Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Само едно прашања не ми е јасно, ја изгледав 14тата епизода и дознав со Катерин што е фрката, кучка неверна :tmi:
    НЕ ми е јасно само ова, кога уставри станаа вампири двајцава зашто ако станале пред да ги затвореа сите во црквата и на нив ќе покажеше часовникот. Јас се мислев одма ги напраила вампири, ама се гледа дека не.
    И не ми е јасно кога и кој ги направил да се.
    Кажете ми дали поминало само и јас сум испуштила или ќе покажат.
    Ептен се заразив се појако и појка стана, па како заврши 14тава :o
    Ма цела епизода беше едно големо :o
    Уф под импресии сум уште :x
    П.С Извинете ама после оваа 14тава епизода почнав да сум нестрпевлива ептен.
    Се сакам да знам ОДМА!
    Серивава не е на арно, како дрога да има во епизодиве, или па Демјан ме хипнтизира да гледам се повеќе и повеќе :rofl: Ама буквално се заразив, пијам кафе и гледам пак.
    Уште 7 ќе ги изгледам па што и да е.
    Елена ми беше посебно убава во епизодата со игранката

На Sparks и 1209 им се допаѓа ова.
  2. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Хипстер во текот на целата серија ќе има многу флешбекови назад од минатото и ќе покажат се.
    Не се секирај сеуште ништо не си видела ниту испуштила. Режисерите овде внимаваат и на најмалиот детал, а не нешто толку битно како ова. Биди трпелива, кога-тогаш ќе ти стане јасно.

На Sparks и Hipster им се допаѓа ова.
  3. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Сите ве лајкнав :D Првата сезона беше повеќе вампири, тепачки, крв, акција. Во втората го има сето тоа, но плус епизодите се каде каде посентиментални. Ќе видиш при крајот на втора сезона, која од која пожални се. Претпоследната од 2ра е уште појака од финалето Јас што речиси никогаш не плачам на филмови, ептен тврд орев сум, на претпоследната епизода се истурив од плачење. Па каква музика имаа во втора сезона :x

Инаку јас не знам дали сум кажала, ама ако.
    Јас серијава по првата епизода сакав да ја откажам. Не ми фати око ич :tmi:
    Но бидејќи слушнав многу убави песни како Say oд OneRepublic, а мене тие ми се слабата точка во животов, Running up that hill oд Пласибо и Never say never oд The Fray реков ајде ќе гледам може ќе излезе убава музика од серијава.

И погодив, какви само песни сум научила од серијава, Стејтлес од тука ги знам. Немале утка со песните, па уште Hurts три пати ги имаа.

Оваа од десеттата епизода зарем не ти ја надополни сцената перфектно?
    http://www.youtube.com/watch?v=xjEGBoZNg34

И јас ја мислев тинејџ серија, ама многу повеќе од тоа е. Посебно ти викам на втора сезона кога ќе те фатат на сентименталност при крајот.

И ќе ти кажам кога ќе почнеш да ја гледаш втора сезона кој ми е омилен лик. Сум се лигавела како тинејџерка по Џастин Бибер :lol: :lol:

На salvatore94, pretty.little.liar, Strumfeta93 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ШЛОГ ЌЕ МЕ МАВНЕШЕ ЗА МАЛКУ :o
    ТОА сликичето на Спаркс, неможеше пoтаман да најдеш.
    Ама за 30 секунди, па истотот :o :o :o
    Каков крај мајко моја, уф од тоа знам дека ќе излезат фрки што мене нема да ми се свијаат.
    Што серија ќе беше бре на секоја епизода срце ми застанува.
    Ах колку го сакам Стефан :wasntme:
    Да значи Демон ми е дефинитивно посекси, поубав,шмекер заводлив, ама Стефан има некоја хемија, дали во тоа погледот таинствен, те тера да дознаеш повеќе за него, незнам ама во серијава повеќе го шмекам него, а од сликите од нив не во серијата Иан ми е- силувачу те ]:) Ама Стефан е во тело е каде каде позгоден од Демон, уф мене ми е ептен хот 8)
    Од кај да почнам од кај да завршам за првава сезона. Изгледана за рекордни 3 дена, не рачунајќи ја првата епизода кој ја гледав на јутуб прво, па ја симнав серијата и следниот ден по ред ги гледав епизода по епизода.
    Што се не ме шокираше сезонава од што во што се претвори серијава.
    Уште малку сите ќе дознаат за вампирите осеќам.
    Сцените за Стефан кога имаше проблеми со човечката крв, бев
    НЕЕЕЕЕ,во екран влегов дури, го убедував, you can do it, be strong, ама џабе не ме послуша :@
    Ах колку се изнервирав само едно милион и осумсто пати со Изабел |(
    Само останав во прашалник за граданочалников и син му што се, вампири не, вештери не, што има друго освен тоа, демони? Небитно ќе дознаам, не сакам да ми кажувате ништо :!:
    И еден краток recap- Керлолајн уште ме нервира и ми е тотално обивна, Бони ја сакам многу, и тамн се израдував дека ќе се заљуби во хот бартендерот, крап и тој е еден од овие.
    Рик ми е екстра, многу секси и многу мил ми е, сосема со одговара со тетка и на Елена.
    Џереми мене ми е жал за него, сите што ги сака му имираат, и има право да и се лути на Елена, не требаше да ја донесе таа одлука за него, и таа беше една одлична реченица ако не најдобарата, дека можеш да ги избришеш сеќавањата но болаката останува, не знаеш зашто е ама останува, ме погоди малце признавам.
    Демон знаев дека ќе се заљуби во Елена, не зашто имав прочитано дека ќе се матка со Демон едноставно ми видов до очите. Ама се поокеј и поокеј ми е искрено.
    МИслам дека не требаше да умре бабата на Бони, незнам не гледав зашто умре, но нема врска.
    Целата ситуација дека Елена е посвоена и дека чичко и усвтави и е татко искрено ми беше малце шпанска, но океј ја голтнав некако. Се друго ми беше маестрално, режисерите стварно внимаваат на се.
    Превозбулива серија,во прва сезона и веќе многу се дозна не кои некои други да те влечат со сезони за една трага.
    Елена и Демон поубаво си одговараат физички да, но од друга страна мислам дека подобро си одговара со Стефан за се друго, некако сега за сега се послични, и мислам едка стварно е заљубена во него.
    Али многу многу сплетки и триста чуда излегоа, јас ни на пола не бев спремна, абре умирав гледајќи.
    Не гледам вечер, ќе ја одморам главатаама утре одам одма со прва и втора еп од 2 сезона.

На Strumfeta93, Sparks, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Спаркс оваа песна што ја постира пола година ми звонеше на телефон. Од што им стана досадна на цимерките почнаа да ми викаат де смени ја, та смени ја :D .
    А јас обавезно си ја потслушнувам уште. Преубава е и баш одговараше за тој момент. И јас од овде научив за неа, исто и за Devotion.
    http://www.youtube.com/watch?v=4KjC-N_JxL8

Што се однесува до предпоследната епизода, никогаш повеќе не сум се ежела од тогаш. Ме натера сто пати да ја превратам сцената. Знаеш за која зборувам. Хипстер ти ќе видиш :lol: .

Но сепак јас се попалив на 3та сезона каде што ја запознав љубовта на мојот живот.
    Т.е. неостварената љубов на мојот живот. :rofl:

И така луѓе, пишувајте на темата за да не мислам уште колку има до 4та сезона. Ем така сите ќе коментираме, ем ќе се потсетиме, а можеби и нешто ново ќе искрсне.
    И незнам многу како е по другите теми, но доколку се најави овде нов член кој почнува да ја гледа серијата, ние веќе старите обожавателки со раширени раце и големо добродојде ги примаме новите, и им влеваме уште повеќе ентузијазм за серијата.
    Кажете дека е така. а? А? ^_^

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    И мене ми дрнкаше оваа ама потоа кога се појави чудото
    http://www.youtube.com/watch?v=zMBTvuUlm98 кое одеше со моја омилена епизода во цела серија, се префрлив на неа и уште сум заразена.
    Хипстер ти завидувам што сега се возбудуваш на прва сезона, ние жалчињата ќе си се мачиме до октомври.
    Инаку во наредните епизоди и сезони ќе се шлогираш уште повеќе, ние ти гарантираме.

На pretty.little.liar, Hipster и Sparks им се допаѓа ова.
  7. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Девојки, ај некој од оние што завршиле со гледање на трета сезона едно прашање во спојлер:
    Не ми е јасно, како успеаа да го убијат Клаус без да умре Тајлер и сите што настанале од Клаус? Не сфатив како беше тоа поврзано со Аларик и стопирањето на срцето на Џереми? Сфаќам за поврзаноста на Аларик и Елена, дека ако Елена умре и Аларик ке умре. Ама не го сфаќам делот со Клаус, како останаа живи вампирите од него?
    Оваа претпоследнава ептен ме збуни, па пред да ја гледам последната би сакала тоа да го сфатам.

Инаку јас си останав со истиот став уште од почетокот на серијата, а нема ни да го сменам. Стефан :wasntme:

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ако речам лош збора за тебе каролин, спаркс или 1209 срам да ми..
    фала ви што ги трпите моите тинејџерки испади врзани со серијава :D
    Ептен ме упативате алал да ви е, ептен профи сте за серијава 8)
    Денес тешко дека ќе гледам, одмор праам еден ден, зашто знам дека после нема да престанам да гледам.
    А за саунтракот, одличен е, точно песната што ја постирала Спаркс е можеби една од поубавите.
    http://www.youtube.com/watch?v=diaHnF-zfEg
    Уште неколку ми останаа во глава,
    http://www.youtube.com/watch?v=nJ8qW0tilFU
    http://www.youtube.com/watch?v=Aihu16RyYp8
    http://www.youtube.com/watch?v=lf2IqQ9SvmA
    Еве ги сите песни од прва сезона
    http://vampirediaries.wikia.com/wiki/Se ... Soundtrack

На Sparks, caroline.costa и 1209 им се допаѓа ова.
  9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Не умреа затоа што Бони направи иста магија како онаа кој беше направена за да се мумуфицира Мајкл, напавија така за да не умрат вампирите кои потекнуваат од него, поради тоа неможат да го убијат, па ова беше единствено решение.А Бони сама го направи тоа со Тајлер никој не знае, тоа е исто како кога Клаус беше во телото на Аларик, вака направи Бони зошто знаеше дека може нешто да тргне наопаку па несакше да настрада никој, не се секирај ќе му го вратат телото на Тајлер исто и на Клаус во 4та сезона, вака прочитав во спојлери од наредната сезона.

На Ann.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Хипстер да те поздравам и да ти кажам дека многу си ми интересна. Баш еден коментар од пред некој ден што го имаше напишано, се изнасмеав од тоа колку грешки имаш напраено, точно на човек да му оставиш впечаток дека си пијана :lol: (немој лошо да ме сфатиш :wasntme: ) . Ме тераш да почнам од почеток да ја гледам. Се присетувам на муабетите во главно со Спаркс што ги правевме, ама шлакнати сме биле, точно од замисленост у ѕид да се треснеш :D . Спаркс :hai: ме насмеа што ова последното мислење за саундракот по втор пат го пишуваш :lol: .
    Еден другар сега почна да ги гледа, и тој се зарази, па туку запиткува нешто. И Каролин беше таква, ама јас ништо не им кажува(м/в) :devil: .
    Ај и јас да ставам некои омилени песнички, што можам по милионити пат да ги слушам и да не ми здосадат :) .
    Оваа Пламп убаво песниче ама не ми дотекнува да го слушам.
    Број еден, у пакет со омилената сцена од целата серија :inlove:
    Jason Walker - Echo
    После
    Jason Walker - Down
    Ron Pope - A Drop In The Ocean
    One Republic - Come Home
    Hurts - Devotion
    Skinny Love - Birdy
    Within Temptation - All I Need
    Ben Harper - Amen Omen
    Оваа како можевте да ја заборавите? :muscle:
    http://www.youtube.com/watch?v=-TTPGAy5H_E

На Hipster и Sparks им се допаѓа ова.
  11. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Благодарам многу 1209 :)
    Инаку да ви додадам една песна која мене особено многу ми се допаѓа:
    http://www.youtube.com/watch?v=PiMTUGbCw6s
    Фан мејд е видеото.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Стасав до трета сезона, ху. :whew:
    Стварно не го очекував ова. :o
    Третата ми е изгледана до 12 епизода. И имам уште неколку прашања за поупатените.
    Што е работата со Клаус и Керолајн? Клаус ја сака или... Некако многу чуствителен беше кога ја "оздравуваше"
    И кој е во ковчегот што не можат да го отворат? :$ Знам дека не би требало да прашувам, ама љубопитноста ме јаде, не можам да издржам, а да не знам..
    И за на крај, Стефан се преправа цело време, или така ми се чини?

п.с. Се извинувам што сум досадна. :$ :$

13. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Клаус ја бендисува Керолајн, да. Колку ми беа убави тие сцени, Клаус тука ми е најубав. Кај не е убав тој, што зборувам глупости :D

Другото не ти го кажувам ]:) Гледај таму, не си расипувај :D

Штрумфетке, не знаев дали сум кажала, па затоа :D Тоа ти е, склеротична особа, од што на сите им кажувам дека без вампириве и без Шелдон од Биг Бенг ми е досадно летово, веќе заборавам каде се сум кажала :D

Инаку не беа само тие убави песни, секоја епизода си имаше посебна песна. И сите ги гаѓаат, од тажни до весели, до перверзни :tmi:

На пример кога ја слушам оваа
    http://www.youtube.com/watch?v=EfZgHmCnXg8
    ми се враќа сцената и перверзни мисли ми идат :tmi:

Тие што не сте ја гледале третата сезона не ги читајте коментарите, има спојлери.

Јас се двоумам дали да ја почнам од почеток, и така деновиве имам малку слободно време.
    Сакате сите пак од почеток? И пак ќе си коментираме како улави :D
    Ај ај ^_^ . Еве со ваква фаца пишувам

:D

На Strumfeta93, Hipster, caroline.costa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Тргнав да одговорам па Спаркс ме превари.
    Јас секако ја почнав од ново и сум до 12та епизода од 3та сезона исто.
    И опет се лигавам над тестатурата поради Дејмон и Елена аман.

15. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Спаркс ма ;( . Мораше ли пак со песната да се вратам на сцената. Смајлиштомутечатлиги :o .

А јас планирав да ја почнам пак серијата од почеток летово како што немам работа, па сега има уште поголем мотив. И бидејќи Хипстер стигна до 2ра сезона, а веќе првата ја искоментиравме, да почнеме од утре заедно со неа и пак ќе се распишаме :D .

Леле со кој ентузијазм пишувам пак овде :wasntme: .

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Спаркс не со коала беар фејс, немој :D Ах шели, нема ситуација во која неможе он да се вметне, дури и во друга серија :D
    Иначе Штрумфетка, уживај не се лутам тамн работа, имам една мана, кога пишувам и тука и на скајп или семинарски дури кога пишувам никогаш не проверувам дали имам испуштено буква, или имам неточно напишано нешто, страшно ме мрзи, и сами стискам сенд. Ама почна срам да ме фаќа и многу често редактирам за да не читаат текстови со голтани букви на секоја реченица. Ај мајка ми ми е лектор на семинарски ми поправа букви, ама тука не, и затоа се брукам вака :D Пребрзо пишувам, ама најнеточно на свет :tmi:
    Јас сега ќе ја гледам S02E01 ама само тоа и се комирам, се надевам дека и втора сезона ќе биде бомба како и прва. Серијава е ептен интересна, за разлика од други серии со овој жарн е многу подинамична и цело време се шокирам за нешто и ме држи во неизвезност без да заспијам или да се откажам на пола епизода дека тупат ептен. За тоа има најголем тумбс уп :up:
    Мене не ми е језива ич ни страшна и покрај сите тие крвишта и убиства, веројатно дека знам дека не е можно да постојат вапири и се сконцентрирам само на настаните. Али уште едно нешто да нагласам, какви типци има вау :wasntme: Да незнаеш кој од кој поубав :wasntme:
    И знам дека сите сте тим Демон, ама искрено мислам дека со Стефан повеќе си одговара, незнам ете за тоа различно мислам од вас, само за тоа. Знам дека сите викате дека ќе се премислам, ќе видиме незнам, но сепак Стефан ми е уф незнам како да опиша, под кожа се пика со тоа погледот, ах Стефчо Стефчо. И морам да ги ислушам сите песни од таа листата стварно се ептен јаки

На 1209, Sparks, Strumfeta93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Во врска со оваа Стефан-Елена-Дејмон работа.
    Баш сега барав листа со песните, и надолу наидов на еден коментар.

Не можам да се сложам повеќе со ова болдираново.
    Сите го сакаат Стефан. И јас го сакам - мил е, добар е, знае да сака, се грижи и го кажува тоа отворено. (барем во првите две сезони)
    И не викам дека Дејмон нема чувства,
    не ми е таа поентата
    .. само тој си има некои свои чудни начини за да ги искаже. Мислам дека е премногу горделив за да го направи тоа како што го прави Стефан. И тоа го прави понесакан лик кај публиката.

BTW, многу ми се допадна оваа сцена (трета сезона, 14та епизода)
    http://www.youtube.com/watch?v=qO6zj8jgS_0

На 1209, Sparks и Hipster им се допаѓа ова.
  18. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Јас Дејмон многу го мразев, уште на почетокот со таа негова насмевка ми ја креваше косата. Долго време го неќев, после тоа Спаркс почна ептен да пишува Дејмон, Дејмон, велев оваа луда, како може Дејмон да и се допаѓа? После тоа почнав малку од друг агол да ги гледам работите, веќе изгледани сцени ги гледав повторно, и исто како прв пат да ги гледам. Толку бил различен од она како сум го доживувала :inlove: . Дејмон ми стана омилен лик а и платонска љубов. Спаркс ти си крива ]:) .

На 1209 и Sparks им се допаѓа ова.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Моја платонска љубов е уште кога играше во Лост, се сеќавате аа :^) Јас се утепав од плачење кога си умре таму, па кога го видов во серијава, искрено ради него само почнав да ја гледам.Ах лепота бе, мада не дека е толку посебно убав, ама има страшен шарм и сексипил.

20. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
    Јас дефинитивно почнувам пак да ја гледам серијава од почеток. Еве уште сега, одма. Па неможам повеќе бее.. А па новата сезона како ќе ја дочекам? :?:
    Еех, досадаа. Стварно досадно е без серијава :(
    Ај, заминав јас.. :hai: