Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Морам да си ја исправам грешката :D

Ама ова не му чинеше...
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    l:

Ова за Стефан,од премногу возбуда за Дејмон и Елена сум го сфатила погрешно :$ Моја грешка :$ :$

2. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    162
    Леле девојки и јас сега ја изгледав последната епизода...
    Баш беше интересна..не ми се верува дека Бони умре :( И она што нај нај најмногу не ми се допадна..може да замислите :D беше изборот на Елена..не ми се верува дека го избра Дејмон :( Колку и да си одговараат, колку и да е он секси и бед бој..не не не..се уште верувам дека требаше Стефан да го избере.. Ама ај..претходната сезона него го избра, па да биде различно сега Дејмон .. ќе видиме што ќе биде следната сезона.. ;) позз :

На solnishko му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Стефан не е мртов,нема ни да биде.Мислам дека и потврдено е.

Значи епизодава ми беше рај :) За Мет и Ребека си навивам цело време,исто и за Бони и Џереми.

За лекот имаше спојлер дека нема да го испие Дејмон ( со што ја исклучија мојата прва теорија-дека ќе одат по книгите).После искочи спојлер дека ќе биде некој најмалце што очекуваме.И после сите анализи и шпекулации на Тамблр(што бурно ги следам :D ) НИКОЈ ама баш НИКОЈ не помисли дека ќе биде Кетрин.Што многу ми се свиѓа,ќе биде интересно да гледаме 500 годишен вампир ( на кој притоа му прија да биде вампир ) пробува да живее како човек.Па тоа и беше поентата.Не да го земе некој што го сака,туку баш спротивното.

За крајот со Сајлас исто ми се свиѓаше и баш ми е мило што конечно Пол ќе може да глуми нешто интересно.

За Џереми што се врати исто сум си хепи,зошто не е реално Елена да нема никој,мислам немаше смисла |(
    Бони што умре беше стварно непотребно.
    Дејмон и Елена...Па незнам дали очекував дека него ќе го одбере.Мислам цела сезона се вртеше околу нив,ама и и во 3та сезона ги зближија па на крај не зезна Џули :D Како и да е,фала богу Дејмон еднаш среќен,тоа се бараше.А и сцената беше... :inlove:

За 5та сезона:
    Дејмон и Џереми ќе живеат заедно.
    Елена и Дејмон ќе имаат врска на далечина зошто Елена ќе иде во Колеџ.
    За Тајлер,Џули изјави дека сега има можност да се врати,ама не се знае дали ќе сака да ја искористи таа можност.Ќе видиме што правел и што му се случувало сето ова време додека не беше во Мистик фолс.
    Ќе гледаме како Кетрин се навикнува да биде човек.
    Ќе се открие некоја голема тајна на браќата Салватор

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mar4u

Mar4u Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    22
    Лелеее, не ми се верува колку добра епизода, презадоволна сум... Сцената Делена ми беше :inlove: (три пати ја враќав :D )... A Клаус колку беше срцка ах ах ах... Џер Welcome back :* Браво за Џули (ју дид ит греат) :**

5. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    wtf, пак ли ќе ја тераат приказната за Сајлас? |( Каква глупост, не им текнало нешто посериозно на сценаристите |(

Кетрин човек? Noooooo way, вампирка си е она, не можам да ја замислам како човек. Добро, сепак ќе биде интересно да се гледа каква ќе биде :)

Дејмон како се изненади кога оваа му кажа дека го сака, срцка :) Се надевам во наредната сезона Елена нема да го зафркава.

6. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Сите сме уште под импресии од финалето, а Bunny2 веќе нашла спојлери за новата сезона :rock:
    Ама па и јас кај ги прочитав кај се запустив :rofl: , сеа ме копка тој спојлер последниот што е болдиран

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    За Стефан нешто за 5та сезона

“Stefan is not only going to be starving &desiccating, but is going to die/pass out over & over & over again for months”

— Julie Plec

На the.vampire.girl и deedee0 им се допаѓа ова.
  8. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    леле Кетрин го зела лекот? не ми се верува одам да ја гледам последнва епзода

9. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Само што ја изгледав последнава епизода и останав ваква :o
    Деф. ме остаи без зборови.. Очекував дека Дејмон ќе го земе лекот зашто мислев по книгите одат ама Кетрин :o Едвај чекам да видам како ќе се снаоѓа како човек :lol: Така и требаше,Елена не била толку глупа лигушка како што ја мислев..
    Најубави моменти Делена[​IMG] Ахх ми се напраи меракот,омилени засекогаш :inlove: и секако..[​IMG]
    :inlove: :inlove: Ќе ми фали Клаус многууу :( [​IMG] :inlove:
    Баш ми е мило за Ребека,секогаш ја ќошкаат некако по страна [​IMG]
    Не фер Бони што умре.. :( ..Најтажна сцена ми беше кога се збогуваа со Џер..се утепав од плачење ;( ..Сега како ќе се борат против Сајлас/Стефан..се надевам ќе ја вратат зашто некако мнг малку ликови ми останаа,претпоставувам некои нови ќе се појават..

На Alex-Somerhalder и mileystar им се допаѓа ова.
  10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Нешто за 5 сезона
    ► The episode number is not yet confirmed.
    ► Day 1 in the writers room for TVD Season Five: April 15, 2013.
    ► According to Julie Plec, Silas should be present in Season Five.
    ► A few new characters will be introduced this season. After graduation, Elena, Jeremy, Bonnie, Matt, Caroline & Tyler will start interacting with some new faces.
    ► There will be ample opportunity for some characters from TVD and The Originals to move between shows on occasion.
    ► Katherine will be a significant part of this season, just as she was in Season 2.
    ► Bonnie will remain a series regular, however as a ghost. As far as we know, only Jeremy will be able to interact with her, as he is a medium.
    ► Tyler will also return as a series regular, and he is currently still under contract.
    ► Bonnie is there they just don't know that she is.
    ► Jeremy's cover story for being alive.
    ► Learning more about Salvatore family history possibly?
    ► The cure is in Katherine's blood system now but Silas still has a enormous Plan B.
    ► Elena and Damon will be happy.
    ► Even if she's human now, Katherine is still Katherine she's still bad and she will take her frustration out on Elena.
    ► Katherine will ask herself "How much do I hate being human?"
    ► Katherine needs protection now that she's vulnerable and she will get it from a Salvatore Brother.
    ► Holly Brix and Melinda Hsu Taylor will be in Season Five writers staff.
    ► The writers and Julie Plec came up with the final scene of Season 5.
    ► Season Five will likely have another time-jump to August or September 2011, when Elena, Caroline and Matt begin college.
    ► Damon finding out that Silas has nuetralized his brother and has hid his body.
    ► Damon finding out that he is related to Silas and that Stefan is his Doppelgänger.
    ► The Salvatore Family history is about to be revealed in depth, with the help of Damon and Elena.
    ► Bonnie comes back from the land of the dead to the land of the living.
    ► Bonnie using expression to get back to earth, with the help of her Grams who is with her on The Other Side.
    ► Katherine is a human and has Klaus after her to make more of his hybrids.
    ► Katherine is the only living Doppelgänger and has a lot of people after her, by getting revenge on what she had done to them while she was a vampire.
    ► Tyler returns to Mystic Falls as a present to Caroline from Klaus, because he will not be returning to town.
    ► Tyler is attending college with Caroline. Wanting to find out why Klaus let him come back.

На rhcpfan, deedee0 и Sanniii им се допаѓа ова.
  11. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Прејака епизода, незнам како ке дочекам до есен бре :(
    Од каде да почнам, толку пати устата ми беше отворена низ епизодата, ништо од ова не очекував искрено, поготово крајот.
    Стефан е Сајлас? Тоест Стефан е сенка на Сајлас, истото како Кетрин и Елена. Тој момент ми беше :o Елена го одбра Дејмон... ако успеав да сватам нешто од сево ова е дека јас сум за братот со кој Елена не е во моментот :D Некако сакав Стефан да го одбере, а кога беше со Стефан сакав да го одбере Дејмон. FML. Најомилен момент ми беше кога се појави Клаус, онака bad-ass, никој неможе ништо против него, тука да го спаси денот! Срцка е бе, скокнав од радост (буквално скокнав на стол, малку ми фалеше да се утепам!)
    А еден од најсмешните моменти, дефинитивно е овој.
    Се скинав од смеење, фацката му беше врв!

На mileystar и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  12. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Јас само ќе кажам дека после сцената од 3x19 ( знаете која сцена ), оваа ми е втора по ред омилена сцена од серијава. Ни самата не знам колку пати ја премотав. Мислам конечно после сајр бондот, исклучувањето на емоции и сите тие глупости, Дејмон да го добие она вистинското "Те сакам". Ептен ми е мило првенствено за него затоа што едвај после толку време е среќен. Му се гледаше на изразот на лицето кога зборуваа после со Рик. :)

http://www.youtube.com/watch?v=dgNRSVMP_4U

На deedee0, Butterfly14, Tiki-lolipop и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Последната епизода :o
    Најдобра епизода, незнам како ќе ја дочекам новата сезона.Уште од почетокот кога започна со песната на Бон Џови знаев дека ќе биде посебна епизодата.
    Кетрин човек? Е тоа ќе биде интересно да се гледа.
    За Сајлас сеуште неможам да поверувам.Ме интересира што ќе се случи со Стефан, не е фер каде што Елена го откачи па сега и овој го затвори во ковчег под вода..
    Омилен момент од целата епизода.Колку беше прекрасен Дејмон кога се насмевна :inlove:
    Ќе ми фали Аларик многу.Најјако беше она кога му рече на тој ловецот никој не го разнесува мојот бар. :D
    И да дијалогот помеѓу Дејмон и Елена.. јас мислев дека тогаш таа ќе му каже "It's Always Going To Be Stefan".Мило ми е многу за Дејмон конечно и тој да биде среќен.
    Многу ми е жал за Бони се надевам дека ќе направат некако таа да се врати.Со Џереми срцки се, никако неможат заедно да бидат.Прво тој, сега таа.
    Иииии Клаус :inlove: :inlove: :inlove:
    [​IMG] Колку се радував на оваа сцена
    Мило ми е и за Ребека.Цела сезона се мачеше со тоа што е сама.Со Мат се совршен пар.
    Тоа е тоа најверојатно.Засега.

На Tiki-lolipop, mileystar, curlygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Сцена преполна со емоции.Секоја чест на Нина како го зборува тоа,ме наежи :D

15. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Дечки, не знам дали ги имате видено смешните монтажи со Сајлас и Стефан кои се на tumblr и weheartit. Јас мислам дека се утепав од смеење. :rofl:
    Еве во спојлер дел од нив..

На Bunny2, the.vampire.girl, Butterfly14 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Еве и од мене едно :lol: :lol: :lol:

На mileystar и fashionista им се допаѓа ова.
  17. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Се изнасмеав на овие ^

:D :D :D :D :D :D

На mileystar му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    И` кажувам збогум и на оваа серија од листата, доста и` беше.
    Мислам дека 4-тата сезона беше најслаба досега.
    Сценаристите како да беа дезориентирани и малку (повеќе) без идеја во кој правец да ја тераат приказната.
    Де човеци, де вампири, де духови, де прстени за враќање во живот, па се вратија и мртовци во живот, многу глупости на едно место и не е веќе серијата тоа што беше како првите две сезони.
    Стана очајна и напорна.

Ќе прекинам со гледање од неколку причини:
    1. Антипатичната Елена конечно го одбра Дејмон и доволно ми е, да прекинам со гледање пред да се премисли уште едно 12 пати.
    2. Бони умре, алелуја, една добра одлука на одговорните за овој потег.
    3. Џереми се врати - голема работа, никогаш и не ми бил нешто посебно омилен. Кој грев е ликов...
    4. Врзаа приказна со Мет и Ребека - нормални ли се? Зошто? Без врска и непотребно, сега Ребека ќе ограби банка и ќе го шета селето Мет по светот, оти не видел вц шолја надвор од Мистик Фолс. |(
    5. Дали сега со Оригиналните, значи дека Клаус и Елајџа нема ни да се појават во Дневнициве? Причина + за негледање понатаму.
    6. Сајлас - распаднат труп, тотално неинтересен и смешен - who d fuck cares?
    7. Клаус не остана со Керолајн :up: „Ќе те чекам“. Нема гајле бате, ако си глуп (а не си) - чекај.
    8. Вампири на колеџ - се` е кажано. |(
    9. Кетрин human - кој сака да го гледа тоа? Да не ќе се вработи во Мистик Грил и ќе ги служи помфрит?
    10. Стефче на дно од езеро во сеф. Како ли ќе се спаси? Ќе се хипнотизира да остане потсвесно свесен ко Професор X од X-Mеn, што ли? Упс, не ми е гајле.

Фала, пријатно.

На Agrona, figgiMK, Mrs.Cuper и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Е значи се разочарав. Мислев дека Стефан на некој друг начин ќе стане лош,
    а не вака спасувајќи го Демон. Не е фер вака :!: ;(
    И премногу ја изнамучкаа сторијава..
    (малце сум назад, крај на 2та сезона, ама ќе ја завршам верувам за недела како што сум се заразила)

20. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Трендафилкее дефинитивно си ми фаворитка за се ова !!
    Само додавам дека ми е криво дека не се појави плус и Мајката на Оргиналите и таткото исто така !!
    ауу уште еден серијал за тепање време стана ...