Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
  2. sparkle.q

sparkle.q Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    15
    само што ја изгледав последнава епизода и стварно нејчам оригиналниве да умра. Претерано се секси за то.
    А и Елена и Елајџа ми се срцки заедно како Ребека и Дејмон а Керолајн и Клаус.
    И на Фин и Кол ќе му се најди по некоја и сите среќни и весели ќе си остана. Не е фер да умра стварно :(

3. sweety-m

sweety-m Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    52
    Јас сум до 10 епизода од 3 сезона, сеа вечер ке гледам уште две. Машките сите до еден ми се совршени, ептен секси, иначе ги обожавам Дејмон и Клаус, во последно Клаус ми е нај нај од сите, а женските ми се убавки сите, ама ништо посебно, онака просечни...
    Погоре читам Елајџа и Елена пар? :o wtf? воопшто не си одговараат

[​IMG] :inlove: :inlove:

4. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
    Тоа е Шарлот Петрова (ваљда :rofl: )

5. Boka.A

Boka.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    10
  6. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Не се пар, само онака е поставено прашањето за дискусија, што мислиме за нив ако би биле.

Иначе, според мое мислење, продуцентите и сценаристите на TVD премногу идеи земаат од фановите што прават клипчиња на youtube и спојуваат нивни омилени ликови. Моментално најпопуларна е спојката
    Керолајн/Клаус
    па ете ги споија и нив. И од
    Дејмон/Ребека
    имаше клипови, па и нив ги искористија. Ах, сценаристи, сценаристи...
    Ја гледав едно клипче со
    Кетрин/Мет
    е тоа веќе би било интересно ако го остварат :)

7. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    А која е Шарлот всушност? :)

8. sweety-m

sweety-m Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    52
    а добро е ко така :whew: фала што ми објасна :) иначе ете си кажав не ми одговарат ама ич, не би сакала да ги спојат до карајот :|

9. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Не може да бидат Елајџа и Елена пар, Елајџа мене ми е дечко :D
    Си го планирав јас за мене уште од втора сезона, од сценава
    http://www.youtube.com/watch?v=-BsUYnCus7Q
    Looking for this?
    Come here, take it
    What about you sweatheart?
    Wanna take a shot?
    No, yes, no?

ДШК :D

А инаку читам по форуми за вампириве, жениве збеснаа по Клаус и по Елајџа, ги фрлија Стевче и Дејмон во втор план :D

Оу Ем Џи
    http://www.youtube.com/watch?v=Ifm7rRAfyVM
    :D :D

На Strumfeta93, 1209 и wolf4e им се допаѓа ова.
  10. Boka.A

Boka.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    10
    Мене исто! ... баш е онака ... убав :lol:

11. natural.beauty

natural.beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    476
    Читам по видеата на јутуб па и тука мислам прочитав Ребека и Дејмон за пар :x
    или пак Елајџа и Елена.
    Сексот помеѓу Ребека и Дејмон беше само утешителен секс, и двајцата ги откачија па затоа.
    Дејмон нема да престане да ја сака гуската Елена па да се надаме кога ќе дознае за Ребека и Дејмон ќе стане љубоморна и ке му признае дека го сака. :^)
    Не верувам Елена да заврши со Стефан, човекот поштено си ја шутна кога таа му се фрли во прегратки. :!: А што се однесува до Елајџа и Елена мене воопшто не ми одговараат како пар, некако невозможно ми е Елена да го засака Елајџа. :?:

За оригиналната Петрова
    Прочитав дека во книгите се вика Шарлот Петрова во која биле вљубени и Елајџа и Клаус и дека нејзината крв Ештер ја искористила за да ги направи вампири, а потоа некоја вештерка (најверојатно Бенет) ја искористила крвта на Петрова за да ја затвори страната на Клаус со која тој бил врколак.Но како што имам пишувано претходно Клаус и Елајџа рекоа дека девојката во која што биле вљубени се викала Татја, па сигурно и е сменето името во серијата.Уф баш би било интересно и таа да се појави. ]:)
    http://vampirediaries.wikia.com/wiki/Tatia
    http://vampirediaries.wikia.com/wiki/Petrova_Doppelgänger#Tatia.2C_the_Original_Petrova

12. Boka.A

Boka.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    10
  13. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
    Па во книгите се вика Шарлот, а и тука најдов нешто.. Еве: Charlotte Petrova is the original doppleganger. She was sacrificd in the curse and was a key element in it. She is the perfect blend of both dopplegangers - what with a sweet temperment and firey temper. She tends to lean more towards Elena’s personality, but has no problem bringing out the fangs if need be. Back in the day, Charlotte was deeply in love with Klaus. Now that she’s returned, she isn’t sure what she’s doing. Coming back to be with Klaus? Or helping Elena?
    Ама сега гледав и уште нешто и изгледа сепак во ТВД се вика Татја.. :( Штета. Поубаво звучи Шарлот. :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    6.000
    Jeremy :P
    And definitely Damon

На Boka.A му/ѝ се допаѓа ова.
  15. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300

eee Татјана на сликава е иста како ЕЛЕНА - само со КОСАААААААА хе хехех мнн мнн долга коса....
    јас навивам за Дејмон да си најде некоја НОВААА НОВАА девојка која секако ке го сака и нема да го повреди ...зошто гледано од страна и РЕБЕКА има потенцијали да ја снема што секако не е ок за Дејмон :?:

мислам дека Клаус ја освојува Керолајн...
    и сакам да се дознае кој е оној кој предходниве ЕП правеше проблеми и убиваше све живо и диво ...па онаа докторката дава крв од вампири ....

16. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    И јас се навлеков на серијава, и тоа дубоко :D
    Верувале или не, почнав да ја гледам пред 5/6 дена. Првите две три епизоди не ми беа нешто ептен посебно, мислам добри беа и ме заинтересираа за да гледам понатаму, ама ниту приближно не се огледало на тоа што следува понатаму.
    Многу возбудлива серија. Многу акција, напнатост, нема стоење во место. Цело време нешто се случува. Навистина толку јако се навлеков на серијава што мислам во еден здив ја изгледав. И сега се нервирам што ќе мора да чекам секоја недела за нова епизода |(

Глумците се прекрасни. Никогаш не сум видела толку голема концентрација на убави актери во една серија. Изобилува со убавина. Омилен лик ми е Дејмон Салваторе.

А сега да прокоментирам малку за настаните во последната епизода:
    Јас пак не се сложувам со вас дека Елена треба да ја откачат и двајцата. Да, точно е дека навистина испадна гуска што така му рече на Дејмон, но потоа си призна дека направи грешка. А Дејмон ја има толку многу повредено, што ова не се ни споредува.
    И навистина, секс сцената помеѓу Дејмон и Ребека беше неверојатна, но не би сакала тие да бидат пар. Ребека е импулсивна и разгалена, се однесува како типична тинејџерка, „популарна“ девојка, дефинитивно не ми е за Дејмон. И не се согласувам дека Дејмон не може да ја има таа страст со Елена. Уште од почеток на серијата се забележува неверојатна хемија меѓу Дејмон и Елена. Такви искри летаат помеѓу нив, просто не ми се верува, се познава дека се привлекуваат меѓусебно и тоа многу.
    Таква хемија и искри немало никогаш помеѓу Елена и Стефан, нивната врска многу ми беше монотона некако, Стефан премногу и попушташе на Елена и оваа како само за тоа да беше со него, имаше стабилност и сигурност со него, нешто слично како што и била врската со Мет, претпоставувам.
    Многу сакам на крај таа да заврши со Дејмон, а Стефан ете нека биде со Кетрин, нека се промени и она на подобро, и онака многу од ликовите го менуваат карактерот.
    Оригиналните не смеат да ги убијат, барем не сеуште. Сите се прекрасни :D За Елајџа посебно ќе ми биде криво, уште на почеток ми се допадна многу, сериозен, чесен и човек од збор. Ако веќе мораат да ги убијат, нека го остават Елајџа жив. Сепак, не мислам дека беше случајно тоа што Естер го рече за Елајџа(дека и е криво за него оти е чесен)

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mногу ми е мило што се заразуваат уште феминки на серијава :angel: :D

A ми текна пред некоја вечер дека на почетокот Дејмон и Kаролина се плеткаа,а Cтефан и Pебека незамисливи ми се заедно,па Mет и Eлена :lol:

Figi знам дека е Eлена :lol: но на сликава е многу крипи :emo:

18. sparkle.q

sparkle.q Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    15
    кога рече естер дека со еден доаѓаат сите..мене се ми се врти дека мислеше да кажи дека ако оригиналните ги убие ќе умрат и сите други вампири. Со тоа што ги поврза ќе ги убие нив а со нивната смрт умираат сите. Оти и да ги убие нив сепак вампирите постојат и тие можат да создаваат други и така натаму. ЗНачи не се само оригиналниве единствени што можат да прават нови па со нивно истребување да замри злото. Естер има некој подлабок план само што не и кажа целосно на Елена за што се работи оти знај дека е блиска со Салватор браќата. Тука има нешто повеќе од само убиството на синовите. :^) :^)

На natural.beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  19. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    wolf4e, хехехех Сликата е таква - лоша по квалитет од ПхотоШопо :rofl:
    Мислам дека Каролајн има фама кон „лошите момци“ ... некако ко да и е судено се да е со некој кој не е така фин,,, хехехе .... Дури и ко беше со МЕТ - Мет не беше како што треба да е :?:

Искрено има, според мене, мнн мнн што да гледаме сега во Оргиналиве запознати сме само со карактерите и ситуациите на Елаџа, Клаус и секако Ребека некако од овие 3цава др може да испадне уште некоја добра душа ;)
    може и Мајкал да се појави од некаде со нова Љубов КаТеТо :lol: :rofl: зезам

само се надевам дека и следната епизода ке е у стилу безз текст ме оставаат ... и без душа за 7 дена !!!

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Значи Елајџа и Елена не се заедно, прашањето го поставив за да видам што би мислеле за нив доколку би биле пар. :)

Ама гледам никој не сака Елајџа и Елена да бидат заедно.

Ајдее нека дојде петок неможам веке да чека па,не е фер :devil: