Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас ја загледав серијава на Кинотека, стигнав до 8-9 епизода од 2ра сезона и повеќе не можам да гледам |(
    Кликам на тоа 2ра сезона и ништо не се менува, си стои 1ва сезона, 100 пати пробав и не сака, незнам што му е :^)

2. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    :lol:

На dancing.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    Јас имам теорија дека вистинската Петрова е таму, оти нели Кетрин бегаше од некој (зошто би бегала ако не била двојник) и нели стана вампир и ради тоа ги зафркна, па сега Елена е двојник, мислам дека таа е па ќе видиме. Сепак Бонни не би вриштела безвеза
    леле абе ич не го жалам стефан апсолутно. дејмон се мачи 3 сезони да ја освои, стефан се бам и одма ја имаше, не е интересно така.

4. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Симни си го од Замундата...а ако не сакаш да го гледаш со симнување има уште еден прекрасен линк за гледање серијали( само се без превод ) www.siries.me

мојата логика
    е дека не е сепак Мајката на „Огиналиве“ некако ми е не сватливо зошто секако нели таа била вештица , па во куќата каде ги однесе Стефан со сигурно ќе имаше плус заштита или дополнителни некои активности ....
    Сепак ме радува фактот дека Елена има нешто чувства спрема Дејмон сега ...мене тој ми е милионнннннннн пати бољи од Стефан...овој ми беше мнн мнн лигав :?:

5. natural.beauty

natural.beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    476
    Јас што туку ја изгледав новата епизода и морам да кажам доста напната беше ]:)

Знаев дека Елајџа ке го изигра Клаус и ке застане на страната на Дејмон.
    А Дејмон уште повеќе се разнежнува, го спаси Стефан али не требаше да и исклучи на Елена |(
    Стварно не ми се верува дека во кофчегот беше мајка му на Клаус, а уште повеќе дека не сака да го убие туку сака да му прости :|
    А што беше работата со Аларик бе? Кој за малку не го уби кога докторката била на операција?! :o Да не беше мајка му на Клаус :?:

Инаку двајцата оригинали кои Елајџа ги разбуди се доста секси :lol:

6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Едвај чекам дома да стигнам и да ја гледам новата :D

7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    42.999
    Знаев дека се спрема нешто големо, знаев.Каква епизода не дишев додека гледав :D
    Следуваат многу интересни епизоди, а за ова што да коментирам од сега па натаму Дејмон и Стефан ќе се борат за Елена, секој за себе.I love her Demon, so do I...се стопив :D Само не ми е јасно кој си игра сериски убиец :^) Личноста од ковчегот ме изненади, мислев дека таа е мртва и дека неможе да биде разбудена после толку време...но мислев и дека е добра, дека сака да одржува биланс нели затоа се вештерките, а сега па и не сум баш толку сигурна дека ќе биде од страната на природата, ќе спремаат нешто...лошо или добро, кој знае.
    Инаку првобитната Петрова е таа Татја сигурно, ете затоа нејзината крв е употребена за клетвата на Клаус, таа умрела за да тие станат вампири.
    Балот од другата епизода ќе биде интересен, историјата се повторува со браќата, само сега Елена е во игра.бтв Кате кај е, ептен се изгуби, не ми се верува таа да пропушта ваква забава сигурно е информирана за се...

8. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Каква епизода, ме оставија без збориви. Одличен кам бек на серијата. Елајџа ми е разубавен и овој Кол брат и многу е убав. :inlove:
    Никогаш не би ми текнало дека мјаката таму ќе биде и мислам дека беше заклучен за да го отклучат Бони и мајак и за да и се вртат моќите има нешто со мајаката на Бони. Ептен ми падна жал за Керолајн ;( . Незнам но мислам дека Рик ќе се претвори во вампир или не може бидејќи има прстен ако некој знаш ако може да ми објасне. И ова докторката многу ми е антипатична. |( 1209 мислам дека Катето се знае само чека погоден момент. Едвај чекам следна епизода.

Не отварајте ако не сте гледале содржи слика од семејствот на Клаус.

Клаус

Не знам по кој пат рекактирам ама уште промот да го ставам

http://www.youtube.com/watch?v=7RWjsEhXtFA ќе биде интересно

и песните од серијата http://www.facebook.com/notes/%D0%B2%D1 ... 9084462865

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    LELEEEEEEJjjjjjjjjjjjjj
    Едвам чекаммммм дома да ја изгледам а уштееее колку долго ке е :o
    фџфџфџффџ фџџфџџ слахддкахдчада(читај пцијам)
    :swear: поззз
    Јас навивам да остане Елена со Дејмон !!!

На natural.beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Egypt

Egypt Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    19
    Дури сега ќе стане жешко! :D
    Ме копка кој е позади убиствата од претходниве неколку епизоди. Чисто се сомневам дека е Аларик убиецот.
    Очигледно е дека сега со враќањето на цела фамилија оригинални вампири ќе има огрооооомен power struggle.
    И сакам бе Стефан и Елена да завршат заедно!

[​IMG] Ова од следната епизода

11. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Ауу епизодата :o , е немам зборови. Се враќаат во форма.

Сега кога се подзамислам малку па и логично беше. Штом вештерките ја повикуваа Бони баш таму кај тој ковчег и штом и наговестија дека и мајка и може да и помогне (башка и двете вештерки) сега ми е логично зошто. Па таму била мајката на оргиналните вампири односно една од првобитните и една од најмоќните вештерки.

Ниту мене не ми е јасно што мути докторката, само знам дека е нешто многу сериозно. Штом од никаде се појави или е здружена со некој кој тек ќе го видиме или сама таа прави нешто на своја рака.
    Незнам како и Аларик и татко и на Керолајн кога ги прашаа кој ти го направи ова тие рекоа I didn't saw anything и I don't know. Овде има нешто големо и нешто се мути. Пак останува да видиме.
    А дали е поврзано со оргиналните не се знае.

Се израдував кога се појави и мајка им на оргиналите. Сега тек ќе биде интересно. И си велам па мајка е, која нормална мајка му мисли лошо на своето дете па и покрај се. И покрај тоа што го направил Клаус. Но неможам со целост ова да го тврдам. Можеби и зад оваа насмевка се крие нешто, нешто..
    Со оваа серија неможеме ниту да претпоставиме што би можело да се случи. Се е толку испреплетено. Кој би запазил на ситниците.

За момент помислив дека Елајџа му поверува на Клаус во текот на вечерата. Ама добро испланирано од негова и од страна на Дејмон. За време додека излегоа тие ги ослободија другите два браќа. Башка Кол ми е преубав.

Ме разнежни емотивниот момент помеѓу Стефан и Дејмон. Останува сега да видиме на кого од нив ќе припадне Елена.

Друга моја претпоставка е дека и оргиналната Петрова ќе се појави. Кога тогаш. Почнаа и за неа да откриваат нешто. Многу ме интересира целосната приказна за неа.

И ми фали и мене Кате. Ту се појавува, ту ја снемува, ту прави скандали. Ама неможе а да не ти влезе под кожа. Информативен центар би рекла за неа. За ова сигурно знае. Дури и повеќе знае!

Ја чекам следната епизода со нетрпение.

На dancing.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  12. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Филмот т.е серијата почнав да ја гелам на кинотека, стигнав до 2сезона 15 епозода, понатаму не ми ги уклучува другите незнам зошто :@

Серијата е фантастична :)

П.С Се заљубив во Дејмон :inlove:

Аааа да заборавив, ке може да ми даде некој страна кај штоке можам да ги гледам онлајн епизодите,или да ги симнам?

Прикачени фајлови:

13. Tedi16

Tedi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    54
    Ауу супер епизода ! :D
    Се надевам дека Елена ќе остане со Дејмон, но нешто овој Мет ми го мати умот што ако завршат пак заедно Елена и Мет ? Инаку освен што беше супер епизодата незнам друго што да кажам фала богу се враќаат во нормала

14. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Значи цело време бев со подзината уста, а за Керолајн плачев многу ;( ;( Знам како е ;( ;(

Мнооооооооооогу ќе биде интересно понатаму, ова е тек почеток. И мене ми недостига Кетринка. Ама не верувам дека ќе ја вратат наскоро, некако не се вклопува уште во приказната.

Моментот помеѓу Стефан и Дејмон кога признаа дека ја сакаат Елена беше прајслес. Јас навивам за Дејмон, па ќе видиме. Тој повеќе се грижеше за неа и повеќе ја спасуваше од Стефан, шо знам.

Очекував дека мајката е во ковчегот. На почетокот мислев дека е оригиналната Петрова, ама после ми текна на мајката, така што не ме изненади нејзината појава, колку што ме изненади што му прости на Клаус. Ама на крај краева, па мајка е, сигурно нема да сака да си го убие детето.

Мајката мислам дека не ги убила овие, зашто цело време беше у ковчегот, сега скоро ја ослободија Бони и мајка и. А тие пак 100% ќе ги изгубат моќите, така ми се чини.

Туку едно нешто не ми е јасно, нели мајката не е бесмртна? Како тоа толку години преживеала во ковчегот? И што е она сега, вештерка, вампир или што?

Како и да е, едвај чекам наредна епизода :)

15. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Ако се сеќавате на вештерката во Чикаго, кога отиде Клаус таму да ја праша што е проблемот со неговите хибриди. Нели и таа не беше остарела. Кажа дека со магија го забавила распаѓањето на клетките и нејзиното стареење.
    Па така може и со мајка им. Башка таа е една и од најмоќните и праводбитни вештерки. Или самата си помогнала за ова или таа што им беше пријателка уште од тогашно време и помогнала, Ајана
    Моја претпоставка само. Се надевам дека оваа дилема ќе ни ја разјаснат понатаму.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    E фала богу ги отворија ковчезите време беше,но ме интересира што ке биде понатаму?Kатето ке не изненади ли?ај нека ја покажат таа Петрова,љубопитна сум,а јас па мислам дека другите брака не се толку убави како Kлаус и Eлајџа :lol: A мајка им сигурно изгледа млада,па една од најстарите и најмокните вештерки е,уф колку ме интересира што понатаму,ги отворија ковчезите и сега што ке се дешава? :^)

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  17. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    ^ Bal Vampira :rofl: ;)
    Уффф крајов на епизодава ме изненади...мислев дека мама дојде да си ги прибере децата и завршува приказната со оригиналните.
    Потпрашање: не ми е јасно како е жива мајкава, не е вампир?

Клаусов ми е фејфорит, само кога се расплака на крајот... ах то беше главната сцена бре.

18. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Eптен ми се допадна оваа епизода. Оваа докторката и мене ме нервира, а се мислам да не е некој хибрид? Воопшто не ни помислив дека би можела мајка им да е во ковчегот. Ама си личи со Ребека. :lol: Собраа се сега фамилијата на купче, ама некако мислам дека ќе работат против Клаус, оти он сите нив ги изигра. Единствено мајка му нешто да е со него, оти нели, мајка... Жал ми беше за Керолајн, и се плашев малце за Рик дали ќе се разбуди, ама добро е. Мет мислам дека ќе остане само добар пријател со Елена. Очекувам ја Кетрин, пак да се појави кога ќе нема да ја очекуваме.

А оваа сезона нели е за оригиналните, па ја очекувам и Петрова, ама можно е да се појави при крајот на сезоната, па ако има следна, да биде за неа. :wasntme:

19. Rosewood

Rosewood Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    60
    Уф овој Кол каков е, момак ипол! :lol:Сфаќам дека како што поминуваат епизодиве мене се повеќе и повеќе ми се зголемува листата на fictional characters i'm in love with.Се чека Петок и балот да видиме како ќе пројде(а ќе биде јако, верувам).Не велат за џабе дека сликата вреди повеќе од илјада зборови, нели? :) Ајмо Стефан и Елена ftw. :)

Девојки а што мислите за тоа дека Кетрин може да е таа што стои зад нападите?Баш прочитав, некои претпоставуваат дека е таа ако веќе се покаже дека докторката Фел не е виновна.Вие што мислите, ќе ја вратат ли the head bitch? :)

20. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    Епизоди, моменти кога си викам, ај книгата да ја прочитам не можам веќе вака. :lol:
    Има некој да постира sneak peek за наредната епизода, да ѕирнеме нешто? :^)