Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Нее ;( ;( ;(

2. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    И пред некоја епизода го забележав прстенот , зошто го носи ако нема ефект ? Или нема врска прстенот па ќе направат нешто друго да го оживее , веќе еднаш го утепаа детето и го вратија во живите пак ли :D
    Инаку јас стварно би сакала Сајлас да биде дел од серијата , многу поинтересно би било ..

Па од каде дека Аларик ќе се врати . Нели Сајлс ќе ги оживее сите кои умреле ради него , ама со оглед дека се било халуцинации на Шејн не се знае дали и нив ќе ги врати :?:
    И се си мислам дека е поврзан овој Сајлас со the originals нели Клаус го знаеше јазикот ...

3. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Ја нема ја нема и на крај си дојде ем лекот го грабна.А фала Богу и она што го зема зашто сигурно Џереми и Бони ако го земеа први на Елена ќе и го дадеа :tmi: Супер епизода по толку време да не премотувам.Се изнаплакав на сцената со Тајлер и Керолајн а па Керолајн јака кучка ее ејј вака така го убеди Клаус и да ја спаси и Тајлер да не го убие.Џереми сигурно нема да умре заради прстенот.Кога ќе ми текне како се изнамачија сите за овој лек и тоа се испокараа и на крај Кетрин си го зема што ја немаше од почетоков на сезонава.Сега уште Аларик да се врати а и Лекси ако може :wasntme:

На deedee0, Bunny2 и rhcpfan им се допаѓа ова.
  4. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Епизодава навистина беше напната и скоро секојa сцена беше вредна за гледање.
    Се наежив кога го видов овој Сајлас целиот исушен и потрупан со решетки. Стварно личи на чудовиште.:| А леков знаев дека нема да го најдат лесно и дека нешто ќе се искомплицира. Сепак не очекував дека Кетрин ќе се врати баш сега и она ќе биде таа која ќе замеша прсти. Мило ми е што се појави, иако се`уште не ми е јасно од каде дозна за потрагава на леков.:?:

Џереми не верувам дека ќе го остават мртов. Прстенот, колку што разбрав од промото не делува повеќе на него, ама Елена не за џабе се дереше I neeeed Bonnie, Fiiiind me Bonnie. Сигурно ќе направи некоја магија хокус-покус, па ќе го повратат од мртвите.:D

5. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Можеби Елена сега конечно треба да сфати дека не треба СЕ ДА СЕ ВРТИ ОКОЛУ НЕА ! Битно она да се извлече,не е битно на другите што им се случува а нон стоп збори дека нема да дозволи да изгуби некого !Епа ете кога мисли само на себе,додека сите други мислат на неа -.-' -.-'

6. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.564
    Mother of GOd! Kолку е проклето секси Калус. Поготово кога прича на некој од Господ заборавен јазик. Убедливо најјак е .Аман нека биде више со Керолајн,неможам да им ги гледам лигавењата со Тајлер. Живи кејфои што улета Кетрин и им се изнамоча на сите. Ке се бесев ако го земеше глупердана Елена лекот. :D

Се на се кончено напета епизода. Дајбоже да продолжат вака. :)

На mileystar, Mimi123 и deedee0 им се допаѓа ова.
  7. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Ако сакаш ќе ти пишам у ЛП, пошо тука ако го изнесам мислењето ќе ме протераат од форумов :D

Аххх бе Џули бе Џули, до кога ќе си играш вака со нас? Една епизода тапа, друга предобра!
    Акцијаааа :clap: конечно мрднаа од мртва точка, немаше многу лигавења, фала ти Боже.Најлигав момент во епизодава ми беше кога Елена збореше со Стеф, поточно моментот кога го фати за рака :puke: Виде дека е среќен со Ребека, а и Дејмон и кажа дека не сака да го земе лекот, па се разбира одма да му се упика на некого како и секогаш. Знам те пушко док си пиштољ била

Но сепак и двајцата ја сакаат
    [​IMG] тотално спротивно на Дејмон од прва сезона!

:rofl:
    [​IMG] [​IMG]

Се разбира дека Дејмон пак не е среќен. Прашање е кога воопшто бил?!
    [​IMG] ај агри

Керолајн ептен е паметна,како успеа да го убеди Клаус да ја дешифрира мапата и текстот, а и го спаси Тајлер. Моментот меѓу нив двајца ми беше харт-брејкинг
    Е зошто ќе го нема Тајлер до крајот на сезонатаааа? Нот фер! :doh:
    Сигурна сум дека ќе се деси нешто повеќе меѓу Кер и Клаус

Highlight за 4х14:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] Право у центар гаѓа :rock: колку побрзо си признае дека е затрескана во него(ретко кој не е ) толку полесно за сите

Кетриииин душо моја :*
    [​IMG] опаснице, змијо отровнице
    Фаворит ми е од женските ликови ]:)
    Ама е паметна
    сигурно е договорена со Клаус шуш буш

Аааа некако сите машки ликови во оваа сезона ми се разубавеле!
    Џереми таман порасна и го кркнаа,ама ќче се врати или со прстенот или коа ќе се разуди Сајлас или Бони ќе направи некое чирибу чириба...
    Во новото промо Елена ми изгледа многу бесно, луто и тажно. Ми се чини дека ќе ја исклучи човечноста(или како и да е во превод turn off her humanity)

[​IMG] Што му значи бе ова?! Се потценува многу :swear:

На rhcpfan, Bunny2, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    http://fr.wikipedia.org/wiki/The_Originals_(série_télévisée)

Ооо што најдов јас :)

Не знам зошто кога го отворам линкот за англиски , се отвора директно страната за Julie Plec

Како и да е еве го преводот (don't laugh lol ) :D

Originals е пилот за можна телевизиска серија создадена од американката Џули Plec, добиена од Vampire Diaries и ќе биде емитувана 25 април 2013 како дваесетта епизода на Vampire Diaries на The CW.
    Originals e центриран околу карактерот на Niklaus "Клаус" Mikaelson.
    На 13 јануари 2013 година, американскиот канал на CW најави изработка на серија добиени од Vampire Diaries.
    CW се одлучи да ја испроба авантурата со серијата The originals чијашто епизода ќе биде емитувана како последната епизода од Vampire Diaries на 25 април 2013
    Доколку публиката е убедлива,серијата ќе биде предвидена за следната сезона (2013-2014).

Дали тоа значи крај на Vampire Diaries? И евентуално ако е добра епизодава можеби ќе продолжат со нова серија само за Клаус и неговата фамилија. Останува да видиме :)

9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    За Аларик и Елајџа некој претходно наназад имаше спомнато дека се враќаат во 16та епизода, па ја затоа си се надевам :)
    Мислам дека Џереми ќе умре, затоа што не е мачка :D мислам, премногу пати преживуваше. А и време е некој да умре...сеа, да не бидам ладнокрвна, ама...мора да се случи :D демн ит, пак Елена ќе приплакува нон стоп |(
    За Сајлас, мислам дека оригиналиве знаат освен Шејн, зашто Кол нели нејќеше да го разбудат :^)

@деедее -мислим се разумемо :wasntme: да му беше малку поблиску, верувам партали ќе летаа :D А не сакам да се они двајца заедно, ете Хејли ја спомнавте, со неа може така жустро да биде :^)

edit
    http://www.spoilersguide.com/vampire-diaries/season-4-episode-15-stand-by-me-sneak-peek-1/
    јап, ај вас рајт. Еј видете и Мет ќе биде, еееј Мет, дури ми фалеше :rofl:

10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Туку јас сега видов дека од другиот четврток почнува нова серија со аларик наш во главна улога, т.с една од главните. Така да не верувам дека кај вампириве и да се врати голема минутажа дека ќе има или дека ќе биде во голем број на епизоди.

Нешто во стил супернатурал би требало да биде.....Cult се вика.

Ќе си ја загледам и таа :P

11. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Џереми ис дед? ;( Абре не е можно паа барем сега Аларик да се врати чим Џереми си оди.Елена ќе стане рипер сега,па нешто како Катерина ваљда,море што сака нека биде само да не се лигави.Мислам дека после ова ќе ми стане досадно и така неколку епизоди и после пак ќе има некоја акција ај пак некој ќе умре или ќе се врати некој мртов.Иначе danichap мислам дека серијата Култ завршија со снимање и баш овој актеров што го глуми Аларик и Џули на твитер нешто твиткаа демек завршил со снимање во Култ и ќе се врати во Вампирски дневници. :)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  12. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Бидејќи серијава е science fiction, можно е секој да се врати, така да никој не е официјално мртов. Нема да ме чуди и Вики ако ја вратат или Лекси. :D
    Многу ликови ненадејно ги снема од серијава, на пример докторката или јас испуштив нешто?
    Мене Керолајн ми е многу слатка и ми се допаѓаат нејзините актерски способности, ама некако always hangs in the background, па ништо чудно да ја снема некое време и да не се случи ништо со нејзиниот надалеку и нашироко следен љубовен живот, исто како што Бони ја немаше дури не беше потребна.
    Во врска со прстенот, јас како што разбрав го штити Џереми од смрт предизвикана од надприродно суштество. Но, сега кога и тој самиот е надприродно суштество можно е славната вештерка да ја употреби својата сила и да го врати на поинаков начин или едноставно да го избацат бидејќи поминаа залажувањата со лекот и време е да се направи простор за нови ликови.
    Хибридите кога беа се се вртеше околу нив, а им помина славата - најдоа начин да ги ликвидираат.
    Сега тоа девојчето Ејприл би требало да се врати од некаде или Мет на пример?
    Ех на почетокот кога имаше фама околу прстените и сето тоа, па ланчето, па оригиналните вампири... Како поминуваат работите овие работи стануваат се помалку релевантни во серијата и поголемиот дел ќе бидат ирелевантни при самиот расплет.
    Сега ќе смислат нешто друго за да не keep amused до the end.
    Уште којзнае колку ликови ќе умрат, а нови ќе се појават до среќниот крај на Елена, Дејмон и Стефан.

to be continued... :lol:

На CoverGirl10, deedee0 и kravce им се допаѓа ова.
  13. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    Дообра епизода :D
    Јас лошо сфатив или....
    Според Бони, Сајлас не е разбуден 2000 години ???
    Оваа Џули каша попара направи, да објаснеше барем како стигнал замоткан во да не речам “жички“ во пештерата со едно кутиче во рацете наречено чудо, па нели Клаус го уби во четвртата епизода од сезнонава ??? Малце ми е несфатливо .... http://www.youtube.com/watch?v=Gr7QChH6bmc

Во контекс на серијава од почетокот на четвртава сезона пасивно гледав и најискрено не ни реагирав на моментот помеѓу Елена и Дејмон, па и вклучувајки го и Стеф...а бе отапеа и тројцата, досадни се ко прол.. Во игра ми се Клаус и сега новава приказна за Сајлас, очекувам Сајлас да го задржат како лик и да направи пресврт и поголема акција зошто зајде серијава.

14. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Добра епизода. Конечно малку мрднаа работите. Инаку смешно ми беше тоа што на пуст остров којзнае каде има мобилна мрежа. Абе ајде :D

Сега нареднава епизода ќе мораме да ја гледаме Елена како плаче |( Се надевам серијава ќе продолжи да е интересна и да не досаѓаат со љубовните триаголници оти досадни се веќе...

15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    :^) Може тоа е финтата сега. Како човек мислам дека може да го штити, ама како натприродно суштество можеби не :^) На промото баш Стефан му кажува на Дејмон дека Џереми бил еден од 5мината ловци :^) со тоа веројатно го бараат одговорот зошто Џереми не се враќа во живот и покрај прстенот.

сеа видов дека истово даница го пишала :tmi:
    Во 18та епизода се враќаат Хејли и Елајџа...Аларик изгледа не :(

На honorthyself му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Џереми сигурно ќе го вратат на некој начин.На промото сигурно сте забележале дека сеуште е мртов.Можеби прстенот нема да го врати,ама сигурно ќе има некој начин да го вратат.Се сеќавате ли дека Кет (Бони) на твитер беше напишала за 15та епизода дека и била една од највозбудливите ? Ништо чудно Бони пак да го врати во живот.Кој знае..

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Еве го бе, ќе се врати. |( :yawn:

Question: When will we see Jeremy again on The Vampire Diaries?
    “We will see Jeremy before the season’s over,” replies exec producer Julie Plec. “That’s about all I can say on that.”
    Претераа. Еднаш пишав, само во оваа серија сите кои умреа после воскреснаа.
    Веќе не е ни интересно.
    Ми се чини сите ја гледаме серијава за Клаус, а бидејќи него ќе го нема* понатаму, стварно ме интересира до кој степен ќе ја заебат 5та сезона.

*До крајот на сезоната има уште 4 епизоди. Ако прават spin-off ние оригиналните нема да ги видиме во 5тата сезона или јас сум грешка?

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    25.481
    У право си со ова, и јас мислам дека е глупаво да го оживеат - посебно Бони ако преземе нешто, више семоќна ја направија |( ... ама не мора да значи дека ќе оживее ако го има во серијава. Може ќе се појавува како халуцинација, дух, ретроспективни сцени и слично. Ќе видиме...

На Bunny2 и kravce им се допаѓа ова.
  19. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Луѓе сезонава ќе има 23 епизоди.Така пишува на википедија.Не знам дали имам кажано тука,но прочитав дека во 23 епизода Елена ќе одлучи со кого ќе биде од браќата -.-
    Се надевам дека нема да е така,пошто стварно ќе биде глупаво !

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    За мене ова беше една од подобрите можеби и најдобрата епизода оваа сезона.

Само едно ќе кажам, редно време беше Кетрин да се врати и да ја видиме барем за момент. Ми фалеше нејзиното присуство. Да разбие монотонија покрај глупавата Елена. Не ја очекував, но кога ќе подразмислам продуцентите секогаш ја враќаат на сцени каде што е вжештена ситуацијата, и каде што некој треба да ја збрља работата.

И Клаус.. Неодолив :inlove: .
    Го гледавте ова? Се заљубив во него и акцентот!
    http://www.youtube.com/watch?v=A_Gyv7ooFFY

На CoverGirl10, deedee0 и kravce им се допаѓа ова.