Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Ахахаха Спаркс е не си нормална, се превртев :rofl: , луди идеи ти текнуваат аа и чекај лп оти баш вчера си велев ќе те прашам да ми помогнеш нешто :) .
    Еве ја сценатаа ^_^ да пламнеш, да изгориш (смајлиштосетопи)

Прикачени фајлови:

• Untitled1.jpg
      Untitled1.jpg
      Големина на фајлот:
      45,4 KB
      Прегледи:
      166
    На 1209, dancing.queen и Sparks им се допаѓа ова.
  2. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Хахаха леле Спаркс паднав од стол :rofl: :rofl: .
    Инаку јас бато го навлеков на серијата пред некое време, и ја изгледа цела. Го прашувам сега да ми даде коментар и ми вели во наредната епизода јас ќе се појавам и ќе бидам мулти хибрид 8) . Ќе бидам 5 во 1. Вештер, вампир, врколак, дух и нешто друго ми кажа. Ме изнасмеа :D .

Едит: Заборавив да ви кажам. Една другарка која учи во Италија имале да напишаат состав за прва љубов. А пошто таа е ненормално заљубена во Дејмон, напишала состав за него. И добила 10-ка :rofl: :rofl: (се извинувам за офф, ама јас се пресмеав :$ )

На dancing.queen, Sparks и GarpovaV им се допаѓа ова.
  3. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    леле нека се бацат Демјан и Елена оти ке умрам....Ме нервира онај Тејлор шо се занесва.Керолајн е срце со него,а не сфатив сега Ана како стана вистинска како се допреа со брат му на Елена,најдобра е серијава нема муабет :)

4. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Кружат муабети дека Иан планирал да ја запорси Нина наскоро.....во приватен живот нели :)

На Pinki564, wolf4e и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  5. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Ептен сте ми интересни со критиките за Мет :) Па што е виновен тој што му е дадена ваква глупава улога, виновна е писателката Лиза Џејмс Смитх што вметнала таков лик во книгата, па Мет како Мет има и малку мутава фаца и ајде :lol:

А инаку од оваа епизода
    омилен ми беше дијалогот помеѓу Дејмон и Елена, кога Елена заобиколуваше да го праша за Ребека (за дали има нешто помеѓу нив)
    и Дејмон кога и рече: нели беше пијана?
    Eлена: се преправав.
    Дејмон: исто и јас
    ;)

6. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Вива сокче :rofl: :rofl: :rofl:

Спаркс ептен е убава сликата.

Не знам од кај ми текна ова сеа. Крајот на втора сезона кога Елена и Стефан шетаа по некои шуми, Елена му рече дека не сака да биде вампир сака да остаре и да има деца. Вампирите неможат да имат деца? :^)

Е сакам ваков гел за туширање
    [​IMG] 8)

7. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Денсинг ова го имаме коментирано претходно. Не можат да имаат деца, не можат да се размножуваат. Нели кога едно тело ќе умре и ќе стане вампир останува на истата возраст и не старее. Тоа тело е мртво и функционира на тој начин што постојано се храни со човечка крв.

На dancing.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Погледнете колку добри сцени со Стефан се исечени.
    http://www.youtube.com/watch?v=4vpBsj0J ... re=related
    Последната сцена со Кетрин е - :D .
    Ви текнува кога беа затворени во гробницата и кога Кате му го контролираше сонот на Стефан.
    Е колку добро би било да ја вметнале и таа сцена кога Стефчо и враќа здраво за готово :D .

K:worried:till thinking about me naked?
    S:Why are you doing this?
    K:Your eternal question, to which my answer is: Why not? :rofl: .

9. Pinki564

Pinki564 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    извинете што ке бидам малце оф-топик ама мислам дека нормален човек може на некој начин да стане полу вампир(да се размножува,да старее ама сепак да чувствува потреба за крв) на интернет прочитав т.е колку што разбрав имало некој вирус и незнам што како те преобразува во полу вампир ама ,мислам дека без такви заби и потечени очи во близина на крв....ама сепак не сум сигурна во воа.. а второ незнам дали прочитавте за Пирета Блејз? го има на Фемина...епа на некој начин и таа е вампир и на некој начин таа е човек..прочитајте таму се има... значи за оние кои сакаат да пијат крв и слични работи можат да бидат и вамири и нормални луѓе.... :D

Сакав онака да го споделам ова со вас....И пак извинете што сум Оф-топик :P

10. TheTribe

TheTribe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    31
    Случајно пребарував на чичко гоогле, за мојата омилена серија The VD, и баш се изненадив што и во македонија имало некој што знае за дневниците на вампирот, а не само за twilight :)...Инаку ја гледам серијата веќе 6месеци, на почетокот ми беше многу мизерна, ама понатаму станува се поинтересна...како и на повеќето од тука како што читам...јас сум Stelena fan инаку, и интересно беше што пред да ја гледам серијата кога ги видов стефан и дејмон, дејмон ми беше многу поубав...но откога почнав да ја гледам стефан ми стана некако поубав, можеби поради неговиот карактер или така нешто...мислам дека многу си одговараат со елена, иако таа малку чудно се понаша во последно време во однос на дејмон, ама ќе видиме што ќе се дешава понатака.....се е можно...
    И да ви кажам кој има twitter може да ѓи следи најновите работи во врска со серијата директно од актерите и од режисерите...ПОззз

11. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    ^ Јас имам Твитер, и ги следам Иан и Нина, ама не откриваат ништо посебно за серијата, освен што ставаат фотки од снимањата, понекое промо и вест „TVD is on air tonight, don't miss.“ И Пол Весли исто е на Твитер, како и Џули Плец мислам дека е главна во серијата, ама не ги следам. Ќе треба да почнам, може откриваат повеќе од Иан и Нина за епизодите.

Инаку Иан е голем обожавател на животните (типично за стрелец :)), па стално пишува за спасување на животните. Објавува многу интересни фотки и твитови, па ми е задоволство што го читам, без разлика што не пишува многу за епизодите. Нина, типично младешки, пишува интересни quotes of the day, објавува музика, нешто за вампирите и слично. Еве ги нивните профили, ако сакате да ги разгледате :)

http://twitter.com/iansomerhalder
    http://twitter.com/ninadobrev
    http://twitter.com/paulwesley

За најновата епизода, едно WOW, и една порака до продуцентите
    ќе ги бојкотирам ако ја умртват Кетрин, ама не верувам :)

На Pinki564 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Eдвај ја чекам новава епизода,уште толку го засакав петок заради серијава :D

Bерувам дека ке е неверојатно изненадувачка епизода 8) :)

13. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Престанам да излегувам во петок за вечерта да си ја гледам новата епизода на раат со пуканки и во кревет.
    Дали сум нормална? :D

На poison.ivy и wolf4e им се допаѓа ова.
  14. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Не сте единствени. Јас дури рано сабајле се дигам како навиена, уклучувам компјутер и правац замунда :lol: . Не мислев дека толку ќе се заразам како што почнав на почетокот да гледам.
    Се нервирам што неможам да издржам па гледам и промо.

На 1209 и wolf4e им се допаѓа ова.
  15. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    http://www.youtube.com/watch?v=sAk80_LO ... re=related
    Хахахаххахаха :rofl: :rofl:

Се пресмеав, 3 пати го гледав! :rofl:

- Hey Mason Lockwood....
    - Oh, sure, Ian!

:D :D :D :D :D :D

А она во почетокот, леле се изнасмеав неможам веќе!! Xaxa:D

16. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
  17. Twilight

Twilight Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    29

WTF?? Нејзина е песната ? :^) ..не знаев дека знае да пее.. :lol: песната онака..осредна..ама дефинитивно нека си остане на актерството.. :!: некако неможам да ја замислам како пејачка..(до мене ли е или..? :D )

18. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Damon Salvatore: I'm lost. I have a secret, a big one. But I've never said it out loud. What's the point? It's not gonna change anything. It's not gonna make me good, make me adopt a puppy. I can't be what other people want me to be. What she wants me to be. This is who I am. You are my existential crisis. Do I kill you or do I not kill you? But I have to Jessica, because I'm not human. And I miss it. I miss it more than anything in the world. That is my secret. But there is only so much hurt a man can take.

1209 ти го преземав од темата со цитати, но морав да си кажам плачам секогаш кога ова ќе го прочитам, а и на анимациите ми многу жален ;(

Прикачени фајлови:

На 1209 и Dgirlll им се допаѓа ова.
  19. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Песната и спотот се само сцена од филмот The American Mall ;)

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.994
    Ја гледавте 7ма?
    Мене од сите епизоди до сега оваа најмалку ми беше интересна поради тоа некако бргу ми заврши и овие духовите ми беа веќе досадни.Ништо посебно не се случи, ја немаше Кате, ни Клаус, ниту некоја секси сцена од Дејмон и Елена...ништо.Ми се допадна тоа што ја видов Лекси само и тоа што го замисли Стефан малку.Исто ми се допадна што Дејмон и Аларик повторно се пријатели , ама на Џереми тоа со Ана стварно не му требаше :x
    Ланчето има некоја поголема мистерија не беше само ова финтата ,како демек само таласман...поврзаноо е со минатото и оригиналната фамилија и мене се ми се чини тоа е клучот за уништувањето на оригиналните, ама ќе видиме.
    Другата епизода ќе биде доста интересна,конечно ќе се откријат некои тајни од минатото и се си мислам у скоро време ќе се спарат Еленчето и Дејмон.Толку за оваа епизода не би да кажам повеќе.Мада сакам дискусија општо за серијата што мислите дека е финтата со оригиналите, некоја претпоставка?

Едит:Дали некој ги има читано книгите?Ако да нека ми пише во лп сакам да прашам нешто :)