Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Сега почнав да ја гледам, и секоја нова епизода е се поинтересна и поинтересна :D
    На почетоков Стефан е добриот дечко, ама имам женска интуиција и знам дека на крај Стефан ќе е лошиот.
    Да, и тој ми е онака поубав сега за сега :D
    А Дамон ми е многу смешен и интересен :)

На Alex-Somerhalder му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Alex-Somerhalder

Alex-Somerhalder Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    17
    Wellcome to the family! ^_^ :l:

3. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Во колку саат има вечер нова епизода? :)

4. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Во 2 :rofl: Едвај чекам некако,баш ме интересира како ќе заврши...

5. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    Леле,леле кој го "окрка" лекот :lol:
    Катерина
    а тек крајот беше WOW стварно нешто што никогаш не би ми паднало на памет дека баш вака ќе заврши сезонава,Wtf just happened?!?!?!? :o мислам дека преживеав срцев удар :x
    а и со Бони и Џереми каков TWIST стварно без зборови,при толку изнанедувања да признаам имаше и премногу бакнежи :* и изразување на Љубов :inlove: посебно
    Дејмон и Елена
    многу слатки беа

Прикачени фајлови:

На mileystar му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    262
    Ај дајте некој линк да ја гледам онлајн.Ништо не ми отвара. :@

7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.886
    Допаѓања:
    45.190
    WTF??? Добро до толку немаа идеа за серијава бре вака мораше да заврши?
    Како и да е добра беше епизодава, конечно...поточно одлична беше.
    Ми се допадна завршетокот на триаголникот, ми се допадна што се случи со Кетрин.
    И добро оваа Бони и мртва прави збрки, амн од неа.
    Клаус за прв пат ми беше срцка, ме разнежи, исто и Ребека, баш добар пар ми се со Мет.
    Единствено не ми се допадна крајот...кој ќе чека да види сега што се спрема цело лето.

8. Alex-Somerhalder

Alex-Somerhalder Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    17
    OMG OMG OMG LOVE IT LOVE IT LOVE IT!!
    Колку беше добра епизодава значи не знам!!!
    Крајот ме шокира!! :o
    Кога видов дека Сајлс личи на Стефан бев: хО и кога видов дека го џитна у водата хО !!
    Ок колку и да ми е мило што Елена го избра Дејмон, никогаш не посакував Стефан да умре О.о [​IMG]
    ДЕЛЕНА !!! ^______________^
    Кетрин човек !!?!? хО
    Се чека Елајџа да ја претвори во вампир повторно!! хD
    Џереми е жив .. Бони мртва ..
    Клаус срце [​IMG]
    Колку ќе ми фалат ориџиналс у следната сезона!!
    Кој ке чека до есен!! :lol:
    [​IMG] :l:
    I LOVE TVD!! :l:

На Tiki-lolipop и mileystar им се допаѓа ова.
  9. phoenix204

phoenix204 Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    17
    Епизодава беше одлична,.... се до крајот. WTF? Толку ми е смачено од овај Сајлас аман веќе! Ич не сакав Кетрин да го земе лекот, however интересно беше. :D Вчера на твитер worldwide trend беше Stefan is Elena's best choice, си реков пак ќе ми се вратат моите Стелена чувства, сепак кога Дејмон и кажуваше дека не сака да се извини и дека подобро би умрел истиот момент отколку да биде стар а таа да остане иста.. :$ Ребека и Мет би биле прекрасен пар :D И за Клаус, најдобар момент од серијата кога и кажа на Керолајн He's your first love and I attend to be your last, no matter how long it takes. :) :) :) OMG! Незнам како ќе ја гледам серијава без Кларолајн. ;(

10. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Eпизодата беше најдобра до сега.Елена константа со нејзиното лигавење па и сега во 5 сезона не знам што ќе прават со Дејмон.Не знам од секогаш сум била Стелена и затоа не ми се допаднаа дешавките во епизодата.Како и да е кога ке помислиш дека Стефан ќе има нов почеток,се случува нешто.Сум се изнаплакала за Стефан.А и вистинското лице на Сајлас.Сепак не се знае што ќе се случи и како понатака,но доколку ми го нема Стефче нема да е толку интересно.

11. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.099
    Добра епизода, ептен

Моментов ми извлече насмевка :)
    Клаус ми е срце, многу сакам да бидат заедно, многу добар пар се..

За другиве, што да се каже...
    Воопшто не очекував дека Сајлас всушност е со ликот на Стефан, нареднава сезона ќе ме напиња |( За изборот на Елена ми е многу мило, барем Дејмон не ја прави таква лигушка како што ја прави Стефан.. Криво ми е за Бони, ама ќе мора да се врати, не бива вака :) Меѓу сите што се вратија, не требаше да се врати и тетка им на Елена и Џереми? :^)

12. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Уфф предобра епизода :) секогаш вака прават на крајот, за да бидеме во искушение цело лето -.-
    Знаев дека Дејмон нема да го земе лекот, ама ни на крај памет не ми падна Кетрин :rock: ќе биде интересно да ја видиме без моќите што ќе прави
    Омилен дел од епизодата ми беше оној со Делена и Кларолајн
    Аларик :inlove:
    Се глеа дека сценаристиве немале идеа, па за ликот на Сајлс го сместиле Стефан :^)
    Би че интересантно :P

Да не знае некој точен датум коа почнува 5та сезона?

На Tiki-lolipop и rhcpfan им се допаѓа ова.
  13. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    чисто сумљам дека Стефан ќе умре :!: Не не ми се верува дека тука е крајот на Стефан,нема шанси не

14. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    262
    ?? :?:

15. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    КАКВА ЕПИЗОДА !
    Ќе ставам во спојлер,гледам дека има почетници па да не дознаваат пред време :D

Ах бе Џули,на какви дроги си ? :rofl: Не ми се верува што направи :) Интересна беше многу епизодата.Колку фали Аларик во целата серија,сега не знам што ќе биде кога оригиналните ке си одат...Сите добри ликови и глумци ќе си одат од серијата.. :( Среќна сум за Дејмон и Елена,редно беше и тој малку да биде среќен.Најмногу ќе ми недостигаат Клаус и Ребека.Многу ми беше срце Клаус кога се појави така like a boss :lol: За Стефче баш ми беше жал кога Сајлас му кажа дека тој е неговиот doppelganger и кога го фрли во вода..Ама ова не му чинеше...
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Се чудам што ќе смислат како да ги вратат од мртвите Стефан и Бони..А Џереми жив..Чудно,пишуваше дека тој и Тајлер ја напуштаат серијата.Кој знае што ќе им смислат :D :D

p.s Кетрин ми беше последната на памет дека ќе го земе лекот,и не ми се верува дека на некој начин Елена ја победи.Таа се плаши од смртност :rofl: :rofl:

Еве и некои спојлери за 5та сезона

http://blog.zap2it.com/frominsidethebox ... s-hap.html

На mileystar и CoverGirl10 им се допаѓа ова.
  16. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    ОМГ!ОМГ! Што и е на оваа Џули бре се мрднала,Катерина човек,а?Стефан двојник на Сајлас,па не е фер вака што направија на крај за Стефан и што сега Сајлас цела 5 сезона ќе се преправа дека е Стефан |( Сите што си ги сакам у серијава ми измумреа,па и Стефан сега во тоа ако умре и се откажувам.Бони мртва,Џереми се врати НЕ Е ФЕР сакам да бидат заедно :doh: На моменти си помислив дека Дејмон или Стефан ќе го испијат лекот,баш ми е мило за Делена иако сакав Стелена ама тоа е.Па мене не ми се интересни веќе Стелена,Делена веќе кога умре Стефан или незнам што направи во тоа. :doh:

17. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Зошто сте толку убедени дека Стефан умрел? Сезонава(како и секоја до сега) завршува некако недокажано, од кај знаеме дека се удавил? Можда некој ќе дојде и ќе го спаси
    Мое лично мислење: Нема теоретски шанси Стефче да умре, главен лик е а и серијата не би била тоа што е без него. Колку и да ме вади од такт на моменти, едноставно не може без него :)

Ќе се самоцитирам
    хахахахахха :lol: не ми се верува колку сум била у криво :D

На princess11ska, mileystar и selly.gomez им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.886
    Допаѓања:
    45.190
    Абе нема Стефан фа умре...значи вампирите неможе да се удават тие умираат само од кинење на глава, колец во срцето или вадење евентуално, не умираат од гладување и давење.Финтата е само дека сега Сајлс ќе се преправа, а не дека е умрен Стефан.

19. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Мене ми има логика да е мртов,само ќе му најдат начин да го вратат.Мислам дека нема врска тоа што е вампир,сепак може да се удави...Нели ловецот му рече на Дејмон дека го оставил во бунарот и тој умрел од глад,добро сепак тој е ловец.Но ми нема логика Стефан да остане жив затворен во тој сеф под вода долго време,освен ако не го извадат брзо.Без разлика и да умре сигурно ќе го вратат на некој начин :D

20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас би за крајот втф. Не ми се допадна, некреативно ми дојде
    (не делот со Стефанчо како нурка, туку со Сајлас како двојник демек). А Стефанчо :hai: бајбај
    Леле луѓе Бони умре еј :party: частам :D Мет, хи ис д тру имортал биинг ин дис шоу. Детево никако да умре. Ама си ќари женска :geek: Слатки беа. И Елена со Дејмон беше ок, може ќе ни дадат уште некоја жешка сцена во иднина :geek:
    Клаус, костумисан, среден, насмеан :inlove: браво за тебе. Се покажа поголем човек, се откажа од девојката за таа да биде среќна. И ако таа нејќе да и бидеш последен, тука сум, јави ми се :wasntme: Секако дека заборави да и каже дека на пат кон овој свет е Клаус џуниор :D
    Интересна епизода, Кетрин-Елена тепачката беше добра, ги видовме некои од старите добри ликови, добивме заклучница на некои триаголници и мистерија за следна сезона.
    Тајлер и Џереми може ќе ги нема во сл. сезона зошто овие се спремаа на колеџ да одат :^) ор нат...којзнае.
    Патем, не ми се верува дека толку средношколци успеаа да матурираат во Мистик Фолс, каде населението е претежно вампири :^)