Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Абе дај не зафркавајте... Дејмон ќе умре??? Не гледам веќе. :devil:

Јас сум уште втора сезона, имајте милост со директниве постови, срце ќе ме фати. Се разочарав сега, најсериозно. Јас цела серија заради него ја гледам. :tmi:

Типот е... (би ставила тука смајли што се лигави ама нема такво.)

2. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.980
    Нема да умре Дејмон, сигурно ќе има сцени со него, ама на 'другата страна' нели.
    Мене ми е мило што Аларик се врати, требаше и Лекси :?:

3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    А тоа значи дека е мртов нели? :lol:

4. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    ^Абе заинает некои работи :D
    Не е мртов додека дефинитивно не исчезне од серијата,така е за сите ликови.Сепак се натприродни суштества,вампир е човекот,можеби ќе го вратат,никад се не зна.

5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Фајнли,новата епизода. :D
    Не беше нииишто посебно,а најмалку па емотивно.Глумата на Нина Добрев,беше мноогу лоша,особено кога ја напаѓа девојката.Повторно се е завртено околу неа и е многу глупа.Стефан многу ми се допаѓа во ова издание и би сакала барем еднаш да и се јави на Керолајн.Единствениот интресен дел беше крајот.Изгледа во рај се отидени.Иии,јас многу сакам забранети врски,така да би сакала Дејмон и Бони да бидат заедно...ако веќе и не се. Хмм,чекам наредна епизода,ако можат да поправат нешто :)

6. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.999
    Every day, I tell you I hate that.
    And every day, I do it anyway :lol:

Кој гледал-Знае :lol:

На Speechless, ariela09 и Srckata28 им се допаѓа ова.
  7. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Почетоков на сезонава е баш она што очекував,патетика :D Навистина глумата на Нина е ужасна,посебно во делот каде што се збогуваше со Дејмон,не ме трогна ни малку.
    Сите си тераат некоја забегана шема,Елена е зависник,Џереми пробува да ја замени Бони со алкохол и жени,Аларик е гревче што доста се врати од мртвите,па и вампир си стана.
    Керолајн ми е срцка,некако сакам да ги видам со Стефан,се гледа дека навистина и значи,ама тој сеуште си има некои "issues" :D
    Крајот е малку за размислување,моја теорија декаДејмон и Бони се во некој паралелен универзум и дека не се сеќаваат на претходните животи,само се надевам дека нема да ги спојат ,пошто поглуп пар не би постоел!

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Серијава премина во Pretty little liars, односно патетика со вампири.

:x

На Marossa и Srckata28 им се допаѓа ова.
  9. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Јас сум уште втора сезона, со Клаус се расправаат сега. Ама не издржав и ги отворив спојлерите погоре. И... се разочарав. Значи серијава понатака ќе стане каша - попара. Воопшто не сакам такви серии, почнуваат со еден концепт и после од што немаат веќе идеи само мешаат нешто, секој во секого се заљубува, секој со секого во врска, умираат па се враќаат... Катастрофа. Ту бе. Не ми се ни гледа сега.

А сакав само да ве прашам. Елена ќе стане вампир? Тоа многу ме интересира.

10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Ти што мислиш?Мислам логично,на главните ликови секогаш им се случува она што не сакаат да им се случи. :D
    Да,ќе стане.

И кога ке завршиш со тие превртаљки со Клаус почни си ја The Originals - спинофф од серијата со Клаус,Ребека,Елајџа утре почнува втора сезона ке биде Epic,далеку поинтересна е. :)

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Знаев, знаев, знаев... :D

Да ти кажам и ќе ја почнам The originals. Прочитав низ темава и претходно дека е подобра од оваа. :)

12. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    ^Почни ја Ориџиналс откако ќе ја завршиш 4 сезона од ТВД, доста работи се случуваат со нив, а што не се спомнати таму. А и ќе ги запознаеш ликовите, ќе бидиш какви се, и зошто се такви.

Што се однесува до новата епизода, изгледа само мене ми била интересна.
    Најмногу од епизодата ми се свиѓаше моментот со пораката на Керолајн за Стефан и оноа "Don't give up on us."- некако очигледно ми е дека заљубена во него. Па уствари, и добар пар би биле. Штета што он не го слушна тоа. Убаво е и што Аларик се врати, смешно ми беше што го употреби изговорот со germaphobe, исто како Дејмон во 4 сезона. Само не би сакала да ја компелне Елена затоа што , според мене, Дејмон и Бони си се живи, ама не се сеќаваат на минатото и кога и да е, ќе се сретнат некако со другиве.

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  13. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Впечатоци за случувањата во најновата епизода и сезона и некое мое предвидување за наредните епизоди :
    Same shit,different season. :puke:

На mileystar, Mimi123, Butterfly14 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Како за почеток на сезона,доста лош старт а и искрена да бидам тоа и го очекував.
    Елена толку ми е станата одвратна што не можам ич да ја поднесам. Убаво си направи Стефан што си замина и ич не ни треба да се враќа.
    Е крајот ме замисли дефинитивно, или се наоѓаат во некој паралелен универзум или пак само не се сеќаваат на ништо..
    А идејава Аларик да и го избрише сеќавањето на Елена е најлоша идеја што можеа да ја смислат!!!

15. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Да се согласувам со тебе, идејата е повеќе од лоша :D a и ова со тревките само за да го гледа Дејмон -_-..

Очекував подобар почеток на сезоната....
    Да се надоврзам за The originals... првата епизода од сезонава ме изненади (позитивно) многу ми беше интересна!

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Мене новата епизода ми беше врв,најискерно. :D
    Инаку ги читам вашите коментари и се мислам дали сум единствената која сака да се врти топката во сериите па макар тоа да значи смртта на мојот омилен лик. :D
    Предобра епизода,барем мене ми беше многу интересна.Ми се допадна што имаше страсни елементи,емотивни,саркастични (секако) :lol: Ензо :wasntme: Туку,многу ми беа емотивни сите сцени со Елена во ова епизода,и чудно,не сум фан на Делена ама сепак беше прекрасно.Добро што го заборави Дејмон.Туку се мислам кој пар е поубав Стеролајн или Ензолајн :D
    Ензо ја сака Керолајн,таа Стефан,Стефан појма немам што чувствува.

Клаус и Керолајн.
    Е,нив ги сакам.

Сега не оставија во исчекување за тоа кој е со Бони и Дејмон,и,аман баш ме интересира.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    И што сеа Елена ја заборави љубовта кон Дејмон? Епа поголема глупост немам видено,прав кукавичлук,не може да го преболи и погреба како што треба,па ајде ќе ги бришиме спомените.
    Ми падна жал за Керолајн,остана сама,а Стефан беше прав кретен.Ензо навистина соодветно изреагира,не го обвинувам воопшто,а се гледа дека му се допаѓа и се грижи за неа.
    Стефан стално го гледав како добриот брат,ама после говорот на Ензо,се уверив дека не е така.Кога Стефан замина со Клаус,Дејмон не се откажа додека не го врати,иако тоа значеше дека Елена пак ќе биде со него.Овој се откажа после еден месец,па нема лице да им се појави пред другарите,исто кукавички од негова страна,дефинитивно исти се со Елена.
    Јако би било Кетрин да е со Дејмон и Бони,мада им требаат нови ликови и идеи :D

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sweety55

Sweety55 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    414
    Aj ако сакате кажете ми каде ја гледавте епизода 2 од 6та сезона? :)

Инаку, Елена стварно веќе е препрепре досадна, многу лигаво и екстремно досадно суштество што веќе не знае што да прави со себе. |( :fubar: Дефинитивно треба да вметнат нешто ново во серијава. И не очекував дека Стефан ќе се откаже туку така од Дејмон и дека толку ќе олади. А Тајлер гледам нешто загреан е за вештерката, можеби ќе биде нешто иако не ми се свиѓаат како пар.

19. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.999

После оваа епизода сакам да има Enzoline или Carenzo (кога веќе не може Klaroline). Е овие два ми се совршени заедно буквално :inlove: :inlove: - Се друго во епизодата и не е толку битно :lol: [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

На prettyliar, mileystar и Marossa им се допаѓа ова.
  20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    http://g2g.fm/

Овде ги даваат,ама без превод се,не знам што се дешава :)