Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Јас мислам дека Бони за сигурно ќе умре. Нема друг начин да се ослободат од Клаус. Не верувам дека ќе остане жив. А во наредната епизода ќе сфатат дека духот на Клаус е во Аларик. Го имаше тоа јасно во траилерот.

2. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Вчера дознав дека Елена ќе умрела (понатаму) и дека ќе ја оживеале а тогаш ќе имала и моќи. Тогаш мислам дека ќе биде поинтереснo (ако се случи тоа, не сум сигурна), но и сега е интересно бидејќи сите околу неа се вампир(к)и, вештер(к)и а таа обичен човек... :) А за Бони :'( Инаку би сакала барем два пати неделно да биде :) вака еднаш навистина е малку а + и тоа што понекогаш прават паузи... :)

3. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    ^^
    Па во книгата Елена умира, станува вампирка, па после пак умира мислам и на крај пак оживува како човек :lol: Минатото лето ги читав книгите, може нешто сум измешала ама така некако беше. Многу сличности има со книгите па можно е и тоа да се случи. И ај не ја умирајте и прежалувајте Бони пред време. Може и ќе остане жива. Јас некако мислам дека врколакот Тајлер ќе се врати и ќе го убие Клаус. :lol:

4. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    А бе ги заборавивме врколаците, ми текнуваше де, да прокоментирам ама заборавав. Треба и тие да издејствуваат некако, можеби Бони навистина ќе остане жива. Ќе видиме, ќе видиме, за тоа и гледаме :)

5. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    ммм колку би сакала да се врати Тејлор, тој ми е еден од омилените актери :) А Бони навистина ја умревме порано :lol: можеби според нашата логика сме во право но ќе видиме ;) јас ја имам книгата во компјутерот но ја немам прочитано, во најскоро време сакам да ја прочитам :)

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.554
    Допаѓања:
    42.946
    А од каде ја симна книгата и јас баш сакам да ја прочитам :?: :)

7. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    http://www.4shared.com/document/5LFY0um ... evnic.html - првиот дел
    http://www.4shared.com/document/uS2AWYf ... vnici.html - вториот дел
    Повели! :)
    Засега само овие два дела ги најдов a за другите делови незнам.
    А добив информација дека првите четири дела ги имало во Топер и биле 1700 денари но не на македонски јазик. Но, информацијата не ми е баш сигурна бидејќи не сум од Скопје а во мојот град нема Топер. :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Денес/утре нова епизода :) Ајде со оваа епизода мислам дека ќе си ги решиме дилемите ;)

10. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Многу ми олесна дека Бони не умре :) Уфф на крајот Дејмон ко му рече не Елена I will always choose you :inlove: И не му требаше на Елена да го оживеј Елајџа, мислам дека нема да сака да му помогни :^)

11. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Некој да ме чита на темава ќе помисли оваа Спаркс будала е, за секоја епизода вели дека е најдобра, како некој расипан грамофон е. Ама што да правам кога секоја епизода е подобра од претходната бре! Значи сума сумарум вторава сезона е ВРВ! Моментално најдобрата серија која се прикажува, сите други можат вода да и носат.

Цела епизода бев воодушевена, колку само Аларик добро глуми. Ни го долови Клаус на сосем добро ниво, браво! А знаете ли кога ми застана срцето? Кога Дејмон и рече на Елена дека секогаш ќе ја одбере неа. Една од најубавите сцени! Ги сакам па заедно, па, АМАН. Аман нека ни ги остварат желбите. Кога видов дека Бони не е мртва ми олесна, затоа што видовме како летаат глумци од серијава, си реков зарем и Бони ја тргнаа. Со Џереми срциња се, баш си одговараат. Кетрин да се мачи - интересно беше и тоа осмислено, ама се мислам Клаус и Кетрин ќе завршат заедно. Или Кетрин и Елајџа, мислам дека и тие нешто мателе во минатото. А знаете ли исто што приметив?

Во сезона 1, во 18тата епизода ни го дадоја ова
    http://www.youtube.com/watch?v=d-4dYr0wJm8

А сега во сезона 2, ова
    http://www.youtube.com/watch?v=-dpJGD7Us5Y

Ајде пак нека ни дадат пак сцена исто како лани во финалната епизода и да бидам задоволна :D

12. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    И јас исто како спаркс, оваа сезона е стварно добра и немаат некоја епизода со промашена сцена или пак глумците да им се промашени значи сите се кој од кој подобар :)

За џабе ја умревме и исплакавме Бони :D Колку ми беше жал за Елена кога мислеше дека е мртва Бони. а кога Дејмон ја стави Бони во тој ковчегот навистина мислев дека е мртва и ми дојде да заплакам ама потоа кога Дејмон им ја соопшти веста :rofl: Многу убаво беа облечени за забавата. :) Во следната епизода пак ќе се вратиме во историјата. Неможев да најдам добро промо за следната епизода но еве го ова... Не Гледајте Ако Не Сакате Да Си Го Расипете Задоволството ;) http://www.youtube.com/watch?v=EjA6r9Qtfj8 и уште нешто, погледнете ги насловите на следните епизоди, 19 се вика "Klaus", 20 се вика "The Last Day", 21 - "The Sun Also Rises" и 22- "As I Lay Dying", според насловиве, пак се спрема нешто интересно, кој знае со што ќе не изненадат :?:

13. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Јас не знам што да искоментирам за епизодава.. крајот ме остави ваква :o :o :o
    Многу работи се случија и се подобро и подобро станува. Ама тоа што го направи Елена со Елајџа. ц.ц...ц....И веќе се си кажавте вие само ќе ја споделам мојата најубава сцена во епизодава (а се надевам ќе има некоја уште поубава во следната поврзана со овие двајца!) http://www.youtube.com/watch?v=kDXkVh5sHA4

14. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Уффф! Ќе има пак крваво финале како лани. И искрена да бидам не ни ми е битно кој глумец ќе го тргнат, затоа што не се сомневам дека ќе направат извонредна трета сезона. Лани кога ги тргнаа Перл и Ана реков ах ах, отиде серијава во неповрат, а баш спротивно излезе дека вторава сезона е уште подобра од првата!

*А да гледам Штрумфета пишала да не коментира бидејќи јас го немам гледено трејлерот. Пишувајте слободно, оставете ме мене, само пишете напред дека е дупли спојлер или кажете дека се однесува на следната епизода :)

Иначе си направив компилација јас од Делена, уживајте :)

http://www.youtube.com/watch?v=Ft6C2aoBHPI

http://www.youtube.com/watch?v=iIdzsGsx69g
    Интересно ми е Стефан зборува во позадина за тоа Дејмон колку е лош, а ние ја гледаме баш спротивната страна од Дејмон :inlove:

http://www.youtube.com/watch?v=gM63BSPUPoo

http://www.youtube.com/watch?v=FY3JvTsec1Y

А ова ми е најубаво од се досега, сценава 10 пати ја имам изгледано, до пред тоа ги сакав овие двајца заедно, ама од оваа сцена натаму на секоја нивна сцена скокам како будала :D Се разочарав, мислев Елена вервена дека има испиено и дека ќе се сеќава, ама ништо.... Ќе ја искористат оваа сцена потаму, слушајте ми го зборов!
    http://www.youtube.com/watch?v=XVDOTnXmdBQ

На Strumfeta93 и SuperGirl2010 им се допаѓа ова.
  15. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    За претходната епизода тоа на крајот, последната сцена, за момент помислив дека тоа е Кетрин а не Елена :lol:

16. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Конечно и јас да изгледам епизодава, од натпревари неможам да ги гледам :@
    Предобра епизода, тоа со Бони супер и беше осмислено, а Катерина ај многу ја сакам ваква кога неможе ништо да направи :devil: . Дејмон неколкупати по ред покажува дека не е злобен. А Аларик/Клаус како влезе кај Елена, затоа што Клаус е во телото на Аларик??? Џереми е ептен сладок дај нека ни го пратат во Македонија :lol: . Што и требаше на Елена да го освести Илајџа :^) . Аха оваа џандарката( на Керолајн мајка и) не да ме нервира сегде се меша ТЕТКА ВЕЃЕТА :rofl:

17. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Аии предобра беше последнава епизода, иначе на крајот и јас помислив дека е Кетрин, ама потоа го гледав промото за следната епизода и ако добро сфатив всушност ќе почнат заедно да работат со Елајџа, па така полесно да можат да го убијат Клаус.
    Што се однесува до Клаус и Аларик и јас се чудев како влезе во куќата на Елена, ама тоа е најверојатно затоа што сепак Клаус го користи неговото тело, од друга страна пак сепак е вампир , само во друго тело.

Комплицирана е целата ситуација, ама најверојатно ке ни се разјасни се набрзо :)
    Одвај чекам следната недела да дојде. :D

18. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Ајде еден поздрав од мене до сите феминки :D со една од многуте највозбудливи и најинтересни (воедно и ,,најстрашни‘‘) сцени во серијава :)

http://www.youtube.com/watch?v=iUpwxRg1GxA

19. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Конечно и јас ја изгледаааааааааааав!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Спаркс не си единствена, и јас климам со главата дека секоја епизода е се повозбудлива и подобра од претходната.
    Ако некој сече вени на познати пеачи,турбо фолк или било што, јас сечам вени за серијава :nod: :smirk:
    Лудница еј лудницааа, како добро осмислено, а бе како им текнуваат вакви идеи и сцени да не оставаат без здив. Еве јас се поклонувам :bow:
    Ќе нагласам: КОЈ НЕ ЈА ГЛЕДА СЕРИЈАТА НЕ ЗНАЕ ШТО ПРОПУШТА!!
    Ајде сега малку да прокоментирам за епизодата (запрегам ракави)
    Само јас ли ја сфатив поентата зошто Елена го извади ножот? :lol: :wasntme:
    Бони дава живот за Елена а Елена за Бони. Кога веќе ножот не е забиен во Елајџа може на лесен начин да се забие во Клаус. Ќе смислат тие како ;) . Сите го сакат Клаус мртов па и не ни помислив дека тоа е Кетрин, таа е маѓосана и нема шанси да избега од таму кај што е освен да се боде цело време ;( . На Елајџа тоа нема да му смета, само што кога тој ќе стане не знаеме како ќе изреагира.
    Друга опција, нели Елајџа и Елена беа склучиле договор Елена да умре за да ги спаси сите околу неа и само тие двајца знаеја, ви текнува? Епа сега кога Бони не е мртва, Елена ќе се жртвува за неа затоа што веќе еднаш осети како е да ја изгуби својата другарка (нели вистински мислеше дека е мртва) па сега не сака повторно да го доживее тој пекол па со Елајџа ќе го остварат планот.
    Ајде да го изгледам траилерот за наредната епизода па можеби ќе редактирам, и така, и тоа.
    Едит: Го изгледав и ништо не разбрав, 19 епизода сега во четврток така?

Дејмон е срце невидено, мажиште! Ми иде да го пцујам што е толку убав, коњ еден! Ме топи на минус.
    Нина Добрев ја обожавам и во двете улоги, дефинитивно омилена актерка број 1!

Едит2: Ехх Спаркс баш сакав да ги гледам овие видеата што си ги ставила ама неќат да се гледат па :doh:

20. Cinderella16

Cinderella16 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Јас мислев дека сум единстена што залета во неповрат по серијава...ама не сум била:)
    Серијата е лудило, секоја нова епизода е се повозбудлива, првата сезона ја пронајдов доцна, веќе целосно беше емитувана, па ја спуштив комплетна преку торрент-и сите епизоди ги излгледав во еден викенд-не се помрднував од компијутер, буквално и не излегував тој викенд само за да ја изгледам до крај, а после втората сезона морав да чекам дури еден месец за да можам да ја гледам(бидејќи имав проблеми со интрнетот беше премногу спор и не ми ги отвараше страните) а сега едвај чекам оваа новава епизода да ја пуштат денес...дај боже да ја пуштат.
    Дејмон го мразам, неможам да заборавам како се однесуваше на почетокот, колку многу ја повреди Елена, сега да, добар е, ама почетните епизоди не ми излегуваат од глава.
    А Стефан, срце, колку добра улога има(штета што не нашле поубав глумец)
    Елена, е цар, како добро ги глуми и двете улоги невероватно(малку ме нервира што толку ја врти устата дур збори ама тоа е тоа)
    овие ми се омилените сцени:
    http://www.youtube.com/watch?v=mGPBX-BQLGk
    http://www.youtube.com/watch?v=-j-sAeGxTEM