Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    И мене ме нервира што Ребека ја прават наивна и глупава. Па Кетрин беше многу попаметна и појака, а помлада е. + Кетрин и Дејмон беа многу посилни негативци од оригиналниве. Мислам дека веќе ги мрзи писателите да пишуваат

На deedee0, poison.ivy и rhcpfan им се допаѓа ова.
  2. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Иако Кетрин ја сакам мислам дека е кукавица зашто нешто ако се случи таа одма се крие. :)

3. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Сите ликови скоро ги упропастија...Не знам што им е финтата со тоа.
    Го сакам Дејмон од прва сезона,неговиот сарказам и се друго.А не сега го менува онаа лигавата.Стефан..И тој тука ми глуми силен а уствари не е...само е плачко.Подобар ми е кога е ripaaah... :rofl: Керолајн тотално безврска во 4та сезона ама ич не ми се свиѓа ич.А Ребека треба да си остане badass и да не дозволи да ја зезаат.Не е фер што толку ја прават наивна !
    А за Кетрин се би дала да се врати :D :D :D
    Другите не ми се ни коментираат...А и Аларик многу многу би сакала да се врати,некако не ми е иста серијата без него :(

Па таа само од Клаус мислам дека се има криено,како тој од татко му :rofl:

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Некој погоре спомна дека Ребека не била јака. Епа да ми простите,ама од сите ликови што останаа, Ребека има најдобри реплики. Четвртава сезона нема ни В од Вампирски дневници,ама тоа е. Подобро да ја завршат отколку да продолжат да ја упропастуваат. Не беа сите лоши епизоди од сезонава, но таргетот им е лош. Љубовниот триаголник им е ставен во прв план и тоа им е најголема утка. Но сепак, според мене серијава сеуште има шанси за кам бек.
    Треба да стават некој неутрален да ја пишува серијава, а не Џули, бидејќи сите знаеме дека е за Стелена, а со тоа го предвидуваме и крајот на серијата. Така на пример јасно ни е на сите дека Елена е со Дејмон поради sire bond-от и дека не го сака вистински.
    Порано навивав за Делена бидејќи имаше таква огромна хемија меѓу нив, што те тера да полудиш(во позитивна смисла) и плус сакав и сеуште сакам Дејмон да биде среќен, а тој единствено е среќен доколку е со Елена(со личноста што ја сака). Но како поминува времето, настаните од 4та сезона покажуваат дека таа него го прави несреќен,тажен,депресивен,замислен.
    Елена е кучка! Не е ништо поразлична од Кетрин, но барем Катерина може да се сноси со последиците од своите постапки,додека пак онаа другана.....немам зборови со кои можам да опишам колку ја мразам во моментов!!! :envy: :@
    Никогаш не ги сакала искрено ни Дејмон ни Стефан. Ако навистина го сакаше Стефче тогаш немаше одма да рипне у кревет со брат му, а ако навистина го сакаше Дејмон зошто постојано го одбиваше цели 4 години? А,А,А,А,А,?!!!!!
    Ликот на Елена има многу голем потенцијал и навистина е штета што писателите ја прикажуваат на ваков начин и не принудуваат да ја мразиме, а од друга страна прават се да се врти околу неа... ај донт гет ит :?:

На Bunny2 и rhcpfan им се допаѓа ова.
  5. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Елена ти е исто како Кетрин и двете сакаат да си играат со двајцата и двете се кучки само што Катерина си го признава тоа и е таква интересна додека Елена само плаче и се лигави.Дејмон и Стефан сигурно се заљубија во Елена зашто и е двојничка на Кетрин и тогаш нели збореа дека иако биле на лик исти во карактерот Елена била подобра.И сега на крајот се гледа дека Елена не се разликува многу од Кетрин(освен што се лигави нели)така да на браќава им е исто дали ќе бидат со Кетрин или Елена.Ама незнам дали некој од нив уште ја сака Кетрин.А, и Кетрин бега зашто нема кој да ја заштити додека Елена има два вампира,море 3 и една вештерка и така натаму.

6. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Се сеќавам кога Дејмон и рече на Елена дека не им е само изгледот заеднички туку имаат уште многу работи заеднички...За жал како да го заборави тоа :(
    И јас сум голем Делена фан,сега не сум сигурна дали сум сеуште затоа што оваа што го прават понатаму со нив двајца ми станува се повеќе фејк и гадно.Сега таа цело време му збори дека го сака дека тоа е реално бла бла...и сликата видовте за 14та епизода..кажува нешто.И знам дека ќе заврши со Стефан (веќе не ми е ни битно со кого ке е)ама глупаво направија што скоро цела сезона оваа му збори дека го сака Дејмон и нон стоп збори како тоа е реално и на крај да остане со Стефан е стварно смешно.Ако веќе сакаа тој sire-bond да го вметнат како пречка меѓу нив двајца,можеа да го осмислат на друг начин -.-'
    Искрено сега се повеќе и повеќе сакам Ребека да биде со Дејмон,а Стефан со кого сака нека бидне нека си ја земе лигавата не ми смета..Исто како deedee0 и јас сакам Дејмон да биде среќен..А и Ребека,така да би ми било мило да си бидат заедно :D Ако не друго и двајцата си се разбираат,доста биле повредувани во љубовта.Па заслужуваат најмногу да бидат среќни :D

На poison.ivy, Bunny2 и deedee0 им се допаѓа ова.
  7. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    ne mozham da najdam online link za sezona 4 epizoda 12 ;(
    sekogas gi gledam na megashare no sega nitu tamu nema...

8. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    ^ Еве за 12та
    http://www.tv-links.eu/tv-shows/The-Vam ... o-results/

Јас сметам дека Дејмон е многу сменет како лик,ама не поради Елена или поради нешто друго.Поради текот на приказната и настаните што се случуваат околу него.
    Самото тоа што кажа дека не го сака лекот минатата епизода,и покрај тоа што Елена го побара тоа од него,кажува колку е он сменет и колку подобро размислува.Се кладам да беше 1864 и да го побараше тоа Кетрин од него,ќе го земеше лекот.Дејмон од секогаш си бил sucker for love,ама,конечно почнува да размислува малце трезвено.

Дејмон е убеден дека кога ќе се прекине sirebond-от Елена ќе се врати кај СтефанНе е дека мисли дека Елена не го сака,само мисли дека го сака Стефан повеќе.Знае дека Елена имала чуства за него од предтоа,ама тоа не му е доволно.
    И покрај тоа што знае,мене ме нервира фактот што сите ќутат како телиња некои.Што не му каже Џереми Роуз што кажа?Што не му каже Мет нешто од муабетот што го правеше со Елена?
    Па и онаа Елена заборава на она : “No matter what I feel for you, I never unfell for him.” Така е тоа,преку ноќ ќе го убедиш дека си заљубена во него. :fubar:

9. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Кога таа му рече ТЕ САКАМ,тој и рече ќе го најдам лекот за тебе.
    Сега во последната епизода вели,јас не го сакам лекот за тебе не сакам да бидеш излечена.
    Што значи дека сепак и таа влијае на него -.-'

10. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Јас спомнав и стојам зад тоа.
    Бидете малку реални бре, и да била во ковчег, во неа сигурно има еден век. :D
    Eлена fresh meat, 100x поитра + врти двајца браќа околу малото прсте.

11. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Сте се изнапишале :D Јас реков дека ја нема таа хемија меѓу Дејмон и Елена како во првите сезони :!:

Кога Кер му има кажано на Клаус дека е совршен? Јас мислам дека целиот муабет со Клаус додека умираше и беше за да ја спаси. Патем нормално е да почне да го симпатише со време...кој не би? :D Само јас лично не го сакав тоа кај Клаус. Многу подобар лик ќе беше ако се забавува со девојки, како Дејмон во првите епизоди.

На mimiiiii, DzingrlakaDzikica и Neytiri им се допаѓа ова.
  13. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    http://www.youtube.com/watch?v=aABh2BR6j58

И јас мислам дека тоа што го збореше беше поради халуцинации и секако за да се спаси,инаку зошто би ја Тајлер оставил да знае дека тој ќе ја остави да умре :D :D

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    ке има крај филмов????

15. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    На Bunny2 и deedee0 им се допаѓа ова.
  16. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    знам дека звучи глупаво,но во моментов не ми е баш добра идејата да се снима 5та сезона.,само ќе ја доупропастат серијата како што тргнале...

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Леле колку само 3 сезони беа доволни. Во првата расправии со Дејмон, Елена ќе дознае дека Катерина постои. Во втора откривање на минатото на Катерина, на крај доаѓа Клаус. Во трета проблем им е Клаус и некој добар крај ќе смислат. Поентата на серијата беше некако за дбојниците, клетвата, мистерии...Сега се изгуби поентата, се е решено и ги заплеткаа ептен работите. Сите ликови скоро ги уништија плус...

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  18. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Јас не сакам да има 5та сезона ! Кој знае што ќе направат од серијата ако има уште една сезона,иако не го знаеме крајот на оваа сепак очигледно е ..

19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    На серијава и недостасува вистинска цел кон која ќе се движи. Наоѓањето лек е веројатно едната од нив, ама колку ќе се задржат на таа идеја и дали ќе бидат доследни не се знае.
    Разбирам дека ви здосадува на повеќето од аспект на љубовните триаголници. Повеќето сакаа да ја видат Елена со Дејмон, го добивме тоа. Можноста дека пак ќе се врати со Стефан е исто голема. Појавата на Клаус всушност додаде на тоа кое е целото значење на Елена, дека е всушност двојник и дека во нејзината крв е лекот за хибридна верзија врколак-вампир. Имаше и нови ликови и смрт на некои од постоечките, доста драма, пола од тоа акција. Она што недостасува, а ете пропагираат дека ќе се случи е смрт на некој од главните 3 ликови, Елена, Стефан или Дејмон. Тоа е она што ќе промени се и ќе ги однесе работите во поинаква насока или барем ќе ја направи серијава поинтересна. Па на крајот може да бараат лек за тој што ќе умре :^) Секоја сезона носи различна цел со себе, финтата е колку таа цел ќе донесе примамливи сцени за гледање. Досега 4тава сезона не успева во тоа, стана навистина драма, ама досадна, а не добра драма. 4та сезона може да се обележи со комплетното уништување на ликот на Елена.
    Како и да е, од она што го имам читнато на вики за книгата, нема некој возбудлив крај, така да...не очекувајте многу :)

На poison.ivy, Sanniii, rhcpfan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Фино.Елена плаче,humanity was the only thing she hadn't lost и Дејмон е со неа на сликата.
    Моја теорија,нешто му се случува на Дејмон,Елена си ја "исклучува" човечноста и станува ripper исто како нејзиниот си Стефче или станува bitch како Кетрин :D