Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    Абе vervain да не знаете каде има? Пишав погоре никој не ми пиша.

2. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Леле колку убај мажи има во серијата ама сепак Демнјан срцето мое ми е најубав,ама треба да го подистрижат во новата сезона :D :D Стефан сега ми е убав инкау не ми беше а Тајлор ми е преееубав
    Аман па веке она мајка му глупа ако му се случи нешто на Керолајн :(
    А Клаус ми е СОН.Имам една замерка Елена треба да ја облекват поубо,та преубо тело има...и најјуба е.. :)
    а шо му е на брат му на елена шо гледа умрени,шо му напрај бани знам дека го врати од мртвите ама сепак шо мислите
    [imghttp://s.wsj.net/public/resources/images/OB-PR094_vampir_E_20110915172443.jpg][/img]

3. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Во Бугарија има, прашај ја Кетрин :) :D

Еве овде пишува нешто за вербена, ја има во Канада највеќе, ама може да се најде и у Европа. Во МК не верувам дека ја има.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Vervain

4. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    Знаеф Вербена дека ја викаат, ја видов и во едно такво книгиче за чаеви и растенија.. али неможеме да најдеме билна аптека во Велес.
    Еве ти одговор на прашањето :)
    Епа кога отиде во куќата на вештерките да го оживее, му рече на Аларик дека кога ќе се врати ќе има последици, сепак он умре, она го врати. А чим некој го враќаат од мртвите, нормално е да гледа духови х)

Модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај.

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  5. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Врвејн нели е босилок :^) ?
    Јас така мислам. Или па?

6. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Vervain? Шо ке ви е?Да на се штитите од вамппири :D :D

7. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Јас викам сите да пробаме верваин, можеби ќе најдеме некое вампирче меѓу нас :wasntme:
    Иначе тоа кај нас тешко дека го има.

8. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Си има и оваа серија еден куп гафови, не се без ич, ама ситни се. Си гледам епизоди наназад и се повеќе ги забележувам :lol: .
    Претходно кога Елајџа ги контролираше вампирите тие беа свесни дека се контролирани и се бунеа. Сега кога Клаус ја контролираше Кетрин да седи во станот на Аларик не беше свесна дека е контролирана. И уште неколку други имам забележано ептен ситни, ама на моето око штрумфовско ништо не му бега :D .

9. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Или е босилек или нане/ментол.
    Нешто вакво е.

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Хахахаха, па да пробаме, не ќе да е лошо, да видиме зошто толку им е одбивна на вампирите :)

11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Елајџа и Клаус ги немаат истите "моќи" зашто Каус е хибрид. И Кетрин беше свесна дека е контролирана, затоа и го молеше Дејмн да и да даде врвејн, затоа и сакаше да го убијат него да за се ослободи од тоа што е контролирана, си беше свесна

12. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Клаус после тоа стана хибрид, претходно беа исти. И јас мислев дека беше свесна се додека не се навратив на таа сцена, па на сцената со Слејтер. 19та и 9та епизода, 2ра сезона.
    А инаку тоа што го сакаше Клаус мртов беше повеќе од контролата, да престане да бега од него.

13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.561
    Допаѓања:
    42.971
    Зошто уште ја нема втора епизода?Ја гледа некој онлајн да ми каже каде да си ја пуштам?

14. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Ја има на замунда. Јас сега ја спуштив.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.561
    Допаѓања:
    42.971
    ОМG беше епизодата :D
    Како го зафркнаа значи Клаус...не коментирам повеќе додека сите не ја изгледате епизодата ама морам да кажам на крајната сцена срцето ќе ми излеташе од возбуда се чувствував како јас да сум Елена мајке ми :D

16. kejsi

kejsi Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    36
    женски ај бе едно торентче ми дајте од вторава епизода,нешто замунда неможам да ја отворам
    тнх :*

17. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Значи какви епизоди прават :o да останеш.
    Клаус како помочан беше кога остана само со Стефан. :lol: Е сега што ќе биде со Џереми :^) дај нека каже на некој друг може ќе му помогнат. Оние сцените со врколаците кога и течеше крв од очи ми беа многу гадни. Оваа мајката на Тајлер се освести но изгледа касно ќе биде. Не сакам да ја убијат Керолајн една од омилените ми е.
    И сега Клаус нема да може да создава хибириди, бидејќи Елена е жива?

Еве ја епизодата и превод
    http://zamunda.net/details.php?id=280290&hit=1
    http://subsunacs.net/search.php?t=1&id=75219

18. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Епизодата беше врв!
    Значи нешто најдобро прават. Немам коментар :x .

Инаку утепајте ме, ама жал ми падна за Клаус. Можеби затоа што обожавам негативци, ми станува омилен лик. И да ви кажам страв ме фаќа во деловите каде што се појавува Вики и Ана :$ .
    Туку ајде веќе Елена и Дејмон нека се спарат :lol: . Да не ја тупат цело време.
    И уште едно прашање имам. Дали може вампир да се претвори во врколак? И дали обичен човек може да се претвори во врколак?

19. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Леле, леле, леле!
    Нормални ли се?
    :o :o :o
    Никогаш до сега толку трпки не ми поминале низ телото колку што ми поминаа во текот на епизодата
    Посебно деловите со Вики и Ана, што е финтата со нив, страшно ме копка.
    Viki: I can come back.
    Ana: Don`t trust Viki. :x
    Стефан се укака кога Клаус рече дека сите ги убил :lol: . Ни на крај памет немало да ми текне дека смртта на вампир, врколак и двојник се услов за да се створи хибрид, многу добро осмислено. Страв ми е само за колку време Клаус ќе дознае дека Елена е жива. Дејмон и Елена, се стопив луѓе СЕ СТОПИИИИВ ]:) , можеби подоцна ќе прокоментирам повеќе околу тоа, сега не сум во можност :angel: . Толку се соживив со сцената што ми идеше да го гушнам мониторот т.е Дејмон :P . И да, не сакам Керолајн да ја убијат, доста ликови отстранија претеруваат. Ама нели приметивте како и двете мајки си ги прифатија децата такви какви што се, lovely :wasntme: .
    И секако, преубаво искомбинирано со
    http://www.youtube.com/watch?v=pxpLxb5jHO0 :inlove:

Едит: Каролин, ниту едното, ниту другото не може .

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.561
    Допаѓања:
    42.971
    Значи сега и јас ќе прокоментирам.
    Керолајн сигурно нема да ја убијат без неа не се може :x Ана и Вики, мене Вики ми беше секогаш таква лицемерна и не ја сакам, а Ана ми беше драга...сега не знам која е во право и што може да ја спаси Вики, а што не е за верување.
    Јас се плашам што ќе се случи со Стефан кога Клаус ќе дознае дека уствари Елена е жива, тој може една контрола и овој ќе се истреска се :worried: се надевам нема да му текне дека уствари поради тоа клетвата ја тупи работата.
    Јас мајке ми помислив дека ќе падне бакнеж, кога и се доближи Еленчето престана да дише како и таа да очекуваше, а со неа и јас, ваква бев :sweat: Веќе страста меѓу нив не се трпи, стварно струи на сите страни :D многу напнатост има и искри...ајде конечно нека падне нешто барем бакнеж оти веќе отечуваат.Ама Дејмон срцка кога ја фаќа така за косата леле ми се иде да го зграпчам низ екран и да бегам...каков маж ауу.И тоа, се на се предобра епизода, како и секогаш...го гледав промото од наредната ама некако се помалку секунди траат промо видеата и тоа ме нервира, ама ајде ќе си почекаме.
    И ќе заборавев. БОНИ, фали женската многу, нека ја вратат побрзо оти без нејзините чирбу-чириба нема толку возбуда.А и Аларик жалче ми е стварно, многу си ги сакав со Џена.
    П.С.Прочитав некаде дека во оваа сезона ќе ја вметнале и Мердит мислам се викаше, најдобрата другарка на Елена во книгите, па кој знае.Исто и во 3 епизода ќе се појави симпатија вампирка на Стефан од минатото, значи нови ликови.Повторно.