Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.594
    Допаѓања:
    43.150
    Мене ми се допадна почетокот на сезонава.Ми се допаѓа како се развива врската меѓу Елена и Дејмон, мене покрај се ми беа фаворит и сакав да бидат заедно, па задоволство ми беше да ги гледам среќни.
    Исто Ребека и Мет, срцки се.

Инаку нови ликови, нови прашања и мистерии, се прашувам што имаат смислено за сезонава и дали ќе ја укакаат како минатата сезона.Искрено се надевам дека нема и дека сезонава конечно ќе добиеме завршница на серијалот.

А да и Кетрин ми ужасна како човек, не ја сакам, мислам секако на Нина повеќе и личи улогата на Кетрин без разлика дали е вампир или човек, ама Кетрин како вампир беше многу подобра, не ми се допаѓа вака исплашена и очајна.

Сега за сега толку,натаму ќе видиме колку ќе биде достојна за коментирање новава сезона.

2. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Ја изгледав и јас епизодата..
    За почеток е добра епизодата со мали исклучоци кои не ми се допаѓаат..Искрено се плашев како ли ќе почне очекував полошо но сепак не беше толку лошо и страшно :))
    Многу ми е жал за Бони и за Стефан :( Кетрин ми е многу интересна така несредена целата лом како од поплава да е исфрлена :rofl: :rofl: Мет и Ребека ми се свиѓаат како пар и ме интересира што му се случи на него и се надевам дека неговата улога ќе добие некоја важност :) Ми фали Клаус,се чувствува неговото отсуство ...
    Се надевам дека оваа сезона ќе биде подобра од 4тата :)

3. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Толку ми беше досадна на почетоков епизодава што почнав игри на телефон да си играм дури ја гледав.
    Лигавењата на Дејмон и Елена плиииииииииииз !!!
    Ребека и Мет ми беа ок пар, ама моментот со тројката??? Можеа да најдат друг начин да ја воведат третата типка во серијава.
    Добар вовед со Мет и тоа што ќе се случува понатаму.
    Остатокот беше просек, се надевам дека следните епизоди носат повеќе.
    И патем, аман доста го убиваат Џереми, досадни се веќе!!!

Фан сум на серијава, досега сите сезони ми биле супер и никогаш не сум ги критикувала.
    Но, ќе ми фалат Клаус и компанија. Се надевам дека им најдоја достојна замена...
    А дотогаш, ја очекувам новата епизода од Ориџиналс и ве поздравувам со песната :D

http://www.youtube.com/watch?v=jXdhKyIEQpM

4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    И... почна 5та сезона.
    Не, не е доволно што Мет ги надживеа сите, типот патува по Европа и се секса во тројка :tmi: :rofl: итс анбеливабл. И сеа дури и него ќе му се дешава нешто, за да конечно типов има цел во серијава.
    Втора работа. Елена, ју донт хев ени френдс. Ова сама си измислувала и си ги додавала.

Рајан, Сара, Тери? Јеах рајт.

И ако може бројчето од овој првиот... :wasntme: И нека си стави сликички кај луѓето :wasntme:
    Иначе Дејмон... почнува одвратен да ми станува. Многу фејк фацки ми прави, ми иде да му ја фиксирам вилицата на моменти :angel: Бони никако целосно да умре, Џереми... Хулк стана :| Taјлер да си го најде патот дома, оти само тој ми е надеж за плакнење очи во серијава моментално.
    Мистик Фолс сеуште има луѓе, да не ви се верува, и сеа сите ќе бидат мајнд контролед од Сајлас :tmi:
    Лелеее... а сакав да кажам дека добра ми беше епизодава уствари :rofl: мислам, ме заинтересираа некои работи. А се изнамрчев, срам да ми е :rofl:

Прикачени фајлови:

• elena.png
      elena.png
      Големина на фајлот:
      378,6 KB
      Прегледи:
      340
    • elena2.png
      elena2.png
      Големина на фајлот:
      395,4 KB
      Прегледи:
      340
    На alekce83 и MandyLane им се допаѓа ова.
  5. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    ^А зошто женскава има број од Кол? Мислам баш и не се сакаа, а плус она и Џереми го убија. Најверојатно го оставила бројов за да има повеќе контакти.

Новава епизода ми беше добра, не се откажувам од вампириве, иако Originals ми беа поинтересни. Баш ме интересира што ќе испадне работава со татко и на Елена. Џереми, богами, како се смени од прва до петта сезона, немам зборови. Малку ми изгледа дека пак сакаат да ги спојат Стефан и Елена, а јас не можам натполно да се одлучам за кои сум. Кога ги има Стелена досадни ми се, па и обратно. Најдобро, Елена нека си најде некој трети и ајде чао. Бони, најверојатно, пак некако ќе ја оживеат, вака тешко дека многу ќе тера. Мет и Ребека интересни ми се, одвај чекам да видам што ќе направат со Мет, конечно нешто поважно да поврзат со него.

6. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Добра епизода,како за премиера,зошто си имаат тенденции првите епизоди да бидат релативно лоши.
    Елена ми е баш dork :D Не сум навикната да ја гледам среќна.
    [​IMG][​IMG]

Исто како што не сум навикната да го гледам ова
    [​IMG][​IMG]

Сајлас ми е легенда,исто и Кетрин.
    И ми се свиѓа приказната сега за сега.
    Уште ми е добра серијава,уште ми е интересна,ама морам да признаам фалат оригиналите.
    И The Originals само што ја изгледав.На почетокот бев скептик со целата бременост на Хејли,ама Клаус си е Клаус :D

7. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Девојки дали има некаде на нетов превод за новава епизода?Српски хрватиски не е битно..?На титлови нема ни на поднаписи..... :( :( неможам да дочекам одвај чекам да ја изгледамм

8. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    http://www.vojvodinanet.com/publ/strane ... -1-0-25929

9. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    ^Ја има на Филмовизија со се превод онлајн јас од таму ја гледам :)

10. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    И јас ја изгледав новата епизода и како за почеток беше добро.Елена ми е грда некако во претходните сезони поубава беше.Кетрин :tmi: колку беше очајна и јадна.. па и кога рече "I'm Katherine Pierce".Жал ми е за неа.За Бони ми е многу жал, би сакала баш некако да ја вратат а не само како дух да се појавува.Во претходните сезони не ја сакав ама во оваа епизода океј ми беше.Баш ме интересира што планира Сајлас да прави со Кетрин и зошто му е толку потребна.И да Дејмон е прекрасен :inlove:

Промо за наредната
    http://www.youtube.com/watch?v=dPTlKdSfBro

На deedee0 и Bunny2 им се допаѓа ова.
  11. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Фала богу Елена не е веќе Кристен Стевард од Твајлајт anymore. Не е покер фејс :D
    Повеќе и прилега оваа среќа, и насмевка.
    Ми се допаѓа тоа што го смениле.
    Обратно Метт, тој си беше толку мил во претходните сезони, да ти е мерак да го гледаш. Сеа некако го смениле тотално неговиот лик. Што беше со испраќањето на Ребека, и одма кај новата No way :x
    Како и да е, убав и мистериозен почеток дадоа, како и секогаш.
    И сега ТУФ, ќе видите магично татко и ќе е преживеан |( Тоа не ми се допадна.
    Одма се чита замислата на сликата на цимерката што ја видоа.
    И да ...
    КЛАУСССССССС ВРАТИ СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.
    Најдобриот негативец фали. Прв пат негативец да ми фалело во филм.

12. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    10.039
    Конечно и јас најдов време да ја изгледам првата епизода ,добар почеток на сезоната.Гледам скоро се сте искоментирале во врска епизодата,Туку јас имав намера да коментирам колку не ми се допага новата фризура на Еленчето,ко икубана е дефинитивно лош избор :D Ама да се надеваме ке и се управе.

13. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    25.505
    Ја изгледав епизодата од чиста досада, а реков не ја гледам, ама ете љубопитна бев.

И... Досадно е без Стефан.
    Елена е сеуште лигава, не можам да ви опишам колку ми е антипатична, ми се чини ја сум број еден хејтер на нејзиниот лик. :lol: Ете сеа у новото промо цмиздри за Стефан...
    Сепак некои работи ме заинтригираа и може ќе продолжам да гледам, ама онака, без ќејф искрено, не е тоа тоа, колку и да беа некои работи интересни, не е тоа тоа...
    И смисла нема без Клаус и Тајлер.

14. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Вечер нема нова епизода од TVD

15. ForeverInShadow

ForeverInShadow Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Вчера имаше нова епизода од The Originals, а вечерва има нова епизода од TVD :)

16. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Значи не е фер низ цела Америка се гледаше TVD само тука кај нас на источнава страна Не :@ од сто спортски канали баш на СW решија фудбал да даваат во терминот кога се емитува TVD :fubar:

17. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Јас гледав во 2 часот навечер..Можеби не си нашла добар линк за гледање...

п.с Епизодата не беше ништо посебно... :)

18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Иф ај меј сеј... типов што и се пушта на Керолајн многу ми е секси :geek: (а и сомнителен некако :geek: ).
    И да прашам, што е моментот со лигавењата на Дејмон и Елена? Зошто толкав зум на нивните бакнежи секој пат? :^)

19. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    The originals се мислам дали да ги гледам :?:

А од the vampire diaries ми е премногу интересна :inlove:
    Што ќе биде со Стефан сегаа? :worried:

20. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    ^Како што разбрав јас од крајот на епизодата човекот што беше во внатре, го отворил ковчегот и Стефан го убил. Видов на промото дека сега Стефан пак ќе биде ripper. Значи ќе си го гледаме сега во двојна лоша улога.
    Инаку епизодава така- така ми беше. Ништо посебно. Ама ајде, се надевам подобра ќе биде следната, така ми изгледаше од промото. Ориџинас повеќе ми се допаѓа моментално.