Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    4x16 Elena Gilbert: It's nothing you guys haven't seen before ]:) .

Едвај чекам да дојде наредната епизода. Како што видов на промото Еленчето ќе пушти конци. Сакам да гледам акција. АК-ЦИ-ЈА!

Оваа беше дефинитивно премногу емотивна сцена, и секако подобра во споредба со епизодите кога чекав Елена да се прилагоди на тоа што е вампир. Ме погоди Елена со зборовите во срце кога рече: Please make it stop. It hurts. ;(

Жал ми е за Џереми, но како што кажа Кравче еднаш, време е некоја битна личност да умре.
    Во 2-ра сезона не се знаеше кој умира, кој се појавува. Интересно беше што секоја нова епизода имавме жртва, и нов лик. Сега некако монотоно е. Ајде ќе дојде друг.

На kravce, rhcpfan, deedee0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Јас мислев дека Сајлас влегол во телото на Шејн,ама нели Ребека го најде Шејн во шумата,што значи дека Сајлас може да менува форма.Само направил да изгледа како Шејн додека Шејн останал на островот.Мене дури ми изгледаше како да ја компелнал Бони.Нели сепак е вампир?

Иначе што се однесува до враќањето луѓе,не сум сигурна,но мислам дека ќе може да ги врати.

Единствено што сфатив од епизодава поврзано со тоа е дека :
    *Треба да се направи уште едно жртвување.Незнам на што ( хибрити и луѓе веќе имаат жртвувано. )
    *Со самото жртвување ќе се вратат сите supernatural creatures кои умреле.И тие што треба и тие што нетреба.

Знаеме со сигурност дека (мислам во 18та епизода ) ќе го видиме пак Аларик и не ми текнува кој уште друг.Според мене,Сајлас и Бони ќе успеат да ги вратат умрените,ама само на епизода или две,и останативе ( Елена,Керолајн,Дејмон,Стефан ) ќе успеат да спасат ситуација.

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Сајлас мислам дека не е вампир.Нели Шејн зборуваше цело време дека тој е смртник.Ако сум добро разбрала..Мислам дека на Бони тоа и го прави со expression..

4. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Џулиии престани да си играш со моите емоции!
    Дефинитивно најтажна епизода, браво за актерите, ќе ти направат да поверуваш како ова стварно да се дешава :clap:
    Ахх бе Дејмон бе Дејмон
    [​IMG] [​IMG]

Ама на Бони мозокот и е тотално испран.
    [​IMG] Си мисли семоќна е
    Уште од почетокот на епизодата знаев дека Шејн не е Шејн, туку Сајлс :^) многу беше очигледно

Пред да ја пуштам епизодата си реков овој пат што и да се деси,кој и да умре,нема да цимолкам :sweat:
    Арно амаааа кога ја видов сценава и фацава на Мет
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    I just lost it... ;(
    А и тогаш кога почна да липа во колата :worried:
    Добро што паркетот по дома не ми се крена од толку солзи :(

Знам дека беше редно да убијат некој главен лик,ама па Џереми лиии?! :x си се навикнав на детето, од прва сезона. Таман се набилда и го утепаа :doh:
    Епа можда после ова ќе мислите дека сум некој монструм ама мене не ми е жал за Елена, жал ми е за тоа што Џер умре :swear:
    Што си мислеше бе она?! Секој лик што умрел во серијава умрел поради неа, пошо е себична гуска, која демек сака сите да ги заштити, а на крајот се ќе напраи за да си го спаси гзот. Госпожата не можеше да се навикне да биде вампир, па ајде сега сите ќе и праиме ќефои и ќе бараме некој глуп лек и при тоа ќе си ги ризикуваме животите. Наместо да го оставеше Конор да живее и така да ја пошират мапата и да го најдат лекот, Елена без око да и трепне се згази пред себе и го направи Џереми ловец. Со кој памет ма, со кој памет?!!!!

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Мислам дека за ова на Нина оскар треба да и дадат
    Колкав талент е тоа во еден момент да умираш од плачење а во другиот да ти е сеедно.
    Според мене Дејмон направи грешка кога и кажа да ги исклучи чувствата. Елена чувствува вина и ништо нема да го смени тоа! Што ако биде рипер одредено време?! Коа ќе се врати у нормала пак ќе и биде лошо :fubar:
    [​IMG] Мајко мајчицее

П.С. Редно беше да им текне на браќава да ги спуштат воените секири
    I'm in denial.

На Bunny2, caroline.costa, teddybear и 4 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^
    не ми ставај сликички од Дин Винчестер, заборавам што сакав да кажам :D :inlove:

Не ми се веруваше дека некогаш ќе се расплачам и за Џереми |( ептен емотивна епизода, браво за сите, супер изведено. И јас си подголтнав на сцената кога Мет се појави, беше првата уствари да некој пројави тага за смртта на Џереми, другиве некако сконцентрирани на Елена го рипнаа делот со жалењето. (патем, кога плачеше Мет во камиончето, ептен се напињаше, мене смешно ми беше тоа :$ ).
    И кај отиде Клаус? Нели као едвај чекаше да ги убие? Или отиде Тајлер да го бара? Ребека преплашена, сама остана на напуштен остров :D
    Сцената со Дејмон и Бони ми беше втф. Туку, да не анализирам многу, бидна што бидна, интересна ќе биде следната, конечно вампири ќе видиме :D Може оваа Елена дури поинтересна да биде од Кетрин, ќе биде забавно :!: Само глеам пауза ќе има, ќе чекаме две недели до следната :worried:
    е уште ова да напоменам...абре не и не ми се верува дека Мет дотурка до овде :rofl: може стварно ќе дочекаме и на колеџ да го испратиме. Ќе умре ли Мет во филмов? :D

На caroline.costa и prettyliar им се допаѓа ова.
  6. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    абе дечки јас никаде не видов дека сезонава ќе има 23 епизоди?? па нема ни 20 да бидат,можеби беа планирани 20 ама до кај што видов изгледа ќе има само 18 :^) еве линк од IMDB (http://www.imdb.com/title/tt1405406/epi ... t_eps_sn_4) 17 и 19 еп.ги нема.на Wikipedia вели бр.на еп.23 но прикажани се само 20 еп.од кои само 18 ќе се емитуваат еве пак линк http://en.wikipedia.org/wiki/The_Vampir ... _(season_4)

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    гори куќата, си горат и стаклените чаши, а не пукаат никако :D

Досадна епизода, ептен. Нина браво за одглуменото во епизодава, секоја чест. Многу ми беше лепотица во моментот кога престана ги исклучи чувствата. Ја има на слики погоре, прекрасна ми е

Прикачени фајлови:

8. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Емотивна епизода, на моменти дојдов до работ на плачење :'( Џереми, ќе ни недостигаш.

Најдобри моменти во епизодата беа:
    1. Дејмон и Стефан се смирија и пак ќе ги гледаме заедно во тим

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

She lost her brother, и кога се погледнаа, емоции, емоции! :x

2. Прегратката на Дејмон и Бони. Добро, мене ваквите „мали“ моменти на Дејмон со било која женска ми се едноставно преслатки. Нема да е лошо и да бидат пар овие :wasntme:
    [​IMG] [​IMG]

Морам да признаам дека овој момент кога излегуваа од куќата некако ми беше смешен, не знам зошто.

А што ми текна во врска со сајр бондот претходната недела, ама заборавив да коментирам: Абе нели и Дејмон ја сакаше Кетрин пред да се претвори во вампир, оти и он не беше поврзан со неа? Некако се изгубија сценаристите во врска со бондот.

Нешто што не е во врска со епизодата, во позадина видете ја Нина, обожавателкава ја удира со чантата :lol:

На bluegirl7, Bunny2, the.vampire.girl и 3 други им се допаѓа ова.
  9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.582
    Допаѓања:
    43.109
    Немам коментар за епизодава...тажна, трагична...не сакав да умре Џереми али шта чеш секогаш умираат некој добар, па сеуште ги гледаме.Браво за одглуменото на сите одлични беа.
    Мене лично ми се допаѓа што Елена ис брејкинг бед ќе биде мислам комбинација од Стефан и Дејмон и мислм дека ќе биде одлична во новата улога, доста ми е од нејзиното цмиздење.
    А сезонава ќе има 23 епизоди, секоја има по 22 а оваа со сигурност 23...нема шанси да бидат 20, тоа што уште не се објавени насловите не значи дека ќе нема.

На poison.ivy, rhcpfan и deedee0 им се допаѓа ова.
  10. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
  11. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
  12. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Да да истото сакав да го пишам.Баш и вика : I need you to calm down,на што Елена му вика : No.no I can't. Ама кога и вика да ги исклучи чуствата,тогаш го слуша.

Сега може епизодата ќе почнува : My name is Elena Gilbert...And I don't give a fuck anymore хаха :lol:

На selly.gomez, deedee0 и mileystar им се допаѓа ова.
  13. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Да да истото сакав да го пишам.Баш и вика : I need you to calm down,на што Елена му вика : No.no I can't. Ама кога и вика да ги исклучи чуствата,тогаш го слуша.

Сега може епизодата ќе почнува : My name is Elena Gilbert...And I don't give a fuck anymore хаха :lol:

На Vampire.Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Конечно и јас ја изгледав новата епизода.Најтажна епизода досега, си се изнаплакав.Многу ми беше жал кога Елена, Бони и Мет плачеа ..Се изненадив од Елена дефинитивно не очекував вакво нешто.Бони и Дејмон :inlove: Овој Сајлас и го сврте умот на Бони :^)

15. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Мене искрено не би ме чудело на крај да испадне дека Елена ја глумела Кетрин и се зафркавала со нив цело време. :^) :lol:
    Ама сериозно, ради неа сите умреа.
    Башка серијава и мене ептен ми оди на нерви. Ни цицање крв, ни секс ни ништо. Ај до ѓавола веќе... :devil:
    Подобро ќе гледам True Blood барем знам дека таму нема жалопојки, само дрско. :)
    Ова The Vampire Diaries многу депресивни романтики ми даваат ми здодеа веќе.
    Последнава епизода ме скрши. Не го обожавав Џереми ама пак :!: тешко ми падна кога ја видов Елена лута и скршена од болка со по втор пат запаленото чкорче во рака. :x

Како и да е одамна серијава ја изгуби смислата, и мислам дека повеќе од завист ја гледам и ништо повеќе.

16. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    [​IMG] :lol:

На Hipster, prettyliar, mileystar и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Дефинитивно наjтажна епизода до сега.! Елена маестрално одглумии, секоја чест. Во еден момент коси корне, липта, во др момент таква ладна.. Може Дејмон не требаше така да и каже , да ги исклучи емоциите зашо сеа ќе се претвори во Кетрин и после коа ќе се освести ќе и биде криво и пак ќе падне у депресија. Али врвот ми беше Мет кога дојде и кога го виде Џереми и очите коа му се насолзија :( :( Е на тоа фациче никој не може да остане рамнодушен[​IMG]
    hahaah мн моќна сцена ми е [​IMG]

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    25.484
    Јас дури сега со коментар.
    Супер беше епизодата... само морам да кажам дека очајно им треба нов лик, некоја живост како на пример кога Клаус беше главен во втора/трета сезона, некоја акција во која ќе бидат вклучени СИТЕ ликови подеднакво... затоа што сега можат комотно да ја преименуваат серијава во Дневникот на Елена - што ќе се случува наредните неколку епизоди? Сите ќе се врткаат околу неа и ќе бидат у депресија поради тоа што госпоѓата ја исклучи човечноста ко да е тоа најголема трагедија што можело да се случи и ќе и се посветат за да се врати во нормала.
    Знам дека е главен лик и дека на овој или на оној начин приказната мора да се врти околу неа, ама лош им е пристапов ептен...

:yawn:

19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    А што ти менува дали ќе заврши набргу или не?
    Не ти ставил некој пиштол на чело па да мораш да ја следиш :^)
    Гледај си ги турскине серии и не се замарај со тоа кога ќе заврши серијава :D

Многу добра беше епизодава.........за прв пат после многу време ми падна жал за Елена и прв пат после долго време таа стави некој друг пред сопствените потреби.

На teddybear, CoverGirl10, deedee0 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Од сите тука повекето се мртви поради Елена

На CoverGirl10 и figgiMK им се допаѓа ова.