Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Зарем не беше очигледно дека
    Мејсон е хибрид сега или нешто трипам? Нели Мајсон си беше врколак, ама они имаа сила само на полна месечина, преку ден си беа обични луѓе.....а на крај коа го дадоа Мејсон тој се движеше низ куќата со брзина на светлината, ко вампир (врколаците не го можеа тоа, нели? )
    Си мислам дека Клаус почнал да прави армија, па Мејсон е хибрид. Само пак од друга страна се прашувам нели треба крв од Еленчето за хибридот да ја преживее трансформацијата?
    ај некому ако му е појасно да разјасниме :)

И не верувам дека Катето е мртва. Голема улога има нејизниот лик, ако не беше потребен во сезонава, немаше ни воопшто да ја враќаат. Нема шанси да ја умрат така. Плус вампир е, не умира она од цицање крв . Проблемот е што незнаеме на кој начин овој Мајкл ги убива вампирите....
    Единствено ако цицањето крв е неговиот начин да ги убие тогаш страв ми е за Кате :( ама не верувам

2. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Абе стварно е можно овој Мејсон сеа да е хибрид. А за крв, мош му останала на Клаус од тоа што му го даваше на Тејлор, или си чува резерви. :^) :lol:
    Инаку ни на крај памет не ми текна дека овој пие крв од вампири. Толку логично, а јас, проста. :D Загледана така, и овој коа ја гризна од такт ме извади. Не верувам дека Кетрин ќе умре. Јака е она. :lol: Само не требаше одма да го одврзи, требаше прво да преиспита. Пресмешна ми беше сцената со глувците. :D Три пати ја вратив!
    Тејлор. :( Оф, тој Клаус. Нејќам да е на негова страна. :shake: И се пресмеав на сцената во училиштето, и Керолајн кога викаше ,,Не треба да носиш доручек на училиште‘‘ хаха.
    Инаку мислам дека се враќаат само мртвите вампири, не и луѓето. Вики, фала богу одма ја спечија. Глупава! Па и уште ќе се моли дека сакала да остане, ништо немало да прави. :fubar: Ни срам ни перде.
    Ама мислам дека таа вештерката што го викала тоа, дека ако сака да остане треба да ја убие Елена, беше онаа на Клаус другарката, што ја утепа Кетрин. Ана, и да е вратена, изгледа нема да мора ништо да прави за да остане, оти ги фати магијата, а претходно изгледа никој не и кажал услов за да се врати и остане, оти нели коа Џереми и кажуваше дека ја чул Вики како му кажува на Мет за доаѓањето, оваа се чудеше. Така изгледа, иако сега е вратена Ана, нема да направи белји, како што сакаше Ана.
    (испобркав, исповрзав јас се‘, па кој знае што е точно :lol: )
    Стефан НЕ му стои оваа улога! Си кажав и порано...
    И искрено, не го познав прво Мејсон.

Ќе го гледам промото за следната, неможам да издржам!

Едит: :o
    ПРОМОТО! КОЈ НЕСАКА ДА СИ РАСИПУВА НЕКА НЕ ПУШТА!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=KCeq50acL8c

Следната епизода, епизода за духовите.
    Интересно ќе е!

3. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Нели се сеќавате кога Елена беше во болница и ја вадеа крвта бидејќи е клуч до хибридите, Тејлор е хибрид зошто испи крв од Елена. Исто дадоа една сцена кога Клаус вели дека ако ја убил Елена пак неможел да прави хибриди зашто е потребна нејзината крв. Сигурно има нешто за вештерките што не сакале да дозволат правење на хибриди. А Стефан е исконтролиран од Клаус да ја чува Елена зошто била крвна банка :lol: .
    Сакам што поскоро да се открие нешто за двојниците.

Нели сега и Тејлор е вампир и врколак, епа како си влезе дома :^)

Го изгледав промото
    Не се нормални, Мејсон и Дејмон заедно ќе биде интересно.

4. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Кога нова епизода ?? Следниот четврток а ? Јас стално ги гледам во сабота или недела и не знам кога точно излегуваат. :?:
    Го гледав промото ќе биди жестоко сега.
    Мислам дека се поремети нешто со магијата на Бони и сега сите мртви се вратија. :^) Катерина не е можно да е мртва. Тајлер не сакам да ја лажи Керолајн, па тие ми се омилениот пар во серијата, Ребека во првата епизода кога се појави мислев дека ќе биди многу добар лик, а сега ми е бледа некако. Ако се враќаат сите мртви ќе биди интересничко. Џена, вештерот тој црнецот заборавив како се викаше, Лекси, Вики, Ана, мајка и на Ана и сите вампири што живееа со нив. Џули мислам се викаше женската врколак што му помогна на Тајлер, Елајџа, мајката на Елена и уште мал милион вампири кои се појавија во серијата. Тогаш ќе биди попара, ама не верувам дека ќе го направат тоа. Клаус мислам дека нема да биди убиен така брзо и лесно. И не сакам да го убијат па преубав е и многу интересен. Не можам дури ни да замислам што би можело да се случува понатаму. Едвај чекам да видаааам.

5. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Излегува секој четврток, а на Интернет петок. :)

Инаку јас верувам дека ќе го направат тоа за сите да се вратат оти секогаш прават збунки. :lol: А можеби Мејсон се вратил со таа магија? :^) Ребека ми е ептен шушумига, ме нервира. Ја мразам. :envy: Мене Клаус не ми е убав. :| Нека го утепаат таму. :D

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.994
    Нема сите да се вратат :) Прл ќе се врати, баба и на Бони, Мејсон(веќе знаеме) и Лекси.Барем така прочитав за тоа што ќе се случува во наредните 3 епизоди.Инаку ќе се врати мајка и на Бони во Мистик Фолс, е тогаш ќе биде багимити чирибу-чириба :D Прочитав и дека Елена и Ребека ќе имаат добар разговор за минатото каде што Ребека ќе разбуди сожалувачки чувства кај Елена...и дека Аларик ќе биде тој што ќе го разјасни минатото.А Клаус се враќа излгеда во 9та :)
    П.С.Ќе кажам пак во спојлер ставивив се од каде што ги добив овие информации, ако ве интересира може да си прочитате :)

7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.994

Прикачени фајлови:

На dancing.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Twilight

Twilight Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    29
    Synopsis of The Vampire Diaries Season 3, Episode 7, ''Ghost World'': A Very Mystic Falls Halloween

Things are about to get freaky in Mystic Falls — and not in the hybrid-baby-making way! The Vampire Diaries Season 3, Episode 7 is titled “Ghost World,” and we couldn’t think of a better name for the show’s Halloween-themed episode. As the town prepares for their annual Illumination Night, ghosts start to appear everywhere (and not the friendly Casper kind). One extremely angry spirit unleashes some exceptional powers on the TVD crew, and Damon turns to Bonnie for help uncovering exactly what makes this ethereal being so strong.

Elena enlists Jeremy’s help so she can contact Stefan, but the plan backfires when it causes the younger Gilbert to make an awful decision.

Finally, parental figure Alaric is probably the only one with any semi-good news. The history teacher finds a hint to the past, which could really be anything but sounds pretty promising.

Кратко сиже за следната епизода.. :)

9. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Јас мислам дека кога ја направи магијата Мет, тогаш нели ја врати Вики. Но кога Бони сакаше пак да ја врати во мртвите и кога ја направи магијата, таа ја врати Вики но ги ослободи другите. Според моите мислења. Инаку Мејсон нели кога го убија си беше врколак. Никогаш не стана вампир. Или друго мислење кое ми дојде. Можеби сега кога е мртов има способности на врколак секогаш, не само на полна месечина. Можеби му се покачени моќите бидејќи е мртов. Мои видувања.
    Инаку Кате не би требало да умре. Сепак и таа има побитни улоги овде. Може ќе и биде потребна и нејзе крв за да се опорави од овој што ја угриза.

Не отварајте ако не сакате да знаете. (Ама битно е :D )
    Гледав едно промо. Во наредната епизода ќе ја видиме Лексии ^_^.

10. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Aj некои слики и цитати од серијата.

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...52040_117081104995756_722242_1718839613_n.jpg

Damon: “We have a new housemate — Barbie Klaus.”

Damon: “I’ll do whatever it is that you want me to do, Elena. No one’s going to hurt you. Especially not my brother.”

Damon: “The two brunettes on the staircases owe me a Persian rug.”
    Stefan: “You mean they owe us a Persian rug. It’s my house too, Damon.”

Elena (to Stefan) “Really. Do you think I’m going to let a blood addict tell me how to drink?”

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Не знам од кај ви па текна Мејсон хибрид да биде, тој е само мртов врколак а сега какви моќи има не знам.
    Исто верувам дека Кате не е мртва и дека Клаус нема туку така да го убијат.
    И не знам како дојде до тој пресврт Елена да не треба да биде мртва туку само крвта нејзина да се пие.
    Мораа некако да ја остават жива па ајде вака.

Важно во оваа епизода Дејмон и неговите quotes беа врв :rofl: .

Caroline: How do I fix him?
    Damon: Get a new boyfriend.

Damon: We have a new housemate — Barbie Klaus.

И имаше нешто во врска со Бони и не знам баш што рече ама демек да направи магија вели ЏУ ЏУ :rofl:

12. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    :rofl: :rofl:

Прикачени фајлови:

На Sparks, AlicaInWonderland, wolf4e и 2 други им се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.994
    Штрумфче тоа разјаснија зошто е така...вештерката кога ја направила клетвата се погрижила и за тоа, Клаус да знае дека треба да умре двојникот зошто навистина така се уништува клетвата и така може тој да стане хибрид ама се погрижила да не знае дека уствари крвта е битна за да се прават хибриди, така сакала да го задржи билансот во природата и да се погрижи тој засекогаш да остане единствениот :)
    А Мејсон мислам дека не е хибрид туку само поради тоа што е дух има некои екстра моќи, знаете нели секогаш духовите во филмовите ги опишуваат како многу јаки суштества.

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Pinki564

Pinki564 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    се е можно... :P

15. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Eх за ова колку се смеев :D посебно на начинот кој што го опиша :D

знам за кое мислиш,се секавам :rofl:
    Can you do some џу џу му џу ? :rofl:

Mejсон сигурно има некои сили заради што е дух,инаку кога почна да шушка,мушка јас помислив дека Mикаел е,и очекував да го касне Дејмон :geek:

16. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    ^Тоа беше кога Аларик Дејмон и Елена беа во училницата и смислуваа како да го смират Стефан и Дејмон им вика Can`t Boni just џу џу him or something :rofl: .

Сега страв ми е за останатите вампири поради Мајкл, замислете сега ќе сака да се храни и сите ќе бидат во опасност. Од друга страна пак Мејсон и Лекси ќе сакат да му се одмаздат на Дејмон што ги уби :worried: .
    Мене и Слејтер ми остави добар впечаток, сакам да го видам пак :)

17. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Море деца, да ве праша некој омилена епизода од 3та сезона што ќе одговорите? :^)
    Мене ме прашаа, јас си одговорив сите.

Oти мислам дека на крајот Елена ќе го
    залапа
    Дејмон, а не тој неа? Како му ја гледаше устата кога ја фати тој ох ох ох :lol: 3 пати ја вратив таа сцена, една од најсекси сцени во TVD дефинитивно.

За Кате не се секирајте, па на Мајкл му треба таа за да му каже каде е Клаус, не е луд тој да си го убие изворот. Плус вампирите не умираат од цицање крв, само се мумифицираат нели. Е додуша овој оргинален е, ама не ми се верува Кате туку така да ја тргнат. Плус сценаристите рекоја дека би било интересно да се соединат Петрова, Кате и Елена во една сцена.

Не знам што рипнаа сите за Мејсон, Вики, Ана, Лекси и останатите што ќе се вратат. Па Guest stars се, ќе поседат 1-2-3-4-5 епизоди и ќе си одат. Вака баш серијава е поинтересна, понапната и поразнолика отколку се да се врти околу Мајкл и Клаус. Ќе видиме како ќе направат, Роуз ако е така треба да се врати, тетка Џена, доста вампири што ги тргнаа... Изобел... Јас мислам дека ќе направат нешто во смисла како дека кога Бони ја врати Вики назад, ги ослободи духовите, па повторно со магија ќе ги вратат назад. Ништо од ова нема да се случеше ако глупавион Мет не најде секогаш начин да ги зафркне работите :devil:

Ми текнува кога во прва сезона мислев дека Дејмон е најлошото нешто, па потоа Кате кога се појави за на крај да изгледаат тие толку послаби од Мајкл и Клаус :D

Ана не ми изгледа како да е толку добра и светица, за да може да ја гледа Џереми исто како што ја гледаше Вики, мора и таа да се има договорено нешто со некоја вештерка. Не знам, ама мислам дека Ана допрва ќе изненади. Додуша правиме муабет за најлудите сценаристи, така да ич не е чудно ако грешам.

И зад Ребека мислам дека се крие нешто. Таа е оргинален вампир и баш му се закачи на Тајлер. Мислам дека се има договорено со Клаус да го набљудува првиот хибрид, затоа што Тајлер веројатно сега е многу посилен од сите. Тајлер се гледа дека нема контрола, можеби Ребека само го тестираше, зошто не виделе како може хибрид да се однесува, и кои моќи да ги поседува. Ребека мати нешто, не е само глупава плавуша што се шетка наоколу, слушајте ме ;)

Сликава ми е препрепрепрепреубава, на позадина си ја ставив, Тајлер со nerd наочарчиња, Керолајн слатко насмеана...

E не 8)

На 1209, caroline.costa и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  18. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Баш ова и го зборев на Каролин пред некое време, во првата сезона сите во возбудени ја чекаме да се појави фамозната Кетрин, после пак Клаус легенда го направија ауу. Сега се литарки во споредба со Мајкл :D .

Сеуште се сеќавам: Hello John. Goodbye John.
    ]:)

На Sparks му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    ^
    Јас очекувам следна сезона Дракула да се појави, гледаш му вика на Мајкл, Мајкале чајот од крв, варен на 100 степени!!!

И Мајкл, јес лорд, хиар ит камс :D :D После тоа го пуца Клаус и му вика оди таму мајмун еден ти реков А позитив човек, а не А негатив. :D :D
    Како што се тргнати, ништо чудно и Дракула ако го пробудат :D :D

На GarpovaV, caroline.costa, Neytiri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    И на Hello Brother! 8)

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.