Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Joseph e овај црно-белиов,т,е Kлаус? :o :inlove: :inlove:

Oф кој ке чека бе до 5 јануари :worried:
    Kе треба да се лажам со нешто друго :doh:

2. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Eпизода 8. :o

Kонечно,конечно се појави Mајкл,конечно ја знаеме целата приказна,Kлаус бега затоа што си ја убил мајка му,ми падна жал кога Pебека го дозна тоа :sweat:
    Mинатата епизода не беше многу интересна,но во оваа многу ни открија :!:
    Kетрин барем да ја покажеја жива е или не :D
    Cе надевам Eлајџа ке се врати барем :doh:
    Aх како ме нервираат со Eлена и дејмон го влечкаат,и влечкаат,ај нека бидне нешто :D

Aко некој најде промо за 9,обавезно нека постави ;)

3. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Oh my f*cking God :o . Значи каква епизода. Значи колку открија. Алал да им е и на режисерите, и на оној кој ја смислил приказната :clap: .
    Ова со знаците премногу добро осмислено. А и Аларик добро се потруди околу нивното откривање.
    Ни на крај памет не би ми текнало дека Клаус ја убил мајка му. Нели и Елајџа кога и кажуваше на Елена за нивната приказна и кажа дека татко им ја убил. Но ете Клаус ги излажал сите. И незнам зошто Мајкл уште пред да дознае дека Клаус не му е син не го сакал толку.
    Овој пат Ребека многу откри. Дури тоа од нејзе не го очекував. И искрено пуштив солза кога и таа плачеше кога ја дозна вистината од Елена ;( . Се заљубив во незиниот лик.
    Повеќе стварно немам што да додадам, ниту пак да го предвидам крајот. После 8 епизоди штом ова се случува, неможам ниту да замислам како ќе биде понатаму.

И нели можеа да престанат со тупењево околу Елена и Дејмон. Па стварно. Ние гледачите сме многу нестрпливи :devil: . Глеј што убави се :wasntme:

5. Pinki564

Pinki564 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Штооо? :o ке паузирааат? за ти неколку недели ке цркнеме :lol: ама сепак во ваа епизода многу открија. добра беше. е сеа да видиме другите како ке бидат. дајбоже да ги напраат добри. уфф..па после ке бидеме у неизвесност :D .... јаоо... серијава мава на психа :D :D

6. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Елајџаааааааааааааа :inlove: :inlove: :inlove:

Леле колку го сакам значи, да не претерувам, ама омилен лик ми е.
    Па кога Ребека рече неговиот морал уште толку се зголеми...

Убава епизода, објаснија многу, иако ова не го очекував искрено.
    Ребека сепак не е толку бедес, јас ја мислев бетар од Кетрин е, таа само што е инает, а се гледа дека нема лоша душа. Само некако не ми објаснија многу работи, очекував за оргиналната Петрова да кажат што улога има, некако очекував околу неа да се сврти цела приказна, ама верувам ќе ја воведат и неа.

И мислам дека ова не е се, Клаус рече дека си го убил целото семејство, а всушност испаѓа дека само Ребека ја убил. Или има уште од семејството. Затоа што мајка им умрела, Мајкл беше затворен некако, Елајџа дури потоа го уби, а убаво се сеќавам дека Елајџа рече дека Клаус ги убил НИВ. Значи освен Ребека постои некој друг.

Се мислам ова беше вовед за следната епизода, мислам дека следната ќе биде најдобра од сите, да не натераат да чекаме до Јануари со ќеф.

И почнуваат да ме нервираат со Дејмон и Елена, озбилно. Врти врти, веќе ќе се изгуби магијата и хемијата која ја имаат. Или нека се случи нешто или нека не молкнат толку. Мислам глупаво е, спијаат заедно, се гушкаат, се гледаат а не прават ништо. Нека ја забрзаат приказната како со Стефан, барем нивната врска секогаш имаше некое ново ниво.

Сакаме па и ние да исплакнеме саглам очи па :!:

На wolf4e и caroline.costa им се допаѓа ова.
  7. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mислам дека Eлајџа мислеше на Mајкл и Pебека,изгледа мислеше на Pебека дека е мртва па ја бараше неа,зашто на крај останаа живи само Eлајџа,Kлаус,Pебека и Mајкл другиве измуреа,или јас сум избунета и тропам глупости,или има уште некој член?
    Hо баш се заинтересирав кој го имаше заврзано Mајкл така во ковчегот,Kлаус или некој друг?

Eлајџа и тој убав пустиот :D

8. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Јас сум некаде средината на 2 сезона. Може ли да ми кажете зошто Елајџа сака да го убие Клаус?
    И не се сеќавам со Џон, зошто сите го мразат, он е ловец на вампири. Откако Кетрин му ги исече прстите, што стана со него?

9. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Шо убава беше епизодава.
    Мислам Клеус вели дека го убил целото семејство бидејќи тој Хенри(или како и да се викаше) отишле да гледаат врколаците и го повредиле, потоа си ја убива мајка му, Ребека и Елајџа, а Мајкл не знам. Аларик ми е еден од омилените. Приказната за Ребека ептен ме натажи и мислам со Елена ќе станат добри пријателки. :)

Од промото
    Ќе биде ееептен интересно. Клаус ис бек.

Во 8ма сезона ми се објаснија пола прашањата со серијата.

10. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Леле епизодата прејака беше :)
    Инаку јас мислам дека пак ке најдат со нешто да можи да се убие Мајкал,нема шанса да го убијат Никклаус,многу ми падна жал за Ребека срце многу ми е јака,Леле Мајкал ако му напраеше нешто на Демјан немаше појке да ја гледам серијата :(

11. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    ^Mona.s, научи се дека е ДЕЈМОН а не ДЕМЈАН, значи те молам.

Не не, кога Елајџа го праша Клаус каде им е семејството, Клаус рече дека ги носи НИВ со себе. Дека не ги закопал, ами дека ги носи нивните тела со дегерите внатре со себе. Убаво се сеќавам рече НИВ. Е сега мајка им нели одамна е убиена, Мајкл некако (не знаеме како) беше во црквата, што значи дека тој освен Ребека има убиено уште некого.

Eдит, еве
    http://www.youtube.com/watch?v=ZlhB58vV7FQ
    Them, значи Ребека и уште некој е. Овде Мајкл не го сметам зошто тие нели бегаат од него.

Елајџа да не ми го чепкате!!! :D :D

Ќе ти напишам во спојлер, ако те интересира прочитај си, ама мислам дека подобро ти е да ги изгледаш епизодите и сама да видиш, поинтересно ќе ти е, вака оти нема да ти биде толку интересно.

Елајџа сака да го убие Клаус затоа што Клаус е хибрид и доколку ја прекине клетвата ќе стане непобедлив. Плус сака да се одмазди затоа што Клаус го убил целото семејство.
    А Џон ќе се врати, преинтересни се со него потоа сцените, ќе си смениш мислење, не е истиот сељак од прва сезона.

На Ema.Sk и wolf4e им се допаѓа ова.
  12. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    E цел ден мислам,мислам кој може да има останато?
    Hормална сум? :D

Mи текнува на онаа сцена кога Kлаус откако го уби Eлајџа,го стави во некој гробница или што беше тоа,видовте дека има уште ковчези,можно другите да беа тука? :wasntme: :D

13. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Во третата епизода мислам беше, кога ќе ја разбудат Ребека, има уште 3-4 ковчези таму. :^)

14. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    885
    И во последната епизода од 2 сезона добро се сеќавам дека имаше повеќе ковчези!!!! Сигурно има уште неколку од оригиналното семејство. Можеби и во некој од тие ковчези и да е оригиналната Петрова

15. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Јас се си мислам дека можеби Кетрин е убиенa. Пред некое време Спакс беше рекла дека нема шанси да е убиена оти нели таа ќе му каже каде е Клаус (на Мајкл), ама сега он сам ќе го најде, што значи, можно е да е мртва. Инаку, абе дека отиде Елајџа неможам да се сетам. Него ли го убија со то едно како нож и што несмеат да го вадат, ако го извадат ќе оживее... :^) или... не ми текнува ич. :worried: Инаку и мене ми падна жал за Ребека, а и многу симпатична глумица е. :) Интересно е ова со знаците, право за Рик. И следната епизода ќе е... :x

16. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Абе Кате не е мртва, 100%.

Прво Мајкл ја изеде во 5та епизода, а во 7ма меѓу духовите беа сите вампири кои имале нерасчистени бизниси и се вратија за да си пронајдат мир. Ако Кате беше мртва ќе требаше да се појави како дух. Значи Кате не е мртва, баш ме интересира како е извлечена од ова, но доколку сценаристиве го умрат нејзиниот лик тогаш ќе направат огромна дупка во приказната.

Втора работа Елајџа е усмртен со дегерот (тоа ножот што усмртуваше оргинален вампир се доколку стои забоден во нивното срце), што значи дека ако некој го тргне ножот, тогаш тој ќе оживее, исто како што Клаус ја оживеа Ребека.

Бај д веј се двоумев која ми е најјака сцена во серијава и оваа е дефинитивно
    http://www.youtube.com/watch?v=Q-PgVw1yG5g

What about you sweetheart? Wanna take a shot?
    No, yes, no?
    ДШК!

На GarpovaV му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Епа за тоа се двоумев, дали со тоа го умреа.. :)

Инаку хм, па што викаш ќе се вратеше ако беше мртва.. Како и да е, нејќам да е мртва, ама изгледа овој Мајкл да се нахрани ја угриза... Ама додека не кажат нешто за оригиналната Петрова не верувам дека ќе е мртва, ама прееска така нешто ми текна, си велам ако може да ја умреле, па затоа пишав. И ја очекував во оваа епизода, ама ништо. Сигурно ќе се појави во следната (ако е жива) или Мајкл ќе каже нешто за неа. Ама и да е мртва изгледа ќе се обидат да најдат начин да оживее, сепак важен лик е.
    И Керолајн и Тејлер, никој не дадоа во оваа епизода, ама сите на куп ги очекувам во следната, оти нели после ќе има пауза..

18. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Hе верувам Kетрин да е мртва,без неа не може серијава,важен лик е :!:
    A да си прашам јас,можеби имаат објаснато во некоја епизода,но која е поврзаноста помегу Eлена,Kетрин и петрова?

19. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    ова е едно објаснување од прилика која е поврзаноста помеѓу Елена,Кетрин и Петрова (малку е долго и на англиски е)
    Based on what has been revealed about “The Curse of the Sun and the Moon”, we know that the curse was bound by a moonstone and Petrova blood. We also know that the doppelganger was created as a way to break the curse. So the blood of a Petrova doppelganger is they key to breaking the curse – along with a witch, a werewolf, a vampire and the moonstone.

We also know that if the werewolves break the curse first, the vampires will still be cursed by the sun – and vice versa. If the vampires break the curse first, the werewolves will still be cursed by the moon.

We have seen Katherine bring together the ingredients necessary to break the spell. She turned Caroline, she orchestrated Tyler’s transformation, she kept tabs on the Bennett witches (possibly since 1490, but definitely since at least 1692, when Emily Bennett left Salem, MA and showed up in Mystic Falls, VA with Katherine at the Salvatore Boarding House.) And we know that she stole the moonstone from Klaus in 1492, carried it with her to America, and gave it to George Lockwood in 1864, before using Mason Lockwood to regain its possession.

But how did she track down the Petrova doppelganger, Elena?

I don’t think Katherine tracked Elena down at all. I think she actually helped to create Elena.

Katherine did not just show up in Mystic Falls, VA. I believe she has been tracking her ancestors ever since her daughter was born in 1490.

Katherine is a very smart woman. When she found out what Klaus wanted with her, she made her escape withthe moonstone. She also made sure that she would be of no use to Klaus as a human Petrova doppelganger by turning herself into a vampire. She knows that the Petrova doppelganger is an integral component of breaking the curse, and she has the moonstone. If she can find – or make – another Petrova doppelganger, she can bargain with Klaus.

So she goes in search of her daughter. She returns from England to Bulgaria, presumably to speak to her father. He is the one who took her baby from her when she was born. Unfortunately, Klaus beats her to Bulgaria and kills her entire family – everyone except her daughter. Klaus doesn’t know Katerina has a daughter. He continues to pursue her.

Somewhere between 1492 and 1692, Katherine leaves Europe and comes to America. This may be because the family who took her baby girl went there. We know she lived in Massachusetts because that is where she saved Emily’s life – presumably keeping Emily from suffering the fate of the Salem witches in 1692. Katherine and Emily leave Massachusetts – we do not know when they leave or where they go, but we can assume they did not stay in a place hostile to witches.

Around 1864, Katherine and Emily arrive in Mystic Falls, VA. There they encounter the Founding Families, who hate vampires and want to wipe them out.

Nothing Katherine does is an accident. She is very deliberately tracking her daughter and her daughter’s ancestors. This takes her from Europe, to Massachusetts, to Virginia.

Before the families round up all the vampires, Katherine gives the moonstone to George Lockwood and tells him “Don’t disappoint me”. The fact that she gives the moonstone to a Lockwood means that Katherine knows that the Lockwoods carry the werewolf curse. She may have learned this while she was still in Europe, since werewolves are very much a part of European folklore. The Lockwoods become the guardians of the moonstone until Katherine tricks Mason into retrieving it for her in 2010.

It also means that Katherine was aware of what the Founding Families were up to and intended to make it look as if she was going into the church to be entombed and burned with the other captured vampires. But Katherine is always a step ahead of everyone, and she always has a Plan B. She is able to plan her escape.

Between 1864 and 2010, Katherine probably never ventured too far from Mystic Falls, at least not for very long. We know she has been successful tracking her daughter’s ancestors because eventually, she meets Isobel.

Isobel was born and raised in Virginia, but Katherine does not actually meet her until she is a student at Duke University in North Carolina. Isobel was there studying the supernatural. We don’t know whether this interest, or her meeting with Katherine, gives her the desire to be turned into a vampire. We do know that she succeeds in convincing Damon to turn her.

But Katherine did not arrive in Mystic Falls, and she did not stay near Mystic Falls, simply to track the distaff side of the Petrova doppelganger heritage. In order to create a doppelganger, you also need someone from the father’s line. Katherine deliberately came to Mystic Falls because that is where the family of the Petrova doppelganger’s father has settled. He is a member of one of the Founding Families.

He is Jonathan Gilbert. And in about 100 years, Katherine will be involved in the relationship between Isobel Fleming and John Gilbert – a relationship that produced a Petrova doppelganger – Elena Gilbert.

Why? Because it was a relationship between a Petrova and a Gilbert who produced the first Petrova doppelganger – Katerina. Katerina’s father was not the man who so callously gave away her baby girl. Her true father was a Gilbert.

The name Gilbert is of English origin. Ever wonder why Katerina left Bulgaria and went to England? When she was banished, she was sent there – possibly to the home of her true father. She may have sought his aid to get her daughter back. While she was looking, Klaus found her – and we know where that story goes.

John Gilbert is Elena’s father, and Isobel Flemming – a direct Petrova ancestor – is Elena’s mother. I do not believe that these two came together by accident. I believe their meeting was deliberately arranged by Katherine in order to produce a Petrova doppelganger.

Katherine has been running from Klaus for over 500 years. It appears that Klaus has finally caught up to her. But as usual, Katherine is one step ahead of everyone.

We have watched her deliberately and methodically bring all the necessary ingredients together to break the curse; the vampire, Caroline; the werewolf, Tyler; the moonstone, and we know she has maintained her connections with the witch community.

But 18 years ago, she was responsible for the creation of the Petrova doppelganger – Elena. This is the key to breaking the curse.

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087