Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Овој е ловец како Џереми и Конор.
    Иан за мачењето на Дејмон.
    When I first signed up for this character,I thought I'd be working two days a week'd,just do a couple days in Vancouver, go back and forth to Los Angeles, and then I realized that it's five days a week of getting my ass kicked left and right! But, I'm surrounded with great people, and every once in a while I get to make out with Nina Dobrev on screen, and it could be worse.

А за Делена :
    She wants it.(the cure) But do I want it? Hell no. We can live happily frickin' ever after. I've got a big house, we can party, and travel, and whatever, man. Damon and Elena could like, go buy a building in New York with an art gallery in it, and then go live on an island in the Caribbean. They could have a pretty badass life.

На rhcpfan и deedee0 им се допаѓа ова.
  2. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    julieplec ‏@julieplec
    Who's the oldest friend you have who loves #TVD? My best friend's 72 year old mother is obsessed with Damon. Ob. Sessed.
    Expand Reply Retweeted Favorited More

Јас на стари години таква ќе бидам :rofl: :rofl: :rofl:
    А тоа видеото што го најде Bunny2 и праша дали сме го виделе негде мислам дека е направено за фановите или дел од епизода,ама првава варијанта ми е поверојатна :)

На Bunny2, rhcpfan и prettyliar им се допаѓа ова.
  3. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
  4. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    885
    Ја изгледав епизодата.
    И само ќе кажам ова се чекаше, со нетрпение ја чекам новата епизода.
    Се потсетив на старите добри времиња кога едвај чека петок да дојде за да видам што ќе се случи во наредната епизода.
    Пс. Го налутија Клаус. :devil:

5. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Ах добра беше епизодава!!! Мое мислење:
    Уф колку се нервирам што ликот што го мразам е главен и секогаш победува! Колку сакав кол да ја убие, а уште повеќе па Клаус. И не е логично Елена да го победи Кол. Мислам го бутна кај ѕидот и го држеше таму, а он се мачеше да излезе и на крај го убија. АБЕ АЈДЕ. Нели треба да е 100 пати посилен од неа? И како сега Еленчето знаеше да се одбрани, а кога ќе има некој мал проблем одма Стефан и Дејмон трчаат по неа? Ама ај добро, дур не ми ги чепкаат Клаус и Ребека добро е.
    Само многу ме нервираат колкави лицемери се, а и колку глупа ја прават Ребека. На нејзино место би се здружила со Клаус и сите би ги убила.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Најдобра епизода од цела сезона...
    Целата акција,глумата..Немам зборови.
    Морам да кажам дека за чудо некое жал ми падна за Кол,а не сум го сакала како лик нешто посебно.Ми се свиѓа што Бони почесто ја гледаме,а и сакам да ги гледам со Џереми заедно. :D
    Од друга страна,Ребека и Клаус... ;(
    Иако сакав Стефан со Кетрин да биде,со Ребека ми се многу слатки. :$
    Оваа епизода имавме можност да видиме колку Керолајн му значи на Клаус ;(
    Дa не почнеше оној Џереми да се дере,Стефан и Дејмон ќе се испотепаа :lol: Е тоа ќе беше интересно да се гледа.
    Добро е,сепак Стефан кажа дека Дејмон му значи и не би сакал да го види како страда.Ама со ова упропасти се.
    Како стана кога му го слушна гласот...

На deedee0 и kravce им се допаѓа ова.
  7. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    И сега Стефан бил против Дејмон?Се виде дека никогаш не би ги изневерил Елена и Дејмон иако го повредија.Ми падна жал за Клаус малку кога му се насолзија очите ама ај,баш ми е мило што умре Кол барем сега ќе можат да го бараат лекот и ако го најдат дефинитивно Ребека треба да стане човек го заслужува тоа.Него Керолајн ја нема во последно време се надевам дека ќе се појави во следната епизода,Бони фала Богу го покажа она вештерското,од почетокот на сезонава ништо мислам нема направено освен тоа со Клаус и Тајлер и Елена.Многу ќе биде јако кога ќе го бараат лекот одвај чекам :D

8. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Ја изгледав новата епизода,и за разлика од предходната не е лоша :D :D
    Баш ми падна жал за Ребека,искрено повеќе сакам лекот да го земе таа а онаа Елена да си остане вампир и да цркне ! :D
    Сите се некако трогнати од смртта на Кол но јас не толку..Претпоставував дека така требаше да биде :D
    Ми се допадна сцената со Клаус и Дејмон и искрено требаше на Клаус некој да му ги отвори очите...Сепак многу ми беа слатки :D Бони живна малце,ми се допаѓа таква ама мислам дека тоа ќе ја уништи..А Стефан колку е фејк само,џабе ги прикрива емоциите ,џабе глуми како да не му е гајле..Но оваа не му го требаше
    си го заслужи ударот :D И повторно епизода без Керолајн и Тајлер,тоа не ми се свиѓа и овој Мет буквално ко играчка им е |(

Прочитав дека во 4x16
    Елајжа и Аларик ќе се вратат/појават

ох Дејмон :inlove: :inlove:

На deedee0, kravce и Bunny2 им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Уффф добра епизода...ма одлична :D
    Како прво, ај шерд сам тирс вит Клаус ;( То бе момче, кога се разлуте, све ќе коље :D таков Клаус треба да биде, а не лигавко. Знам дека многумина сакаат да го видат со Керолајн и љубов и се тоа, да не му идам во сржта на неговата потреба од љубов, ама јас би сакала да даваат чести сексуални сцени со него и со рандом вампирки :wasntme: Тежа бре луѓе, фрустрации набрани (со истово темпо, и од мене ова може да стане :rofl: ).
    Стефан ме разочара повторно во епизодава. Знаев дека ќе им помогне на старата екипа и се тоа, ама ме разочара со Ребека. По не знам кој пат ја изигра и повреди. Девојчице мани се од овој, не е добар за тебе :D Убаво ми изгледаа заедно, ама овој нека си ги среди приоритетите. Мислам дека Ребека има поубава личност од Елена во серијава :^)
    Бони беше баш бед есс во епизодава и мислам дека ќе го јаде стапот од Клаус :D (дали кажав дека длабоко ме повреди што го затворија во среде дневната на Гилбертови 3,4 дена?).
    Ми се допадна дијалогот Дејмон-Клаус. Дејмон растури тука со филозофии, а и ептен ми се некако природни тие сцени меѓу нив, ептен ме задоволуваат...емотивно де :D За момент кај Клаус како да се скрши нешто, што иако не сакам да го гледам, беше одлично изведено. Браво бре Јосифе, си знаеш да глумиш.
    Елена, повторно себична. Ништо ново на таа тема.
    Кол, рест ин пис.
    Најдобра сцена
    [​IMG][​IMG]
    одлична е Клер

И добро музиче имаше епизодава :) Керолајн и Тајлер ги сакам следната епизода обавезно!

На DzingrlakaDzikica, curlygirl, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Искрено да ви кажам заборавив дека гледам вампири. Некако ниту малку акција нема. Прва сезона беше полна со комполшн, брзо трчање, тепачки, крвишта на сите страни. Некако во последно време се изоставуваше ова, но баш ми се допадна што во предходната епизода видов комполшн, а сега добра акција од страна на Гилберт-ови vs Кол. И конечно Еленчето се бореше како-така.

Ми се допадна многу епизодата. Го видов тоа што го сакав, е едвај ја чекам наредната. Ќе има пак некои мистерии.

За Дејмон и Клаус си кажавте, и јас се согласувам.
    А на Џули имам да и кажам уште еднаш да не ми го расплаче Клаус! Со кој поглед гледаше во брат му. И конечно се налути, е сега тој ќе им покаже кој ја држи топката во рака, има на сите главата да им ја откине. :devil:

Стефан несакам ни да го коментирам. Се повеќе и повеќе со секоја нова епизода ме нервира. И несакам Ребека да наседне на него. Баш ја сакам. Несакам лошо да заврши.
    Патем преубава беше на денсот со Стефан.

:rofl: :nod: :nod:
    Потпис на ова Кравче!
    Изгледа премногу вакви сцени ни дадоа, а башка и дека се жешки :wasntme: , само ова ни се гледа :D .

На kravce, mileystar, deedee0 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    It's official :lol: И не само они ;)

На prettyliar, deedee0 и 1209 им се допаѓа ова.
  13. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    ^
    Епа значи 100% ќе го ослободат Сајлас и затоа сите овие ќе се вратат. Кога веќе ги враќаат нив, нека ја вратат и Лекси. Многу добар лик беше.:)
    Јас само едно нешто ќе кажам за епизодава. Ептен, ама ептен ми падна жал за Клаус. Какво му беше натажено лицето кога пред неговите очи го убија брат му, а тој беше толку беспомошен и не можеше ништо да направи. На крај па уште кога го затворија во дневната, жалче.:( Само не знам што ќе прават после 3-4 дена кога ќе излезе таков изнервиран до даска.:D

[​IMG] [​IMG]

На Bunny2, rhcpfan и deedee0 им се допаѓа ова.
  14. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364

Конечно малку акција!
    Стефан и Ребека ми се супер заедно,а и он и Кетрин не би биле лоша комбинација.
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    Клаус ми беше сладок кога "меѓу редови" го прашуваше Дејмон како да се доближи до Кер
    Ова беше добар совет ...
    Бони живна. Амин!
    А мајка и и татко и како ме нервираат,поготово татко и. Го нема цел живот и одеднаш се појавува дечкото ред да поставува . Коа ја онесвестија ми идеше да ги згмечам :x

И пак Ребека наивна ја направија. И она пустата ко Дејмон не може да се усреќи
    Оној Џереми мораше да ги прекине Стефан и Дејмон додека се маваа,нели?! Кога почна да се дере ме извади од памет, мислиш црева му вадат |-)
    И таман ќе си помислам дека Стефан може да помине преку фактот дека Елена го сака Дејмон,он пак ќе тресне некоја зелена |(
    Џабе се караат со Дејмон, мене и сестра ми не можат да не надминат :lol:

И за крај да го прокоментирам убиството на Кол...
    Од оригиналното семејство ги закав сите освен Естер(мајката), Мајкл(таткото) и Фин. Сите други ми се срциња :inlove: и навистина се надевав дека нема да го убијат Кол,ама кога тоа се случи си се натажив,но не плачев,да се разбереме :!:
    Арно амаааа......
    Коа го видов,едноставноооо ;( ;( солзите сами си потекоа
    Не можам да ја дочекам новата епизода,како во старите добри времиња. Ме интересира како Клаус ќе им се одмазди :devil:
    rhcpfan и Bunny2 фала што ме развеселивте со фактот дека Аларик и Елајџа ќе се појават во некоја од наредните епизоди :hai:

На kravce, caroline.costa, Bunny2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    ^ No problem :)
    Не верувам дека ради Сајлас ќе ги видиме овие.Сајлас ги враќа само оние кои умреле поради него ( тука може Кол да спаѓа ),ама Фин и Аларик не.
    Се претпоставува дека Дејмон ќе го убие тој ловецот (Vaughn) и нормално ќе пати од халуцинации и дека тука ќе ги видиме сите овие.Ама од друга страна што бара Фин во халуцинациите на Дејмон? :^)
    Незнам,да не коментирам ќе видиме :D

Тоа е таа фаца :lol:
    [​IMG][​IMG]

На kravce, mileystar, Sanniii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    SO FUC*ING TRUE !

На kravce, Bunny2, deedee0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364

На Tiki-lolipop, GoodGirl99, kravce и 3 други им се допаѓа ова.
  18. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.564
    Џереми никад не ми бил посебен лик и не сум гаела посебна љубов према него,напротив некако мутав ми беше но после сценава на крај кога ја скина така напето мајцата мислам дека се заљубив во него. Останативе веке монотни ми се .Од кога Дејмон стана поштен некако серијава ми ја изгуби смислата.Порано ми беше многу интересен и имаше поише акција со него.

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Не верувам дека Стефан после ова ќе ја прободе Ребека со тоа зашто и он сака таа да го најде лекот по зборовите што му ги кажа.А и плус не беше само Стефан што мислеше дека Ребека не е на нивна страна тука беа и Мет,Џереми,Елена,Дејмон. :)

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Јас имам едно питање сега, во недоумица сум :D Овие што го налутија опасно Клаус, го налутија, сега цел му е да ги убие. И настрана тоа, овие пресреќни се, ќе одат лекот да го најдат. :^) Може и ќе го најдат, и пак може луѓе ќе станат...ама, после тоа? Кога ќе се вратат во Мистик? Клаус со ружи ќе ги чека? :D Мислам, нормално Џули нешто ќе измисли, туку тој дел малце ми е празен,- гајле ми е што ме чека масовен хибрид убиец дома, ќе ги дадам и малкуте моќи што ги имам да му се спротивставам, и ќе си станам човек...за да дома си умрам како човек :D

На poison.ivy, mona.s, Bunny2 и 3 други им се допаѓа ова.