Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Серијата што ја упропастија ја упропастија не велам не. Деновиве почнав да ја гледам од почеток и серијата колку само беше интересна. И сега е интересна и едвај ја чекам секоја епизода ама кога сум ја почнала ќе ја довршам па сакале тие бегале од темата сакале вметнувале нови вештери па да го прекрстиме во дневникот на вештерките јас ќе ја гледам. Ако издржав да ја гледам 5 сезона што останува за другите. Сакам да ја гледам и серијата за оргиналите ама е многу досадна Хејли па Хејли само она да се заштити исто како и со Елена. Дајте бре луѓе да ги гледаме од настанокот на вампирите да ни биде појасно да не се мислиме дали се пола вампири пола луѓе па пола врколаци и пола патувачи.

2. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    ^^^ Е јас тука не се сложувам со тебе. Ако почнеш да ја гледаш The Originals од почеток,ќе сфатиш колку само е поинтересна и има повеќе акција. Мислам ако сакаш да гледаш навистина серија со вампири каде-нон стоп нешто се случува,а не се вртат истите работи во круг. Да,можеби има сцени со Хејли на почеток што ти се монотони,ама Хејли е според мене далеку подобар лик од Елена и ако ништо друго барем нема патетики со неа.
    Колку и да ми била интересна серијава и една од подобрите на почеток,реално е дека ја одржуваа Оригиналниве на чело со Клаус,барем мене тогаш најинтересна ми беше. И колку да ми е омилен Дејмон како лик почнува да го губи веќе тој сарказам и станува лигле што се влече по Елена. Затоа Клаус ми е number 1 сега,кој ја гледа серијата сигурно ќе забележи колкава трансформација доживеа неговиот лик,а пак си е истиот препознатлив Клаус кој никако не го губи тој негов шмек и не можеш да не го сакаш!:)

На x.Daisy.x, mileystar, Elena69221 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Оригиналните овие две сезони е подобра од цела серија на Вампирските дневници,тврдам и потпишувам!
    Подобра глума,подобро сценарио и повеќе акција,плус Њу Орлеанс е многу интересен град,многу подобар од Мистик Фолс.
    Може и таа ќе стане монотона,ама сега засега не сум била разочарана.
    Ликовите се градат и зреат со секоја епизода и добро е што покажано минатото и сите настани што ги направиле такви карактери.
    Не викам дека Вампирите е лоша,ама може вода да и носи на Оригиналните.

На x.Daisy.x, Elena69221, rhcpfan и 3 други им се допаѓа ова.
  4. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Јас па неможам да доседам една епизода, само потерувам стопирам си седам на фб или фемина. Едвај ја догледувам само заради Клаус. Цело време и давам шанса можеби ќе ми стане интересна, сега сум 6 епизода од 1 сезона.
    ...
    Вистина нема да го гледаме Џерми веќе? До некаде е добро барем нема да се меша секаде ама па ќе ми фали :|

5. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Штета ако Џереми си оди,баш сакав да ги видам со Бони заедно.

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Мене со тие напорни „смир-скар-смир-скар“ не ми се веќе толку мили. Нека и` најдат некој нов на Бони, ако воопшто планираат да ја вратат.

7. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Се сложувам со двете мислења погоре дека Оригиналните се далеку многу подобри од овие . ТВД ги гледам заради првите 3 добри сезони... Ми изгубија смисла уште одамна ама ги гледам заради тоа што не можам да ги оставам бидејќи одамна ги почнав.

Аман веќе со коментарите за Иан и Ники.Немојте да мислите дека напаѓам некој туку го искажувам своето мислење во глобала,малку надвор од темата.
    Не ми се јасни коментарите од тип-зашто Ники, подобра е Нина.Па не бираме ние,бира он и никој не знае која е подобра и кој е крив и како било што било.Мразам такви осудувања на личности кои не ги знаеме и познаваме,а и нивните приказни. Друго е да искажете дали ви се свиѓаат како пар или не,а друго е тоа што се зборува по интернет и коментира...

8. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Нели секој си има право на мислење. Ние македоче ко македочне а богами и другиве немаме друга работа освен да коментираме. Ни смета ни смета тоа е тоа. Според тоа што го читаме и некој од нас ги следат нив по списанија и ги манијачат на нет си имаат реферати за пишување. Колку и да не знам што е причината мене Нина и Иан ми се подобри и послатки а Ники едноставно не ми се допаѓа. Едноставно никогаш не сум ги сакала луѓето што се разведуваат за да бидат со други. Утре-задутре може истото и Иан да го снајде. А читам на нет дека Ники нешто била загрижена за Иан и Нина за 7 сезона од ТВД. Да не и смета случајно што идниот и маж ќе глуми во серија со бившата или се надеваше дека ќе се откаже поради неа?
    ....
    Јас си кажав на оргиналите и давам шанса на секоја епизода заради Клаус па можеби ќе ми го привлече вниманието.Чистам позитивни коментари за серијата ама не ми фаќа око. Сакам да го гледам Кол брате, малку го гледавме во ТВД :inlove:

И многу ги сакам Дејмон и Елена ама да не биде вештачко како што спомна една членка погоре, го сакам она од 4 сезона, тоа беше таа Делена долгоочекуваната :D
    И Бонииии да се врати подитно! Ми фали вештерката :D
    Баш пред малце се присетив на Катето да знете што солзи ма не солзи што реки изронив за неа. Ауу колку плачев од најголемата кучка што ја правев кога умираше и се мачеше неможев солзи да сопрам ;(

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Абе што сакаат нека прават.И јас гледам да се држам на страна од коментирање живот на вистински луѓе ( измислени ликови можеме да коментираме колку сакате ).Ама,морам да кажам дека ако е вистина тоа дека Иан не потпишал за 7ма сезона поради тоа што Ники има напади на љубомора,нека иде нека се лечи.И он и она.Ќе си упропастува кариера човече! Трошка професионалност да се немало! (facepalm)
    Па фала богу дека ќе биде подобра! Се истренира Џули на Вампирскиве дневници и сега цело знаење го применува кај Оригиналиве.Штета што некои исти работи ги применува како љубовни триаголници и.т.н.Да тоа може да ти донесе публика еднаш,ама кога гледачите го гледаат постојано не сам што не е интересно,туку иритира.Како и да е,треба да се има во предвид тоа дека серијата е на почеток сеуште,ќе се види квалитетот таму здравје 4та сезона.И немој те да мислите дека Клаус нема да стане лигле како Дејмон што стана.Ова јас го потпишувам ! :lol: Кон тоа сите целат зошто нема подобро од приказна за лошиот чичко што стана добар :lol:Само кај Дејмон беше поради Елена,а овде ќе биде поради Хоуп.
    А што се однесува до Хејли џабее им е сее !! Ја претставија како...ај да не кажам како што и сеа она е таа кралицата на волците.Џабе,секогаш ќе ја гледам како мивка.
    Потполно се согласувам.Го изгубија тоа што го имаа ама скроз.

На mileystar, rhcpfan, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Молам? Кој ___ и е на Ники? Утре Иан ќе треба да снима друг филм пак ќе биде љубоморна? Актерството е професија без љубомора и страв. Нека не се грижи за Иан не и бега. (facepalm)
    Ме иритира таа женa (wtf)[/QUOTE]

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    ^А од каде таа информација дека Ники не сака Иан да продолжи да глуми со НИна? На кафе седна со неа?
    На интернет стално се вртат глупости,не треба да им се обрнува внимание,башка зошто би те интересирало за приватниот живот на некој странец??
    Додека не објават дека Иан ќе си оди,нема што да се шпекулира.,на крај краишта можеби човекот сака да проба нешто друго,не да заглави со еден куп сезони од серијата.
    Не им е целта на глумците да бидат со една серија цел живот и сигурно тоа нема да му ја уништи кариерата.

На Elena69221, rhcpfan, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    ^Ехее колку има на нет за нив. Океј не треба да се обрнува внимание јас само да си поминам од редот (fingers)
    Мене Ники од секогаш ми била одвратна и незнам зошто ама мислам дека многу се меша секаде :^)
    За тоа дека Иан можеби сака да си оди или му се смачило да глуми 6 години во иста серија нека си оди. Подобро така да си замине отколку за идната му жена :)
    И да ме интересира за животот на некои од познативе посебно сакам да се искажам за некој од нив кои ми газат на нерви :D

13. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Значи како што кажав очигледно треба да се повторам.АКО е вистина. И да,се упропасува кариера ако веќе конкретно збориме за него.Актер што не е во цутот на младоста,му се нудат некои срање улоги во некои ниско буџетни филмчиња па и таму има некоја си споредна улога.Улогата на Дејмон му донесе пари и слава.
    Значи да нема забуна,пак ќе се повторам АКО е тоа така ;)

На rhcpfan и srhsejbsk им се допаѓа ова.
  14. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    ^Јас зборев за феминката пред тебе,ама океј :D
    Му донесе пари таа улога,ама пред тоа беше Бун од Изгубени,ете јас не го заборавив.Патем,не е во цутот на младоста,ама не е стар,има минимум 10години да оствари асална кариера,па и се друго.

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Нема везе :lol: Јас мислам доста муабетевме за Иан/Нина/Ники.
    Damn it ! Љубовен триаголник и во вистински живот бе :D

На rhcpfan, srhsejbsk и Marossa им се допаѓа ова.
  16. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Ова го зборувам цело време,никој не знаеме како е навистина, а се фаќаме за некои работи кои не знаеме дали се точни,а ги пишува кој стигне.Не верувајте во се што ќе прочитате,општо зборувам..А сега кој како си сфати и поверува и се нервира тоа е друго.Толку за оваа тема не сакам да ја продолжувам,како што рековте доста беше :D :D

На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Оваа Елена.. неам коментар.
    Бони би сакала забава за роденден, пфф. Сеа и текна на мисли на Бони, а коа они завршија таму само на Дејмон мислеше, неа ни еднаш не ја спомна. Се осеќам само како Дејмон искрено да сака да се врати Бони и нон стоп се обидува да најде некој начин да и помогне. Кога Бони ќе се врати сигурно сигурно ќе видиме едно многуу добро пријателство меѓу неа и Дејмон. А Елена од сезона 1 ако може да се врати? Не, а? Добро.
    Сцената со Стефан и Керолајн, аа осеќам дека ќе има нешто меѓу нив во скоро време.
    Каи.. :l: :l: :l:
    "For the record I would have been fine with all of Luke’s qualities. The hair. The whole gay thing…"
    Не издржав на ова да не се изнасмеам, а па кога раскажување за плачењето.. :rofl:
    Плус колку беше тажен кога му кажуваше Дејмон дека и е роденден, и на крај иако беше скоро мртов пак сакаше да ја спаси и му помогна на Џереми. Сериозно Каи е најдоброто нешто во серијава во моментов, сакам да гледам повеќе од него и се надевам дека во иднина ќе има многу можности за глумење.
    Ме потсеќа многу на Дејмон пред да се заљуби во Елена. Тоа што сега има малку емпатија во себе ми прави да го сакам уште повеќе. А црешата на врвот беше кога им кажа на Дејмон и Елена дека не ги поднесува. I feel you Kai, I feel you.

И на крај за Ензо и Сара. Сериозно Ензо, СЕРИОЗНО? Кај е тоа смајлито што се мава по глава жити се?
    Бонус слика :lol:

На mileystar, Tiki-lolipop, srhsejbsk и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Колку и да ми е смачено од скар-смир ситуацијата на Дејмон и Елена, сепак се растопив како сладолед на сред јули кога одеа оние сцените со романтики. :inlove:
    Ми фалеше нивен момент, ми се исполни желбата конечно. :rofl:

На 1209, srhsejbsk и rhcpfan им се допаѓа ова.
  19. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Епа сега официјално сум вљубена во Каи а и во глумецот,го манијачам на инстаграм :inlove::$Во оваа епизода ми беше посебно сладок и ме насмеа многу :D:D Дејмон и Елена не ги сакам како порано,не ми се исти,но фала богу Елена не го отргна сега,очекував такво нешто бидејќи се вљубила ов него откако станала вампир,бла бла бла.Но мило ми е што ќе продолжат.Ја сакам Бони назад најмногу,и едвај чекам да го видам тоа пријателство со Дејмон,бидејќи тој е единствениот кој искрено се грижи за неа.Ензо ме разочарува се повеќе,не ми е интересно ова што го прави :( Тајлер и Лив ми се неподносливи,посебно Тајлер му го упропастија карактерот. Навистина да не беше Каи ке умирав од досада со серијава.Стефан и Керолајн не ги сакам како пар но очекувам зближување уште повеќе кога ќе умре Лив.(Мислам дека ќе умре затоа што таа не е излечена,а не би сакала :()

На mileystar, Marossa, srhsejbsk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Ма каков Дејмон,каков Стефан.... Каи ми е најнова љубов во серијава. И на фаца ми е убав и со смешните реплики е интересен како што на почетокот на серијава беше Дејмон. Се надевам ке го задржат подолго во серијава бидејки последниве епизоди со нетрпение ги чекам само ради него.

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.