Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Керолајн е ептен кул особа :D Како сталожено си се справува со nonhumanity,навистина секоја чест,контрол фрик во секоја ситуација :D Многу паметно изигра,а убаво им рече на почетокот да не ја чепкаат и ќе биде мирна.
    Посебно ми се допадна како и залепи на Елена дека секоја ситуација ја прави за неа,мислиш недостаток на внимание има.
    Стефан пак рипер,многу е секси таков злочинаст,ама колку и да се динамик дуо со Керолајн,ги сакам двајцата во романтична,човечна смисла,вака ми се неприродни.
    И мајка му е рипер,изгледа нешто генетски ова,Дејмон испадна најнормален.Јако е ако се појави и Лили и заедно со Стефан прават масакри низ цел свет :D
    А најмногу жал ми падна за Бони,не ја дочекаа како што треба,а таа цела година сама,се разбира дека ќе има некој пострауматски последици.
    Сезонава ми е прилично солидна,ми текнува 5та едвај ги догледував епизодите,а сега ми се интересни.
    ПС:Оти имам чувство дека Кај и Бони ќе се смотаат во иднина? Има хемија таму :D :D

На Butterfly14 и mileystar им се допаѓа ова.
  2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Badass Стеролајн?Hell Yeah!Многу ми беше интересна оваа епизода,едвај чекам наредна!Не очекував Стефан да ги исклучи чувствата,мислев дека ке лигават со тоа Стефан да ја врати Керолајн па таа не сака и сл. Керолајн убаво и рече на Елена дека постојано работите ги прави да се вртат околу неа.За Бони многу ми е жал.и очекувам Дејмон да и помогне да се вклопи повторно и уште повеќе да се зацврсти нивното пријателство.Каи...не сум сигурна дали повторно глуми нешто,но,ми се допаѓа емотивен.Ме интересира повеќе за мајката Салваторе.Се на се добра епизода,ми се допаѓа што конечно се вратија на вампири!

Едит: Го прочитав мислењето над мене,и заборавив,и јас мислам дека ке има нешто меѓу Бони и Каи,и ми се допаѓа идејата,доколку Бони е доволно силна да му прости./SPOILER]

На mileystar, Victorian и Marossa им се допаѓа ова.
  3. H.O.P.E.

H.O.P.E. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    93
    Керолајн повеќе ми се допаѓа сега и сакам да бидат заедно со Стефан. Бони требаше подобро да ја пречекаат, ама океј. Мислам дека ќе има нешто помеѓу Бони и Каи, ќе видиме. Едвај чекам да ја видам следната епизода, веројатно ќе биде многу поинтересна од претходните. Се на се епизодава беше добра.

4. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Супер е ова со Керолајн ама јас уште имам надеж за неа и Клаус :wasntme:
    Сега кој ќе ја трпи Елена што ќе сака да ги врати Керолајн и Стефан во нормала.За Бони ми е многу жал ама баш сакам да му прости на Каи.Уште кога му рече на Дејмон дека сака да ја види сватив дека се врзал за јадицата :D
    Нека ја даваат повеќе Лили едвај ја чекам средбата со неа и Дејмон.Колку рипери се насобраа...Оној Лиам таман го заборавив и еве го пак никна, многу е досаден |(
    Сакам да има нешто помеѓу Ензо и Сара и онаа Елена нека се сети веќе на љубовта кон Дејмон, цела епизода не му се јави, глас да му слушне, :|
    Дејмон, Каи и Ензо ми се :l::l::l:.Не бива епизода без нив :$

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  5. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Мене искрено епизодата ми беше онака,ништо посебно.Сепак браво за Иан.Keролајн ми беше супер без човечност искрено очекував да биде нешто како Елена,но фала богу не ја направија таква.Ензо исто така во оваа епизода ми беше исклучок,баш фин но како така не му текна дека телефонот му го нема..Сакав и тој да се вклучи во драмата со Сара.Бони како што рековте погоре,единствено од Дејмон беше дочекана како што треба,а од другите баш глупаво.Дејмон ми беше најжалче во целата епизода,толку очаен.Каи како Каи се повеќе го сакам,и би сакала да бидат другари со Дејмон.Реакцијата на Бони кога му покажуваше на Дејмон како и е,беше малку претерана бидејќи таа всушност не знаеше зошто Дејмон го направи тоа.. :|И на крај Стефан,не очекував и не сакав тоа да се случи,како пак да губат некоја идеја,сега тој ке биде бетер и од Керолајн (facepalm)Но од една страна,подобро така отколку пак цело време да се обидува да и ја врати човечноста и да трча по неа..

На Tiki-lolipop и Victorian им се допаѓа ова.
  6. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Керолајн мн ме нервира ваква не ја сакам,а сега па и Стефан,стварно се гледа дека не знаат што да прават со ликот на Стефан.Како и да е,има уште многу до крајот,ќе се случат уште 300 работи.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    За 7 сезона сигурно Лили ќе ја ослободат и дека е рипер ќе се мачат со неа + ќе додадат уште некој проблем и ќе не влечат уште една година :D

8. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Да ви кажам,и мене ми се допаѓа Керолајн ваква.Мислам дека доволно претрпе,не само таа,туку сите.Велев дека не сакам да ја спојат со Стефан,но сега кога и двајцата си ги исклучија чувствата,си го променив мислењето.Добар пар ќе бидат, "badass" пар :D
    Јееј и Бони конечно се врати,знаеме низ што таа помина,ама некако претера кога му покажа на Дејмон како се чувствувала,без да ја слушне причината,зошто всушност тој тоа го прави.
    А и оваа сега со мама Салватор,што чудо ќе биде... :x

На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Oуу јеa... :D We are back... 8) Ете, бaш вaквa епизoдa чекaв. Зa мене серијaвa кoнечнo се врaти нa oнa штo беше. Тoa е тoa. Керoлaјн јa сaкaм вaквa, a сегa сo Стефaн ќе бидaт пaр снoвa. Претхoднo вooпштo не ги сaкaв вo тoa лигaвo издaние, a сегa бaш ми се прaвa ствaр. (y) Ќе имa aдренaлин. Дејмoн мaлку себичнo изигрa, не рaзмисли зa тoa кaкo се чувствувa Бoни. Кaи aкo мисли декa мoже дa пoмине сaмo сo еднo "извини" се лaже. Пoсле се' ќе требa убaвo дa се пoтруди. Сo Сaрa бaш убaвo јa вмешaa и зaплеткaa рaбoтaтa. Сегa сигурнo и нa Дејмoн ќе мoрa дa му кaжaт зa неa.

Oдвaј чекaм следнa епизoдa, дa видиме штo ќе биде сo Лили. А сaкaм дa ги видaм и Керoлaјн и Стефaн вo aкцијa. Ќе биде мнoгу интереснo. :)

На Victorian и Marossa им се допаѓа ова.
  10. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Лили, Стефан, Дејмон, Бони, Елена, Керолајн, Каи, Сара, Ензо и така натаму.Добри карактери интересни се ама нели фали некој? Некако е празно, без мешаници од страна.Некако проблемите брзо се решаваат зошто нема кој да ги помати сметките.
    kat-hallow.jpg
    Ја паметите? Колку ми фали.Уфф камо да се појави од негде, онака како што она знае да изненади.Или да е затворена во некој ''призон ворлд'' па да искочи.Или или не знам, нека дадат флешбек многу ми фали ;(;(
    Едноставно не може без неа :(

На Daydream, Victorian, mileystar и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Епизодата мислиш цел век трае ама не сакаш да заврши :D
    Добра епизода.Керолајн и Стефан се супер вака само глупаво беше со лекциите на Стефан.За малку мислев дека глуми и не ги исклучил емоциите зошто тој најдобро знае во какаво чудовиште се претвора.Конечно Лили.Не ми се верува па таа цела фамилија си имала исушена во подрум.Многу ми се creepy такви исушени.Искрено не очекував од Дејмон така ладно да се однесува кон неа, не заборава дека и он е вампир па сега се лути на мајка му наместо да се радува дека е жива.Елена ми беше многу смешна Mrs Salvatore :rofl::rofl: а и погледот на Дејмон кога го кажа тоа :rofl::rofl:.Морам да кажам дека самата појава на Ензо е прекрасна.Човекот не е толку убав колку што има HOT поглед :inlove:.Дали Бони претерува малку?Зар Каи го заслужи тоа? ;(Таму сам со исушените, не сакам да помислам :doh:.Можеби е во право и нанесе многу болка, но довоно и беше колењето со ножот.Не требаше да го остави таму :punch:Лили како гледаше во компијутерот :rofl:.Бони party killer :punch::punch:.Не ги остава Елена и Дејмон на раат да си уживаат :D.Што глупост е сега со лекот?Не сакам никој човек да се врати.И сега гледаш прва епизода од 7 сезона Елена како човек се буди и оп ќе дојде уште некој Клаус и пак проблеми :^).Мислам дека Елена нема да сака да го земе лекот инаку кој ќе ја трпи да цимоли како човек |(
    P.S: Иако сум единствена морам да кажам дека на Керолајн без емоции дефинитивно и лежи Клаус.Двајцата под рака и пат околу светот за 30 дена :rofl:Што да правам си ги сакам нив двајца и точка.
    Наредна епизода на 16 Април.Ќе ги убијам ситееееееееееее :swear::fubar::punch:(wtf)(n)

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  12. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Oh god noo !
    Whyy?Зошто пак Каиии..Мy poor babe.Бони ја претера овој пат,барем според мене,и се надевам дека ќе го вратат што побрзо.Уште па таму со тие страшните..;(;(;(Керолајн ми е цар навистина,многу подобра од Стефан без човечноста.Ензо пак ми стана супер :inlove: Се надевам дека нема веќе да го упропастуваат.Дејмон ми изреагира скроз супер во врска со мајка му.
    Лекот, е тоа беше навистина не очекувано.Мислам дека најдобро е Лили да го земе,најпаметно би било и не верувам дека Елена ќе сака да го земе а и не треба.:D
    п.с Каи,ах колку беше секси и преубав:inlove::rofl:

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ја не знам зошто некој би размислувал за тоа. Нели после тоа брзо умираат, како на Кетрин што и се случи?

14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Знам дека е само серија,ама сериозно мислите дека Бони претерува?Тој ја мачеше и физички но најмногу психички.И јас го сакам Каи,но мислам дека заслужува и бетер од тоа.

Мене епизодава не ми се многу допадна.Мислам дека очекував поинаку да биде ситуацијата меѓу Керолајн и Стефан.Ама секс сцената беше многу јака :D Не сфатив добро зошто тоа и го прави на Керолајн но кога ке излезе превод со превод ке ја прегледам епизодата.Лили...хм,некако не ми се допаѓа како карактер,чудна е.Бони е очигледно доста сменета.Не можам да кажам дека ми се допаѓа вака...Што се однесува до лекот...не очекував :D

15. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Елена не може да умре од старост ако го земе лекот зошто таа е 2 год. вампир исто и Керолајн.А другите ако го земат ќе умрат :):)

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Хмм да, ете на тоа не ми текна ич мене.
    Мене ми беше интересна епизодава, само за Каи ми е многу жал. Ептен сум субјективна за него. :lol:

На rhcpfan и srhsejbsk им се допаѓа ова.
  17. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Стефан и се одмаздуваше на Керолајн бидејќи таа го натера да си ја исклучи хуманоста,па сега тој форсираше да се отпушти,да не биде контрол фрик :D

Епизодата солидна,Бони е тотално во право,ама на неа лошо ќе и биде поради личноста во која се претвори,а Каи ќе се снајде некако,не сумњам воопшто :D
    Лили ми е права злочинаста фаца,има нешто повеќе кај неа,ќе имаат проблеми,се гледа.Ензо досаден,без живот,нека го мавнат веќе,убав и згоден е,ама бесполезен :D
    И секс сцената на Стефан и Керолајн,епик :D

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Сакав да кажам дека не го оправдувам Каи за се тоа што го стори,ама мене тоа што Бони му направи навистина ми е претерано,затоа што не е и некоја голема казна за него,тој веќе бил затворен таму така да исто му се фаќа,пак некако ке се врати :D Подобро ќе беше ваму да го мачи , поинтересно ќе беше :D
    Инаку Кетрин нели не умре од лекот или грешка сум?Не се сеќавам баш.

19. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Кетрин умираше од старост и во последен момент кога бараше прошка од Елена нејзиниот дух ''патувач'' (незнам точно како да го наречам) премина во телото на Елена и се влечеа неколку епизоди па на крај Стефан ја уби и кога сакаше да помине на друграта страна Бони не можеше да ја ''земе'' нејзината болка (нели беше анкор) и таа одлета негде во небото.Кој знае каде, некои викаат дека отишла во пеколот :(

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  20. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Не ми е гајле што мислат другите, не ми е гајле ни што мислите вие и не ми е гајле за тоа клку пати го имам кажано ова ама јас ги сакам КЛАУС И КЕРОЛАЈН ЗАЕДНО И ТОЧААААА.....
    А за вас многу ми е гајле!Колку и да се мали шансите јас имам надеж :l::l::l:
    И Хејли и Камил и Стефан и Езно некоа се гонат :smoke:

На Tiki-lolipop, 1209, mileystar и 2 други им се допаѓа ова.