Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.991
    Си буричкав по гугл за вампирите и најдов непто интересантно ќе го споделам со вас само на англиски е јас не разбрав се ама повеќето е јасно.
    И после ќе чекам да прокоментираме.

TV Guide had this to say about Abby Bennett, Bonnie’s mother.

“Her absentee mom is coming to town! And from what we understand, Abby Bennett is quite a handful. Bonnie definitely gets her fiery determination from her mother. But it’ll be a fruitful visit, backstory-wise. We’ll finally learn what led Abby to abandon her daughter.”
    I can’t wait to see Bonnie’s reaction to seeing her mother again! Should be interesting!!

E!Online had this to say about that question…

“From what Paul Wesley tells us, we don’t think Nice Stefan is making a full return anytime soon, but we may catch glimpses of him. “The thing about Stefan is that the whole struggle the audience is going to watch, and that I hope to convey, is that there are little glimpses. When I say a little glimpse, I mean like a look, like maybe he is still there, but you have no idea. Even I don’t know if he’s really in there.”

Тhe dead are returning

Ok, not ALL the dead like we had hoped (where’s Sara Canning?) but still a number of fan favorites are set to make a reappearance as early as episode 7! The undead dead? who will be joining Unlce Mason will be Pearl (Kelly Hu), Sheila (Jasmine Guy) and Lexi (Arielle Kebbel)!

Katerina does it again! She found out WHO exactly is the mystery vampire hunter, who happens to be a vampire himself on The Vampire Diaries. His name is Mikael, and is played by “Supernatural’s” Sebastian Roché. The writers of TVD kept the spelling of his name under wraps, just like they did with Rebekah’s. The old-world spellings certainly gives away the ages of the vampires in question.
    We got to see this mystery vampire, vampire hunter at the end of last weeks episode, when Katherine (Nina Dobrev) and Jeremy (Steven R. McQueen) broke into a crypt and woke up a very cranky vampire (this was my OHHH SNAP! moment).
    Carine goes on to say, “It remains to be seen for sure whether Mikael is an Original vampire. There’s a notable absence of a white-oak silver dagger in his chest when Katherine opens the tomb. However, he is wrapped in chains, and has clearly dessicated without being able to feed on blood, so it’s likely that he was never killed
    by a dagger or a stake — just stuck in the tomb, as the 1864 vampires were in Season 1.”
    “The general consensus is that Mikael may be the Original father — that is, Rebekah and Elijah’s father. We know that the Original dad had quite a temper, since he killed the werewolf who fathered Klaus. But is his temper dangerous enough that he would hunt his own children? Remember, Klaus wasn’t the only one on the run from Mikael in the 1920s. Rebekah feared him as well.”

Ова е од 6та епизода и видеото исто кој не сака да си расипува очекувања нека не го гледа(не сум сигурна дека пишуваното е од 6та, само за видеото) :!:
    ROCK BAND MY MORNING JACKET PERFORMS 11/10/11 Air Date— On the night of the Homecoming dance, Rebekah (guest star Claire Holt) opens up to Elena (Nina Dobrev) about why the evening is so important to her, leaving Elena with conflicting emotions.
    Caroline (Candice Accola) and Matt (Zach Roerig) are both shocked at Tyler’s (Michael Trevino) behavior throughout the evening.
    The night takes a surreal turn when Klaus (Joseph Morgan) puts his latest plan into action. Determined to outsmart Klaus, Damon (Ian Somerhalder) enters into a dangerous partnership, leading to a terrifying turn of events.
    The band My Morning Jacket performs in the party scenes. Paul Wesley and Kat Graham also star.
    Joshua Butler directed the episode written by Evan Bleiweiss

http://www.youtube.com/watch?v=zP1GDOAK ... _embedded#!

2. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
    Сакам да ве прашам каде можам да ја најдам книгата од филмот(нз сега колку делови има) не го гледам јас филмот,ама сестра ми го гледа и сакам д аи ја купам книгата за роденден прашав во просветно дело но колку што се секавам немаше .Ја има ли некаде во нашиве книжари или...?

(се извинувам малку што забегав од темата :?: )

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.991
    Ја нема никаде дури не е ни преведена...ја има само онлајн ама тешко се чита...јас почнав ама да бидам искрена филмот ми е подобар.Седум дела се инаку + има 3 дела дневникот на Стефан така нешто. :)

4. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Ја има во Топер или како и да се вика таа книжарницата на Рекорд, до Гирадико. Баш денеска прашав таму. Комплет од 4 книги за 1630 ден. (малку скапичко според мене, поради што се откажав да ги купам, сега за сега :)). На српски се иначе книгите.

Како што напиша 1209, седум дела се, така што за останатите 3 изгледа ќе си почекаме :) 8-миот дел треба да излезе на 25-ти октомври, а 9-тиот во Март 2012. Јас баш сакам да ги читам книгите, ама на македонски и да бидат по малку попристапна цена. Пуста желба :(

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Kе кажам дека 6 епизода беше доообра :x

Aбе луге не можам да верувам Cтефан колку е ладен :^) A страстите мегу Eлена и демон се разгоруваат полека,верувам во наредните епиозди ке бидне нешто :wasntme: Tејлор малку ме загрижува што е на Kлаус страна :doh: A и ке биде интересно сега кога откирвме дека Mајкл пие вампирска крв,како ја исцица Kатето :emo: Cупер што ја вратија веднаш Bики не можам да ја поднесам како ветрушка ми е,а ако ја вратат и Aна,што ке биде со бони и џереми? :$ Hе си го видов Kлаусче ;( ;(

Aјде чекам коментари :D

Eдит...заборавив
    Aбе како се врати чиче Mејсон нели го убија? :devil:

6. Pinki564

Pinki564 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    WOLF4E Клаус можно е да не се појави некое време бидејки Мајкл се разбуди и затоа тој бега.Е сеа што се случуе со Ребека и она ли е со Клаус.. Најверојатно новата епизода ке ја гледам вечер..Кој ке издржи до тогаш? :D :D :D

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Пак се случија многу работи кои не ставаат во двоумење.
    Ни на крај памет не ми текна дека Мајкл се хранел со вампирска крв. Логично е ако ги убива и да се храни. Ама ете не ми текна. И што ќе се случи со Кате?
    И јас давам плус кај Дејмон и Елена. Мислам дека оваа сезона нема да не разочараат.
    Пак ни открија што е работата со Вики. Колку само ја нејќам во серијата. Го излажа и сопствениот брат. А зошто пак Џереми сега ја осети Ана? Дали ги погоди и нив магијата?
    Друго сакав да кажам дека Ребека ми е преубава. Кој карактер го има. Дефинитивно една меѓу омилените. Стефан незнам до каде ќе издржи вака. И некако оваа bad face ми е fake. Не дека ги глуми исклучените емоции, туку сакав да кажам дека лошо глуми ваков. Дали оти се навикнав на Дејмон незнам. Исто и за Тејлор. Мислам дека кога и вети на Керолајн, ја излажа.
    И од каде се врати овој врколакот :o . Да не е замешан нешто Клаус? Да не го врати тој?
    И го сакам Клаус! Не е фер ако не го даваат сега неколку епизоди :doh: .
    Едит:
    Заборавив да кажам. Значи ништо неможе да ја излаже Ребека. Го примети Дејмон. Ама голем плус за него. И јас би паднала на тој шарм :wasntme: :lol: .

8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.991
    На сцената кога Дејмон ја фати отпозади Еленчето мислев дека ќе умрам од возбуда :D многу беше убава сцената.Само немој да и текнало да ја усмртат Кате оти не гледам веќе :P мислам дека не треба да умре пошто веќе е мртва ама сепак немој да и се деси нешто.Мене овој Мејсон ми е антипатична фаца и ич го нејкам не ми е јасно стварно како се вратија, а ќе се вратиле и Прл и Шилеа мислам беше баба и на Бони, така прочитав.Ја сакам Ана ама Бони и Џереми ми беа подобар пар.Инаку за Стефчко кога ја фати Еленчето некако мислам дека почувствува колку ја сака уште...мене ми е жал за него сериозно, пошто сепак се ова се случува затоа што тој беше добар и отиде да бара лек...ама ќе кажам не му стои оваа бед фаца.Јас мислам дека на крај тој ќе заврши со Кетрин, не знам зошто цело време тоа ми се мота.
    Ребека јас пак не ја сакам, многу е шмизлеста и ме нервира што му го прави тоа на Тајлер.Јас мислам тој не ја излажа Керолајн ама сеуште не научи да се контролира.
    Пинки 564 на која нова епизода мислиш на 7ма?Како ќе ја гледаш?

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    И од мене Ребека добива минус. Започна како многу добар лик, ама модерниот живот и современата доба не и одговараат очигледно. Плус, не сфаќам што функција има, само се мотка наоколу, ништо не видовме од неа салам.

И добро е што Вики ја протераа back to never never land :lol: , оти не ја сакам бре.
    Од сите мртви, баш па неа решија да ја вратат, како некој коњ во тоа фацата. Антипатична ми е, и ми нема исто никаква значајна функција во серијата.

Мораше ли Тајлер да го направат лошо дете? :( Керолајн и Тајлер беа засега единствено олицетворение на чуден вампирско-врколачки пар кој функционираше добро.

Мора да се признае дека Ана, па дури и грдото дете Вики изгледаат поубаво кога се мртви.
    Посебно Ана, суптилно нашминкана, па руменило, абре девојчево процвета откако умре.

И сега сите мртви се вратија? Не сфатив.
    Ќе се врати Лекси? :wasntme:
    Може ќе го оправи Стефче.

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.991
    ^Трендафилке поставив погоре во еден спојлер нешто за овие мртвите кој ќе се врати кој не има убаво објаснето на англиски е, додека чепкав на гугл го најдов.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Мејсон нели го убија и го изгореа :^) Предобра епизода, ама Елена вака против Стефан ми е многу интересна, а со Дејмон :inlove: . Мајкл кога рече дека не пие човечка крв мислев дека се храни со животни и мислев дека Катето прво планче ќе направи со овој Мајкл а она одма му помогна :fubar: И сакам наредната епизода да се открие што е финтата со Џереми и Ана. Изгледа на Ребека само шмизларски улоги и даваат, не ми е јасно што и смета Керолајн. Може Мет да го пратат кај Вики нема некоја корист од него.

12. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    885
    Мислам дека ова со магијава за Вики па нешто се има ''поместено'' па затоа мртвите можат да се гледаат и можат да чувствуваат, барем тоа е мојата предпоставка.
    Само Катетото да не го убијат, нема да е тоа, тоа без не. Не знам за вас ама јас цело време очекував Мајкл да ја гризне Кетрин. :D

Во секој случај уште една добра епизода и пак не оставаат во исчекување на наредната

13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Одлична епизода, напната и интересна
    незнам дали некој примети сигурна сум дека е пропуст на сценаристите, во прошлата сезона нели Дејмон и Стефан и ја препишаа куќата на Елена :?:е како сега Ребека си влезе без да биде поканета кога и на Елајџа му беше потребна покана?

14. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Би ти кажала затоа што таа е оригинал заедно со Клаус. Ама нели и Елајџа е оригинал :^) . Или пак може и да е стварно пропуст на режисерите. Низ толку сцени и ситници може го испуштиле ова :lol: .
    И сега кога го спомна Елајџа. Сакам и него да го вратат.

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.991
    Да и јас се помислив на тоа ама вајда сопственоста им е вратена пак на овие двајцата па затоа влезе....или пак да пропуст може да е, да не и замеруваме на мака се и тие со толку детали.
    БТВ има некој што како мене по илјада пати ги превртува сцените со Дејмон и Еленчето, посебно последната :^) или само јас сум таков фрик :D

16. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Кога се се заврши куќата пак остана на Дејмон и Стефан а Елена си се врати во нејзината куќа. Ова беше во ред. Пропуст им беше што Ребека влезе кај Тајлер дома а кој ја покани де?
    И друго. Мислам дека Мет ја направи целата збрка да се вратат сите мртви.
    Друг пропуст тоа што им е чудно на Ана и Џереми што се чуствуваат, нели и порано можеа да се допрат, што тресат сега зелени, па мразам кога прават грешки.
    Мајкл цц.. ни на крај памет еј. Сега Кате мртва ни е? :( Не сакам.
    Мејсон ахах мислев Мајкл е, а бе фразава стана клише: Не се нормални!
    И ја неќам Вики назад, нити пак Ребека е нешто интересна. И двете само да прават некои банални збрки, ништо поголемо.
    Мхм, мхм!

17. Pinki564

Pinki564 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Значи епизодава беше цела со збрки.. Едно со Катето :D шо е сега со неа? мртва ли е? а и многу ме изнервира Мајкл. шо му се стили на Дејмон? само Дејмон страда..ама колку романтична ми беше сцената кога Елена вежбаше и после Делмон кога рече „ке направам се што ке речеш да направам.нема да дозволам никој да те повреди.ниту пак брат ми.„ (мислам дека од прилика така беше :D ) ахх од една страна сакам Елена и Стефан да се заедно а пак од друга и Дејмон и Елена сакам да бидат заедно и сега се ми е вака у главата.

18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    ^Не беше тоа Мајкл, Мејсон беше чичко му на Тајлер, а му се сипа на Дејмон зошто нели тој и го уби.

На Pinki564 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Pinki564

Pinki564 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Искрено..не го знаев воа :P

20. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    До обожавателите на Клаус!
    Не знаеме колку време ќе го нема, но морав ова да го споделам со вас :inlove: .

На Neytiri, dancing.queen, Sparks и 1 друга личност им се допаѓа ова.