Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Последниве неколку епизоди беа досадни но според промото наредната ќе биде многу подобра. Мене само 5та сезона некако ми е fail, другите беа одлични.Мислам дека многу влијае тоа што многу ликови веќе ги нема, оригиналните фалат исто така.Мене од сите највеќе ми фалат Аларик и Клаус.Како и да е, уште се надевам на нивно враќање и се до крајот не губам надеж, ќе продолжам да гледам.

Промо за 15:
    http://www.youtube.com/watch?v=UBY9cygb8_g

2. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    Очекувано беше Катерина да напрај такво нешто :D Не беше лоша епизодава, за разлика од претходната оваа ја изгледав без премотувања.

3. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Не беше лоша епизодата,некои работи очекував да се случат
    Значи само чекав нешто да се случи со Елена и чекав и се случи :D Од една страна мило ми е што на Кетрин и дојде крајот бидејќи во последните епизоди ме иритираше многу.За Надја ми беше многу жал,се утепав плакајќи ;( ;( ;(

И аман веќе со тие паузи..Наредна епизода 20 март

4. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Кетрин си замина во нејзин стил.Инаку ја прободе со серумот од врколак,како што разбрав.Ако е така,Клаус може да ја спаси Елена,Керолајн ќе го замоли :D И мене ми беше многу мака за Надја,цел живот си го проарче за Кетрин и на крај умре за неа...

5. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Не,ја прободе со вирусот.Се и Елена и рипер како Дејмон.

Промо за наредна
    http://www.youtube.com/watch?v=rXk8W4rL32g

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Многу се израдував од новово промо :rofl:
    Паузава од Елена добро ми дојде, Кетрин е незаменлива :rofl:
    Ама додуша и малку ме изнервира Кетрин во последниве две епизоди па за прв пат посакав Елена да се врати ама знаев дека Кетрин нема туку-така да си замине и дека ќе направи некоја сплетка пак, и направи. Сега и Елена како Дејмон. :D Ќе биде интересно!

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    ...
    Многу емотивна епизода беше последнава.Надиа не заслужуваше да умре.Цел живот го помин за да ја најде мајка си а заврши со смрт.
    Последната сцена беше морничава.Ми се допадна епизодата.Ама сепак се јавува здодевно.Барем имаше што да се гледа,сега ќе нема ништо.Па уште и пауза ке прават.А мене Елена ми стана досадна откако е со Дејмон,така да не сум нејзин обожавател.Камо да не се вратеше.

8. Desert.Rose

Desert.Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    189
    И сега Елена и Дејмон ќе се изедат меѓу себе или тие против сите ќе бидат :D
    А што се случи со Кетрин не сфатив? :^)

9. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Мислам дека нешто лошо, односно не премина на страната веројатно вечно ќе си остане како дух, така некако.
    Кетрин колку и да беше добра пред да влезе во Елена, последниве епизоди викав кога веќе ќе ја откријат. И дури беше чудно што толку многу време им требаше да ја откријат, мислам алоооо
    Дејмон сакаше да го утепа бе.
    МРШ тогаш Кетрин :devil:
    Многу ми се свиѓа промово односно тој дел кога викаат:
    -I Love you
    -Then Stop loving me
    -I can't!
    *Kiss* :D :D :D :D
    Срцки!
    Сега дефинитивно фали некој лош лик во серијата.

10. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    За Кетин и што ќе биде со нејзе во споилер:
    Мене толку многу ми затупеа со Кетрин, толку ми стана она досадна, што може да се каже дека ми е мило што веќе нема да ја има. Самиот лик го направија многу досаден, не е веќе она што беше во првите сезони. |( Ја преворија во некој вид на Елена, патетична и досадна. :@
    Сега цело време на Стефан му се лепеше, сакаше Дејмон да го убие за да не и смета веќе. А наместо тоа можеше подобро да се запознае со Надја, која цел живот ја барала неа и на крај, на некој начин, умре заради тоа.
    Во едно интервју кажале дека нема веќе да се враќа, еве:
    "Katherine Pierce has gone to Hell — or at least The Vampire Diaries' version of the dark side — and she's not coming back."
    "As she series has shown countless times, a character can die and come back to life, but Dries says this isn't their way of keeping Katherine around and they don't intend on delving this darker world."
    http://www.spoilertv.com/2014/03/the-va ... qus_thread

И да, ова беше најсветла точка од цела епизода:
    "Don't worry she had a calculator." :rofl:

11. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Конечно добра епизода,само жал ми беше за Надја,не требаше на ваков начин да умре,кутрата таа,колку ли време ја барала мајка и ,за да се запознае со неа,жално :(. А,Кетрин да умре без да направи нешто,па тоа не е возможно.Но ете си заслужи!Едвај чекам да видам што ќе се случи :) :wasntme:

12. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Цело време нешто ме копкаше и морав да дојдам тука.
    Дали сум единствена на која и недостасува Стелена?
    Беа многу убав пар,романтичен. :inlove:

На MandyLane и Tearful им се допаѓа ова.
  13. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    79
    Си се изнаплакав...
    Сепак не заслужија ниту Надја ниту Кетрин на тој начин да се разделат и умрат.Уау! Епизодава беше интересна, сега останува да видиме што ќе се случи со Елена.
    пс - и мене ми недостига Стелена. Имаше барем романтичност во нивната врска.Делена е врска као цело време како Дејмон не ја заслужува Елена, бла бла...

На Maria.Vampire му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Абе која е таа Стелена што ја спомнуваш цело време? Или во новава епизода ќе се појави? :?:

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.958
    Допаѓања:
    45.623
    :D Фановите на Елена и Стефан на скратено ги викаат Стелена, што и мене ми е смешно и глупаво донекаде(без навреда) така да јасно ми е што не сфати и ти.Тоа не е лик.

16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Бог да чува. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

17. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Да, не заслужуваше Надја таков живот. Мислам дека не требаше да умре. А инаку некој кажа погоре дека е чудно што Кетрин умре без да направи нешто... мислам дека смртта одлично и е прикажана затоа што таа беше најголемото зло за кое искрено сите се надевавме дека нема да умре за да биде интересно. Лик без кој не се може во серија, затоа и требаше онаа драмска смрт. Но, како и да е, таа сепак направи нешто за што сакам да прашам.

Што всушност беше онаа инекција која ја забоде во телото на Елена? Дали сега Елена е вампир што се храни со вампири (како Дејмон), или пак можеби Вес го нашол лекот за вампири и таа сега не е вампир? :!:

18. Schmetterling4

Schmetterling4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    51
    Јас колку што сфатив, мислам дека сега е вампир што се храни со вампири исто како Дејмон. :) Ова од тоа видеото за следната епизода што беше. :)

На ariela09 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Абе зошто нема нова епизода? Кога ќе излезе нова епизода?

20. donnalia

donnalia Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    219
    http://www.youtube.com/watch?v=rXk8W4rL32g