плеска со Ребека, па што ако.
    Дејмон кога беше малку среќен со Енди се сеќавате што направи Стефан, ја уби, а немораше, апсолутно тоа не мораше да го направи, ама ја уби, како да не сака Дејмон да биде среќен.
    Може Дејмон спиеше со што ќе стигне, ама кој не би кога може реално, кога жената што ја сака е со друг и кога смета дека никогаш нема да се заврши таа епик лав меѓу нив.Ама Стефан е убеден дека откако ќе го најде лекот ќе му се врати и пак спие со други, што тоа го прави подобар од Дејмон според вас?

Значи Стефан сака да го најде лекот за да се убеди дека е во право, дека Елена сепак не го сака Дејмон, дека како и секогаш тој е добриот и праведниот,а Дејмон сака да го најде лекот затоа што не сака Елена да биде врзана за него туку сака да бидат среќни вистински.
    И нема што да расправаме за тоа, на крај најголема кучка сепак е Елена зошто си игра цело време и со двајцата.

На Bunny2, rhcpfan и deedee0 им се допаѓа ова.
  17. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Не ми е јасно зошто толку ги испреплетоа работите со серијава.
    Елена сака да го убијат Кол, ама зар така не би починале сите вампири кои потекнуваат од него? Тука нели е можно да спаѓаат Дејмон и Стефан?

И какво е тоа оживување на мртвите? Аларик 8 пати го убиваа. Елајџа 5.
    Со враќањето на Силас колку ќе вратат? Па тоа кланица ќе биде бе.

Не го коментирам случајот со Дејмон и Стефан. Апсолутно се согласувам со Mandy Lane и Hipster.
    Не можам да си поверувам како успеавте да го направите Стефан позлобен од Дејмон.

Мет жалче. :D :(

На MandyLane и Hipster им се допаѓа ова.
  18. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    ^ Дејмон и Стефан се од "лозата" на Клаус, мислам дека го знаат тоа. Всушност и затоа Клаус е се`уште жив.:D

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Јас како шо разбрав, Клаус тоа го кажа само за да се спаси.

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    ^ Ребека и Елајџа во последната епизода од трета сезона разговараат за тоа. Нели тогаш Клаус мислеа дека умре и се чудеа зошто Дејмон и Стефан се се`уште живи затоа што не биле од нивната лоза, ниту на Кол или пак Фин.

Еве ја сцената..
    http://www.youtube.com/watch?v=ZyNBkw7u6Bg

На Bunny2 и DzingrlakaDzikica им се допаѓа ова.