Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    И ТО И ТВД шок епизоди.Цела епизода навивам да го запалат лекот или да го дадат на друг тие паметните ќе си го поделеле, ма идете у пм :punch:
    Се изнервирав многу, премногууу онаа Лили кучка бе кучка зошто не го запали тоа глупото лечиште :swear:

2. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Плачевме за Мама Салватор ама кој би знаел дека е ваква кучка :lol:
    Нели лекот беше за еден само? Како ќе го делат? Или може ќе го земат и тој од 1994...
    Како и да е,сигурно Елена ќе го испие,а на Дејмон нешто нема да му функционира.Може дека ќе делува само на допелгангерс.

6x21

Дејмон со брада,бурбон и свршенички прстен..Хммм

"ALARIC AND JO’S BIG DAY — It’s Alaric (Matt Davis) and Jo’s (guest star Jodi Lyn O’Keefe) wedding day and Elena (Nina Dobrev) and Bonnie (Kat Graham) do their best to help a stressed out Jo with the last minute preparations. After uncovering some life-changing news that Damon (Ian Somerhalder) has been keeping from him, Stefan (Paul Wesley) takes his brother on a road trip to give him some perspective on his future with Elena. Elsewhere, when Caroline (Candice Accola) returns to Mystic Falls after dealing with the fallout of her humanity-free rampage, she begins making amends with her friends and comes to a realization about her and Stefan’s prospects of being together. Finally, when Bonnie begins having vivid nightmares that Lily (guest star Annie Wersching) is coming after her, she enlists Matt’s (Zach Roerig) help in taking Lily down. Michael Trevino and Michael Malarkey also star. Michael Allowitz directed the episode written by Brian Young (#621). Original airdate 5/7/2015."

Финалето..

"Do you have any scoop on how Elena exits The Vampire Diaries? — Tej
    TPTB are staying very tightlipped on how that’s going down, but when I asked for a non-Elena spoiler for the season finale, I got a very interesting response: “The season ends with a flash forward,!!!!! ” executive producer Julie Plec tells me. “The show’s not cut yet, so by the time I’m done with it, it might not, but currently it does.”"
    Незнам за вас ама Елена ми изгледа многу human во последнава епизода
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

На Victorian и srhsejbsk им се допаѓа ова.
  3. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    И да и кажеме повторно добредојде на патетикот Елна човек :party::party::@.Кои глуперди, фала богу барем се сети на ,,големата љубов,, кон Дејмон и секогаш мора да најде нешто да се лути бе.Од толку бакнежи, прегратки и се и се, го затупи затоа што и текнало дека он не сакал да стане човк кога она му го рекла тоа (facepalm).Офф лелле, па кое време беше тоа, кое време е сега :^).Многу глупи и невозможни работи се дешаваат, а Каи на крај колку ми ја разубави епизодата, како се разубавел офф :inlove::inlove:.Со дупки по цело тело, гревче ;(

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Се кладам дека Елена ке заврши со Мет и ке го напуштат и двајцата Мистик Фолс.Некако се натака ми иде пошо иначе нема поента од Мет што остана едини човек у серијава а и некако со сосема небитна улога е генерално.

5. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    ^Можеби со Тајлер :lol:.Актерот што го глуми Тајлер си оди и Нина си оди од серијата кога ќе видиш, тука се негде триото, Мет, Елена, Тајлер :D

6. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Не беше лоша епизодата.Лили ми е страшно досадна и се што се случува во врска со неа -.- Мило ми е што на Елена и се вратија сеќавањата.Дејмон нормално дека нема да биде човек,до крајот на сезоната ќе го убедуваат да не го прави тоа и Елена некако ке си замине.За Дејмон многу ми е жал,значи многу;( Meт исто така ми е многу досаден,нека го тргнат од серијата.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Буквално вриштев кога го видов човекот :inlove::inlove::inlove: Едвај чекам да се врати,ќе биде интересно :D

7. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.996
    Дали мене така ми се чини или имаат major plot hole ?!
    Дејмон е 160+ годишен вампир и нели ако тој го земе лекот ќе почне да старее забрзано исто како и Кетрин ?!
    Нај големата иронија ми беше кога Дејмон (Иан) и рече на Елена (Нина) „додека смртта не не раздели“ а истава недела беше и неговата свадба со Ники (I can't get over it).
    Позитив на епизодата сите Делена сеќавања (на кои искрено имав подзаборавено) и Каи !
    И покрај тоа што Елена ми е супер многу досадна ќе ми недостига многу :(

8. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    ^Кетрин старееше затоа што Сајлс и го исцица лекот :)

9. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Kai is back!!!
    Другиве нека прават што сакаат :D

На rhcpfan, x.Daisy.x и srhsejbsk им се допаѓа ова.
  10. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Немам што многу да коментирам за новава епизода,освен дека искрено многу ќе ми е глупаво да ја умрат Елена.Како да нема друг начин како да и го тргнат ликот -.- Тоа ме изнервира малце,но многу ми е мило што Каи се вратиии,пресекси беше:D:D:D

На Victorian и Marossa им се допаѓа ова.
  11. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Нема што да се коментира многу, Елена си го заслужи тоа, кога толку сакаше да биде човек, важно Каи се врати, а Дејмон не знам како ќе успеам да го гледам повторно тажен, ми беше смачено 3 сезони да го гледам таков сега уште една :(

12. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.996
    Јас мислам дека Елена ќе биде на апарати и Дејмон ќе треба да ја исклучи :lol:
    А што се деси со Џо?! Жива е или не?! И дали Каи сега е Вампир и Вештер?!
    Во сите 6 сезони конечно начекавме свадба (за жал не беше Делена;() а Џо беше преубава невеста

Последна измена: 12 мај 2015
    На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Не беше ништо возбудувачко.Искрено мислев дека ако Каи се врати ќе биде променет, ќе му дојде памет, се надевав на него и Бони, ама испадна голем психо каков што си беше, фала богу цркна.Елена не е умрена, ќе чекаме Бони да цркне за заспаната убавица да се разбуди.Едино ми е жал за Дејмон, тој ќе треба да чека 60-70 години за Бони да си умре од старост, а ако ја убие, Елена нема да му прости.Тајлер се враќа во игра, сакам пак да биде хибрид, така ќе имаат нешто плус против Лили и ала компаела.Џерми беше нешто најубаво во епизодава :inlove::inlove::inlove:
    Bdw....
    Керолајн неке ја зарогаат во Њу Орлеанс ја сакам со Клаус :inlove::D

14. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    ^ Тајлер нема да е во следната сезона, и тој си замина исто како Нина Добрев.

Следна сезона ќе се замараат со Лили и нејзината "фамилија".И мислам дека следната сезона ќе е и последна, досега се видовме во серијава. Мене за Аларик искрено повеќе ми беше жал кога му ја убија невестата, а за Дејмон некако веќе сеедно ми е дали е со Елена или без. :)

15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Многу се изнервирав што го убија Каи,мислев дека уште малку ке го има во серијава но,не ке се препушти на другата серија каде што е главен лик.Џулие Плек не чула за логика.Толку многу нелогични работи имаше...1.Како се Каи излечи од тоа што го хибрид т.е. werewolf касна ? 2.Кога умре Каи,штом се прекина магијата за невидливоста на овије пријатели на Лили (кои ми се толку нејасни и досадни) тогаш зошто не се прекина и магијата со Бони и Елена?
    Ги сакав Бони и Каи заедно,го сакав Каи како добар ама тој магично се промени преку ноќ и стана лош повторно. |(
    Си изронив солзи,на сцените со Керолајн,Бони и Елена и на сцената со Стефан.Танцот на Дејмон и Елена ми беше смешен,што се вели, „свашта“ беше танцот,можеле подобро гудбај да смислат за нив двајца ама океј,целата нивната приказна е ужас,па зошто и последната сцена да не биде таква?
    Многу,многу ги сакам Стефан и Керолајн заедно и ги обожавам сите нивни моменти ама мислам дека претераа со одовлекувањето,не сакам да заврши серијава а во последната епизода да станат дечко и девојка а цели 5 сезони се чека.Но,не на екраните само може Дејмон и Елена да ги гледаме,уф,колку ми е мило што ке нема веќе досадни сцени што ке треба да ги превртувам.Bonnie and Damon friendship :inlove:
    Сега мислам дека ке биде интересно со Керолајн главна улога,не ми смета што Елена ке ја нема ама заминувањето на Нина значи дека и Кетрин никогаш повеќе нема да ја имаме,за жал.Многу ми е жал за Џо,за Аларик што не си најде среќа.И за бебчињата ме е жал најмногу.

Крајната сцена -ништо не сфатив.
    Се на се,лоша епизода,но,едвај чекам 7-ма сезона.

16. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Лошо финале.Сеуште сум во шок,не ми се верува...Се убив од плачење.Мило ми е што покрај толку глупости,Елена не ја умреа,подобро вака..Џули дефинитивно не знае што прави...Толку не очекував дека Каи ќе го убие...не знам.Без разлика што направи мене сеуште ми е жал за него зашто беше едно поинтересно освежување во серијата.;(;(;(Но,добро јас ќе ја гледам новата серија со него,иако ќе е напишана од Џули,не очекувам да е нешто многу добра.Значи Аларик грев над гревови,мораше ли така мизерно да ја убие Џо и целото тоа кавенот...Многу глупаво сценарио,не ми е јасна поентата...Не дека многу ми беше интересна Лив,ама Џо ми беше супер и требаше дефинитивно да остане во серијата,ако не тоа да не умре..И сега повторно серијата остана со истите ликови истите досадни приказни,а внесени уштее подосадни (претпоставувам таква ке биде "фамилијата" на Лили) околу кои ке се врти сигурно приказната во 7 сезона.Жал ми е и за Дејмон,мислам дека таа последна сцена во епизодата ќе има врска со него,мислам дека и него ке му ја исклучат човечноста (се надевам дека нема да е така)|(Ензо ме нервира што се врти околу Лили цело време..И да смртта на Каи беше мноогу бесмислена,мислам можеше на друг начин...За Стефан и Керолајн нема што многу да коментирам,сигурно и тие ке се влечат долго време..
    7 сезона воопшто не ми се гледа уште сега и се надевам дека ќе е последна.

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  17. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
  18. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Поглупаво сценарио од ова за финалната епизода,епа немам сретнато.
    Прва работа,Елена кога ќе спие со години,нели автоматски ќе остари? Бидејќи и луѓето што се во кома стареат,а она е човек.Освен ако магијата ја прави да остане во таа состојба се додека не умре Бони.Инаку мило ми е што Дејмон ја поштеди Бони,додуша не ни очекував нешто поинакво,и имаат баш фино пријателство.
    А Каи не мораше да умре,имав надеж за него ;(
    Стефан и Керолајн се срцки,ама стварно мора да престанат да одовлекуваат,посебно Керолајн со нејзините драма проблеми.
    И искрено,не пуштив солза на збогувањето со Елена,бидејќи не ми беше толку драга личност :D Ама за Аларик,кога плачеше со Џо во рацете,е тогаш се истурив.За тоа ми е најмногу криво,на денот на свадбата,се му уништија...
    И последната сцена,јас како што разбрав изминале неколку години,бидејќи Мистик Фолс беше променет,опустошен и Мет станал полицаец,така да може да има следната сезона скок во неколку години,или ќе се навраќаат да видиме како стигнале дотаму.

На Tiki-lolipop и Srckata28 им се допаѓа ова.
  19. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.996
    Дајте линк за симнување на последната епизода.
    Не можам да ја симнам од замунда ;(

20. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Некако многу лесно го убија Каи,најпроблематичен е цела сезона,ова Дејмон можеше одамна да го направи.Жал ми е за Елена,посебно кога се збогуваше со сите се изнаплакав.Но,највеќе жал ми е за Аларик,човеков мислам дека цела серија среќа не виде,сите девојки му умреа.Многу сум лута што умре Џо,многу глупо и неочекувано ми дојде,исто и Каи ама тоа е.

На mileystar, Victorian и srhsejbsk им се допаѓа ова.