Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857

Прикачени фајлови:

• jpeg.JPG
      jpeg.JPG
      Големина на фајлот:
      11,1 KB
      Прегледи:
      113
  2. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Леле само немој Дејмон да го згриза врколак ;( . Инаку поназад некој праша за оригиналот на Кетрин и Елена, мислам дека нема никаква врска оригиналот со клетвата па затоа и не е битен. Клетвата е фрлена со допелгангерот не со оригиналот :)

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.556
    Допаѓања:
    42.952
    Да јас прашав тоа, ама зошто па баш Кетрин како двојник?Јас па ама се запнав може нема врска него онака ме интересира :D

5. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    А бе океј си е :) и јас еднаш знам си го поставив тоа прашање. Затоа што баш таа допелгангерската крв треба да се пролие за да се прекине клетвата а зошто баш Кетрин?... - не знам во која смисла прашуваш :)

Редактирам: Клаус дознавал за двојникот преку магијата, можеби и пред тоа имало двојници па Кетрин е двојник на некој си двојник (ако ме разбирате) или пак немало двојници па се појавила таа и сега неа требало да ја жртвуваат. Важно оригиналот е сосема небитен во целиот филм.

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.556
    Допаѓања:
    42.952
    Истата смисла како тебе зошо баш таа крв?Ама ај може ќе се разјасни понатаму тоа, а може па и чисто онака она била единствена двојничка тогаш :P :D

7. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Ѕирни погоре редактирав а баш таа крв затоа што така вештерките одлучиле, само тие си знаат зошто :lol: ваљда морало нечија крв. Ова прашање ми е исто како и историјата за оригиналите, како настанале. Не верувам дека и тоа ќе ни го разјаснат.

Пак редактирам:
    Сега Елена и Кетрин се двојнички во исто време затоа што Кетрин е вампирка и е бесмртна. Да не била вампир ќе умрела и Елена ќе била единствената двојничка сега. Во овој век а можеби и векови подоцна Елена ќе биде единствената двојничка се додека не се појави друга (без да земаме во обзир дека Кетрин е тука). Значи во времето на Кетрин таа била единствената двојничка на двојничката.... на двојничката на оригиналот, или па можеби директно била двојничка на оригиналот што не ми се верува затоа што мислам дека оригиналите се многу многу стари па сигурно имало двојнички пред тоа или пак не. Ама важно била единствена.
    Се надевам ме разбра некој :D јас вака гледам на работите и така те разбрав :).

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
  9. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Ауу колку ќе бидам среќна ако се врати Тејлор :) :inlove: А не верувам да разјаснат за оригиналите, инаку Штрумфетке јас те разбрав ;) :) и ми се разјасни. Ама утре нова епизода па ќе видиме што не чека :) А ова со танцовите многу е интересно :lol:

Мислам дека ние што ја гледаме оваа серија сме си најсреќни! Секогаш ни подготвуват некоја убава епизода која што те поттикнува да размислуваш и дискутираш за неа :)

Инаку еве ја Ниничка :)

10. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Сега знаете што се прашувам? :lol:
    Месечевиот камен сепак има некаква улога во клетвата или е само еден обичен камен?

11. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Од една страна мислам дека има, бидејќи ако требало за измислената клетва, мислам дека ќе треба и за оваа. Но од друга страна мислам дека нема потреба, можеби само го искористиле како лажно средство за вукодлаците. Вукодлаците веруваат во измислената клетва и секогаш ќе го тражат каменот за да искористат. Незнам баш дали некој ќе ме разбере ама... :D

Ја гледавте оваа епзиода? Јас сеуште не :( Вечерва планирам па ќе видиме :)

12. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Само што ја догледав новата епизода и сум :o :o :o . Ништо не е завршено, дури сега започнува интересното :D . Одвај ја чекам следната епизода.

Иначе Елена е можно да стане вампирка во следната епизода. :D . А не знам што ќе се случи со Дејмон, не ми се верува дека ќе го убијат, сепак е главна улога. Сигурно Бони ќе го спаси. И мене ми беше многу мило што го вратија Тејлор многу ми е срцка и многу ми одговараат со Керолајн :D И се можев да очекувам , ама и дека тетката на Елена ќе ја направат вампир НЕ

Ќе кажам само БРАВО за вторава сезона :clap:

13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.556
    Допаѓања:
    42.952
    И јас сеа ја пуштив да ја гледам ама се изнервирав со англиски превод не разбирам баш се :worried: Имаш ли Кала некое линкче со превод да постираш? :)

14. Astrid

Astrid Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    23
    Новата епизода :inlove: :inlove: Само Дејмон не може да умре, мора Бони да го спаси. Иначе јас не мислам дека Елена ќе стане вампир - нормално ќе има уште две сезони, нема да е интересно ако стане вампир толку рано. А инаку во книгата Елена станува вампир дури и пред Клаус да излезе на виделина.Многу ќе бидам разочарана ако умре Дејмон.. не смее да умре, многу е згоден за да умре.. :lol:

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.556
    Допаѓања:
    42.952
    Ако умре Дејмон веќе не гледам!Не е фер мора Бони некако да го спаси од таа глупава рана.Јас мислам дека ако се прекине проклетството може ќе се излечи и Дејмон :?: А Џена жалче, баш таа стана вампирка, Аларик нема среќа со човечки суштества :D .Интересна епизода, макар беше само како преод во наредната зошто немаше баш некои изненадувања.Тајлер ми е поубав сега некако како да се изменил срцки се со Керолајн.Јас си плачев малце кога се разделуваа Елена и Стефан жално беше кога му велеше „затвори ги очите“ и ја снема.А мислам дека сепак Бони ќе биде таа што ќе го докрајчи Клаус, мислам дека Елена нема да стане вампир, ама ќе видиме другата недела...а што прашуваше Штрумфетка, да каменот има значење се објасува во оваа епизода.
    http://www.youtube.com/watch?v=cE7a43dB4UI еве го и видеото, сепак некој ќе умре ;(

16. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Како што напишав вечерва ќе ја гледам оваа епизода ама од љубопитност го погледнав промото за следната епизода и се наежив цела! А овој Клаус каков е грозен новиот актер. Ич не ми се допаѓа :) За новата епизода вечерва или утре ќе поделам импресии :P

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.556
    Допаѓања:
    42.952
    ^Јас почнав да ја читам книгата фала ти што ми даде линкче, ги најдов и другте делови онлајн само на англиски се еве го линкот кој му иде англиски може да чита http://www.vampirediaries.com/books/vam ... _awakening ќе кликнеш на тоа Sample it и се отвара книгата :)

18. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    874
    Јас се заканувам ако ми го убијат Дејмон ќе престанам да ја гледам серијава!
    ама се си мислам ќе најдат некој начин да го спасат :rofl: :rofl:
    Инаку епизодава е како најдава за она пеколното што ќе се случи на крај

19. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    А бе дајте српски, хрватски превод било каков само не англиски :doh:

20. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Знаев за постоењето на оваа серија уште од почеток, но еве си мавам :punch: зошто не почнав да ја гледам уште тогаш. Но како и да е пред 1 недела ја симнав целата 1ва сезона и за рекордно време ја изгледав. На ден по 6 епизоди гледам ^_^ и значи преубава е!
    Еве сега ја гледам и 2 сезона.

А да, сакам Елена со Дејмон да бидеее ]:)