Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    хахахаха срцка бе

ајде издржи до 12ти октомври и пак ќе си коментираме како улави

На Sparks му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Не ми се верува дека по втор пат ја гледам сезонава и дека пак се притресувам иако знам што ќе се случи.
    Btw 13та епизода е многу емотивна, посебно делот кога оригиналните ќе се соберат на куп.Тогаш тешко ми паѓа за Клаус дури кога го гледам како плаче.Уф ептен сум чуствителна на мажи што плачат.
    И секако да не заборавам мојата омилена фраза од епизодава
    “ Stefan:I love her Damon!
    Damon:worried:o do I!“
    Толку емоции имаше во сценава, искрено, без сучење, во лице.
    И дај почнете да ја гледате одново, да се потресувате со мене, доста сама се глупирав :D

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    1209 не се секирај, ако има некој што поише се трескаше не темава последниве неколку страни од мене и се лигуши ко тинејџерка ќе се прекрстам.
    Јас сум до еп3 од сезона 2, вечерва ќе изгледам некои 4-5 и утре пак уште толку.
    П.С градоначалников, син му и брат му се werewolves така?
    Ама пак се фрикови некои не се нормални луѓе што го слушаа она вришетењето и која сила ја имаат надприродна.
    Не ме хејтајте ама во серијава ми се пар ипол, во привтен живот не, ама како Елека и Стефан најмногу си одоговараат :wasntme:
    Ќе одморам со коментарите се до крај на вторва сезона, кога ќе ја изгледам цела цела тогаш ќе дадам еден мој осврт и видување на настаниве во вторава сезона.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Да, да врколаци се. Гледај понатака, уште поинтересно ќе е со нив, особено со Тајлер. ;)

п.с
    Ова е за Стелена тим ^_^

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Јас сум од оние кои неможат да ги смислат Елена и Стефан.Некако ми се како стар досаден брачен пар.
    Јас скоро сум сигурна дека ќе се премислиш, зошто јас на почетокот исто ги сакав многу и плачев на сцените и ме нервираше Дејмон, ама потоа кога видов каква хемија има меѓу нив(Дејмон и Елена), што е и нормално, зошто се пар и реалниот живот, љубовта ја преточуваат на екраните, се заљубив во помислата за нив како пар.
    Во трета сезона има сцени кои ќе те лупнат од земја, посебно изненадувањето во последната епизода.Ова е само да те подгреам не ти кажувам што како е :D
    Ама и да не се премислиш, ние не се лутиме, битно сите на темава сме ко напалени тинејџерки по Џастин Бибер да ја цитирам Спаркс :D

На deedee0, Sparks, caroline.costa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Хипстер ни јас не би да те убедувам за Дејмон и Елена, но многу феминки со текот на гледањето го сменија мислењето, па мислааам дека и ти ќе го смениш :wasntme: .
    Ете нешто така ме тера да мислам. Почекај само да ги видиш во трета сезона. Би ти ставила слики, ама несакам да ти го расипам ништо.

Патем и јас те дружам со втора сезона. Почнав пак да ја гледам, и сега сфаќам дека повеќе ги приземам за себе ликовите и нивните карактери отколку кога ја гледав пред една година. Тогаш се беше на брзина. Ме влечеа краевите на епизодите да ги гледам следните, и се така. А сега е поинаку.
    И за прва епизода од 2ра сезона си пуштив солза. И ќе кажам:
    Нина, you bitch!, you hurt my baby twice :devil: . Кога му кажа it's always gonna be Stefan. Дшк!
    И колку само пак ми се бичи моментите со Кетрин. Просто ја О-БО-ЖА-ВАМ!
    Кетрин фанс :wasntme:

На Sparks и 1209 им се допаѓа ова.
  7. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Јас искрено, пошо повеќе го сакам Дејмон, не би сакала он да биде со Елена, туку со Ребека.
    Елена после се, барем јас мислам дека не го заслужува пошо у многу моменти го за*ба.
    А и со Ребека некако ептен ми се пар.
    И двајцата се такви арогантни, злобнички, има некоја страст меѓу нив. Баш таква каква што Дејмон и заслужува.. Елена секогаш ќе пробува у него да го најде Стефан, а тоа едноставно не е Дејмон и не би ни бил кога би бил каков што она сака да биде.
    Убаво си рече Дејмон " I don't want to have to live up to anyones expectations"

А само господ знае колку ми беше тешко да се одлучам за еден од нив двајца, влезена у филм некој, небаре стварно ќе бидам со едниот..
    И уште се ежам кога ќе ми текне на делов..

Прикачени фајлови:

На Sparks и caroline.costa им се допаѓа ова.
  8. FortuneTeller.xD

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Ги изгледав сите три сезони. ^_^ Конечно.

Јас морам да си кажам дека ги сакам двајцата - и Стефан и Дејмон, ама морам да се согласам со Грунџ - Елена не го засужува Дејмон, премногу го повреди (ако можам така да се изразам). Буквално во сите три сезони, Дејмон беше тој што го спасуваше денот, на овој или на оној начин, и тој секогаш го извлекуваше најдебелиот крај (го мачеа, го прободуваа, го гореа :x ), а Елена ништо од тоа не знаеше да цени. А таа најмногу ми се одмили во втората сезона (не помнам која епизода), кога ја грабнаа Роуз и Тревор (или така нешто), тогаш кога требаше Илајџа да ја земе. Кога ја спасија ( односно, кога ја спаси Дејмон), испадна неблагодарна кучка. Е од тогаш, ништо не ме изненадува од неа. И во 4та сезона ако почне да му се упикува на Дејмон и ако Дејмон ја прифати, ќе збеснам, жими се ќе го упукам, иако морам да признаам дека физички се поубав пар.
    А Стефан си е Стефан,лајкабл е ептен - факт. Ама во првите две сезони беше некако - кукавица, дури после 3 изгледани сезони ми стана тоа јасно.
    Да сумирам за оваа работа - Стефан може да си остане со Елена (Елена барем со него не се однесува ко кучка), а Дејмон нека си се спари со некоја поасална, еве да речеме, Кетрин.

Кога сме кај парење, да си кажам и за другите. :lol:
    Керолајн не ми иде некако со Тајлер, ја сакам назад со Мет, ептен ми се срцкасти, а Тајлер мислам дека би бил добар пар со Ребека, се надевам дека ќе ги спарат во 4та сезона. :nod:
    Исто, ги сакам и Бони и Џереми назад заедно! Онај новиот дечко на Бони, чие име не се ни обидов да го запамтам, ми е ко недоветен, благо речено. И + ич не си одговараат.
    Алариус прочитав дека нема више да глуми во серијава :( , ама во случај ако го вратат би биле добар пар со Меридит докторката.
    Клаус, нека не се обидува со Керојалн, ич не ми се убав пар, а и нема некоја во серијава со која би одговарал. А и да има, не би го спарувала, не сакам проблеми со Спаркс, нејзин си е. :D :D
    Илајџа, исто - нема некоја погодна со која би го спариле.
    А, кога сме кај него морам да кажам дека многу со сакам човеков, и мислам дека треба почесто да го прикажуваат низ епизодиве. Во третата сезона, го имаше само во почетокот и потоа се изгуби на средината на сезоната. Ама кога го видов во 20та епизода како стои пред вратата, колку сум се израдувала, појма немате, си се изгушкав со мониторот и братучедка ми, која патем има 9 години ми се изнасмеа и ми рече дека сум чукната. :D Замислете колку ретардирано сум изгледала. :$

И тоа би било тоа. Сега не знам што ќе правам, се навлеков на серијава, ќе ми биде досадно до октомври. Многу досадно.

На Sparks му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    FortuneTeller.xD, да Дејмон е тој секогаш што го спасуваше денот, Стефан цело време глумеше нешто праведен.

Ама јас мислам дека и двајцата браќа си имаат свои причини.
    Стефан, мислам дека повеќе ги почитува туѓите одлуки, затоа што он еднаш донесе одлука во име на некој друг
    кога го претвори Дејмон во вампир, тоа беше само негова одлука
    и гледај после колку време се каеше..
    А Дејмон, од истата причина, затоа што тогаш дозволи Стефан, т.е. друга личност да донесе одлука место него, и гледај тоа кај го донесе.. Единствениот проблем кај Дејмон е мислам дека тоа што е премногу импулсивен.

10. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Не сум јас ако не прокоментирам овде :$ .
    Е откако го видов со Ребека и јас почнав да гласам за нив. Ватрени се нели :wasntme: .
    Колку сакав само да се продолжи сцената да видиме нешто повеќе.

Ќе ми извиниш за ова али прочитај поназад за кого навива Спаркс.
    Клаус остајте ми го, мој е ]:) . Со мене ќе си одговара највеќе :rofl: .
    Love of my life! Бетер тенијџерка, шта чеш. :rofl:
    http://www.wetpaint.com/the-vampire-dia ... cebook.com

Информации за 4та сезона. Кој е нестрплив, нека чита.

Нина, колку е само гламурозна, и преубава!

Досадна сум, знам.

На Sparks и 1209 им се допаѓа ова.
  11. FortuneTeller.xD

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Грунџ, да, делумно се согласувам со тебе, ама мислам дека Стефан е препасивен и многу и дозволува на Елена, треба повеќе да се грижи, од безбедносен аспект. (сега звучев ко Гордана Јанкуловска, ама нема везе :rofl: ). Зошто се' што правеше Елена, би било кобно за неа ако не се испречеше Дејмон на патот.
    Стефан сакајќи да донесе праведна одлука, секогаш греши, зошто премногу ги анализира работите, и во тој случај импулсивноста на Дејмон е добредојдена.
    А иначе, како што сфатив јас, Стефан го нема претворено Дејмон во вампир, туку Кетрин претворила двајцата, а Стефан го "наранил" со крв, кога бил во фаза на премин. Просветлете ме ако грешам.

Каролин.Коста, јас длабоко се извинувам, немам читкано наназад во темава. :$ Дур не ми беа изгледани сезоните, страв ми беше да вртам наназад, за да не прочитам нешто предвреме. :D
    А си мислев дека Спаркс е по Клаус, заради ова
    :D :D
    И сега? :lol:
    Ништо страшно, ќе си го делите. На смени. :D

И не ме карате многу, нова сум. :D :$

Бај д уеј.
    само мене ми е убав?

На Sparks, caroline.costa и 1209 им се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Неееее и мене ми е страшен, мажиште, каков џентламен е :D А и на Спаркс мислам дека и е омилен лик.

На FortuneTeller.xD и Sparks им се допаѓа ова.
  13. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Абе немојте Клаус да ми го местите мене, Керолајн има да ме натепа :D Нејзин си е Клаус не и го чепкам :D

А мене Елајџа да не ми го чепкате ]:)

Инаку јас секогаш повеќе го сакам Дејмон од Стефан затоа што длабоко како човек е ем подобар, ем понесебичен.

Кога треба да се направи таа dirty work, секогаш Дејмон го прави тоа, тој испаднува лошкото, а Стефан излегува the good guy. Кога требаше да ја претворат Аби, мајката на Бони во вампир, иако се падна на Стефан тоа, Дејмон го направи иако знаеше дека Елена е растргната меѓу нив и тоа ќе му даде поени на Стефан. На крај остана тој со Аларик, тој беше тој што гледаше како умира, за во тоа време Стефан да може да отиде кај Елена и да ја убеди да остане со него. Дејмон го мачеше Мејсон да им каже каде е Кетрин. Секогаш Дејмон е тој што ги прави тешките работи а Стефан секогаш ги добива поените. Кога мислевме дека Бони умре, кога Елена го удри Дејмон, всушност Дејмон го направи сето тоа и го убеди Клаус дека ја убил Бони. Дејмон никогаш не би го спасил Мет и би ја оставил Елена да се удави. И кажа тој I will alwаys choose you. Да не беше докторката Елена ќе беше мртва. А и Стефан е крив што таа е вампир сега. Дејмон никогаш не би го извлекол Мет прв. Испадна дека Стефан повеќе Мет го сака од Елена. Ја остави да се удави, не ми се веруваше кога гледав.

Искрено Елена ми стана одбивна мене. Цело време ја мразеше Кетрин а се направи бетер од неа. Цело време двајцата ги држеше, цело време му даваше лажна надеж на Дејмон, тој ќе тргне накај неа, таа не го одбиваше, не му рече дека тие двајца нема да бидат заедно, за на крај да си замине со Стефан. Најмногу ме изиритира во епизодите кога Дејмон беше со Ребека. Пред тоа и рече нели дека ја сака а таа му рече that's the problem. Дури тој беше со Ребека, Елена се сретна со Стефан, тргна на кај него да го бакне ама Стефан и рече дека не сака да биде со неа оти на крај тој ќе заврши повреден. Другиот ден кога ги виде Дејмон и Ребека му замери него како можел да спие тој со неа и као демек ако бил лут за тоа што таа го повреди на забавата да се помири со тоа.

Дејмон иако беше еднаш повреден, пак и го даде срцето на Елена. И затоа не го сакам со неа, оти искрено Елена не го заслужува. Сакам да си најде некоја врска со Ребека, двајцата се повредени од блиски личности, мислам дека можат да бидат убав пар.
    Толку го сакам Дејмон затоа што е каде каде подлабок лик и се што прави, прави за Елена. Не бира средства ако целта е неа да ја спаси. Стефан само се грижи за жртвите и колатералната штета, а убивањето и лошата работа знае дека Дејмон ќе ја среди.

А и поубав е :D

На FortuneTeller.xD, Strumfeta93, Whatsername и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    FortuneTeller.xD,
    можда погрешно се изразив, ама сепак иста е поентата, затоа што кога Кетрин ги претвори во вампири, нели кога поминуваат низ тоа транзиција што го викаат, ако не се нахранат со крв, умираат. Епа тогаш Дејмон беше решен да умре и да не проба човечка крв, кога се појави Стефан и го убеди како е добро тоа и убаво и Дејмон некако иако беше против му дозволи на Стефан да го убеди. Значи фактички вината е на Стефан.. На тоа мислев :)

На FortuneTeller.xD му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Angel23

Angel23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    9
    Nekoe vreme nonstop citam tuka komentari vo vrska so serijata pa si vikam aj konecno i ja da pisam deka gi obozavam :D :D :D pa taka eve sega ja gledam po vtor pat od pocetok i sum 3 sezona 10 epizoda zasto nemozam da se otkacam od niv :D i ja kako vas kako nekoja tinejdzerka sum :D pa da vi se pridruzam, da cekame zaedno da dojde oktomvri :D

На FortuneTeller.xD му/ѝ се допаѓа ова.
  16. FortuneTeller.xD

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Абе па, вие сите сте ги разграбале. За мене шипци. :( :rofl:

И едно прашање за милион долари
    Има некој овде на кого не му е лигава, превртлива, одбивна итн Елена? ]:)

На Grunge му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    ^

Многу ми е лигла и глуми нешто лудило, секаде се меша, во втора сезона нели кога овие се спремаа да ја убијат Кетрин, се нешто се жалеше дека била 13то прасе, демек све околу неа мора да се врти. Да не речам, attention whore. Ама па и знае некад да биде онака океј..

Barbie Klaus a.k.a Rebekah ми е фејв од женските :)

Исто, се нервирам сеа што 4та сезона можеби цела ќе биде сигурно свртена кон Елена, којзнае таа па колку ќе цмиздри и ќе се лигави што ќе биде вампир. Бар така мислам, али дај боже да сум грешка.

18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Не отварајте спојлер оние што немаат гледано 3та сезона!
    Мене ми стана лигава во 3та сезона, се уфилма нешто ептен, затоа баш ме итересира каква ќе биде сега како вампир, нешто подобра или?
    А Ребека јас ја мразам иф незнам зошто неможам да ја поднесам со тоа устата уф уф уф.И не ја сакам со Дејон ич.
    Мене омилени женски ликови ми се Кетрин и Керолајн секако.

19. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    25.366
    Јас почнав да ја гледам серијава,дека другите што ги гледам почнуваат на есен или пак еднаш неделно,па во меѓувреме сум - What am i supposed to do with my life, па ај си реков ќе ја гледам,и онака ја има на filmovizija,не мора да ја спуштам. Првата епизода ми беше реално досадна и не мислев да продолжам со гледање, АМА ја слушнав Running up that hill, од Пласибо, и како да престанам ај?

Ме мрзи многу-многу да коментирам,затоа ќе бидам кратка.
    Јас дефинитивно сум за тим Елена и Стефан, Дејмон воопшто не ми е симпатичен,никогаш не ми се допаѓал тој глумец,не е мој тип...
    Инаку,разгледував на imdb,разгледував низ темава,унапред за некои ликови, иии што се однесува до убавина,на самиот врв,дефинитивен број 1,без конкуренција ми е Клаус.

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pretty.little.liar

pretty.little.liar Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    :| :D

Прикачени фајлови:

На blaa и Bunny2 им се допаѓа ова.