Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. princess11ska

princess11ska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    64
    И јас на почетокот, бев заљубена у Дејмон, али последнава сезона Стефан ми е уфффффффффф, а Клаус одсекогаш ми бил. Џереми стана исто така типче оваа сезона, а Тајлер одескогаш ми бил многу детинест незнам, и оваа сезона не ми е нешто посебен. Од жените Каролин ми е нај, нај, а Елена многу одвратна ми станува. :)

2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Самата серија е по тин, па затоа и ликовите се приспособени да бидат сакани од таа популација. Тру блад е можеби повозрасна и има по Мажи таму, мажи мажишта, не момчиња :D Иначе јас кога ја гледав првата епизода се откажав од серијата. :tmi: И отидов на последната излезена епизода (4та сезона, 9та еп.) и таа ја гледав и ми се свиѓаше и тогаш решив да се вратам од почеток :D (ова го правам со сите серии од кои почетните епизоди не ми се свиѓале, истиот случај беше и со госип грл, ама за нејзе не се вратив од почеток да ја гледам, истата некако ми беше :D ) Финтата да се заразиш, е да изгледаш повеќе епизоди наеднаш, иначе нема да ти фати за око.
    Во првата сезона најмн ми се свиѓаше Дејмон, беше доста забавен, сцената со Вики во куќата ми беше доста интересна, а Стефан беше многу лигав. Втората сезона ја обележа Кетрин и појавата на Клаус. Третата сезона ми се чини беше најдобра, од Стефан кој баш растури во сезонава, ептен беше добар, Клаус со фамилијата и Елајџа и Аларик дефинитивно. Дејствието со Аларик беше најдоброто нешто во сите сезони, сцената кога ја влечкаше Керолајн назад во школо, додека го гореше сонцето ми е незаборавна. :D
    Сите ликови воглавно имаа свои моменти, ама лошите верзии од нив самите беа доста поинтересни, Кетрин -лошата верзија од Елена, Стефан кољачот (мн. ми беше интересно кога му го криеше семејството на Клаус :D )Дејмон ироничен и кога не му беше гајле кого ќе повреди...
    Па така останува Клаус, тој е секогаш злочко=секогаш забавен :)
    3:08 :)
    http://www.youtube.com/watch?v=JYG3-6zXenY

На GoodGirl99, Bunny2, rhcpfan и 2 други им се допаѓа ова.
  3. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Hipster no offense taken
    Да бидам искрена, на почетокот бев многу голем скептик за серијава, бидејќи мислев дека е нешто како Твајлајт . Почнав да ја гледам само поради Иан, чија улога во Изгубени како Бони ми се допадна :)
    Од секогаш сум ги сакала лошите момци, бидејќи со нив никогаш нема да ти биде досадно..авантура, страст ,возбуда, неизвесност :$ па така уште од првата епизода го засакав Дејмон. Според мене повеќе му одговара улогата на безмилосен убиец и личност која ништо не ја засега (барем таков имиџ имаше пред другите) :D Поентата на Џули беше да ни ја покаже почувствителната страна на Дејмон. Епа фала ти Џули,ај сеа врати ми го онаков каков што беше во 1 сезона.

Втор најсакан лик во серијава ми е Аларик :* Секогаш знаеше како да се грижи за Елена и Џереми и всушност им беше како татко. Ептен ми беше жал кога му ја утепаа Џена ;( таман му најдоа некој со кој може да биде среќен и паааууу...пак сиротиот Аларик е несреќен :worried: тука малце и на Дејмон ме потсеќа,со таа негова тажна судбина

Третиот омилен ми е Клаус :rofl: како целото семејство го држи под контрола,многу моќно од негова
    страна.И јас се прашувам кај и се очите на Керолајн.Не дека Тајлер е грд или нешто такво,ама... :wasntme:

Во ликови кои најмногу созреаа во текот на серијата ќе ги вбројам Керолајн (каква шмизличка беше во прва сезона ) и Тајлер.
    Наместо и Елена да се угледа на Кер... :@ Всушност Дејмон беше во право кога и кажа дека она и Кетрин имаат многу повеќе сличности отколку надворешниот изглед. И двете си играат со браќата и ни мува не ги лази ... те со едниот у кревет, те со другиот |(

На poison.ivy, Bunny2, rhcpfan и 2 други им се допаѓа ова.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.578
    Допаѓања:
    43.078
    Јас единствено изгледа не го сакам Клаус...мислам си кажав и предходно некако премногу плаво-жолт ми е, а тоа едноставно не ми се допаѓа.Aма не велам дека не е секси и згоден и дека не е мажиште, само едноставно не мој тип на маж.

Елајџа е веќе друга прича, мене ми омилен оригинален, џентламен, мужиште, секси, смирен, згоден и со брадичка е едноставно неодолив.И секогаш праведен, со што ми се допаѓа и неговиот карактер.А и неговиот акцент ми е неодолив, за разлика од оној на Клаус кои ми е иритантен.

Кол ми е женско петле, лигав и ни малку маженствен, а нема ни шарм, па ни некоја кој знае каква фаца.
    Стефан ми е во оваа толпа, не ми е маженствен, ниту пак убав, нема сексипил, патетичен ми е, а и кога беше рипер, не ми беше пак тоа тоа...
    Дејмон што да кажам знаете...мене ме пленат неговите плави очи и неговите стомачни мишичи и убавиот газ...не е многу набилдан ама од таквите ми се повраќа, ама има згодно тело, баш по мој вкус, има и шарм и сексипил и подеднакво ми се допаѓа во секоја негова улога и кога е лошко, нежен, смирен или бесен.

Аларик беше исто така многу, многу маженствен и грижлив пред се, што многу сакам кај еден маж.А и згоден е,постар и со секси фризурче.мхм.Најголема утка и е тоа што го умреа во серијава, ама сепак неизбежно беше.

Другите маженца ми се симпатични, ама како што кажа Хипстер, маженца се и го немаат шармот на овие горниве мажишта сега за сега.

А од женските ликови мене Кетрин и е фаворит и мака ми е што ја нема.Поубава ми е од Елена, поради локнестата коса и поради фустаните од минатото...а карактерот да не зборам, милион пати е позабавна Нина како Кетрин отколку како лигавата и патетична Елена, која патем ја кривеше Кетрин дека секогаш се ставала себе на право место, а таа го прави истото, дури на некој начин подмукло.Јас Елена ја сакам со Дејмон не ради неа, туку ради тоа што сакам Дејмон да го видам среќен.

Ама морам да кажам дека во релниот живот ми се омилена двојка.А и Еленчето не е грозна, мила е и згодничка, има балканска убавина, неизвештачена.

На Mar4u, GarpovaV, kravce и 3 други им се допаѓа ова.
  5. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Без разлика какви и да се карактерите,подобри глумци не можеле да најдат :D Навистина сите се предобри ,нема некој со лоша глума и слично :D

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Има нешто привлечно во секој лош дечко.Но,она што ги прави екстра привлечни е фактот што постојано се повредувани ( особено кога од страна на жената која ја сакаат ),неприфатени од средината и се нешто жално им се случува :(
    Е поради тоа ги обожавам Клаус и Дејмон. :inlove:
    Абе кој и да ми го дадат од серијава нема да го одбијам,ама овие си ги сакам од самиот почеток. :D

Хахахха,убаво ме изнасмеа.Кога сме веќе кај него...
    Не е нормален :rofl: Тотално спротивно од улогата :lol:

На kravce, deedee0 и Hipster им се допаѓа ова.
  7. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Јас целосно се сложувам со 1209 во мислењето.
    Значи, не ми се допаѓа Клаус поради карактерот, мислам да си го предадеш семејството и да и забиваш нож на сестра ти кога ќе ти текне поради некакви си хибриди? |( :puke:
    Неее, никогаш нема да го засакам, па и како се однесува кон Керолајн, дека она мора да е со него бидејќи ќе ја шета низ светот, и преубаво ќе си поминува со него? Неее, нејќам такви самобендисани машки („мажи“).
    Ако правиме муабет за убавина, секој си има различен вкус, на мене не ми е нешто посебно, на некои слики што ги ставате ми фаќа око, ама на повеќето не.

No offense taken, имам 25 години, и Дејмон го сакам не зашто е преубав (а е), туку зашто е баш онаков со добра душа одвнатре, а изграден штит однадвор.

Елајџа и Аларик исто ги обожавам, зашто они дефинитивно се мажи во вистинската смисла на зборот, со изграден став, силни се и мажествено убави :lol:

На figgiMK и deedee0 им се допаѓа ова.
  8. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    4x12
    4x13
    [​IMG][​IMG]

На kravce и deedee0 им се допаѓа ова.
  9. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Некои од сцените што најмногу ми се допаднаа оваа сезона

1. http://www.youtube.com/watch?v=VxSXE-24Xl8

Elena: If it would've been you at the bridge last night and not Stefan and i begged you to save Mat...

Damon: I would have saved you in a heartbeat,no question!

Elena:There I thought...and Matt would be dead,because you couldn't let go,Matt would be dead!

Damon:But you wouldn't be!!! And you've gotten to grow up,nave the life that you wanted,the life that you deserved and I know that I didn't used to get that,but I do now. And I wanted that for you Elena and I would have gladly given that to you and let Matt die, because I am that selfish!

2. http://www.youtube.com/watch?v=GiYdXiRXcA0

Damon: Because in the end ,when you lose somebody, every candle, every prayer is not going to make up for the fact that the only thing that you have left is a hole in your life where that somebody that you cared about used to be колку е само ова преточнооо ;( си се понаоѓам
    а тоа I miss you too buddy на Аларик... ;( ;( ;( ;( ај пробај,воздржи се да не заплачеш

3. http://www.youtube.com/watch?v=6lLOF7TyhZI

Elena:worried:tefan what are you doing with Rebeca? She tried to kill me.
    Stefan:And this will be the second time that Damon tried to kill Jeremy. So i guess nobody is perfect.
    ...

Stefan: You do wathever you want Elena.I really don't care!
    You don't know what I look like when I'm not in love with you!
    :clap:
    Умри Елено умрииии! Браво Стефче, требаше некој ова да и го плесне у фаца,не може да седи на две столчиња. :fubar: Колку и да не го сакам Стефан, капа му симнувам за сценава! :hai:

На 1209, Bunny2, rhcpfan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    4x14 :swear:
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

На deedee0 и rhcpfan им се допаѓа ова.
  11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    25.464
    Да искоментирам за сцената каде Елена го прашува Стефан што правел со Ребека.
    Зарем има ли посебично суштество од неа?! Божее! Па и уште на крај кога Стефан и рече дека не ја сака, оваа се натажува и замина навредена. Бре, бре.
    Се оправаме ние на темава кој е посебичен, Дејмон ли, Стефан ли, ама еве кој е себичен до срж, се да се вртело околу неа.
    И НЕ, Не сакам Стефан да заврши со неа, СКРАЈА ДА Е, што ќе му е вакво лигаво и егоцентрично суштество.
    Слободно нека си биде со Дејмон или уште поубава опција - Нека остане сама и нека се угуши во нејзините солзи, додека плаче зошто никој не ја сака.

|(

На SmilerGirl, mileystar, Sanniii и 6 други им се допаѓа ова.
  12. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Ахх...го чекам денот кога Дејмон и Стефан ќе и завртат грб на Елена :devil:

На SmilerGirl, m2m2m2, poison.ivy и 2 други им се допаѓа ова.
  13. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.578
    Допаѓања:
    43.078
    ^Вуу ќе биде жустро...гледам све на куп се собрале, се удружиле изгледа против Клаус како што ми се чини.Одвај чекам нова епизода.

15. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Не се сеќаваш, не има компелнато да заборавиме :D

Ме потсети плус на Ребека од претходната епизода
    [​IMG][​IMG]

Колку време е Елена вампир, 12 епизоди веќе? Како тоа сеуште никој не и го крцнал вратот...мислам дека е време :wasntme:

На Bunny2, deedee0 и MandyLane им се допаѓа ова.
  17. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    ^ Ребека и го крцна во 10-тата епизода, кога Ејприл ја праша дали беше тоа потребно, а она и одговори: „Не, но беше забавно.“ :rofl:
    Мислам дека Ребека е слична со Дејмон во карактерот, импулсивна, лоша на моменти, но сепак во потрага по љубов која никако не може да ја најде. Се надевам ќе и се посреќи со Стефан :lol:

На kravce и deedee0 им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^ :o Како можев да заборавам :tmi: ќе си ја гледам репризно сцената :D па вака кога ќе сумираме односот Ребека спрема Елена, мислам дека ќе почнам да ја сакам Ребека :D

19. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Конечно акција.:rock:
    Ова сите се собрале и тргнале по лекот или?

20. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Некоја нова слика...

И еве ви некои сликички што најдов од 4x14
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    А овој не ми е јасно кој е...И не е фер ! Се Дејмон го мачат...

Веб клип 2
    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... f_4fmhT2K0

Ич не ми се свиѓа што оваа Ребека ја прават пак глупава..Баш ме израдува во 10тата епизода и еве пак ја упропастуваат |(

На mileystar, deedee0 и Bunny2 им се допаѓа ова.