Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Rosewood

Rosewood Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    60
    Серијава без Кетрин иста не е ! Дај нека ја вратат веќе, цркнав чекајќи ја!

We're still waiting for you Kat. :)

На 1209, booba и poison.ivy им се допаѓа ова.
  2. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Да, и јас сакав тоа да прашам, и не сфатив од епизодата !?
    дали и Џереми ќе полуди како Аларик, или прстенот што го носела таа Саманта Гилберт го прави тоа? Оваа епизода остави многу неразјаснети работи.

После се што Елена му направи на Дејмон не ги сакам сега заедно, нека олади малку глупачата и да не се занесува дека во било кој момент и двајцата ќе дотрчаат кај неа, и Дејмон малку да олади со Ребека, па после може да си бидат заедно зашто од почеток сум била за нив и верувам дека он повеќе ја сака од Стефан, ух колку ме нервира Елена :@

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  3. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Реално и ти си во право мислам дека и едниот и другиот заслужуваат некоја која не ги мачи толку и секако која ги сака неизмерно како што тие ја сакаат !!!
    па макар и да се појави сега некоја сосема 10та фаца нема да ми е мака- пошто Елена ми го пука филмот :swear:

На poison.ivy и Victorian им се допаѓа ова.
  4. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286

На Ema.Sk, Cence и Victorian им се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Ај да ги прокоментирам последниве дешавки.Прво ќе кажам се плашам дека некако досадна станува серијата, ништо интересно, досадни се веќе со додавање нови приказни.Не се интересни веќе со Стефан, Дејмон и Елена, никаква акција, како сите да се ставени на пауза.Плус па да не зборам актерите што ги нема, некако бледо е без нив.Кетрин каде ја изгубивте, без неа ништо не е како што треба, Тајлер исто, Џереми треба да се врати, а да не зборам за Елајџа, па дури и Клаус.
    Оваа гуската Ребека со нејзината даг фејс...ми се повраќа кога ја дадат во кадар, а па Дејмон кога е со неа ми се иде да кубам коси, беше жешко еднаш, сега веќе е ту мач :D
    Ова со Аларик ми е безвеза искрено, како да немало што уште да смислат па ајде ова.
    Сакам акција и конечно нешто да се дешава,вака ако продолжат ја утнаа работата.

На Tearful му/ѝ се допаѓа ова.
  6. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Што би кажала.
    И јас признавам дека нешто забушаваат. Но дали шлагот ни го оставаат за крајот кој ќе не мачи цело лето, кој знае.
    Не коментирав ништо за предходната затоа што и не ме воодушеви баш многу освен моментите кои се вртат околу Ребека и Дејмон. Искрено јас неможам да им одолеам и ги сакам заедно. Мене ми се убав пар.
    Башка и Дејмон го потстрижаа малку, заличе сега повеќе на човек.
    А и би рекла show a little respect, I am an original, and don't play a game with original. Мислевте само Клаус е паметњакович, изгледа ова им е фамилијарно.

И повторно танц од страна на Дејмон. Овојпат обожавателките дефинитивно ќе полудат :D .

И би рекла уште нешто. Фали Кетрин! Damn уште колку треба да чекаме за нејзино следно појавување. Дефинитивно таа ја прави играта. Штета што ја нема толку често во 3та сезона.

7. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    6.000
    Овие епизоди и не ми се толку интересни без Клаус, Елајџа и секако ништо не е интересно без Кетрин !
    И овие епизоди ги изгледав до крај поради Дејмон 8)
    Damon: Ric, the world can't stop because you're an accidental psycho killer !!! Цар :bow: :D
    А како само танцуваше со Сејџ, се запалив и ја како Бека :D

And did you know that our precious Stefan Salvatore (Paul Wesley) is married to dr. Fell (Torrey De Vitto)?!
    They are kind cute together :$
    But Nina and Ian are still my favorite couple :inlove: :inlove:

8. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    По долга пауза, са од ко ми завршија поќето сери, почнав пак да ја гледам од почеток (до средина на 2ра сезона сум сега). И стварно не ми е јасно вај д фак престанав да ја гледам !?! И се надевам дека до 10 Мај ке стигнам да се приклучам скроз, и финалето во нормален тек да го гледам :).

НАЈЗАКОН СЕ ДВАТА :inlove: :rock: !

П.С. Од која епизода е точно Ребека (Клер Холт) :^) ?

9. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Колку сезони има серијава??? :?:

10. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    ^
    Засега се снима трета сезона, а уште колку ќе има не знаеме.

^^
    Ребека се појавува во трета сезона, трета епизода.

На Maca-BT му/ѝ се допаѓа ова.
  11. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Последниве две епизоди беа досадни.Се осеќа отсуствотот на Кетрин, Елајџа и Клаус.

Прикачени фајлови:

12. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Се согласувам дека беа досадни последните 2 епизоди, ама мислам дека во наредната ќе надокнадат. А после ќе си чекаме 2 недели за следна :(

Во последната епизода врв моменти ми беа:

1. Танцот на Дејмон со Сејџ - ух, како ме попали :sweat:

2. Крајот на епизодата кога Дејмон и Стефан се здружуваат да ги убијат Оригиналите. И пак ќе повторам дека ги обожавам кога овие се заедно во тим и се согласуваат онака братски. Срциња :inlove: :lol:

13. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Е аман па што ќе гледам, сите серии што ги гледам се на пауза :(

На Shoe-Gal му/ѝ се допаѓа ова.
  14. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Добро е, мрднаа малку со новава епизода, не беше досадна како претходните 2 :)

15. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    6.000
    Не очекував ваков пресврт !
    Ги погребавме Сејџ и Фин, многу ми беше жал за нив двајцата. Се видоа прв пат после 900 години ... ;(
    И не сакам да ги убијат оригиналите ! Не додека не го видам Елајџа уште еднаш или додека не се смуваат Клаус и Керолајн (и двата такви плави, преубави ми се заедно) :inlove: !
    И гледајќи ја оваа епизода сватив колку ми недостигаа Клаус и Џереми !
    Да не знае некој што ќе се случи после ова ... Како и дали ќе го убијат Клаус, ако го убијат и Дејмон и Стефан и Керлоајн и КЕтрин.. ќе отидат со него ?
    И веќе дојдовме до заклучок дека Аларик ќе умре, па кој ќе го убие ?
    И за малку ќе заборавев:
    Делена моментот :inlove: , може беше само сон ама вредеше !!!

16. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Да, и јас би рекла далеку подобра епизода за разлика од предходните. И како што видов изгледа следната ќе излезе на 19ти април а кај нас на 20ти. Аман веќе!
    Конечно го вратија Клаус. И во оваа епизода дефинитивно фалеше акција од страна на Кетрин. Можеше да ја вратат барем со неа уште поинтересна ќе беше епизодата.

И незнам дали ова има нешто врска, но ќе кажам. Приметив дека кога и да се фрли магија врз некој или нешто и кога магијата се враќа во положбата во која што била предходно, се тргнува наопаку. Таков беше случајот со духовите кога се се поремети кога Бони ја враќаше назад Вики, па сега и ова со поврзаноста на оргиналите. Дали е до Бенет линијата, или воопшто со магијата која ја фрлаат вештерките, незнам.

А Еленчето сега почна да се двоуми. Повеќе не вели не, јас ништо не чувствувам за него. Сега се мисли што би одговорила. Море само така за неа. Нека си остане без ние еден од браќата.

И јас би рекла тажен момент помеѓу Сејџ и Фин, но некој мораше да умре. Во секој случај фини ликови. Кој знае, може ќе се врати Фин назад.

Мене не ми беше ништо посебен моментот помеѓу Дејмон и Елена. Иако во сон, ништо посебно. Си кажав јас. Го сакам со Ребека, башка ваква уште по омилен лик ми стана. Ајде само да не ги оделат нив двајца по ова. Барем да вреди зошто да гледам :wasntme: .

Е сега со новоста која ја воведоа изгледа ќе настане хаос. Но ако, вака подобро. Барем нема да ги убијат оргиналите. Така лесно не се убива оргинал. Малку глуп план, но ајде. Е сега ќе видиме што ќе настане натаму ако во случај умре некој од нив. Дали ќе умре и некој од овие, останува да видиме.

Готово! Се заљубив. Да ви ја претставам мојата нова љубов. Тадааам..
    И секако, сега многу повеќе ги сакам заедно!
    Еве промо и линк за некој нетрпелив како мене ако некој го интересира за следната епизода што ќе се случи.
    http://www.youtube.com/watch?v=x7nw_3D6Kv8
    http://vampirediaries.wikia.com/wiki/Heart_of_Darkness

17. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Стварно беше добра епизодата, сега кој ќе чека скоро месец :(

Ееееееееееее, не мораа да ја килнат Сејџ, омилена ми стана :'(

Се растопив и јас на Делена моментот. Беше очигледно дека Ребека го контролираше, ама сепак се чувствуваше толку хемија... уште кога Елена би знаела што да одбере, а не вака. Кетрин попаметна испадна, ги вртеше и двајцата, а Елена без ниеден ќе си остане, ако, така и треба, кога му го крши срцето на Дејмон, мојот срцуш :lol: :inlove:

Епизодата ветува дека ќе ја вратат Кетрин, ќе ја бараат за да најдат од кого потекнуваат.

Инаку, дали приметивте дека Стефан му однесе 8 колци на Клаус, останаа 3 кај нив, а има уште 4 оригинали (Клаус, Ребека, Илајџа, Кол). Изгледа еден од нив продуцентите заборавиле :) Грешка, грешка, ај ќе им простиме ако ни дадат фантастични 4 последни епизоди од сезонава :)

Мене ми недостига Илајџа. И Кетрин.

18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805

Не е грешка.
    Од 4 оригинали што останаа само 3јца можат да убијат. Еден мора да остане жив, сите овие вампири, Стефан, Дејмон, Керолајн....потекнуват од еден од нив, нели што збореа blood line. И ако ги убијат сите 4јца, тогаш умираат сите постоечки вампири.

Од Клаус, Ребека, Илајџа и Кол - тројца умраат, еден останува жив. Затоа само 3 колци им требаат.

Сега уште да откријат од која крвна линија потекнуваат овие "нашиве" :D
    Имаше момент и каде некој кажа "ако имаме среќна нема да потекнуваме од Клаус".
    Сепак на Керолајн и текна дека Тајлер е од крвната линија на Каус, па ако го убијат, умра и тој

19. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Добро е почна нешто да се дешава во епизодава :) Керолајн ми одговара со Тајлер, ама ја сакам и со Клаус, а не дека и со Мет не ми одговараше :) Добро бе, главна фуфица ја напраија, за разлика од тоа што беше во прва сезона.
    Кетрин, каде ми е Кетрин??? Нека се врати да им ги размрда малце газовите.
    Епизодава ми имаше патетичен момент со Стефан и Елена, се мавнав така, 2-3 пати фејспалм си напраив. Многу ми се патетики, и Елена повеќе ми е во комбинација со Дејмон. Сонот беше, добар сон. И јас би го сонувала Дејмон :inlove:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Малку подобра епизода од предходните, сепак далеку од најдобрите во серијава.
    И јас сум неодлучна како Елена, еднаш го сожалувам едниот, после другиот....а неа почнувам да ја мразам, гуска.
    Добро е што беше барем искрена со Стефан инаку ако продолжеше да го лаже, ќе беше кучка како Кетрин.
    Инаку и јас мислам дека со магијата тргна нешто наопаку, не било сигурно тоа така смислено на почетокот, мада мораше, инаку ќе требаше да ги убијат, а тоа нема да се случи.
    И покрај новите можни љубови, јас ги сакам старите приказни, освен во случајот Елена и Стефан.
    Керолајн ми е совршен со Тајлер, уште кога се сетам каква страст пукаше меѓу нив, а и сексот што го имаа :x.Не за Клаус, да за Тајлер. Жална беше смртта на Фин и Сејџ, и мене ми беа фини ликови, али шта чеш.
    Сакам да прокоментирам за наредната епизода, кој го гледал промото...моментот Елена и Дејмон, и фацат ана Дејмон кога вика „ду ју“ и очекува одговор, осеќам ќе биде врв, па подоцна и спие до неа, абе срциња.Мада јас мислам дека Стефан ќе остане со Кетрин накрај, скоро сум сигурна.А и таа недостига стварно, аман веќе.
    На крај на сезонава умира некој, само се надам тоа не е Аларик ниту Тајлер.