Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. SweetHeart12

SweetHeart12 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    34
    Керолајн и Стефан не си одговараат. А Мет воопшто веќе не ни треба да глуми во серијата, го упропастија. Бони е единствената омилена во седма сезона, а без Елена серијата не е како што треба. Да дека се се вртеше околу неа но беше повеќе интересно кога беше жива.

На Tiki-lolipop, kanella и srhsejbsk им се допаѓа ова.
  2. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Каде сте македончиња, каде сте кај отидовте?:rofl::rofl: Сега сите што викавте дека треба да се откажам од Клаус и Керолај што треба да ви направам а? :rofl::rofl::rofl: Леле луѓее полудевв, па конечно! Урлав низ дома, пресреќна сум! I'M SO FANGIRLING :dance::rofl: WE ARE BACK! 8)8) Ова беше навистина добра епизода.
    tumblr_inline_n92f9pe7f21sgswti.gif

tumblr_inline_o12k4eFKlF1rlyius_500.gif
    tumblr_mc5saqfAoB1r117ieo1_500.jpg tumblr_o2sidiE37K1sq175io1_1280.jpg

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Јас мислам дека Керолајн со Аларик ќе се омажи.

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Па не знам, и тоа може да е, ама зошто би одела во Њу Орлеанс тогаш? Итоа со керкичките, сепак каков брак ќе биде тоа без љубов, а и Аларик и беше старател/очув на Елена бидејќи беше заедно со Џена (ако ја паметите) и навистина би било чудно, што ќе рече Елена кога ќе се разбуди, не логично е :?:

Сепак јас уште се радувам, се мрднав ама сеуште стојам на зборот дека Клаус и Керолајн се најдобриот пар во серијава, да не се повторувам по 100 пати, чим Керолајн оди кај Клаус за било што значи нешто длабоко во неа верува во него и неговата љубов.

Како се занесов во серијава, како реалност да е :rofl:

5. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Калус има сега многу проблеми, а и е заљубен во друга. Не верувам дека ќе ги спојат.

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    И Керолајн е заљубена во Стефан па после 3 години нема да сака со очи да го види.Дејството се случува после 3 години а ние не знаеме што ќе биде со Клаус и Камил за тоа време.Можеби Камил ќе умре или ќе го предаде Клаус, останува да видиме што ќе измислат креаторите :)

7. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    6.043
    "He’s your first love. I intend to be your last. However long it takes."
    It took 3 years and 3 kids, keep your word Klaus !!!
    I'm soooooooooooooo fangirling right now !!!!!

Не ја гледав епизодата (не ги гледав последните три уствари), отворив спојлер и што да видам

ALSO WE NEED MORE OF THIS:
    [​IMG] [​IMG]

^^

Се извинувам што бомбардирав со гифови it's just that

На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Не си единствена, твитер е преполн и тумблр и vampirediarieswikia, клеролајнерс полудеа, јас не можам да дочекам до сабота, уште 7 дена until Klaroline :inlove::inlove::inlove::inlove:

http://vampirediaries.wikia.com/wiki/Klaus_and_Caroline
    7a41e1123998b83abbf8b4b5ef7293aa.jpg 22c5d330266f31217f7dd2168a832531.jpg tumblr_mmyoqshouz1r65wm7o1_500.gif Види го прикачениот фајл 242211 tumblr_o2rw76uwt11s0imuno1_r1_500.gif tumblr_o2tt95XSmn1rlrymro4_250.gif

9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Што сака нека биде со Вампириве, само се надевам дека нема да ми ја уништат Ориџиналс ко серија. :)

На Tiki-lolipop и Marossa им се допаѓа ова.
  10. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Искрено оргиналите мене ми се досадни.Многу филозофирање има, влечење ау бау...Уште од почеток ми беше досадо ама ја гледам заради Клаус, друго се ми е шубе :|

11. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    6.043
    Со Керолајн у Ориџиналс не само што нема да ја уништат туку три пати подобра ќе ја направат !!!
    Едвај чекам Кларолајн сцени или уште подобро ќе биде ако Керолајн отиде у Њу Орлеанс ЗАСЕКОГАШ !!!
    Ками дазнт стенд а ченс пошо:
    big-cruise-ship-small-boat-17141121.jpg

Оставете ме да фантазирам :$

На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Секој со свој вкус,еве јас тотално спротивно мислам.Оригиналните немаат промашено епизода,се е искалкулирано,има и акција и емоционални моменти,како и голем дел поуки што идат од говорите на Клаус.
    Многу подобра приказна е,сценариото далеку поразработено и посложено од Вампирите.
    Не дека овие се толку лоши,ама после 7 сезони,јасно е дека нема да бидат исто интересни како во првите 3.
    Јас последнава сезона само заради Бони ја гледам,ептен ми се допаѓа нејзината улога во моментот.

На the.vampire.girl, Legadema, Srckata28 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Се сложувам. А и не е толку тинејџерска Оригиналс. Не дека не сакам такви серии, ги сакам и интересни ми се (иако некогаш знаат да бидат глупави). Уживам додека ги гледам, се одмарам од реалниот свет.
    Повеќе се сврти кон друг вид проблематика ТО, семејството и нивната поврзаност.
    А ТВД повеќе гледам бидејќи сакам да видам како ќе заврши. Се надевам дека ќе биде последна сезона и дека ќе може да ги гледаме актериве во други улоги :)

На Victorian, Tiki-lolipop и Marossa им се допаѓа ова.
  14. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Скроз се согласувам со погоре напишаното.
    TVD уште кога почна беше supernatural/teen drama и дејството се вртеше околу деца у средно,се додека не се појавија Оригиналните,кога уствари и твд ми беа најинтересни,после нив се` се изгуби и се искомплицира. Ретко кога спин офф-от е подобар ама тука нема споредба мислам барем според мене.
    The Originals e веќе 3 сезона,а мене ми е подеднакво интересна како кога почна. Клаус е легендарен лик и меѓу цела фамилија има таква некоја топлина,поврзаност што не може да не те допре. А тие дијалози од Клаус ми се најомилени.:)

На Legadema, Marossa, Victorian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Се сложувам дека се е до вкусот, можеби вие сте повозрасни и не ве интересираат teen серии туку целите кон оние посериозните, сепак имам 14год и навистина не ми е дојдено до дијалозите на Клаус и Елајџа :)

16. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Последнава епизода стварно беше интересна, не ја премов ниеднаш, добра работа направија со Реина. Многу плачев на моментот кога се подори Керолјан, кога Аларик ги зема бебињата, кога и кажа дека го крстил едното по мајка и. Исто и кога Дејмон дозна дека Елена е жива, нема веќе да биде само уништувачки настроен и тоа му дојде како мотивација да направи се што е потребно да го спаси Стефан. И дај веќе нека ја префрлат серијава на дејствието после 3 години. Иначе ако Керолајн после 3 години е со Аларик, а мислам дека е, значи стварно ги помина сите машки во серијава, Дејмон,Мет,Тајлер,Клаус,Ензо едно време ја сакаше мислам, Стефан и сега Аларик. :wasntme:

17. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Со оваа серија што се вика израснав.Ја гледам од 2012год а сега сме 2016.Оваа сезона сигурно е последна и се ближи крајот на серијата.Во минатите сезони имало по некоја досадна епизода но оваа 7та сезона навистина ми е многу интересна.Лигавењето на Елена и тоа што беше секогаш во центарот воопшто не ми недостига.Но би сакала да се појави во последната епизода и да бидат со Дејмон.Како и да заврши сепак луѓе гледајте многу многу американски серии освен што ќе си научете англиски ќе научете и мн поучни работи.Навистина има доста добри цитати и навистина многу серии даваат лекции за цел живот.Сепак со мерка не мора да претерувате многу :D:D:D

18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.847
    Допаѓања:
    23.616
    Хм. Јас после сезонава прекинав да ги сакам Стефан и Керолајн како пар, а овој другиов пар Klaroline, никогаш не сум посебно обрнала внимание. Но, како и да е сметам дека навистина би немало логика сега да ги спојат Клаус и Керолајн, иако и тоа би било интересно после убавите зборови кои Клаус и ги има кажано. Дека би ја чекал и цел век. :inlove:

Но, да кажам за crossover-от. Едвај чекам! Колку би било слатко малецкиве на Керолајн (поточно на Аларик, но, во ред) и Хоуп да се запознаат и да се играат, додека Керолајн и Клаус на страна зборат за поминатите години. И колку ке биде интересно кога Клаус ке си го види неговиот old friend поточно Стефан. Не се сеќавам последен пат да сум била толку возбудена за епизода од TVD/TO.

Исто така, Џули Плек кажала дека има шанси после завршетокот на TVD (ова е последната сезона) некои карактери да се преселат во New Orleans. Пожелувам тоа да бидат Стефан и Бони. Стефан ке се бори заедно со Клаус, а Бони и Давина ке бидат badass witch sisters, и ке кршат глави на непријателите! Керолајн не ја сакам, некако не ми се вклопува таму и мислам дека таа ке си остане со Аларик и семејството дома, а Дејмон ке ја чека Елена исто така во Mystic Falls, така да Бони и Стефан нека си најдат место во домот на Клаус. :inlove:

На Victorian, Tiki-lolipop и Marossa им се допаѓа ова.
  19. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    ах доцнам цела сезона вчера само што завршив со шестата сезона и така ми беше криво што ја затворија елена еве ве читам чинам уште е затворена , се согласувам со коментарите погоре дека оригиналите е поинтересна оваа ептен ја развлекоа

20. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Ќе бидам искрена, урлав по дома.Клаус сеуште ја сака бре, се грижи за неа ахх :inlove::inlove::inlove:

MY EMOTIONS :dance::dance: I'M SO FANGIRLING

Моментот кога темата на дијалогот е Керолајн :inlove: Не можам да опишам колку сум среќна,WE ARE BACK! @Victorian каде си по ѓаволите, иди гледај ги епизодите :rofl::rofl:

Do you still have feeling for her?
    tumblr_o35qveT08S1rlvdl7o1_500.gif

tumblr_o35v6d39jo1tbwu5bo1_250.gif
    Секогаш прави се за она да биде среќна, прво ја остави да биде со Тајлер, а потоа го спаси Стефан :l:
    tumblr_inline_o36vcczQaQ1r3owsq_500.gif
    Klaus had me at "Hello, luv", when he called Caroline. *queue the tears*
    tumblr_o36q6nhjfh1r1nqtco3_400.gif

tumblr_o36v73WInq1s0imuno1_250.gif
    He still loves her :l:
    Klaus understands Caroline in a 1 minute phone call more than stefan has ever done in three years. Just saying.

Едит:

Последна измена: 27 февруари 2016