Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    ^Е чичко гугл е закон нема што, најмногу ме насмеа.
    Кате нема шанси да е мртва, вампирите умираат само ако ги прободад со дрвен колец или ако им го извадат срцето, инаку само се сушат ако немат крв. Не верувам туку така да ја исфрлат од серијата, многу добар лик е. Така и за Дејмон се туфкавме, кога неговата ситуација беше поозбилна а за Кате ли сега правиме муабет.
    И јас мислам дека поголем чопор се овие оригиналите. Ем што Елајџа рекол дем, ем што Ребека раскажуваше, нели едно дете им умрело, па после ова врколаците што го изеле и нели кажуваше дека мајка и им татко им сакале да ги заштитат и другите деца.
    Толку за тоа што ве исчитав што коментиравте.
    Сега мое мислење за епизодата. Предобра, досега на ниту една епизода не сум се прозевала од досада. Оваа беше врв, досега де :D . Штом мислиме дека многу ни откриле тогаш сигурно постојат уште 300 други заплети, преплети итн. Треба да одвојат една епизода и за Петрова да да.
    Воопшто не ми недостигаат Тајлер, Керолајн и остала екипа од 2ра сезона. Немам простор да помислам на нив, во сенка ми се. Ептен голем акцент е ставено на оригиналите. Елајџа е срцкаст, ептен интересна појава ми е, и со патецот на средина ем ми е смешен е ми е сладок. Спаркс ај ај, не мисли дека само ти имаш симпатии кон него ]:) .
    Ребека од порано поубава ми беше, уште кога била човек и кога била во Чикаго, кој темперамент, кој шарм ептен ми беше убава и голема. Сега во новото време ми се губи, со шнолките и плетенките ми е пребејбифејс и просечна. Многу ми падна жал за неа, толку векови поминала со Клаус, за што, сега Елена туку така да и го плесне во фаца. Целата е скршена, се соживив со нејзината судбина. Глупаво ми беше тоа што додека таа и Клаус прават муабет за оригиналната вештерка, исто ко да зборуваат за „некоја си“ а не за мајка им.
    Друго што ќе коментирав заборавив, другпат.
    :*

На Sparks и GarpovaV им се допаѓа ова.
  2. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Видете што најдов:
    http://vampirediaries.wikia.com/wiki/Rebekah
    Под сликата пишува од кои членови се состои фамилијата и дека имало уште тројца неименувани оригинали. Можеби тие се оние кои Клаус ги убил, и тек ќе стапат на сцена.

3. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Види ги, на Елајџа симпатиите му ги фрлиле.
    Море иш :D :D :D :D

Јас ја разбирам Еленче како и е, како што таа не може да се одлучи меѓу Стевче и Дејмон, јас така не можам меѓу Елајџа и Клаус :D :D

E преубав е (смајли што се поти)

[​IMG] ]:) ]:)

Кате под итно да се врати, специјално ја поздравувам со композицијава
    http://www.youtube.com/watch?v=UZ7wq63Fd-M

На 1209, dancing.queen, Mrs.Cuper и 3 други им се допаѓа ова.
  4. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Оф :whew: .
    Фала ти Спаркс што го остави Клаус :emo: .
    Јас си останувам на него. Само немој сега мене Волфче да ми рипне :lol: .
    Видете го беее :mm: . И успат слушнете.
    Која насмевка ја има :devil: .
    http://www.youtube.com/watch?v=WFVLoatn ... re=related

На wolf4e и Sparks им се допаѓа ова.
  5. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    Катето ќе умре, откако Елена ќе стане крвопиец :lol: еве линкче од кај прочитав:

http://www.sakamknigi.mk/index.php?opti ... Itemid=117

Ми изгледа дека ова ќе се случува наредната сезона доколку ја има, незнам, зошто во оваа треба да се разреши мистеријата на оригиналите.

6. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Хмм..

Немора да значи, книгите се поразлични. Тоа е во книгата (мислам), а во книгата Елена има сестра, наместо брат, и има и други различни работи. Ама како што се луди режисерите можно е да направат нешто такво.. или па пак нешто сосем трето, неочекувано..
    И сакам да се појави Петрова, да се разреши и тоа со нејзе.

Мене Тејлер и Џереми ми се свиѓаат. Клаус ми е многу неубав и одбивен можеби оти му е таква улогата, а и тој ацентот, бљак ич не ми се свиѓа.. :lol:

7. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Дечки ај стварно за содржината пишувајте во спојлери, и за сега и за во наредни епизоди и сезони, и да не сакам еве прочитав.

На Sparks му/ѝ се допаѓа ова.
  8. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Ја изгледав, и само ме изнервираа...

Некако премногу ми открија, и сега што?? Шо ќе се дешава во наредните 15 епизоди, ќе го бркаат Клаус и останатите оригинали?

Па и тоа се изнервирав, кога ми текна како во прошлите епизоди ја викаа „оригиналната вештерка“, а таа да им била мајка, туууу бре, толку тешко им било да кажат „мама“. Клаус, говедо низаедно, од кога дознав што направил на мајка му, го замразив ауууу :devil: И жал ми падна за Ребека тогаш, се виде дека многу била поврзана со мајка и. Ама многу ми е разлигавена некако, детиште ипол, шмизлотина, па Керолајн ми е појак вампир од неа сега. Ме нервира со лигавењето до крај.

Па и за Кетрин не ни кажаа дали е жива, што и се случи?

А најмногу па влечкањето со Дејмон и Елена ме нервира, дај нека се оправат, наредната мора да ги спојат некако оти не ја бива вака како петтоодделенчиња се.

9. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    ^
    Немој да мислиш дека ќе тапкаат во место. Уште триста работи можат да им текнат. А и не откриле се де. Да земеме да пишуваме прашања, незнам колку би испишале, и 30 епизоди малку би им биле да ни разјаснат.

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Bидете вака Eлајџа е симпатичен,но јас си останувам на Kлаус :D

Kаролина озбилно која насмевка ја има,преубав е :inlove: :D
    Cамо кога ке го покажуваат со коса ко девојче е,ко Barbie Klaus е :talk:
    Tуку мене во 8 епизода колку ми беше чудно т.е не чудно малку глупаво,што во сред бар Cтефан ја каса,цица на келнерката,што демек некој нема да забележи ]:) :D

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    4.778
    Волфче тоа не им е прв пат така.Ги магепсуваат сите во барот и тие си вршат работа. :D
    Него се прашувам сеа дали Ребека ќе биде против Клаус :?:
    Тајлер ќе биде негативец некое време бидејќи му е верен на Клаус.Не сме го виделе од сцената со Ребека.

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Ќе може ли некој во кратки црти да ми каже за што се работи во серијата?
    Гледам сите сте се распишувале во темата,па ме интересира дали е интересна за гледање или?

13. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Верувај нема да ти биде интересно ако почнеме да ти кажуваме што се случува. Ниту можеме барем малку да опфатиме што се се случува во серијата. Толку многу детали и ситници..
    Нема да зажалиш ако почнеш да ја гледаш, и сама да сфатиш колку е добра ;) .

На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Пак јас :angel: .
    Ако несакате да дознаете, не отварајте :!: .
    Абе зошто не кажувате дека Стефан имал жена :o . Дури сега дознав.
    Инаку таа во наредната епизода ќе се појави како докторка. Така прочитав. Па ајде да ја видиме :) .

15. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    И јас сега првпат дознавам од тебе за тоа, баш ме заинтересира, ќе истражам сега низ Гугл на таа тема :) Едвај ја чекам наредната епизода, и неа да ја видам :)

Едит:
    Типката играла во Pretty Little Liars, еве ја :)
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Torre ... nkbone.jpg

16. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Уф,уф жустро ке биде :rofl:

Kаролина ти го прочитав спојлерот,нестрплива сум јас :rofl: E сега Eленчето ке бега кај Дејмон,а и тоа ме чуди како не кажа досега Дејмон за жената :?: ?

Jас едвај чекам новава,не знам што ке прајме до Jануари,ке се збесниме :D

17. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Стигнав до 15 епизода од 2ра сезона.. ќе може да ми кажете каде можам да ја гледам онлине 16та епизода зошто нешто има проблем од страната каде што ги симнувам а неможам да дочекам да не гледам :D
    btw 13 епизода на крајот ми беше ... :inlove:
    Damon: I’m in love with a woman I can never have.. Andie: I knew it, I know how to pick ‘em, So why can’t you have her? She’s with another man, I assume?..Damon: Yeah, but that’s not the point The point is I’m in love with her and it’s driving me crazy, I’m not in control..Andie: What? You don’t trust yourself around her?..Damon: I don’t trust myself around anyone, Andie. I’m bad, Andie. I do things. I kill people. (Leans in and compels her.) Don’t be afraid. You’re okay..Andie: Why do you kill people?..Damon: Because I like it. It’s in my nature. It’s who I am. But then I have to stay together to protect her. She wants me to be the better man, which means I can’t be who I am. Do you see the problem I’m having, Andie?..Andie: Well, maybe this is who you are now. Love does that Damon. It changes us.

18. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Последниве 2 епиозди ме оставија без збор,знаев дека нема толку лесно да го убијат Kлаус,па не е толку глупав само така да дојде,не му верував на овај Mајкл многу многу,од како видов како ја исцица Kетрин,па мило ми е што го нема,инаку се изненадив кога Kетрин се појави :o Kако ми падна жал за Kлаус кога почнаа солзи да му течат :inlove: :D
    Hаредната епизода ке е уште поинтересна,кога ке се разбудат другите членови,сигурно во тие 3 ковчези е Eлајџа :wasntme:

10 Eпизода ке излезе на 5 јануари,оти бе толку долго? :doh:

Mими123
    Jас ги гледам на
    www.sidereel.com

http://www.watchseries.eu
    He отварајте спојлер,ако ја немате гледано 9 епизода :!:

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Епизодава :o :o :o
    Ау каков расплет на настаните си останав баш вака :o
    Стефан може да негира колку сака ама човечноста му е вратена, тоа што го направи за Дејмон, без тој воопшто да знае :clap:
    Како и да е планот на Дејмон и Кетрин не беше скроз неуспешен се решија од Мајкл и хибридите на Клаус, сега останува да видиме што ќе направи Стефан со семејството на Клаус.

Мислам дека во цртежите ќе се открие како може да се убие оригинал.

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.994
    Поздрав до заљубените во Клаус :D
    Јас не го сакам, ама на сликава е секси.Признавам.

Прикачени фајлови:

На Neytiri, Sparks, Ema.Sk и 3 други им се допаѓа ова.