Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Епизодава тажна,претажна.Се изнаплакав убаво,навистина ќе ми фали Лиз.
    Стефан и Керолајн конечно го имаа фамозниот бакнеж,се прашувам дали ќе имаат нешто повеќе.
    А за Ензо,очигледно нема живот,па се меша во другите.Мислам дека намерно го прегази Мет за да и покаже на Сара дека постојат вампири и секако не ја компелна,па не можат да и го избришат сеќавањето..
    Џереми ме изненади,јас не знаев дека оди да биде ловец,мислев стварно ќе оди на школо,ама во серијава ништо не е нормално :D

На mileystar, rhcpfan и srhsejbsk им се допаѓа ова.
  2. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Значи во последно ги мотам епизодиве и само Керолајн и Стефан ги гледам :angel: Па можам слободно да речам дека Керолајн ми е омилена личност од серијава :inlove:

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Несакајќи го прочитав спојлерот од Мароса, тотално изумив дека е петок и дека има нова епизода. (facepalm)
    Ќе гледам попосле, со душа чекам. :D

4. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Заборавив да искоментирам за Керолајн и Стефан. Никогаш не сум ги сакала заедно ама кога веќе решиле да биде така нека биде. Беа многу добри другари не би било убаво да го расипат пријателството :)
    Ама серија како серија секој со секого иде после се бест френдс :D

5. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Керолајн е единствениот лик кој созреа низ серијава и кој ми се допаѓа како човек т.е вампир.На почетокот со Дејмон беше права шмизла и неподнослива,а потоа смени премногу машки,ама сега ептен се смени.Стефан ја прави помудра,башка не ми се патетични воопшто.Имам пишано и порано,баш убава љубов,со душа да ги гледаш.

На Bunny2, Srckata28, the.vampire.girl и 2 други им се допаѓа ова.
  6. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Лелее од што беше претажна епизодата и цело време бев фокусирана на Лиз,не забележав дека Каи го нема,да не прочитав тука во некој пост :o:o:rofl: Навистина се утепав плакајќи за Лиз,очекував да умре ама не оваа епизода..Ќе ми фали ;(Сега мислев дека ќе има некое ау испраќање на Џереми ,нешто спектакуларно но ништо од тоа.Ах бе зошто му го упропастија ликот на Ензо :@ Се разочарувам се повеќе,очекував неговото пријателство со Дејмон да продолжи.

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Се убив од плачење аман, серијава ми стана како плачалник. :(
    Многу ми е жал за Лиз, добив желба во никое време да и` се јавам на мајка ми, да и кажам дека ја сакам и дека сум среќна што е тука, до таму стигна работава.
    Патем, Мет и Сара ми се многу убав пар, се надевам дека нема да успеат да ја претворат во вампирка и да и` го уништат ликот.
    Бакнежот помеѓу Стефан и Керолајн нема да го коментирам, мене ми беше очекуван или во оваа или во следната епизода, само смртта на Лиз ме запрепасти, не очекував дека ќе умре толку брзо. :(
    А што беше финтата со Џереми? Јас разбрав демек Аларик му ја даде торбата „за секој случај“, ама вниманието не ми беше нешто баш нај-нај, па не ја разбрав случката.

8. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    @Mishela Џереми пак ќе биде ловец на вампири,затоа Аларик го однесе на автобуска,не на аеродром и му ги даде алатките.Сосема неочекувано ова.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  9. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Се сложувам дека Керолајн многу созреа и од типична шмизла стана човек иако е вампир.Сцените со Стефан се слатки ама не ми одат заедно :)

Ќе може некој да ми објасни за Ензо ништо не разбрав?

10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Епизодава :inlove:;(
    Ролеркоастер од чувства.Како што реков и минатата епизода,многу,многу опуштени епизоди.Па ,да почнам со почетокот.Ке ја замолам Џули или како веќе се вика режисерката,да и дава на Елена дрога секоја епизода барем мене ми е поинтересна така :D Фактот што Џереми си отиде не ми е воопшто тажен,не се сеќавам некогаш да сум го сакала.Сцената со Дејмон и Лиз срцето ми го скрши,и,неколку солзи пуштив кога таа умре,особено кога Керолајн и беше во главата.
    За Стефан и Керолајн не знам што да кажам освен тоа колку се перфектни,слатки,преубави...Таква хемија и емоција не сум видела во серија.

На mileystar, m2m2m2, Marossa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Искрено се надевам дека на крај целава приказна со Ензо,Мет и Сара ќе испадне нешто мооогу интересно.
    Мислам дека намерно го прават споредно дејство,гледачите се фокусирани на Каи,на Џо,Лиз,ситуацијата со Бони...За на краj mindfuck да ни направат :lol:

На the.vampire.girl и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  12. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Колку само брзо ми помина епизодава ;(
    Уште една тажна епизода :( Говорот на полицајците и Дејмон за срце ме стегнаа.Колку тажно, каква почит и оддадоа ;( Сега Керолајн ги исклучи емоциите или?Навистина сакам да ја видам злобна ]:) Бониииии конечнооо :D Царица!Како се израдува Дејмон, леле душички единственото позитивно епизодава :clap: Многу ми се слатки колку се сакаат :inlove: Кога Керолајн и го крцна вратот на Елена се скинав од смеење ахха :D А само што ја виов таа жената во ''призон ворлд'' занев дека е мајката на Дејмон и Стефан.Само како се нашла таму?И што е, не ќе да е обичен човек.Серијава станува многу интересна, оживува едвај ја чекам наредната епизода + Иан ќе ја режира :D Ии Аларик татко а?Џо ја знае 2 дена а ја бара за жена (facepalm)

Untitled.png хаахха :rofl:
    Untitled2.png душичкии :$
    Untitled234.png
    ќе ми недостасува женава ;(
    Untitled2345.png
    си личат до Иан :D

[​IMG] :D

Последна измена: 20 февруари 2015
    На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Па аман сега ќе се тегнат Стефан и Керолајн до крајот на сезонава сигурно :@ Глупости со ова емоцииве исклучување.

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Tvd ми стана прочистувач на очи.Плачев на говорот на полицајците,посебно на говорот на Дејмон.Не ми се допаѓа идејата за Керолајн да ги исклучи чувствата,но,како што разбрав ги исклучи?Исто како феминката погоре мислам дека премногу ке ја развлечат работата со Керолајн и Стефан.А,јас баш им се израдував,прво бакнежот,после кога Стефан сфати што навистина чувствува за Керолајн.Исто така многу се разнежнив на сцената со Аларик и Џо.Каи потполно се изгуби.Ама врвот на се беше...

На mileystar и Marossa им се допаѓа ова.
  15. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Пишман се сторив со Керолајн,таман ја пофалив најдобар лик и одма нешто се дешава :D

На Tiki-lolipop и rhcpfan им се допаѓа ова.
  16. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Луѓе пресреќна сум за Бони и Дејмон! Фактот што дојде да го види него пред Елена/Џереми/Керолајн/итн, и му направи и палачинки и го гушна и.. :hug:

:inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Многу се радувам

На MiloMalo, rhcpfan, Marossa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Колку добра епизодаааа!
    Целата епизода беше премногу емотивна. Говорот на полицајците ме расплака, а и оној на Демон исто така.;( Керолајн пееше многу убаво, знаев дека Стефан ќе сфати што чувствува за неа за тоа време. Баш убав пар ми се:l:, штета што сега ќе замараат околу исклучувањето на чувтствата на Каролајн. Ми беше многу мило кога и го скрши вратот на Елена. Сигурно заради Стефан подоцна повторно ќе ги вклучи емоциите. Дејмон беше во право тука:
    Флешбековите на Дејмон со Стефан ми беа преинтересни, а го очекував ова со нивната мајка бидејки имав прочитано нешто поврзано со ова пред некое време.
    Многу се израдував за Аларик и Џо, конечно и они да имаат малку среќа. (y)
    И најдобар момент од цела епизода, Бони и Дејмон. Мило ми беше што Бони прво кај него отиде, а не кај другарките.:inlove:

Ова случајно го најдов на Тамблр, цело се совпаѓа со мојата реакција на The Bamon Reunion [​IMG]

На mileystar и srhsejbsk им се допаѓа ова.
  18. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Ах бре леле ќе има ли некоја епизода на која нема да плачам?Иако знаев дека ке плачам но не очекував дека ќе се радувам толку многу за Бони бидејќи не очекував дека ќе се врати оваа епизода :D А враќањето и спојувањето со Дејмон не можеше да биде подобро значи !!! За мајка му се изненадив бидејќи цело време се зборуваше дека е мртва,а читав дека ќе ја има во серијата ама очекував во флешбекови :^) Но,добро ќе видиме што ќе се случи.Оваа со исклучување емоции ми е тотално бесмислено затоа што тие не ги исклучуваат во потполност емоциите туку како да им се активира злоба и некои нагони на убивање :^)Глупости.Елена ми беше океј во оваа епизода.Аларик и Џо ми се за жалење некако,се гледа така брзо споени и се набрзина да биде па ете и дете бидна.|(
    И позитива на денот после сцената со Бони и Дејмон,воедно самата појава на Каи ми го разубави денот :inlove::inlove::inlove:Значи многу ми беше златен така со брадичка,најсекси..И знаев дека нема ништо лошо да направи и сеедно ми е дали е добар или лош,само нека не го тргаат од серијата :D

[​IMG] [​IMG] :inlove:

На mileystar и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Последнава епизода (не вчерашната) од глупа - најглупа. (facepalm)(facepalm)

20. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Сериозни се? Ова со humanity switch станува досадно. Been there, seen that|( Истото беше со Елена, убиваше луѓе кај ќе стигне, никој не слушаше,сега истата приказна со Керолајн:| А таман ми беше една од поасалните и интересен лик. И се очекува некој срцепарајучи говор од Стефан па да си ги врати емоциите:puke:
    У главно,не ми беше толку досадна eпизодава како претходните, а и ептен емотивна. Најбитно, конечно се врати Бони и ова со мајка им на Стефан и Дејмoн се надевам ќе испадне интересен storyline.

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.