Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Далеку поинтересна епизода, се сложувам.Прво се надевам дека свршеникот на Керолајн е Клаус (вечен фан на Клеролајн :l:) иако знам дека е невозможно.
    Лили и компанија ми се предосадни, значи правете се ама Елена не ја чепкајте (она мора да се врати како вампир) зошто Дејмон станува досаден веќе.Секој втор збор му е Елена и 60 години аман :@.Многи се антипатични и дигнати, а уствари се убиваат во 1 потег.Актеркава што ја игра Лили не ми глуми како што треба и ме нервира тоа.Аларик си тера по свое, иако не сакам да ја вратат Џо, ми се смачи од умирање и оживување на ликовите.Толку од мене, чекаме на Џули, да видиме што уште ни спремила |(

2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Аман веќе бе Џули Плек, досадни ти се овие љубовниве триаголници. :puke::puke::puke:

Знаев дека ТВД не е ТВД без љубовен триаголник, во овој случај мочлето Ензо - Керолајн и Стефан.
    :smirk:

3. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    ^
    Ензо,Керолајн и Стефан се далеку од триаголник,барем според мене.Можеби порано,но сезонава воопшто.Ензо е затрескан во Лили,што е штета ептен голема :D

На rhcpfan, Victorian и Mishela им се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    81.343
    Мене не ми е тоа тоа без Елена и многу ме нервира овој cranky Дејмон, а и греота ми е да го „казнуваат“ вака.
    Сè на cè, солиден почеток, па ќе видиме што понатаму.

Мислите дека Аларик ќе се изглупира до толку за да го употреби она камчето? Јас сум речиси убедена дека ќе биде така, ама не ми е јасно зашто очигледно сум го испуштила тој дел, но - од каде се најде тој чуден камен во рацете на Аларик?

П.С. Поочигледно е триаголникот да биде Керолајн-Стефан-Валери, отколку Ензо.
    Тука ќе биде интересната приказна мислам.

На rhcpfan, Marossa, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    @Mishela Аларик и рече на Бони дека го видел во Њујорк на некоја изложба во музеј,ја знаел приказната за него и потоа го украл да го тестира.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.967
    Се некои нови фрикови измислуваат. Нели Оригиналите неа најмоќната фамилија. Сеа измислија и вампири-вештерки, што ти не :P И да, сите умираат па оживуваат по 100 пати.
    А Марк нека го направат веќе еднаш вампир, како некој слабак е цело време прикажан.
    Без Елена не е некако интересно. Ама Елена вампир ми беше боље од Елена човек.

7. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Леле само да не ги спојуваат Валери и Стефан,никако.Само заради Стефан ја гледам серијата и знам дека ќе го уништат така ликот и плус Керолајн е сто пати понормална и поубава од Валери.

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Прилично досадни епизоди посебно 4тата.
    Се надевам детето на Стефан е убиено, уште тоа фали да искочи од некаде.Со Керолај ми се многуу досадни, не можам да ги гледам веќе, голем анти-Стеролајн сум.Ете и Џо ја вратија, Аларик ќе има две ќеркички, ме интересира зошто Дејмон и Аларик се раскарани во иднината, впрочем сите си тераат своја политика после 3 години.Керолајн е верена за друг, а не сака да го види Стефан со очи, Дејмон и Аларик не се во добри односи, некоја го врка Стефан и сака да го убие, Аларик чува деца, а Џо не ја покажаа во иднината, баш ме интересира што ќе се деси и тоа е единствено нешто што ми е интересно во целава сезона.

На Marossa и Victorian им се допаѓа ова.
  9. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    Не знам до каде ќе тераат со серијава ама мене многу досадна ми стана. 2 и 3 сезона беа шитот со Клаус и цела негова фамилија. Најинтересни ми беа. Сега не знам што се дешава веќе. Бившиот и сегашниот на Еленче се фатија со другарките нејзини. АЛОО КАЈ ГО ИМА ТОА?? Се превртува во гроб сирота.
    Керолајн и Стефчо на ништо не личат, се многу избрзано им се случи. А Дејмон и Бони преферирам да останат најдобри другари и да не мешаат романтики ово оно.
    Само првата епизода ја имам гледано од новата сезона и се мислам дали воопшто да продолжам да ја гледам серијава.

На Victorian и MilaP им се допаѓа ова.
  10. Perfectgirl5

Perfectgirl5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    985
    Продолжи да ја гледаш, се подобруваат.
    Прочитав во оваа сезона Клаус ќе се врател
    :party::party:

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  11. prettyliar

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Ја гледам само затоа што ме интересира што се случило за 3 години и исто да видам што ќе направат со ликот на Стефан.

12. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Каде прочита? Во ТВД ќе се врати? Вистина е? Дали тоа е знак дека ќе бидат заедно со Керолајн? ААААА дај боже :l::party::hug:

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.994
    I did not see that coming
    Бони и Ензо заедно ?!
    Пред оваа епизода не ми имаа паднато на памет, but I like it
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    Инаку жал ми е за Рик и Џо, таман си ја врати жената назад разбра дека не е она :(
    Херетиците не ми се нешто добри како негативци, да се надеваме дека Џулијан ќе биде нешто полош.
    Ми фали акција и ми фали Елена и нека го префрлат дејството за три години веќе, поинтересно ќе биде.

На Marossa, srhsejbsk, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Значи сезонава комплетно ме остава во шок.
    Прво Бони и Ензо,кои патем ми се баш интересен пар,ја има хемијата.
    Сега,Керолајн и Аларик...Мислам,како што сфатив,после 3 години,се родиле бебињата,а тие двајца ќе се венчаат? Леле,се надевам дека грешка мислам,бидејќи ич не е во ред,ама баш ич.
    А солзи си пуштив кога Аларик се збогуваше со Џо,навистина тажен момент.

На srhsejbsk и 1209 им се допаѓа ова.
  15. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Хмм.. Ензо и Бони заедно плус Бони затворена во санаториум, Аларик и Керолајн верени плус Керолајн е трудна со близнаците од Џо и Рик. Too much to handle.:|
    Нели како малку да претерале со фантастикава? Сериозно не ја препознавам веќе серијава, кога ја гледам како да гледам друга серија со истиве глумци. Мислев конечно ќе има малку вампирска акција они пак со вештеркиве се фатија и џемини ковен.
    Лили ми е скроз антипатична заедно со овој Џулиен, Дејмон сирот пак си пати по Елена, Стефан и Керолајн најголема утка што можеа да ја направат во серијава,башка Бони ми е премногу чудна, Мет како и секогаш најголем грев, зашто не го убијат веќе да му ги скратат маките не ми е јасно. Само Валери ми се свиѓа од новиве ликови и многу повеќе си одговараат со Стефан ама добро мораа секоја идеја да ја испробаат и да растурат пријателство градено 7 сезони.
    Само се надевам дека ќе биде последна сезона, самo тоа.

На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Сериозно? Очув на Елена иден свршеник на Керолајн? Аларик може татко да и биде... Не и ја сваќам поентава на Џули, цела е пореметена.
    Прво како може тело на мртовец да чува живи суштества во утробата? Знам дека Кендис е бремена, ама колку што имам слушнато постојат ефекти на камерата кои ќе и го скријат стомакот, на крај краева нека ја тргнат од серијата некои епизоди додека се породи па нека продолжат.
    Второ Стефан и Дејмон убиа два оргинали (Кол и Фин), се тепаа против Клаус, Ребека и компанија што се 1000+ години и не можат да тебаат еден Џулиан од 400 год + не е херетик...
    Трето што по ѓаволите беше со Флоренсе/Џо? Ја вратија колку да поседи 2 епизоди и ја шутнаа, барем да смислеа нешто, да им помогнеше во некои работи.

Бони и Ензо, навистина не очекувано, но конечно и најдоа дечко на Бони. Да не бидам вулгарна али додека сите во серијава се испое*баа редно беше да се најде некој и за Бони :D

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.994
    Сакам само да кажам дека Џузепе Салваторе на млади години бил презгоден :inlove:
    Се гледа на кого се метнале браќава :lol:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. prettyliar

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Вака кога ќе размислам претходната сезона бешее многу подобра од оваа. Се е некако сменето, буквално како друга серија да е.Сите ликови се сменети после смртта на Елена или не знам што, сепак претходната сезона на сите им се случија некои работи што ги променија многу.
    И јас исто така не сфаќам како можеа да се борат против првобитните вампири, за кои бај д веј кажаа дека се најмоќни на планетава, ама ете на Џули и текнало да создаде херетици кои како што гледам се помоќни и од оригиналите штом друштвово неможе да ги победи. Приказнава оваа сезона се врти околу Стефан повеќе, не знам зашто вака бидејќи никогаш Стефан не бил во центарот на вниманието освен пола прва сезона и со Сајлас тоа. Ама како и да е, ќе ја изгледаме некако како и до сега,а доколку не ја прекинат мислам дека ќе изгубат многу гледачи зашто пола ја гледаме колку да не ја прекинуваме после толку сезони.

На Victorian и 1209 им се допаѓа ова.
  19. ShadyLady5

ShadyLady5 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас сега ја гледам 7 ма сезона ама оваа сезона е без Елена (Нина Добрев)
    Многу чудни работи се случуваат...
    пр. Керолајн е со Стефан, Стефан бил во врска со Валери пред да ја запознае Кетрин, па требало да имат дете, додека Џулијан не го убијал... После најмногу што ме зачуди е врската на Бони и Ензо...Друго Лили мајка им на Стефан и Дејмон е главна улога итд. Многу е добра серијата и уште имам неразјаснети работи... Исто и за Аларик дека е ВЕРЕНИК на Каролајн...

20. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.994
    Само мене така ми се чини или Сомерхалдер само што најави дека ова е последна сезона од серијата
    "It may be the last year to vote for Damon Salvatore! “