Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    874
    Станав рано од сабајле и ја гледав епизодата.
    Аууууу не се нормални, жими се, се` подобри и подобри епизоди прават.
    Спојлер никаков нема да пишам само ќе кажам I`m lookong forward for the next episode :)

2. Cinderella16

Cinderella16 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Те молам прати ми линк од кај што ја гледаше последнава епизода, никако да ја најдам:(

3. specificone

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    874
    http://www.megavideo.com/?d=WZG4L6NO
    Ево го линкот

Значи на watch online ја гледма серијава, не спуштам од торент епизоди ;)

4. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Прв пат ќе пишувам во темата :) . Значи по иницјатива на една другарка ја симнав првата сезона за да почнам да ги гледам. Ми се симнаа, но да ве прашам дали може од некаде да симнувам и преводи за секоја епизода посебно. Барав но неможев никаде да најдам.
    Фала однапред :)

5. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    ^Јас порано на поднаписи ги симнував, треба за првата сезона да ги има сите. Инаку сега за овие последните епизоди ги барам на гугл. Пример the vampire diaries season 2 episode 19 subtitle и ми излегуваат повеќе и си бирам.
    Ја изгледав и оваа епизода, доста работи се дознаа. Ако може некоја од вас да ми даде српски, македонски, хрватски било каков превод бидејки ја гледав со англиски и не разбрав баш се кога
    Елајџа и раскажуваше на Елена за Азтеките и општо за минатото. Многу ми се допаѓа како е осмислена целата историја. Можеме да кажеме дека целата ситуација е во нивни раце. Јас можам да и кажам браво на Елена за овој чекор што го оживеа Елајџа, без него не правеа ништо. Само не ми е јасно дали врколаците ја знаат оваа вистина или онаа лажната за проклетството. А сега Клаус може ли со тој ножот да убие или сепак на Бони ќе остават?

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Повели златна
    http://www.prijevodi-online.org/serije/ ... re-diaries

Знаев дека Катето му го има на Елајџа паметот свртено, кај останува маж да не се загледа во неа :D :D
    Не, само Елајџа, Клаус тие другарчињата од Клаус и сега Елена знаат за клетвата. Всушност затоа ја измислиле и лажната клетва, за обичните вампири и врколаци да се лажат дека ако тие ја прекинат клетвата дека ќе станат непобедливи. А всушност вистината е дека со прекин на клетвата Клаус може да отфрли една страна, вампирската или таа од врколакот. Ете тој се одлучил за таа од врколакот. Инаку вештерките ја смислиле клетвата за да биде Клаус ранлив, затоа што таков хибрид би бил нели нешто најмоќно што шета на светот.

Жими се, се очекував ама дека и Клаус е врколак не. Не се нормални арно рече специфик... :D

Клаус не може да се убие со ножот, со ножот може да се убие само Елајџа или некој друг од нивната лоза на оргинални вампири. Клаус е хибрид, мешавина од вампир и врколак и може да се убие на начин кој ќе ни го кажат во следната епизода впроочем :)

Ете како знаел и Клаус за Елена, всушност со таа магијата од вештерките дознавал кога има допелгангер, односно нова шанса за да го тргне тој дел од клетвата. И мене не ми беше логично нели, пишав во минатите постови од каде знаел, но еве сега се кажа, чекал полна месечина и знаел за Еленчето со помош на таа магијата.

Друго што ми се допадна беше OMG моментот со Елајџа... :D Се отепав од смеење.
    И да, Клаус не ми е убав! Ич! :D

На caroline.costa и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  7. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Фала Спаркс :*

Инаку не ми е јасно како Клаус е ранлив? Исто и мене не ми се допаѓа улогата, си стојам на моето дека ликот на Елајџа повеќе одговара за Клаус, посериозен делува, помоќен. А тој ОМГ момент не го разбрав. И навистина интересен е фактот што Клаус е и вампир и врколак, така подобро се оправдува неговата желба да го прекине проклетството. Сега Дејмон и Стефан во таа куќа што живеат ја препишаа на Елена така? Мислев некоја друга и дале. Зошто Дејмон ја ослободи Кетрин? А и Тревор ја сакаше па со нивна помош таа избегала. Сега Бони е најјака од сите вештерки? И од таа Грета сега што се појави? Ајде заминувам уште еднаш да ја изгледам белким појасно ми биде :)
    Друго, Дејмон до крај си останува Дејмон. Срце невидено е ми се плачеше за него, жалче уште колку вака ќе се мачи ;(

На Sparks му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Јас решив веќе да не коментирам за Дејмон, ќе ме отепаат модераторкиве во секое мислење на темава Дејмон го имам спомнато :lol: :lol: А и ќе му изгорат ушите, кај на ум ми е нон стоп кога мислам на серијава, па уште сега и да пишувам :lol:

Kлаус е ранлив тогаш кога има трансформација во врколак на полна месечина. Тогаш не е ранлив, ама е најранлив колку што може да биде еден хибрид :)

Дејмон ја ослободи Кате оти мисли да прави некој план со неа, ама Кате ко Кате, ќе зафркни нешто. Всушност Дејмон сака да ја искористи секоја шанса против Елајџа, затоа што не му верува, па веројатно сакаше Кате да ја придобие на негова страна :D

За моќта на Бони знаеме дека е огромна, ама дали има некоја вештерка со повеќе моќ од неа, не знаеме. Ќе се види тоа допрва. Чекаме сега да видиме оваа Грета што е.

ОМГ моментот гледај го, не можам толку смешно како Елајџа да ти го доловам :D :D

А патем видете што најдов
    http://perezhilton.com/2011-04-17-joshu ... al-day-two

Ај ова во серијава нека го направат, сите среќни да бидеме :D

9. Cinderella16

Cinderella16 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Чекајте сега мене ништо не ми е јасно...
    Зошто Клаус морал да ја земе Катарина како жртва?
    А и кога направија ретроспектива во минатото кога ја запознале Катарина, дадоа дознаење дека таква девојка имале видено и двајцата...
    Тоа ми е момент што не го разбирам...
    А елена мора да умре колку и да ја заштитуваат Елена ќе стане вампир

10. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    ^Клаус може да го прекине проклетството со убивање на допелгангерот -Кетрин. Допелгангер значи двојник. Тие се многу стари, не знам колку години, биле многу двојници пред неа ама сигурно не можеле со нив да го прекинат проклетството. Елена не мора да умре, можат да ја спасат ако Бони го убие Клаус. Можеме само да нагодуваме од кои причини Елена ќе стане вампир. Нареден пат кога ќе пишуваш во врска со епизодите пишувај во спојлер :) . Ја изгледав уште еднаш епизодата и појасно ми стана.

11. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Пак интересна епизода ни спремиле па никогаш немало досадна епизода :D
    Супер како се и истекнало, колку се е добро осмислено :bow: Клаус ис фајнали бек ин хис боди :D ај да видиме колку е опасен тој вампиро-врколак. Грета сега што се појави не верувам дека е силна ко Бони, затоа што Бони ја има нејзинита моќ, од татко и на Грета и од вештерките што се умрени во таа старата куќа. Елајџа ми е многу интересен па и ''OMG" сцената ми беше врв. Ако не е Дејмон серијава нема да биде толку интересна, најсмешно ми беше кога Стефан зборуваше со Елена на телефон и Дејмон си неговиот коментар „She lost it“ :lol: Најдов линк од CWtv адреса онлајн да се гледа и Дневниците на вампирот игра во четврток кога излегува нова епизода во 2часот(наше време)после полноќ.Не сум сигурна дека е 2часот по полноќ http://www.tvpc.com/Channel.php?ChannelID=2693 Добро е до последна епизода нема да прават паузи ама после цело лето чекање за трета сезона. Е не сфатив проклетсвото на Клаус е коа ќе најде допелангер ќе може да уништи неговиот дел од вампир или врколак но тој се има одлучено за делот од врколак така е или грешно сум сфатила? :^)

12. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Не сака да го уништи туку да ја ојача страната на врколакот затоа што му е ослабната и да си створи своја лоза и да ги уништи и вампирите и врколаците.

На dancing.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  13. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    ООО што било сега ми текнува треба уште еднаш да ја изгледам епизодава, кога Елјџа и велеше на Елена тој(Клаус) ќе направи своја раса која никој неможе да ја победи. :)

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Морав :inlove:

На dancing.queen, SuperGirl2010 и Sparks им се допаѓа ова.
  15. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Штумфетке првата слика ^_^

јас вчера ја изгледав а немав време да коментирам :( ама еве сега да си потполнам
    Значи на прво место (како и секогаш) морам да напоменам дека епизодава беше... толку многу мистерии ,,открија и покрија‘‘ :lol: Ах тој Клаус што бил :!: Никогаш не помислував дека Елајџа може да му биде брат, а најмалку пак дека може да биде и врколак и вампир! А Еленчето ептен паметно одигра со тоа што го ослободи Елајџа. Поен за нејзе ;) Елајџа им откри толку многу мистерии... кога и кажуваше Елајџа на Елена дека Клаус е и од двете по нешто (и врколак и вампир) се наежив целата и ваква останав :o Најсмешна сцена ми беше кога Елајџа им кажа на браќата Салваторе да му се извинат и фацата на Дејмон :rofl: А сега мислам дека пак ќе им биде тешко да го пронајдат Клаус (бидејќи се врати во телото) но мислам дека и за тоа ќе им помогне елајџа.А Дејмон навистина нешто смислува за со Катерина, а ми беше многу жал за него кога ја изгриза таа (незнам како се викаше) И многу ми е мило што пронајдоа начин (мислам Елајџа пронашол) како да ги спасат Кетрин и Елена. А тетка и на Елена колку беше жалничка и + имаме поука од оваа епизода ,,Никогаш немој да реагираш лошо ако ти откријат дека постојат вампири и врколаци‘‘ :lol:

Инаку јас секогаш симнувам преводи од titlovi.com
    И многу ми се допаѓа презимето Салваторе :P

ова е промото за следната епизода кој не сака да гледа нека не отвора :!:
    http://www.youtube.com/watch?v=SFt1ClYEgnE

16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.556
    Допаѓања:
    42.952
    Конечно и јас стигнав до интернет и сега ја симнувам 19та и едвај чекам :o: Гледам спојлери и воздржувам се да не ѕирнам да видам шо се дешава :D Иначе се согласувам со сите вас дека нема подобра серија ФАНТАСТИЧНА!!!Секоја нова епизода е се подобра и подобра.Пошто одамна помина 18та ќе чекам да ја гледам 19 па да коментирам, ама пред тоа сакам да кажам дека кога Дејмон и го рече тоа на Елена, „секогаш ќе те избирам тебе“ ми се плачеше и од среќа и од тага...колку си го сакам.Мене омилена сцена ми е кога танцуваа во епизодата Мис Мистик Фолс тогаш Стефан кога имаше крвохоличарска криза :D како само се гледаа, фрчеа искри.За Кетрин донекаде ме е жал што ќе ја мачи Клаус, дали ради тоа што е иста личност со Елена многу ми е мила :D И тоа ќе се придружам после на коментарите за новата епизода.

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.556
    Допаѓања:
    42.952
    Уффф колку добра епизода, омилени ми се епизодите баш како оваа кога се навраќаат во минатото.Колку добро осмислена приказна, можам само да замислам какво финале ќе има сезонава :x
    Елајџа ми е многу шармантен, џентламен во права смисла и мило ми што оживеа,само да не има други некои задни намери. Клаус многу ми е грд, ми личи на мајмун :lol: само мене не ми е јасно нели уште тогаш Катерина била заведена само за да ја жртвува и тие велат дека и таа е двојничка, но чива...значи мора да постои оригинал, зошто баш неа ја избрале за жртвување, тој дел од историјата не ми е јасен, мислам уште никој и не зборува за него, дали воопшто ќе се спомнува? А другата епизода ќе биде крвава,одвај чекам.
    http://www.youtube.com/watch?v=SFt1ClYEgnE
    http://www.youtube.com/watch?v=rU8Tqp3D ... re=related

18. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Хаха мене па некако не ми се допаѓа кога се навраќаат назад. Во претходната сезона имаше цела епизода кога се зборуваше само за историјата (мислам имаше некои делови и од сегашноста) но оваа епизода ептен добро ја вклопија

Eве и неколку слики :)

Мене во почетокот омилен ми беше Стефан (тогаш беше по симпатичен) а сега омилен ми е Џереми и Елајџа :)

Oва во спојлерот ќе биде објаснување за следната епизода што го пронајдов по интернет
    Damon (Ian Somerhalder) is willing to go to extraordinary lengths to prevent Elena (Nina Dobrev) from being a victim of Klaus’ (guest star Joseph Morgan) plan to break the curse.

Damon’s actions put him at terrible odds with Stefan (Paul Wesley) and the tension that started brewing between the brothers over their differing opinions of how to help save Elena’s life blows up into full-scale conflict.

Tyler (Michael Trevino) returns to Mystic Falls after receiving a disturbing phone call. With the full moon marking the arrival of the sacrifice ritual, Stefan and Elena spend a romantic day together -- afraid it might be their last. (се извинувам за Англискиот) :)

19. specificone

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    874
    Мене ли само ми е утка глумецот на Клаус :^) Леле колкава уста има,ми се чени ќе голтни некој :D :D
    Јас не го замислувам Клаус со плава коса и со огромна уста, Елајжа 1000 пати повеќе го замислувам како Клаус.
    Моментално омилен од глумците ми е професорчето Аларик уффф колку добро ни го долови Клаус :clap:

20. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Хаха погледнете му ја косата на Џон :D И фацата на Дејмон

(оваа слика ја зедов од вистинскиот twitter на Елена/ Кетрин (Нина Добрев) :) има и други интересни слики)

си се дружат и во приватниот живот :lol: :P