Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Интересна епизода
    Клаус ми стана многу срцка кога и помогна на Керолајн. Мислам дека Стефан сега ќе го направат лош(незнам зошто).
    Елена и Дејмон баш се срцки само треба да бдат заедно тек тогаш мислам дека Стефан ќе се врати на стариот фин Стефан,ама ќе има некој борба меѓу него и Дејмон за Елена
    Искрено вака кога ќе размислам ми се допаѓа идеата Керолајн и Клаус да бидат заедно

2. kukli4ka15

kukli4ka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    11 епизода не беше нешто посебноо, освен Клаус што ептен ме зачуди и неговата нежност кон Керолајн особено поклоно.
    Стефан беше ептен секси и мислам дека ова улога на бед бој го направи посекси и поинтересен за гледајне. И некако многу би било интересно Клаус и Керолајн да имаат некоја афера.

3. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    А па вие веднаш му поверувавте на Клаус :D . Толку му е гајле за Керолајн, не случајно ја избрал нејзе, ќе гледа да ја смота во приказната, да му биде корисна. Нема туку така да се повлече, ај сега за хибридите рече ќе ги тргне ама сепак Керолајн ќе му биде карта за играње.

На почетокот на епизодата Дејмон беше ќеф ипол :rofl: . Си прди гајле си нема, многу ми беше интересен :) .

А многу јасно дека Фел го убила овој партнерот од матурската, мути и таа нешто ама сигурна сум дека не е попаметна од Стефан или Дејмон :lol: . Го пробола со дрво да помислат дека е вампир :^) овде се прави глупа на сила.

Стефчо е опасен нема што, во целост го разбирам и се соживувам со неговиот лик. Како мало дете рикнав кога беше со Елена на мостот ;( .

На SuperGirl2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. natural.beauty

natural.beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    476
    Видете што најдов :^) Ова од 14 епизода “Dangerous Liaisons”
    Изгледа Елена си поигрува со Салваторците :?:

http://www.youtube.com/watch?v=gY27gYtqaKo
    Следната епизода доста напната ќе биде :tmi:
    а таа докторката по нерви ми лази :devil:

5. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Ни оваа епизода не ми беше нешто посебно, изгледа спремаат нешто ГОЛЕМО. Клаус нешто врти. Стефан има некои планови, ама ваква улога некако не му личи мислам. Кетрин ја нема пак. И што бидна со нив, сите ги закопаа. :rofl: Џереми си отиде. :( Бони ме нервираше на некои сцени. И оваа Фел ме нервира, проста.
    Следната епизода ќе биде предобра мислам, http://www.youtube.com/watch?v=rdO-8lCv9tA
    конечно ќе го отворат ковчегот изгледа. Едвај чекам ПЕТОК!

Песната ми се свиде многу коа ја закопуваа Елена. :lol:
    http://www.youtube.com/watch?v=0px40v39yKc

6. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mене последниве 2 епизоди не ми се нешто посебно,освен што овие се бакнаа,и братчето си замина :^)
    Mене па премногу Tајлер ме нервира,војниче право :sweat: A и јас мислам дека Kлаус нешто мати,исто мислење имам како Strumfeta,мислам за корист така се мазни овој :D
    Eдвај чекам да ги отворат ковчезите,малку акција да дадат :lol:

На Tedi16 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    42.997
    Абе Клаус не стана добар не се надајте толку :D Смислил нешто тој гарант, а Керолајн му е нешто како демек види ме и јас знам да бидам добар :^) Сака да ја поткупи, сака да го поткупи целиот град за да може да си игра со Стефчо после.
    Колку беше жална сцената на мостот, жал ми е за Елена и Стефан ама тој убаво и кажа, вистина е дека го загуби во тој момент, само таа го сака или сакаше па не си го признаваше тоа сама на себе.
    Како и да е на Стефан му одговара улогата, како добар беше лигуш, сега е малку повеќе маж...ама нема смисла што прави, сака само да се одмазди на Клаус и јас мислам дека вистина не му е грижа за другите.
    Елена кога му рече на Дејмон нема пак да ме бакнеш, мислеше ти се молам бакни ме, мене совест не ми дава да те бакнам :D Ја превзема таа улогата на Катерина па си игра сега со двајцата.
    Инаку епизодата и јас ќе го прокоментирам тоа, не беше ништо посебно, ама кога знам што се случуваше предходно, ова е дефинитивно затешје пред бура.
    А да и во ковчегот стварно ме интересира што е финтата со братот?Има ли шанси да е таму токму оргиналната Петрова, а не некој брат :^) Нешто натаму ми штима, ако таа била љубовта на Клаус многу е веројатно дека само таа може да го омекне...

8. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Почнаа и овде да тупат, за жал :( Ни оваа епизода не беше ништо посебно. Веќе заборавив кој за што се брка, и само како муви без глави ми се. Дај нека дадат малку акција и напнатост.
    А и докторката па, како од Марс падната, што ја доведоа пак сега неа!?

Требаше Ребека да ја вратат. Ај белки ќе се подобрат. И Дејмон и Елена се надевам нема толку да се тегнат, ама по се изгледа така ќе биде :worried:

Идејата за Клаус и Керолајн ми е смешна, никако не можам да ги спојам овие две крајно различни ликови, како психички, така физички. Се согласувам со штрумфета, Клаус мати нешто големо, и прилично гадно.

Иако сум единствена на форумов што е за Керолајн и Мет, ќе си стојам зад нив. Ми се допаѓаат и Керолајн и Тајлер, пукаат страсти дефинитивно, ама нејзеи и треба некој добар како Мет. Уште Клаус и фали. Тоа е мое мислење.

9. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    А да не е ова Катето? :?:
    Јас мислев на мене само досадна почна да ми станува серијата.
    Во оваа епизода ми беше само интересно со Елена и Стефан.

10. natural.beauty

natural.beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    476
    ^

Си помислив и јас на тоа ама некако не ми се верува да се врати Катето сега, премногу се плаши од Клаус...али шо знам можда е она :?:

Инаку читав, Julie Plec кажува дека во втората половина од 3 сезона Еленчето многу ке потсеќа на Катето и дека ке има повеќе Delena. :geek:
    Јас искрено се надевам дека Елена ке заврши со Дејмон, па само така ке биде фер, Стефчо во минатото ја добил Катето сега Дејмон нека ја добие Елена, човекот секогаш е таму кога и треба се познава дека многу е затрескан во нејзе. :$
    Незнам зошто али мислам дека Стефан ја сака Елена само затоа што личи на Кетрин, дека во почетокот кога беше добар тоа беше само маска, кога даваа flashbacks Стефан бил the bad boy а Дејмон the good boy, а кога Кетрин го избрала Стефан и Дејмон почнал да се однесува како Стефан, а да не била Лекси Стефан ке си останел лош, а и Клаус знаеше дека Стефан е the true ripper па затоа си остана со него и не го зеде Дејмон. |(

На Strumfeta93, Tearful, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Спојлери бе луѓе! :devil:
    Тапа епизода. Чим нема бакнеж тапа е :D Лигави малце ми стануваат сцените со Елена и Дејмон. Ме потсеќаат на Твајлајт.
    Клаус спрема нешто со Керолајн, туку така не и даде он поклонче. Го прати Тејлор да ја касне па ќе изиграва после Исус спасител. Којзнае што спремиле за ликовиве.
    Напната беше сцената меѓу Елена и Стефан во колата. Их, за малце помислив дека ќе ја направи вампирка. Како што е редно веќе, според книгата. И сега дали она уште го сака него или не поима неам, некој друг го пишува сценариото, во серијава се може да се случи :D
    Не ладат сеа со епизодиве, да се опуштиме малку па повозбудливи настани да следат.
    А докторката ќе ја заборавев. Добро е што ја вклучија. Некако се проретчија многу глумција, се околу тие се вртеше. Мислам дека она го уби бившиот... или па Аларик? Или па... ? :)

12. sparkle.q

sparkle.q Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    15
    Епизодиве ми стануваат се подосадни...Али добро сепак голема акција се спрема.. Клаус нешто заматкува со Керолајн а Дејмон и Елена многу напнуват! Интересна ми беше сцената со СТефан на мостот направи да се изнаплачам. И Стефан со некоја ваква улога ми е посекси иако повеќе го бива за добриот заљубен Стефан а Дејмон како злобен:$
    Другата епизода ќе биде малце поинтересна..ајде Петок нека иди :lol:

13. dancing.queen

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087

На natural.beauty и poison.ivy им се допаѓа ова.
  14. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Пред мене беа ставени слики од Елена како игра со Стефан и Дејмон. Еве јас што најдов:
    Сигурно Клаус ќе направи нешто покрај Керолајн за да придобие нешто. Паметен е тој. Арно си кажа дека секогаш е еден чекор напред пред другите, иако Стефан ова му го прави.
    Klaus: “I’ll let you in on a little secret. There’s a whole world out there waiting for you. Great cities and art and music. Genuine beauty. And you can have all of it. You can have a thousand more birthdays. All you have to do is ask.”
    И иако знаев дека тоа што го кажа пред Керолајн е само лага, мене ме стопи :lol: .

Друго незнам што повеќе би коментирала, само дека нешто ги тупат епизодите. Изгледа нешто велико се спрема. Останува да видиме.

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Некако не ми се свиѓа Стефан ваков. Ептен ми е идиот.. А Дејмон ми е срцка откако е добар.Задњава епизода апла го отупеа, ама и плус коа ке треба да помислам дека Елена има 17 год. ич не ми иде у комбинација. Тие никад немаат за учење, у школо чат пат идат... Некако не им е осмислено добро, али сепак нешто ете, има интересно што ме тера да ги гледам.Можно е тоа да е Дејмон :D

На dancing.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  16. dancing.queen

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Ова и е последна година во школо.
    Ќе ми фали Џереми, не е фер ако нема да го има во наредните епизоди или сезони.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Мош па Клаус и го прави ова на Керолајн некако да ја придобие, да мисли дека е добар за да не го остава Тејлер. :^) Или сака некако лошо да влијае на неа, да го отфрли Тејлер. Хмм, смислува нешто он, ама мислам дека има врска со Тејлер ова што го прави.

18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805

А може пак би требало да даваат како идат на школо, па како седат на час, па после дома како учат, па на голем одмор што јадат, што имаат за ужинка.....Така добро осмислена епизода од 45мин.... :^)
    Приказната е сосема друга, нема потреба да гледаме како дремат над книга вечерта пред тест. Или пак шерифот како на работа решава грабеж на дуќан. Си нема блага веза со серијата.
    Одлично е што работите се дешаваат околу приказната, а не даваат глупости и пропратни небитни ствари. Се си е проврзано и има цел

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
  20. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас неделава почнав да ја гледам серијава, денес ја изгледав петта епизода од втора сезона.
    Секогаш ми биле интересни ваквите паранормални тематики, па ваљда затоа и сеуште ми го задржува вниманието.
    Инаку Стефан не ми е убав, како старец некој ми е и не ми глуми убаво.
    Па и Елена не ми е баш убава.
    Дејмон ми е интересен.