Форумџика на годината

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Eх како се изнервирав :D Hе ја сакам Pебека повеке :D A сега Eлена изгледа тотално го откачи на Cтефчуле,а за после кога ке пишите да ве прашам?
    Kлаус и Pеби го бараат ланчето,за да го употребат против Mајкл?
    A ме чуди зашто ако тој е вампир,а воедно и ловец,убива други вампири?
    и како можат само синџири да го држат на Mајкл?

Oтворајте спојлер после гледање на 5 епизода! :D

Caroline и мене ми е мило што ја најдов серијава :wasntme:
    Cега кој ке чека дури до четврток-петок? :$

Aх Kлаусче,ке те папам ]:) :D

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Дали и на некој друг му се случи почетокот на 5-тата епизода всушност да го покаже крајот? Па во паника да бара дали ја симнал вистинската епизода и што пропуштил. :D

Многу напнато, возбудливо и конечно сите тројца заедно.
    Да видиме како ќе се одвиваат работите понатаму.
    А со кој памет Кетрин сака да го разбуди Мајкл, ловецот на вампири?
    Тој зарем е само намерачен на Клаус и Ребека, нема да ги испоубие останатите? :?:
    И што ќе се случи со Тајлер? Сега откако е хибрид значи и тој ќе се храни со крв...

На Strumfeta93 и Sparks им се допаѓа ова.
  3. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Hишто сега, и Tејлор ке пие вива сокче т.е крв :lol: A овај Mајкл дан му е намерачен на хибридиве или пак има некоја друга причина? :?: чудно ми е што вампир сака да убие друг вампир,т.е ги гони? :|

4. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    ако ма појака серија од не знам,епизодата беше џам хехех :) го обожавам Денјан срце мое најубо на цел свет како ја крена Елена....ама и Клаус многу секси е ммммм :lol:

5. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Мислам дека од 3та сезона досега ова беше најинтересна. :)
    Мора да објаснат за Мајкл во нареднице епизоди, ама не мие јасно како Катето отвори ковчегот и овој ококори :rofl: (отвори) очите, па и со ланци. Ланчето на Ребека што било, сега што е на Елена, Ребека кажа во една епизода дек и било од некоја вештерка моја претпоставка е дека и било да ја штити или да пречи за хибридот. Овој Клаус како одма дозна кај е Елена :^). Кога Клаус ми викаше на Стефан тејк ит оф мислев дека ќе го извлече вампирското од него и ќе стане човек.

Teмава ако може да се стави во важни. :)

6. Twilight

Twilight Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    29
    Да не знае некој каде може да се гледа 5та епизода на интернет ? :^) ^_^

7. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Епизодата беше :x .
    Штом уште во петта епизода толку ни открија, сигурно ова не е крајот.
    Незнам зошто Дејмон така и направи на Кетрин. Леле бре преубав пар ми се :devil: , и двајцата со bad mind. Истото го кажувам и за Тејлор и Керолајн.
    Туку сега и мене не ми е јасно дали Тејлор ќе биде хибрид. Некако многу чудно се чувствуваше откако заврши се. И Кетрин бе, секогаш има карта плус во рацете. Арно си кажа, мораш да бидеш чекор напред пред непријателот. Како и успева да го дознае сето ова.
    Друго чудно што ми стана како може Мет сега да ја гледа Вики :^) . Нели само Џереми може. Или пак овој сега кога се обиде да се убие, доби некакви моќи.
    Ребека и Клаус покрај Кетрин ми стануваат омилени негативци. Класу како ги одигрува работите :x . И преубав ми е. А лик како Ребека недостигаше во серијата. Недостигаше женско вампир.
    Сега не оставаат да погодуваме повторно. Но овојпат за ловецот. Штом е умртвен, сигурно има некоја моќ што би го вратила назад во живот. И зошто толку Клаус се плаши од него? Одма побегна кога му кажа Дејмон :^) .
    И последно што сакав да кажам сега улогите се сменија. Во првата сезона Дејмон беше негативецот. Оној кој со иронија се потсмевнуваше. Сега е редот на Стефан. Но му личи.

На Sparks му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Во секоја наредна епизода има нешто ново и поинтересно :clap:
    Со душа ја чекам наредната.
    Колку ми е чудно сега, значи улогите на добар/лош брат целосно им се сменија. Стефан на крајот на епизодава се однесуваше исто како Дејмон кога се појави во првите епизоди :)
    Иначе интересен ми е Клаус со тоа, love ако сте приметиле :D

9. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    уф уф, сега Стефан е лошото момче а Дејмон доброто, а?а? :P ми беше смешна малку последната сцена, си ги сменија улогите. А Елена „паѓа“ на добри момчиња, што значи.... ќе бидне нешто :wasntme: :smirk:
    Туку озбилно сеа, многу работи се случија и некако набрзо. Па што ќе гледаме натаму?! :o Ме интересира и овој Тејлор ќе му треба прстен или не? ( бидејќи нели е вампир) И кутрото дете, Мет, што им требаше и него да го мешаат во надприродни работи, и онака си стоеше настрана. :D Се шалам секако, добро е што го вклучија во играта, иначе беше ко набркано детенце, поима немаше што правт другите. :lol: За Мајкл неам мислење, не можам да погодам што му е намерата. Да ги истреби сите вампири и да остане сам и да владее со обичните смртници?! :^) Па досадно ќе му биде... :)
    Морам да кажам дека ми свиѓа глумата, без исклучок. Ептен се добри и новиве негативци. Кој ќе чека уште една недела.. Треба два пати неделно да ги даваат, нема смисла вака.

10. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    ги изгледав сите епизоди,ептен се повампирив :!: е сега треба барем по 2 епизоди неделно да дават, ич не ми се чека.

а патем да прашам Овоj True blood добар е? :^) сличен како дневниците или?

11. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Клаус [​IMG] [​IMG]

Што убав ми се виде во последнава епизода... Која бај Д веј ми беше, surprise surprise предобра.

И ме нервира Стевчо кога го плукаат, се бореше до последниот момент, дури и си забоде дрво само за да не ја повреди Елена. Е сега можеше да ги изеде тие двајцата кога Клаус прв пат му рече, ама Клаус ќе најдеше друг начин да го провери дали ја сака Елена со тоа што неа ќе ја нападнеше. Ептен ми падна жал кога го видов како се удира по тие орманчињата, пробувајќи се да се контролира, но нели е невозможно, ниту на Kate и успеа тоа кога беше контролирана од Елајџа најпрвин да остане во гробницата, потоа и од Клаус. Верувам на крај Елена пак ќе остане со Стевчо, кога Клаус ќе го ослободи од compulsion.

Имаше епик моменти епизодава, али ова беше најврв од се
    http://www.youtube.com/watch?v=8qb6nbhbdRs

Бај д веј кога стаса Кате пак да ја извитка косата бре? Што е експресна :D

Крајот ми беше преубав, моментот кога Елена виде дека Дејмон ја носи во раце и кога само се препушти и продолжи да спие, затоа што знаеше дека се ќе биде во ред. Дејмон не и кажува те сакам (без притоа да ја натера да заборави), ама и кажува дека секогаш ќе ја одбере неа и дека никогаш нема да ја напушти, што ми е многу поголемо од те сакам. Ептен ги сакам како пар, но од друга страна благодарна сум им на сценаристите што не ја направија серијава таква што секој со секого го измешаа. Колку и да ги сакам Дејмон и Елена, Стефан никогаш не ме нервира, прекрасен лик ми е и тој.

Само Мет ме нервира :devil: Клаус is in the building, партали летаат на сите страни, а тој ја ангажира Бони да трча и него да го спасува. Аман нека го тргнат, само тој ми смета во серијава, апсолутно никој друг!

За Мајкл не знаеме ништо, така да можеме само да си претпоставуваме.
    Може да е татко на оргиналната вештерка (таа што ја создала магијата).
    Може да е љубовник на мајката од Клаус и Ребека.
    Може да е смртен непријател на нивното семејство. Ќе се покаже тоа допрва.

На крај сепак мислам дека Елена ќе му прости на Стевчо и ќе му каже дека се е во ред затоа што Стевчо беше под дејство на Клаус. Сега и е чудно бидејќи првпат гледа како лови и затоа што ја нападна неа.

И аман Елајџа нека ми го вратат! :devil:

Јас ја почнав Тру Блад и ја оставив после 5 епизоди. Поголем ужас од таа серија ми немаше, колку и Американците да се луди по неа. Луди се и по Кардашијан, така да што сакаат тие не е веродостојно за квалитет. Еден од глумците има толку глупав карактер што ти иде да му ја удриш една преку монитор. Другиот е закочен и не покажува емоции, жими тој Ерик што е нешто подобар. Главната глумица е антиталент невиден. На Елена може вода да и носи. Ниту приказната е нешто интересна како овде да те тера нон стоп да гледаш, таму ти е типично си биле двајца и се сакале.

На Ann.94 и caroline.costa им се допаѓа ова.
  12. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Eх да тоа си помислив можеби е љубовникот т.е таткото на Kлаус,ама нели тој беше врколак? :^)
    E сега,кој ке чека? :D

Mеandyou
    Jас ја гледам Tру блад,мене ми е добра ја сакам,погледав 3-4 епизоди и се заразив,пак тука некаде имаат сличности со дневнициве :)

промо за 6 епизода,опасно ке е :D
    http://www.youtube.com/watch?v=cUi54mcCP2g

13. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Hе тепајте ме,нападнав со коментари.... :$
    Tуку најдов мало промо или коментар(че) за 6
    Elena, Caroline, Bonnie and Matt begin their senior year of high school. Meanwhile, Damon becomes annoyed with a new houseguest, and everyone is surprised by a new arrival in Alaric's history class

и за крај :$
    Come on sweetheart

14. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Мајкл не верувам да е љубовникот на мајката на Клаус. Нели Елајџа кога и ја раскажуваше приказната за нивната фамилија на Елена, и кажа дека татко им го убил љубовникот и целото негово семејство.

Друго сакав да ви кажам колку сезони ќе има според мојот сон. Ги сонував Дејмон и Елена :rofl: :rofl: . Ми кажаа дека ќе имало уште две сезони. Едната ќе ја снимаат т.е. четврта, а за петта требало сеуште да ја откупат од писателот :rofl: :rofl: . И ја прашав нешто за филмот, и несакаше да ми каже зошто тоа останувало само меѓу нив. Не смееле да кажуваат на никој :rofl: .

На 1209, Ema.Sk и Sparks им се допаѓа ова.
  15. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Импресии, импресии ... :x :clap:

Еленка наша е комплетно збунета, од една страна има чувства за Стефан, од друга страна Дејмон е така шармантен и добар спрема неа, покрај него се чувствува сигурно. Аххх, кутрата ја жалам. (Како да не, има двајца преубави вампири шо се борат за неа :))

Зошто викате дека премногу ни открија во првите 5 епизоди? Зарем сакате да се развлекува дејството и после да се жалите колку се досадни? :) Супер е вака, а и има што да раскажат:
    1. За Мајкл, оригиналите, историјата на Клаус, дрн-дрн
    2. Односот меѓу Дејмон и Елена
    3. Оригиналната двојничка, вештерка, сите оригинали :)
    4. Ана и Вики
    5. Тајлер како хибрид, врската со Керолајн
    6. Таткото на Керолајн (многу ми е сумњив нешто)
    Имаат многу за кажување, ехееее, само нека продолжат да прават вакви добри епизоди, и Кетринка да ја има повеќе време :)

Edit:
    Ај нека се стави во Важни темата. Како тоа Очајните домаќинки со очајна сезона имаат важна тема, а ние тука треба да ја бркаме темата за да ја најдеме :)
    И ова со спојлерите е малку смотано, кој не ја гледал епизодата нека не влегува на темата, туку откога ќе ја изгледа да коментира.

16. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Јас барав слики од сеpијата и несакајќу вудов дека во серијата ќе се појави
    мајката на Клаус

Ребека се мислев од кој филм ми е позната, и прогуглав и најдов дека има глумено во Mean girls2 и таму глуми како една шмизла.

17. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    И јас викам темава да се стави во Важни :!:
    Иначе ги сакам и Стефан и Дејмон, ама некако повеќе сум
    :wasntme:

18. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Изгледав и јас.

Ланчето нели е од првобитната вештерка, и мислам дека е за да не се контролира тој што го носи. :^) А Клаус му викаше на Стефан, трн ит оф, тоа нели беше за емоциите, за да се нахрани од Елена.
    Тејлор нели сега е хибрид? Јас така сфатив...Кетрин ми е супер, и Тејлор ми е омилен. :P Добар пар се со Керолајн.
    Добро е Мет, се вклучи некако, барем нешто и од него, фала богу. А ловецот, изгледа и вампири лови, оти кога Џереми зборуваше со Вики/Ана (не се сеќавам) oна кажа дека ќе е лошо ако тие го отворат. И изгледа само он ќе може некако против Клаус, што Клаус толку се исплаши кога го спомнаа. Многу ми е смешен Стефан како лошко, некако не ми личи мене. :wasntme:

Темата нека се префрли во ВАЖНИ!
    Оваа епизода ми беше преинтересна ама следната :x Го изгледав промото и :o ЕДВАЈ ЧЕКАМ!!!

На Sparks му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Јас како што имам сватено. Немаат никакви моќи ни Џереми ни Мет. Тие можат да гледаат умрени, затоа што умреле па биле оживеани.

20. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    883
    Аааа едвај чекам петок па многу работи не објаснија...
    Ме интересира кој е Мајкл всушност и зошто така Клаус избега кога слушна за него исто така ме интересира за таткото на Керојалн (да не e поврзан нешто со Мајкл) :^) Не сум навикната Стефан да го гледам во вакво издание но дефинитвно го личи