Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Не... тоа не се случи....

My love... ;(

If they kill Damon they kill the show.

На Tiki-lolipop, mileystar и 1209 им се допаѓа ова.
  2. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    Епизода МЕХ. Го умреа едниот го оживеаа другиот, јојо ефект и така натаму. Драго ми е за Аларик, жал ми е за Бони. По толку жртвување ништо на крај. За Елејна ми е најмалку жал што остана без Дејмон затоа што секогаш кога го нема едниот брат таа е во прегратката на другиот итн итн. Се смеев многу со Дејмон што се зафркаваше со Мет демек "ти си единствениот човек во градот со вампири". Во 6та сезона мислам дека некако ќе најдат начин да го вратат Дејмон. Како, не знам веќе се пробаа се направија.

3. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Ја однесоа серијава кај што не треба... Не се потресов многу ниту за Бони, ниту за Дејмон, знам дека ќе ги вратат. И така во серијава никој не може да си умре на раат, одма го оживуваат. Најкасно за 3 епизоди.
    Ако има 6та сезона ( а верувам ќе има ) не знам ни дали ќе ја гледам.

4. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.980
  5. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Епа јас ја гледав последнава епизода само на последниот дел и си се изнаплакав.Јас мислев дека нема да го вратат Стефан и ич не ми беше криво што ја прекинав серијата ама сега кога се врати и Аларик сигурно ќе ја гледам 6та сезона.Иако не го сакав Дејмон пак ми беше жал,а посебно за Бони после се што направи за сите не заслужи. ;(
    :D

Прикачени фајлови:

На 1209, SuperGirl24 и Marossa им се допаѓа ова.
  6. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Кажете ми дека ИМА 6-ТА СЕЗОНА! Кажете ми дека ова не е крај! ;( ;( ;( ;( ;(

Не ја следам четири години
    за мојот омилен лик да цркне!!!! :@ ;( :fubar: :sweat:

И официјално се утепав од плачење... |(

7. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Има 6та сезона луѓе.Смирете се.

Не ми се верува.Иако читав спојлери некако не верував дека стварно ќе умре.Многу тажно,си се исплакав :( :( :( .Се надевам дека ќе се врати во серијата,дека ја нема напуштено.За Аларик мнооогу се израдував :D

8. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Колку и јаки ликови да се вратија или одлични магии да се срушија,финалето ми беше досадно.Очекував дека нешто ќе тргне наопаку,ама за Дејмон да умре и не баш.
    Многу се надевам дека ќе го вратат во 6,оти без него не гледам.А ако пак ја спојат Елена со Стефан,продуцентите можат комотно да се збогуваат со рејтингот,па колку и да ги има Стелена фанови.
    Керолајн и Стефан не се лоша комбинација,ама можеби Ензо ќе биде тука,нели и него го вратија.
    За Бони не ми е многу жал,ужасно антипатична ми е глумицата.

9. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Дадена е изjава дека Иан и Кет се под договор за 6та сезона.Значи ке ги има во 6та,ама дали ке се вратат или ке ги има како духови,ке се поjавуваат во flashbacks,халуцинации или во нечив сон не се знае.
    Исто така изjави госпогицата Плек дека ке има НАJВЕРОJАТНО 7 сезони (секако дали ке има 7ма зависи од гледаноста на 6та).
    Мет Деjвис (Аларик) и Маjкл Маларки (Ензо) стануваат series regular ликови за 6та сезона.
    Сите си се вампири.Таjлер се врати како човек зошто умре надвор од Мистик фолс,а нели ако си надвор ги губиш сите моки,што значи умрел како човек,се вратил како човек.Е сега во 6та ке видиме дали ке убие пак некоj за да стане врколак.

10. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Не ми се верува дека го убија Дејмон, :fubar: единственото нешто поради што гледав ТВД. ;( Ако Дејмон продолжи во серијата само во флешбекови или како дух, ќе биде многу глупаво и конечно ќе престанам да гледам. Ама ќе видиме до тогаш што ќе биде.
    Јас си имам една теорија за него и Бони :?: : Мислам дека баба и направи нешто и ќе може она да се врати. А бидејќи Дејмон ја држеше за рака ќе може и он да се врати заедно со неа. Ќе си се тешам со ова додека не почне 6та сезона.
    Инаку ми е многу мило што се врати Аларик, ама жал ми е за Лекси :( , се надевав дека ќе се вратат сите, иако се очекуваше некои да останат.

11. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Значи се пренервирав со последнава епизода до максимум :@ Ја упропастија скроз, па каде бе без симпатичната иронија на Дејмон, Стефан ми е досаден, као без емоции ми е човекот. |( Ни да се насмее ни ништо. Подобро тој да не се вратеше, стварно ако не го вратат Дејмон во 6 сезона, можат да се поздрават од гледаноста на серијава. За Бони сеедно ми е.

12. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279

Moментот со Лекси беше стварно срцекршачки! Умрев на таа сцена кога ги рашири рацете во имe на пријателството, се соживеав скрос. И нападно силував repeat. :(

13. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Многу луге jа мислат истава теориjа,баш прееска jа читав на тамблр.Наjвероjатно зошто баба и и спомна нели на Бони дека "ке се погрижи" за неа.Не дека не е возможно да направи нова "The other side" особено со помош на другите вештерки што се мртви.Само сите шпекулираат дека Бони и Деjмон ке бидат во некоj паралелен универзум,нешто слично на визиите Елена и Стефан што ги имаа,што е многу без везе ако мене ме прашуваш.

14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.994
    Јас дури сега стигнав да ја изгледам епизодата и од каде да почнам.
    Најпрво настрана тоа што последнава сезона беше ужас, финалето беше од лошо полошо.
    Планот со магијата беше добар, сцените беа океј, ама целата приказна и очајниот потег на крај беше ужас.
    Не знам дали со тоа што го убија ликот поради кој најголем дел од фановите ја гледаат серијата е добар или лош план.Добар можеби затоа што оние кои мислеле да се откажат од серијава после сезонава, сега ќе сакаат да видат што ќе се случи со нивниот омилен лик и оп ете ти пак гледаност.
    Јас продолжив да ја пратам серијата во име на старите одлични сезони и епизоди и секако поради Дејмон и неговата љубов со Елена, тие двајцата ми беа единствена светла точка во целата збрка.Ако не го вратат Дејмон веројатно нема повеќе да гледам.
    Како и да е на сцената со Дејмон и Елена пуштив срце и некоја солза признавам, ама мака ми беше што мојот омилен филмски пар се разделува.
    Исто ми се допаѓа што го вратија Аларик тој беше одличен лик.За Бони не ми е многу мака искрено, ама за да го вратат Дејмон мора и нејзе.
    Јас мислам исто како и повеќето од вас, дека баба и на Бони смислила план и дека тоа ќе ги врати и двајцата...и така останува да видиме за 3 месеци како ќе спасат глава продуцентиве.

15. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Бони цел живот умира...
    Умри, врати се, умри, врати се...

Се надевам дека дечко ми ќе го вратат но ме загрижува тоа што Бони и дечко ми наводно преминаа на другата страна, најдоа мир и се тоа, па затоа нема да ги има како духови сигурно (затоа што кога ќе преминеш (to find peace) не си дух). Затоа нема никаков начин да ги вратат...

Но сепак зборуваме за ТВД... се е можно. :D

16. Schmetterling4

Schmetterling4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    51
    Претерааааа.......Незнаат веќе што да прават.Дејмон мора да се врати, иначе нека се збогуваат со пола милион и више гледачи.Уште фали Стефан и Керолајн да ги спојат :puke: , ништо чудно во новава сезона и тоа да бидне.

17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Бони пак ќе се врати, таа секоја трета епизода умира и се враќа. Се навикнавме со тоа. Не е мртва. Дејмон досаден е, повеќе би го сакал мртов и да завршат со него. А и поголемиот дел од глумциве станаа досадни. Сите исти и све едно исто прават. Овој Маркос им го најавуваа ко којзнае што е, којзнае колку е јак. И на крај за 2 минути го средија. Ептен лесно. Едино Тајлер и Керолајн ми се допаѓаат како ликови.

18. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Дефинитивно ова не требаше да биде за финале.Емотивна беше епизодата, јас на крајот пушив по некоја солза.Не верувам дека Дејмон и Бони се мртви, многу ќе изгубат ако го отстранат Дејмон од серијата.Се надевам само дека нема цела 6та сезона да бидат едни на едната, други на другата страна бидејки тогаш дефинитивно ќе се откажам од серијата.Мило ми е за Аларик што се врати, ќе беше подобро и Лекси да се вратеше.

19. BV87

BV87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    81
    Дејмон ќе се врати во шестта сезона само изгледа не веднаш бидејќи као му требало време на Ијан за снимање на некој филм така прочитав. Искрено се надевам дека следнава сезона ќе биде и последна зашто многу го утупија, ако на почетокот серијава беше 8 сега е за едвај 4. А и треба и Ијан и Нина да се пробијат малку со некои посаглам филмови бидејќи ми се добри глумци само треба да видиме како пливаат во друго води овде станаа досадни.

20. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Незнам зошто сите серии што ги гледам,глупо завршија. :fubar: Си реков дека нема да ја гледам 6 сезона,но се предомислив кога видов дека Аларик и Ензо се вратија :inlove: .
    Најмногу ми се допадна гестот на Лекси,таков пријател тешко се наоѓа :x
    А делот со Дејмон,срцекршачки,иако знам дека повторно ќе се врати

Прикачени фајлови:

• large (15).jpg
      large (15).jpg
      Големина на фајлот:
      93,9 KB
      Прегледи:
      101