Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Уф, како ме нервираше и мене Керолајн, а сега ми е една од омилените ликови. Сепак, Кетрин ми е фејворит од женските ликови (се надевам ќе ја вратат), додека пак од машките, се разбира Дејмон. :D
    Стефан никогаш не ми се допаѓал, можеби поради тоа што не е мој тип, не знам. Не ми е одбивен, ама ниту пак ми се допаѓа.
    А, Нина добро се снаоѓа глумејќи две сосема спротивни улоги. Јас сум пријатно изненадена од актерските способности на сите актери, Клаус е фасцинантен лик, ама како што разбрав нема да го има понатаму.
    Инаку глупаво е тоа што ја пикнаа и жена му на Стефан во серијава и што ќе ја свртат сега Елена да биде со Дејмон. Многу толерантни овие од Холивуд, ќе спасуваат бракови и врски. :D Јас до сега сум слушнала само дека расипуваат, ама се укажува на тоа дека доста е замешан приватниот живот на актерите во самата серија. Сепак е доста интересна, со нетрпение ја очекувам новата сезона. :)
    Инаку јас кога почнав да ја гледам, за 4-5 дена ја изгледав прва сезона и после намалив малку оти се плашев да не ми снема епизоди... :worried:
    Ви завидувам на вас, што дури сега почнавте да ја гледате серијата. :D

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Јас од почеток сум за Стефан и Елена, Дејмон повеќе со Кетрин ми одговара..
    Ама не сваќам зашто сите имаат лошо мислење за Стефан?

3. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    *тие што ја немаат догледано првата сезона да не ги отвараат спојлерите, за да не се изненадат. :D

Јас првата сеозна ја изгледав пред едно две недели и се'уште собирам импресии. :D
    Мислев дека серијава е нешто ко Твајлајт филмовите и затоа ја одбегнував цело време. :$
    Од ова што го видов во првата сезона, навивам за Стефан и за Елена.
    Ама од тоа што го имам читано, покасно Дејмон ќе биде со Елена, и баш ме интересира, како по ѓаволите ќе се случи тоа??!
    Исто така, и Бони ме изненади многу на крајот.
    во негативна смисла

И имам едно прашање, за поупатените
    Онаа женската накрај што се смува со Дејмон, што е иста ко Елена, е Кетрин? :o
    Или нешто погрешно сум разбрала? :^)
    Зборам за ова http://www.youtube.com/watch?v=EbGB4clMe5U

Како и да е, денеска почнувам со втората сезона, се надевам дека ќе биде возбудлива и непредвидлива како и првата. ^_^ ^_^

4. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    ^
    Да да, Кетрин е.
    Гледај ја втора сезона прва епизода и ќе ти стане јасно.

На FortuneTeller.xD му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Belieber15

Belieber15 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Elena-97 Пред да почнам да ја гледам серијава читав дека Стефан на почетокот бил добар и се тоа и после станувал антипатичен... Но јас од првиот пат кога го видов Стефан ме остави без зборови , perfection :inlove: Мене ми е преубав и многу симпатичен :lol: и до крајот си останав за Стефан :D Stelena now and forever :inlove:

Ах тој Paul Wesley што ми направи, деновиве од глава не ми излегува :D

Инаку за Керолајн и мене на почетокот многу ме нервираше но потоа ми стана една од омилените ликови :lol:

И на крајот на третата сезона кога го прободе Аларик Клаус многу ми беше жал и за него и за Ребека.. :( Се надевам ќе го оживеат некако и ќе се врати :lol:

6. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Стефан или Дејмон ? :^) хммм...
    Чудно е како текот на настаните влијаеше на мојот избор.
    На почетокот зошто Стефан беше со Елена,голема љубов блабла,Дејмон како опција не ми паѓаше на памет.Мислев дека е лош и дека ќе си остане лош и дека ќе продолжи да биде лик кој ги прави збрките во серијава.
    Меѓутоа...Кога почнаа да се појавуваат останатите,ајде да ги наречам "лоши ликови",како Кетрин,Клаус,Илајџа и.т.н Дејмон започна да ги покажува своите добри карактеристики.Стефан стана лошко и тоа дополнително влијаеше за да го сменам мислењето.

На крајот од денот,па можеби тоа што е на некој начин лош и мистериозен го прави уште подобар Дејмон :D Затоа мојот избор е секако Делена.Forever & Always :inlove:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    http://www.youtube.com/watch?v=B4De5Vln2gk

На natural.beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Во книгите ли е ова за Бони?Што се случува ако можеш пиши ми лп зошто јас сум многу љубопитна што како се случува во книгите :)ѓ

А за девојчето што праша...немаме ние лошо мислење за Стефан, тој си е фин само што Дејмон и Елена се совршен пар, колку и да не мислите така ќе видите натаму колку хемија има меѓу нив. :x

Едит: Најдов нешто ново во врска со 4та сезона, мене доста ме изненади, послужете се во спојлерот
    http://entertainment.gather.com/viewArticle.action?articleId=281474981442161

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Женски ептен сте срцки сите до еден. И јас исто како феминката погоре мислев дека е нешто каок Твајлајт, а такви филмови не сакам. Интригнанта е серијава па посебно што прочитав дека и
    Елена ќе стане вампирка, ептен ме заинтересира.
    Фала ви што сте дискретни, и јас не отварам веќе никакви спојлери, несакам да си нарушам, а доста ми е јака серијава, да не ми пропадне.
    Патисон најсекси вампир, мај ес најсекси, па и Стефан и Демјан се посекси од него :wasntme:
    Денес идам до 10та да ги изгледам, ако не и повеќе, одвај се воздржувам :D
    Го најдов ова на нет, се згазив од смеење :rofl:

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Почнав да ја гледам трета сезона од ново и морам да си го погазам зборот. :worried:hock: Сега кога пубаво ќе се загледам овој Клаус па и не е така лош.Секси е мајката, со насмевката посебно...мада акцентот и карактерот уште ми идат на нарви, за гледање е само
    Абе немаат лошо парче во серијава.Нека се живи и здрави.

10. 2036

2036 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    75
    ^ Мене пак акцентот на Клаус баш ми е убав :angel:
    Инаку јас никако да ја догледам трета сезона, стигнав до 10 епизода :tmi:

11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Пак јас досадна сум знам, ама кратка ќе бидам.
    Тамн стигнав до 10та епизода од првава а си реков до 1ипол ќе си легнам утре во 9 да станам, и како заврши 10тата, неможев да не а гледам 11тата ќе побацев :rofl:
    Колку се сменија работите и сега се ми е појасно, а се чудев како се станува Вампир и дали они одсекогаш биле, но убаво се се разјасни.
    Ептен ми беше жал за Лекси, баш беше интересена, инаку на почетокот мислев дека сака да му се пикне во гаќи на Стефнан, но згрешив.
    И само што помисв дека стефан е глуп може наместо да убива луѓе за да пие крв да се снајде да зема од болница вака што даваат крв по неколку кесички, и еве ја Лекси, значи пмаетна сум била :rofl:
    Ама Стефан си има друга теорија.
    И приказната со нивиот професор по историја, малку ме збуни со прсетнот, он е вампир така?
    Одма познав дека е, плус кога немој мистериозно го оживеа репортерот, ама па сега кога видов што се десило со жена му, се мислам дали е стварно демон и плус зашто би го спасил овој никаков знајќи дека мрази вапири па и логички ми е. Ме збуни сеа, ама ќе видам денес сигурно нешто ново.
    И приказната за Керолин дека може да се спаси дека не е мртва и сите во црквата ми стана се јасно зашто Демон уште се плетка тука.
    Тотално се изненадив кога ја видов Bree т.е за мене е Џесика Пеирсон мислам толку различна него во Сјутс не ми се верува
    Секс сцената со Елена и Стефан ми беше ]:) Баш ми се слатки :wasntme:
    Интересно е и што Бони е вештерка и се тоа ќе се развива и поната поинтересно.[​IMG]
    Кога се појави во собата без маица јас беве :x Нееее и ти секси , неее..
    Добро ви серијава има ли грдо машко?
    И брат и е убав, и синот на градоначалкот и брат и на Вки, сите се барем cute а изгледа и секси ]:)

На Sparks и caroline.costa им се допаѓа ова.
  12. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

Не би ти открила ништо но за професорот ќе ти кажам дека не е вампир туку има таков прстен за да го штити од вампири :)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    73
    Нешто прочитав една информација дека во 4 сезона ке гостува Фиби Тонкин
    (Феј од The secret circle) .. :?: :?:

14. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

Оууу дај боже :clap: .Ја обожавам :inlove:

Извинете за офф топик али стварно не е фер што не ја обновија the secret circle :envy:

15. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Ајаа се решиле овие сите актерки од H2O да ги ставаат во серијава. Уште Рики им фали |(

16. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Oh yeaah. И јас го мислев истото. Се' дур не ги изгледав наредните епизоди. И од тогаш не мислам ништо. :D
    Само чекам да видам што ќе се случи. Не можеш да ги предвидиш однапред случките, секогаш излегува нешто трето од тоа што си предвидел. Затоа ја сакам серијава. Врв е!

И уште нешто. Малце сум љубопитна.
    Сега сум до 14та епизода од втора сезона, и не ми е јасно
    Зошто Џон се врати? Што матат со Изабел и со Кетрин?
    И уште нешто
    Тајлер никогаш више нема да се врати назад? Керолајн ќе биде со Мет?

Е,е. И ова ми е последно прашање.
    Џена ќе дознае дека се вампири Стефан и Дејмон?

Ааа, да. И заборавив да пишам
    Бони и Џереми ми се срцки. :$

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Да матат Џон и Изабел нешто ама нема да им успее, Тајлер ќе се врати и Керолајн нема да биде со Мет токму во тоа е најголемото изненадување, Џена ќе дознае за овие двајца ама во последната епизода и ти препорачувам спремај си пакетче паломи за тогаш ;)

На Elena-97 и FortuneTeller.xD им се допаѓа ова.
  18. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Хипстер, немој да читаш спојлери, а и вие не и кажувајте какво е финалето од прва сезона. Инаку како тоа финале уште еднаш нема да излезе, вака ќе те остави :o

Општо речено тоа финале за мене е едно од најјаките финалиња на сезони од серии, буквално ти иде ова да го направиш.

Ама тебе убаво ќе ти е, одма после 2ра сезона, ние што требаше да чекаме само ги броевме деновите до нова епизода.

Ни на крај памет нема да ти текне како може да заврши епизодата кога ја гледаш.

Уживај и НЕ ЧИТАЈ СПОЈЛЕРИ.

На 1209 и Hipster им се допаѓа ова.
  19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Не не не отварам спојлери никакви, Спаркс не се секирај, леле сега ме заинтргирааа :D
    Вечер или не искчам и да ги изгледам сите 11 до крај на сезонава, или не спијам :rofl: Нема друго чаре,
    Првата ми беше онака симпатична и си реков абре една тинејџ серија со малку така научна фантастика, ама сега се подобра и подобра ми е, ма фантастична ми, како е смислена, целиот сплет на настани, ликовите се одличо изградени, па и приказната со вампирите ми е одлично исценирана како да има некој паралелен универзум и се ова е реалност не серија.
    Не не решив има да је гледам денес, па ако треба и да пукнам.
    8 саати или цело работано време ќе ми треба ама ако :D
    Поздрав Спаркс, you are the best 8) :*

На 1209 и Sparks им се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    И јас се согласувам со Спаркс немој во никој случај да читаш спојлери
    Него сакав да кажам дека најмногу ќе се разочарам ако не се појави Катерина во 4та сезона ниту еднаш.
    I love that bitch :D
    Уствари мене Нина повеќе ми се свиѓа во улога на Кетрин него Елена.
    "Are we really going to do this again? We both know I could rip you to shreds and do my nails at the same time."
    "Do you honestly believe that I don`t have a plan B? And if that fails a plan C and a plan D. You know how the alphabet works don`t you. Send my love to Stefan."
    "I need a werewolf. I’ve lost the one that I had."
    "I like the poetry of Caroline."
    "I think that your witchy girlfriend`s worried that you`ve run away with your ghostly lover."
    "I loved you. I loved Damon too. Humanity is a vampire`s greatest weakness, no matter how easy it is to turn it off, it tries keeping its way back in. Sometimes I let it."

„Stefan Salvatore: What do you know about werewolves?
    Katherine Pierce: I know not to pet one. „
    „We all want the same thing, Klaus dead and here you all are running around like chickens with your heads cut off. „

На Sparks и Hipster им се допаѓа ова.