Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    1209 мораше ли ваква слика да ставиш овде :devil: .
    Клаус, абе паметен испадна. Ми беше многу убав кога кажа Good Evening everyone :mm: .
    И Дејмонче имаше back up plan али за жал не му успеа. А добро организирано. Е сега Мајкал умре?
    И Кетрин бре. Која лисица. Човек стварно неможе да ја препознае кога е таа а кога Елена. Ниту претпоставив дека можеше таа да е. Ама се стресе Клаус кога застана пред неа.
    За Ребека пак ми падна жал. Елено зошто вака и направи!
    И пуштив солза заедно со Клаус кога заплача и тој. Што не му изнакажа Мајкл. Ај иш нека гори во пеколот.
    Е сега што планираат Кате и Стефчо. Ама изгледа Стефчо планира нешто бааги сериозно.
    Ќе не остават сега да чекаме до јануари. Безобразни :devil:

На Sparks и 1209 им се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.994
    Леле епизодата беше страшна...најдобрата до сега.Каков пресврт.
    Катето ме изненади, ама уште кога влезе во куќата знаев дека е таа, а не Елена.Таа секогаш смислува за секунда бек ап плен, стварно ми е супер жена, ова вампир де. :D Ем го спаси Стеф ем Дејмон, без никој да знае,секогаш гледа и за двајцата.Стефан, колку ми е жал само за него, по се што направи додека беше под контрола сега нема срце да се врати, а уште ја сака Елена, неизмерно.
    Сепак се се сведува во серијата на тоа колку фамилијата е побитна од се друго...а тоа на вампирите им е единствена слабост.Многу ми беше добро кога Кате рече нешто во стилот дека човечноста е најдобрата нивна слабост.Абе царче е, јас ја сакам многу и без неа серијата би била крш мајке ми.
    Дејмон и Елена се излигавија веѓе, амн...требаше за крај да се случи еден бакнеж така убав,е тогаш ќе ја сместев во топ 10 најдобри епизоди на место 1.
    Ми се допаѓа планот на Стефан и Катето, така можат да го држат Клаус, настрана или пак не?
    Треба да ја разбудат Ребека, мислам дека таа ќе биде од помош, мада сигурно ќе е малку лута што не ја доживеа нејзината прва хоумкаминг денс.Ама можеше Клаус и да ја убие затоа што го издала.
    Јас кога ја гледав 9та, ме фати жал за Клаус...и уште ме фаќа, начинот на кој татко му го третира беше жален, стварно...а Мајкл јас искрено го мразев не ми беше фин лик.Ребека, солзи ми идеа која ја слушав.
    Само дали се нормални да се влечкаат до Јануари :fubar: :fubar: :fubar:
    Инаку наредната епизода се вика Куќата на вештерките, сигурно ќе има повеќе Бони акција.
    Криво ми е за Тајлер и Керолајн,ама таа ми е еден од најсовесните ликови во серијава.
    И то.

3. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.702
    Допаѓања:
    10.122
    да прашам тука ги има ли негде книгите мислам во некоја книжара во ск и колку пари се отприлика ?

4. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Ги има во топер првите 4 дела,по цена од 1650 ден.како што памтам ама се на српски

5. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Леле па знаат ли што ни прават со чекањево до јануари?! :devil:
    Како и сите епизоди оваа сезона- Предобра.
    Пуста Кате ме прелажа. Мислев дека е Елена. Браво за Нина, одлична глумица е. Сцената со Елена и Ребека ми се свиѓаше многу. Ако продолжеа со лигавењето ќе премотав, но знае сценаристот што да вметне во вистински момент.
    Ме разочара тоа што немаше барем еден бакнеж помеѓу Елена и Дејмон. Па далеку е јануари. А и не е сигурно дека тогаш ќе се случи. :worried:
    Ве читав дека ви било жал за Клаус?! Мене воопшто не ми беше. Заслужува да умре после лагите и убиството на сопствената мајка. Туку ако умреше ќе беше досадно. А и не е лош глумецот да плакнеме очи уште неколку епизоди :P
    И сеа на крај, Стефан имаше 3 сандуци. Нели треба да се 4? тројца непознати плус Елајџа? Или Елајџа е некаде на друго место? Или може јас не сум сфатила се, а можно е и да не ми се гледа баш :D
    И уште нешто. Тешко Дејмон нареднава епизода со Клаус. :lol:
    ;)

На poison.ivy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    4.778
    Според мене најубава епизода.Секогаш вака на крај викам :D
    Ноктите ги изгрицкав до живец Елена кога ја зграпчи Мајкл.
    Мислев ќе остане подолго.Толку време бегале од него и туку така лесно да го убијат.
    Клаус испадна поопасен ;)
    Се смеев на делот кога Дејмон и кажа на Елена: Remember just one of us heals quickly! :D
    Каква страст! :mm: Get a room! :devil:
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    Aх ќе заборавев :D

8. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Хахахахах ми иде да се треснам у ѕид, да се освежам малку.
    Скроз забегав ееејјј :rofl:
    И од кај да почнам, од кај ми текне од таму, невозможно е по ред да се иде.
    Кате пак не излажа, не можев да ја сварам сцената Елена да биде мртва ама набрзинка ми се разбистри главата. Ѕверка е! Доволна беше една епизода да дојдеме до заклучок дека Кате и не е баш selfish psychotic bitch, што мислевме дека е, цели 2сезони. Планот на Дејмон ќе пропаднеше во вода ако толку време чекаше Елче да биде убиена, Michael can`t be trusted, remember? Ама Кате излезе на сцена.. и да не се повторувам. Наместо сама да се спасува и да не се грижи за никој, се погрижи сите да бидат безбедни + Мајкл да чурне.
    И ха, сите пишувате Клаус паметен испаднал, да беше паметен и како што се фали дека 1000 години е чекор напред од непријателите, зошто сега не беше и ова му се случи ;) , само да чкрипнеше со прстите и мртов ќе си беше.
    So Katherine од Еленина страна, многу ми беше мило што се спријатели со Ребека ама изгледа тој филм нема да го гледаме пак :D . No one can`t be trusted и си го доби дагерот хе хе.
    Керолајн пак испадна глупача, барем јас мислам дека требаше да го сфати Тајлер.
    И пак не видовме кисс, епа требаше барем нешто да не држи до јануари, они пак не оставаат на празно така да си чекаме |-) , мора некогаш нешто да ги прекине. Се стопив кога Елена го грабна Дејмон :wasntme: .
    И тоа. Фала на вниманието.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Јас веќе почнав да се навикнувам дека од пар Елена - Дејмон нема ништо да биде. Дејмон е секогаш тука за неа, секогаш ја штити да не и се случи нешто лошо, секогаш ќе најде начин да ја спаси, ама Елена Стефан го сака. Мислам, штом на онакви сцени не се бакнаа, нема ни да се бакнат. Не ми би ни бил ист филингот, тие совршени моменти што ги имаа, во вежбалната, кога го бараа Стефан, поминаа.

А Елена секогаш ќути кога Дејмон ќе и каже нешто, секогаш Дејмон и покажува колку му значи, а таа ништо не превзема. Дури и кога прави нешто некој од страна, Елена прво на Дејмон почнува да се сомнева.

Почнува да ме лути Елена, затоа што со Дејмон не е искрена.

Гледам дека се хејта многу ликот на Ребека. Добро, дали само мене Ребека ми е перфектен лик за да се долови целта на сценаристите? Сценаристите очигледно сакаа да ја претстават таа човечка особина кај нив, да покажат дека и тие се ранливи, и дека не се безчувствителни чудовишта. Ребека беше воведена за да се долови дека без разлика каде, фамилијата е секогаш онаа за која боли најмногу. Таа беше најсјајна во последнава епизода, нејзиниот лик ми се допадна премногу.

А и за Керолајн, не знам што се очекуваше. Колку го сака Тајлер и тој од нигде никаде станува хибрид, лојален на Клаус, непријателот кој толку се пробуваат да го убијаат. Нормално е дека ќе биде збунета, ама пак ќе се вратат заедно. Ако го прифатеше одма ќе беше многу неприродно.

Кате исто многу ми се допадна како ја претставија, дека таа секогаш себеси најмногу ќе си се сака, но дека љубовта само према себеси не е доволна. Колку и да е бедес и неа и треба дечко кој нема да биде под compulsion за да ја сака. И зарем не видовте што направи? Го нас'ска Стефан да го лови Клаус, да го убие, за таа да не мора пак да бега цел живот. Лисица и пол е!

За оргиналиве ми се допадна како Клаус пак си останува главен негативец, а не како што обично прават кога се појавува некој посилен, обично тогашниот најнегативец станува на страната на добрите. Така беше со Дејмон кога се појави Кате и со неа кога се појави Клаус. Алал да им е за тоа, потполно ја свртија приказната.

И ај да преброиме колку пресврти имаше епизодава.
    Елена кога ја забоде Ребека, Клаус кога излезе на бината, Мајкл кога го изеде Стефан, Тајлер кога ја издрогира Керолајн, Мајкл кога ја гризна Кетрин (Која мислевме дека е Елена), Стефан кога го спречи Дејмон да го убие Клаус, Стефан кога го видовме кај што седи со Кате и на крај Стефан кога ги украде сандаците.

8? Обично другите серии по еден пресверт прават :lol: :lol:

4 се, види ја уште еднаш сцената со Стефан и уште еднаш изброи, ќе видиш 4 се :)

На Neytiri, SuperGirl2010, Strumfeta93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Кој ќе чека до јануари за нова епизода?! Тотално се согласувам со се што кажа спаркс! Многу беше напната епизодава на секои 5 минути нов пресврт на настаните има!

11. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Уф, незнам шо да додадам..
    Жал ми е за Ребека, и тоа многу. Таман помислив се спријателија со Елена, го сменив мислењето за Ребека, ждк, ја закла. :( А знаете сеа шо си мислам, можеби си направиле копија на тој ножот. И како можеше Клаус да го прободе Мајкл, кога прв пат кога требаше Елена да го прободе Мајкл, тој кажа дека само човек може да го прободе.. :^)
    Прво кога го пиеше Мајкл, Стефан, ми текна дека и Кетрин е сигурно жива, и кога овој ја прободе Елена (кетрин), си помислив дека ќе е Кетрин тоа и тадам. А многу ми беше јака со ХАБУМБ и бомбите.. А приметив од кога испукаа имаше некои што стојат, нешто слаба монтажата :D
    Тејлер и Керолајн, и јас мислам дека ќе останат заедно. А овие хибридите на Клаус многу роботски се понашаа, па Тејлер не е таков..
    Браво и за Стефчо, за сите! Предобра епизода. Сега Јануари.. :(

12. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Предобра епизода, кој ќе чека сега до Јануари, ауууууу... иначе не ми се верува дека ова некогаш би го кажала, но ќе го кажам сега - Stefan... oh, yeah!! :)

Кетрин - како и секогаш најдобра е, царица!!

Ребека - исто така предобар лик, и ја сфаќам целосно приврзаноста кон семејството и жалењето за мајка си, до некаде и ја сум таква.

За Клаус се согласувам целосно со SuperGirl, ич жал не ми падна, ма нека изгние таму у пеколот :devil:

Дејмон и Елена, Стефан и Кетрин - СОВРШЕНИ ПАРОВИ; ајде нека ги спојат сценаристите и тоа е тоа, ќе бидат врв на сериите :) Ама нешто тешко од Дејмон и Елена изгледа :(

13. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    ^
    Човек за дегерот, оној со кој се убиени Елајџа и Ребека.
    За оружјето со прав од тоа дрвото не треба човек :)

Две оружја беа, нели Дејмон му побара да го виде на Мајкл, ама Мајкл не му го даде и му рече дека не сака да му го покаже единственото оружје кое може да го убие.

Со дегерот се привремено усмртени, се дури дегерот стои внатре.
    Со оружјето со правта одма директно умираат, како што Мајкл изгоре :)

На GarpovaV му/ѝ се допаѓа ова.
  14. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Ако бидат снимени сезони колку што има и книги ова би било убава сцена :) ;)
    If you love Stefan but want a taste of what Elena and Damon are like as a couple, look no further than The Vampire Diaries new book TVD Hunters: Phantom! This steamy excerpt is for you, Team Delena shippers
    “It’s just the two of us, Elena,” Damon said sharply. “You’re mine. I’m yours. We’ve loved each other since the beginning of time.”
    Of course. That must be why she was trembling—it was joy. He was hers. She was his. They belonged together.
    She whispered one word: “Yes.”
    What a sizzling scene! Who would have taken Damon Salvatore for such a die-hard romantic? He knows exactly how to woo a girl!:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    во која под ред книга е ова?

16. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Ова е нова книга објавена во октомври 2011, после ова ќе има уште две други.Вво овој дел се раскажува за времето поминато на Елена и Стефан во средно школо и работи кој што се случувале,а ги нема во книгите според кој се снимени сериите.

17. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Утре требаше да си гледаме епизодичка :( .

На Ema.Sk и wolf4e им се допаѓа ова.
  18. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Петоците не се исти без вампирите. :|

На Ema.Sk, dancing.queen, Twilight и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Почнав да ја гледам серијава и ептен се навлеков на нејзе ,почнав пред 3 дена да ја гледам а веќе сум до 2 сезона 4епизода :D Се на се многу интересна серија шо вреди да се погледне ,така да им ја препорачувам на сите :)

20. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Колку ми е грдо без вампириве :(

На poison.ivy, Ema.Sk и Strumfeta93 им се допаѓа ова.