Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Мене некако апла досадни ми беа сцениве со барањето на лекот.
    Де ден, де ноќ. Па се продираат низ шумана, па потсеќавањата на жената на Шејн.:yawn:
    Поинтересно ми беше во Мистик Фолс. Тајлер за времето додека Клаус беше слободен, се криеше, не излегуваше од дома, можеби едно 2 цели епизоди го немаше. Сега си зема слобода, па уште го провоцира Клаус. Ако ако, реков јас, кога ќе помине магијава има сите ренде да ги направи.:swear:

Исто така сцените со Клаус и Керолајн, прајслес.:mm:

На Chimera и mileystar им се допаѓа ова.
  2. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Епизодата ми беше боринг, освен неколку моменти на ребека, и клаус и керолајн... ме мрзи и да коментирам колку loop holes имаат низ последниве епизоди.
    У бе како не му ја крцна Дејмон главата на Шејн :bandit: Во многу глупава насока ги одвиваат работите ама ај уште не се откажувам.
    И нека не ги натажуваат Дејмон и Клаус, поготово Дејмон зошто се нервирам. :devil:
    Еве промо за наредната епизода.
    http://www.youtube.com/watch?v=C535Ht7fzIQ

На Chimera и rhcpfan им се допаѓа ова.
  3. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Епизодава ми се допадна поради многу причини

Имаше флешбекс-од секогаш сум ги сакала, бидејќи внесуваат некаква мистерија и ме тераат да се прашувам што и како било :P

-Имаше акција како во минатите сезони. Ни Ребека ни Елена не се светици и двете многу имаат патено во животот, но секогаш сите ја предаваат Ребека, а таа сепак им помага. Додека пак Елена е заштитена од сите и кога ќе дојде на ред таа да се покаже за да спаси или да се жртвува за некого нигде ја нема :doh:
    -Знаев дека не треба слепо да му веруваат на Шејн,знаев! И пак Дејмон испадна во право,ама никој не го слушаше како и секогаш. Требаше да му го сврти вратчето за 180 степени. Ама сите му веруваа на Шејн дека и помага на Бони, а уствари он ни пет пари не дава за неа,преварант :envy:
    Моментот кога Бони му ја сликаше тетоважата на Џереми и "ненамерно" му го допираше телото уууффф :$

-Примирјето на Ребека и Елена и моментот кога заедно со Стефан се здружија за да ги најдат останатите исто така ми се допадна.
    Насмевката на Стефан :inlove:

[​IMG] прајслес

Си се пронајдов во зборовите на Елена, се понашам исто ко Дејмон :worried:

Пак се обиде да му го продаде истото сра*е ко на Стефче
    [​IMG] стара финта, нова будала,ама овој пат не и успеа ]:)
    Некои од вас ќе кажат дека Дејмон испаднал себичен бидејќи не сакал да го земе лекот,но јас вака мислам
    И за крај најубавиот момент од оваа епизода, делот кога Керолајн го разбуди она човечкото во Клаус

Се чека следнатааа :D

[​IMG] :*

На rhcpfan и Bunny2 им се допаѓа ова.
  4. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Немам коментар за Шејн,се знаеше дека ќе ги изигра,само го мислев за поглуп и се прашував како ќе го изведе тоа.
    Вчера гледав online и за време на реклами мислев ќе заплачам за Клаус и Керолајн.Си викам ете,после ќе го испратат Клаус во Њу Орлеанс и ништо.Ама после падна муабетот и си викам имало надеж :D Сепак фацката на Клаус... ;(
    Керолајн за Клаус
    [​IMG]Ова за Дејмон не го мислеше,ама за Клаус може. :swear:
    За Бони и Џереми си навивам одамна и ми се свиѓаш сцената со нив,а гледам и од промото ќе ги гледаме и во наредна епизода :)
    Што се однесува до лекот и Дејмон,мислам дека уште сака да го земе,само глуми нешто како што си знае да си глуми.Не сум заборавила на ова,така е тоа преку ноќ се предомисли.

Морав да си се насмеам на ова :D
    Ребека и Стефан почнаа многу да ми се свиѓаат како пар.Му одговараат на него такви badass женски.Или Кетрин или Ребека.

Пак ќе кажам,мнооогу ми се свиѓа што љубовниве тријаголници пак ги ставаат во втор план.Целата акција,сплетките,многу е подобро вака.Сепак малце ми беше чудна епизода,дека поразлично малце. :lol:
    Слика од 15та епизода

На mileystar, rhcpfan, kravce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Повеќе акција имаше во дневната на Гилбертови, него ли на напуштен остров во Канада :D Од каде ли да почнам :^)
    Очекував повеќе акција на островот, некако многу елементи ми беа збунувачки и глупави...или не се сеќавам јас на тие сцени. Од кога овие се во договор со Шејн за лекот? Ако Шејн знаеше каде е лекот, зошто мораше Џереми да убива за да му се исцрта мапата? И зошто Мет не е со нив, кога мора да има дежурна човечка ќеса со крв за секој случај :D
    Ребека, како вампир кој живее 1000 год. пак некако наивна. Морам да кажам дека ми се допадна нејзиниот лик многу повеќе од Елена, ама некако не ми е интелигентна и лукава како за некој што поминал толку време на овој свет. Ќе ги сфатела работите до сега како идат :^) Друго за островот не знам што да искоментирам :^) Како можеа сценаристиве да створат таков лик како Елена, да цел твд фан свет ја мрази :D
    За Дејмон, и тоа што сака да остане вампир. Некој од оригиналиве, не ми текнува точно кој, во една епизода спомна за привилегијата да живееш вечно, зашто можеш да присуствуваш во секое доба, да ги видиш сите промени, да ги искористиш сите добри работи (мора да бил Клаус :D ). Не му е финтата тоа на Дејмон, ама јас од тој аспект го разбирам.
    Мислам дека од островот само Дејмон ќе се врати како човек, а за другите ќе нема лек. Некако на тоа ми иде целава прича. Баш тој што не сака, тој ќе си го добие. И тоа може да биде таа голема работа што ќе промени многу во серијата.

Назад во Мистик Фолс, во дневната соба на Гилбертови, вруќо :D . Многу паметен и интересен момент кога Клаус ја забоде Керолајн и си ја довлечка за да си се напие малце крв :D Ми личеше на она као кога некој ловец или рибар си лови храна. Изгледа сите му ја најдоа слабата точка на Клаус па сега ќе го шибаат. Дури и Тајлер па. Убави сцени, убави дијалози. Заборави Керолајн дека Клаус сакаше заедно со Тајлер да ги жртвува за да стане хибрид, тоа не го спомнаа.
    Не ми текнува што друго, утре наспана може ќе се сетам :D мммм

На caroline.costa, honorthyself, Bunny2 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Да се вртеше тоа кај што ја гледав епизодата, ќе извртев едно пет минути пред крајот.
    Досада жива. Почнаа да ме нервираат веќе.
    Нели поразумно ќе беше сите да беа на исто место еден да чуваше стража и да се пазат?
    Вака, го снема Џереми, па Бони двајцата ја чуваа, никој не забележа дека ја нема.
    Не знам што да кажам. Утка, катастрофа.
    Само се надевам дека ќе излезе Кетрин од некаде да даде некој шарм на серијава.
    Керолајн беше очигледно дека нема да умре бидејќи Клаус ја симпатизира.
    Од сите јаки, внимателни и осетливи вампири, тој смртникот најјак и најпаметен излезе. :lol: :rofl:

7. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Не знам зошто но тоа со лекот мене ми е многу без везе.И што сега едни ќе земат,едни не или сите ќе земат.Глупаво ќе биде, едноставно ми нема смисла серијата така.Најубаво ќе биде никој да не го земе :D :D :D И воопшто да не го најдат :rofl:

8. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    ^ сигурно нема да биде толку лесно да го најдат, а и ако го најдат воопшто најверојатно ќе треба да се направи некоја жртва,ќе има тука некаква сопка, не е тоа така лесно!
    Сакав да прашам...дали овие идат некад у школо? 4та година се а во школо ни еднаш се немаат појавено, па не е фер. И јас така сакам

9. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Ќе почекате малку за лек. Каде ќе оди серијава тогаш?
    Па бидете разумни, најмалку уште 5 сезони треба да поминат пред среќниот крај. :D

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.579
    Допаѓања:
    43.087
    Од толку што ми беше досадна епизодава неможам ни да коментирам...едино срцки ми беа Дејмон кога така убаво ја гушна и бакна гуската мила ми беше сцената :wasntme: А и кога Керолајн го допре Клаус до сржта мхм...
    Се враќам јас после неколку акции, срцепателни сцени и добар секс, додека нема такво нешто немам којзнае каква желбичка са коментирање.

На kravce и deedee0 им се допаѓа ова.
  11. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Елена ги проба двајцата браќа , и сеа пу пу не се важи пак сега го сака Стефан :D што не иде не иде :puke: Ако се смират не ја гледам серијата :^)
    И мене ми се допадна што во оваа епизода не беше all about Elena :D
    Мора да ги спојат Клаус и Керолајн :devil:
    Лекот нешто бесмислено им е во серијата , мислам дека ќе биде меч со две сечила и сите ќе си останат вампири ]:)

На deedee0 и rhcpfan им се допаѓа ова.
  12. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Нова слика од 4x14

:clap: :clap:
    Што прават овие бе :^) Се посмешна ми станува серијата,не знам зошто... :envy:
    Не зборувам само поради сликата..туку општо
    Втората и третата сезона беа дефинитивно најдобри :)

На Bunny2 и deedee0 им се допаѓа ова.
  13. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    ^^Леле Елена сега да не му се пуша на Стефан? Оффф Господе немам зборови више колку е катастрофа серијата и колку е Елена кучка или незнам што.

14. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Сигурно сега прават да се вртка околу него за да на крај биде со него бидејќи и сами знаете Џули е фан на Стефан -.-'
    Што е до мене нека умре веднаш,да не ги мачи и двајцата !!!

На deedee0 и Bunny2 им се допаѓа ова.
  15. prettyliar

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Јас мислам дека Стефан не смее да и попушта и да си остане со Ребеке зашто заслужуваат да станат луѓе и да си живеат како што сакаат.А тоа може и не е возможно зашто како што знаеме Стефан и те како трча по Елена ако оваа добро го заведе.

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Ребека очигледно го нема заборавено оној секс со Дејмон :rofl: :rofl: И се свиѓа уште :rofl:
    Они двајца ми се некако најнапатени душички :(

На mona.s, Chimera, Bunny2 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. prettyliar

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Дефинитивно најдобрите делови од епизодата! :D Ребека :rock:

Прикачени фајлови:

На Bunny2, deedee0 и rhcpfan им се допаѓа ова.
  18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ребека беше најјака епизодава. На почетокот како ја тресна Елена на земја, ептен мерак ми направи :D

На prettyliar, deedee0 и Bunny2 им се допаѓа ова.
  19. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Ако не заврши за брзо, серијава ќе ја запустат начисто.

Ребека јака? Плиз..
    Типката е стара векови а сепак во секоја можна ситуација испадна изиграна. Со тоа животно искуство треба да биде најака пичица во Мистик Ф.
    Ејјј, една надгробна плоча не можеше да чува. Наивна и глупа at the same time.

Керолајн е оксиморон сама по себе.

20. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Сетете се дека Ребека и доста долго време поминала во ковчег xD

На deedee0 и prettyliar им се допаѓа ова.