Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    *
    *

убава ми е... :)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Ајде малку да ја оживеам темава.
    Гледав слики од 16,17 и 18та епизода ќе ги ставам и нешто од тоа што ќе се случува, кој не сака да си расипува изненадување нека НЕ ГО ОТВОРА СПОЈЛЕРОТ!
    „Break On Through"-17
    FAMILY HISTORIES — A century after their first encounter, Damon (Ian Somerhalder) and Sage (guest star Cassidy Freeman) meet again at the ceremony to kick-off the restoration of Wickery Bridge. Damon is surprised to learn the reason Sage has returned, and pleased when she devises an unusual method to help him figure out what Rebekah (guest star Claire Holt) is up to. Abby (guest star Persia White) is having a hard time adjusting to her new reality, despite Bonnie (Kat Graham) and Caroline’s (Candice Accola) efforts to help. When Damon informs Elena (Nina Dobrev) of Stefan’s (Paul Wesley) latest struggles, she reaches out to Stefan to help her save a friend in danger, in hopes that it will help bring Stefan even closer to his humanity. Finally, when Damon discovers a new secret weapon, he lets Stefan in on the news.
    '
    "The Murder of One"-18
    SAVIOR OF THE CURSED AND THE DAMNED — Damon (Ian Somerhalder) and Stefan (Paul Wesley) focus a new project that will bring them closer to destroying Klaus (Joseph Morgan), and they quickly bring Elena (Nina Dobrev), Caroline (Candice Accola) and Matt (Zach Roerig) in on the plan. After Klaus threatens someone close to Bonnie (Kat Graham), she has no choice but to work on the spell he needs. Meanwhile, Klaus and Rebekah (guest star Claire Holt) find the perfect motivator to convince Finn (guest star Caspar Zafer) to cooperate with them, but Rebekah is more interested in her own brutal plan to take revenge on Damon. Stefan’s emotional turmoil leads him to a dangerous confrontation with Klaus and, later, to a heartbreaking moment with Elena.

Аларик каде е?И кој ја усмрти кучката?

Прикачени фајлови:

3. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    фала Богу серијава во петок ќе испадне аман веќе со паузиве...

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Богами заборавив што се дешаваше минатата епизода :(

5. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122
    Ако не за нешто друго, вреди да се гледа поради глумците :D Кој од кој поубав :lol:

На Victorian, Cence и DigY им се допаѓа ова.
  6. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
  7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Па четвртоци по американско, ние дека сме понапред 6 часа, кај нас му у доаѓа петок сабајле. Ако чекаш торент тогаш час-два по емитувањето на епизодата. А HD ги има поручек некаде

8. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    6.000
    Само уште малку...It's the final countdown :lol:
    Се изначекавме !
    Едвај чекам да видам што се случи со Аларик и сакам да видам каква ќе е Сејџ :^)

9. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Дали прочитавте дека ова сезона ке заврши трагично со смрт ама не кажват со кој :( :(

10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Само да не е Дејмон :(

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  11. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    885
    Ако сакаат дупло да им се намали гледаноста ќе умре Дејмон :D
    Инаку епизодава уф стравно не очекував дека
    Аларик
    е серискиот убиец.

12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Е да. Без Дејмон ни ја не би го гледала. А за ова што викаш ни мене не ми се верува :o Тек вечер ке ја гледам коа ке се приберам дома. :x

13. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    каде да најдам англиски превод за 16та епизода? :)

14. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    6.000
    ^^ http://www.podnapisi.net/en/the-vampire ... s-p1529205

A jас мислам дека нема да ни го убијат Дејмон туку Аларик
    (нели тој е серискиот убиец, па најверојатно него ќе го убијат)

15. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Според тоа јас што имам прочитано во книгите,на крајот од трета сезона ќе умре Елена,и во 4та сезона се буди како вампир и се приспособува на новиот живот

16. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    ^
    мислам дека е малку рано да ја претворат Елена во вампир. На крај на четврта може. И онака ретко кога одат според книгите :)

За епизодата, значи ги обожавам Стефан и Дејмон во братските дружења, во ниедна серија не сум видела толкава поврзаност меѓу браќа, сестри, брат/сестра. Инаку,

не сфатив како влијае прстенот? Го полудува човекот или? И зошто Гилбертова би ги убивала Основачите?

И оваа Сејџ па што сакаше да постигне со Дејмон?

Ух, некако ми мириса дека ќе ги спанџаат Елена и Мет, се надевам нема да им текне тоа.

Малку слаба епизода, немаше акција, се надевам во наредната ќе има повеќе :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. natural.beauty

natural.beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    476
    Ова со Аларик стварно дојде изненадувачки.И Саманта Гилберт и Аларик нели поради прстенот го губеле разумот секогаш кога прстенот ги вратил во живот, Џонатан Гилберт го направил прстенот да го заштитува од вампири и тој бил од основачите, па зошто и Саманта и Аларик ги убиваат основачите, и мене не ми е јасно? :?:

А ова со Лекси и Сејџ стварно ми е смешно, Стефан бил лош, Лекси го направила добар, Дејмон бил добар, Сејџ го направила лош. Но Стефан кога е лош е многу лош и обратно, кога е добар е многу добар, а Дејмон полека наоѓа баланс помеѓу двете и добро му дојде што така се зближи со Стефан. :D

И аман веќе претеруваат, после две епизоди пак пауза! :@

На Victorian и Cence им се допаѓа ова.
  18. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    6.000
    Значи штом го видов видеово, морав да прашам...
    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... PrGNAhqgqE
    (знам дека нема врска со серијата ама)
    Ги сакам Елена и Дејмон, Џереми и Ана, Аларик и Џена... Ама едноставно помеѓу овие не можам да се одлучам !
    И двата парови ми се преубави :inlove: :inlove:
    Па вие што мислите со кој ќе остане Керолајн: Тајлер или Клаус ?

19. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Па најверојатно ќе заврши сезонава со смртта на Аларик. Нели на Аларик му била понидена улога во друга серија каде ќе биде во главна улога, па логично е да ја прифати и мора некако да завршат овде со неговиот лик. Претпоставка нели....а најчесто не испаѓа како што предпоставуваме :D

Тешко дека ќе испратат некој од главните ликови, свесни се дека ќе ја уништат серијата ако замине Дејмон, Стефан или Елена, едноставно неможе да функционира тоа.

Епизодава ми беше најслаба од сезонава. Освен моментот со откривање на убиецот другото ми беше монотоно некако.
    Ајде нека се појави Кетрин, Керојалн, Тајлер, Бони...нека има акција

На Victorian и wolf4e им се допаѓа ова.
  20. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Се прашувам само кога Стефан ке му ја даде( мислам нема да се замара веке со ) ЕЛЕНА, на Дејмон...
    Баш се заслужуваат со Елена!
    баш морав да коментирам погоре за да им текне да си ги користат дневниците хихихих :D просто неверојатно ?! како и од каде баш излезе сега точно ова дека имаат проблеми после ставањето на тие прстени ?! се прашувам ако Алерик има такви чуда тогаш што се се дешава со Џереми???
    И деффф ме нервира оваа докторкава ама мнн мнн се прави паметна :envy: