Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Одлично почнаа со првава епизода од 4та сезона :clap: .Се надевам ќе биде уште по интересно понатака :)

3. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Сигурно Елена ќе убива луѓе..нема да пие крв од животните и Стефан постојано ќе ја тера и ќе настојува да лови животни додека на Дејмон тоа ќе му одговара. :)

4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Добар почеток на новава сезона се убаво испланирано и одиграно :)

5. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    4.778
    Коментар од Замунда :rofl:

"Накрая елена ще остане с най малкият брат салваторе, фернандо салваторе, след като се има мимолетна връзка и с 3тия брат хосе салваторе, и в последният епизод на сезон осми, тя ще преспи с всички герои от сериала, даже и катрин а в 5ти сезон клаус ще се завърне по силен от всякога, хибрид межйду, вампир , върколак, маймуна, хипопотам, жирав и още доста екзодични животни.Той ще се опита да създаде нови хибриди, като за целта ще трябва да използва урината на елена.
    в 7ми сезон ще се появи най старият вампир, бабата на клаус, която е толкова стара че няма да има зъби и само ще дъвче хората с венци тя ще може да бъде убита само със пластмасов чук, изработен от ПВЦ чашката която са използвали при ритуалът за безсмъртие .... приятно гледане."

На Mimi123, FortuneTeller.xD, prettyliar и 3 други им се допаѓа ова.
  7. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Многу ми се допадна епизодата :rofl:
    Ме нервира тој Конор или како и да се вика :@ .Ме интересира шт значи таа тетоважата што му ја виде Џереми на раката :o .Елена више не знае шо да праи со себе.Најтажен дел ми беше кога Дејмон му збореше на Аларик ;( и мене ми фалиии

8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.003
    Јас уште не го коментирав почетокот на сезонава.

Ќе почнам од тоа дека Стефан и Елена никако ама никако не требаше да ги вратат како пар.Мене ми се ептен досадни и колку сакате зборете ја немаат хемијата како Елена и Дејмон.Мака ми е да ја гледам Елена како кисни цело време, како вампирка Кетрин е милион пати подобра.Се друго ми е одлично, добар почеток и интересни новини.
    Се топев на сцената кога пиеше крв од Дејмон, мене тоа ми беше 100 пати поемотивно од седењето на покрив со Стефан :puke: .И сакам вампирски секс меѓу нив сезонава.

На последните минути од епизодава поштено си се изнаплакав, посебно делот кога Дејмон збореше на гробот на Аларик, значи според мене најголем пропуст во серијава е тоа што го усмртија Аларик, а иден најголем пропуст ќе и биде ако не ја вратат Кетрин.Сакам да ја видам лице во лице со новопечената вампирка.Не ми е јасно што е финтата со Конор, ама доправа ќе ни се разјасни.

И да кажам дека Дејмон е многу позгоден сезонава, ако тоа е можно зошто секогаш е прекрасен.Го сакам тоа што повторно е биг бет вампајар :D

На Neytiri, caroline.costa, deedee0 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. prettyliar

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Па ја гледав епизодава и морам да признаам дека беше доста интересна :)
    Гадно ми е тоа кога Елена повраќа не ни разбрав зашто :puke: Керолајн и Тејлор ми се многу слатки ама повеќе сум за Керолајн и Клаус.Тој ловецот колку ме изнервира баш таму најде да пука...аа тоа што го смисли Мет беше супер сега ќе и се одолжува на Елена зашто се чусвува виновен што таа стана вампир.Незнам само зашто Елена сега пак му се лепи на Дејмон едноставно можеше да побара помош од Стефан што има толку комплицирано во тоа и сега Дејмон пак ќе се приврзе кон неа и оваа пак ќе го одбере Стефан и Дејмон ќе биде повреден |( зашто кога знае дека ќе биде повреден Дејмон таа толку му се бута не сфаќам,а за тоа кога палеа такви и ги спомнуваа имињата неможев а да не се расплачам а највеќе кога Дејмон беше на гробот на Аларик и тој после се појави зашто Аларик ми беше најомилен ;( И зашто Џереми виде дека на раката на тој ловецот има тетоважа а немаше? :^)

10. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    ;(

“They’re floating lanterns in the sky. Can you believe that? Japanese lanterns are a symbol of letting of the past. Well here’s a news flash, we’re not Japanese. You know what they are? Children. Like lighting a candle is gonna make everything okay or even saying a prayer or pretending Elena is not gonna end up just like the rest of us muredruous vampires. Stupid, delusional, exasperating little c
    hildren. I know what you’re going to say, “It makes them feel better, Damon.” So what? For how long? A minute? A day? What difference does it make? Because in the end, when you loose somebody every candle, every prayer is not gonna make up for the fact that the only thing that you have left is a hole in your life where that somebody that you cared about used to be. And a rock… With a birthdate carved into it that i’m pretty sure is wrong. So, thanks friend. Thanks for leaving me here to babysit. Because i should be long gone by now. I didn’t get the girl, remember? I’m just stuck here fightin’ with my brother and taking care of the kids. You owe me big.”

http://www.youtube.com/watch?v=jhd7YkrO ... ture=share

На Bunny2, FortuneTeller.xD, meandyou и 4 други им се допаѓа ова.
  11. TheGlamorous

TheGlamorous Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Супер беше епизодата. Само ме интересира ако знае некој некоја информација за Елена и Дејмон дали ќе бидат заедно. Бидејќи повеќето сакаме да се случи она.. ДЕЛЕНА. А досега како што гледам се се врти околу Стефан. Што мислите вие?
    Ја препорачувам серијата да ја изгледате, нема да зажалите ни малку! :)

12. prettyliar

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Па не се знае може да излезе и некој трет па Елена да биде со него ;)

13. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Многу интересна епизода...
    И мене ми се грозеше кога повраќаше Елена. Сите сцени со Дејмон и Елена ми се секогаш убави, полни се со чувства, а сцената кога зборуваше Дејмон со Аларик беше многу тажна ;( ;(
    За тоа со тетоважата мислам дека Џереми ја примети заради тоа што Бони го оживеа еднаш и нели почна да ги гледа Ана и Вики, ама можда не е тоа. Инаку Џереми ама е проубавен оваа сезона. И Дејмон исто :inlove:

14. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    До мене е или
    Конор и Џереми имаат иста тетоважа? :o [​IMG]

На Bunny2, Victorian и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  15. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    И мене ме заинтригира тетоважава на Конор. Всушност и целиот тој е мистериозен. Како е опремен, дрвени стапови, пиштоли со дрвени куршуми, ракавица со вербена и триста чуда. Вистински ловец на вампири. Туку сигурно има нешто во ова што само Џереми можеше да ја види тетоважава, ваљда ќе откријат понатаму.

Инаку дефинитивно No.1 момент во епизодава беше сцената каде што Дејмон е на гробот на Аларик. Се согласувам дека згрешија што го тргнаа од серијава, многу фали.

На 1209, Victorian, FortuneTeller.xD и 2 други им се допаѓа ова.
  16. prettyliar

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Ајдеее и Џереми да не стане ловец на вампири? :^)

17. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Аххх ме расплака сцената со Дејмон на гробот на Аларик :(

18. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Јас одма сфатив дека тоа со тетоважата е да си се распознаваат ловците на вампири меѓу себе, така што Џереми сигурно ќе стане ловец на вампири! Супер им е одиграно ова, фалеше малку да се размрдаат вампириве во серијата, да се чуваат и бегаат, доста владееја со градот :) Едвај чекам да го видам Џереми како ловец на вампири :)

Ок, сега да кажам нешто во врска со љубовниот триаголник.

Јас секогаш ги сакам добрите момци во пар со главните женски. Да, затоа навивам за Мет и Керолајн што нема да се случи ама ај, и одвратни ми се Клаус и Керолајн :puke:.
    Но, навивам за Дејмон и Елена. Зашто Дејмон воопшто не е лошиот. Ако гледаме кој е лош, Стефан е полош. Кога ќе изгуби контрола, изгубена е. Се сеќавате кога беше Рипер и ја однесе Елена на мостот да ја прави вампир и да го уценува Клаус. Па таа кога му се расплака а тој ладнокврно и заврте грб. И во онаа епизодата со балот, кога му го скрши срцето на Дејмон и после го молеше Стефан да ја сака, и он пак и заврте грб. Ајде бре. Се согласувам со една феминка погоре. И двајцата браќа се лоши, но Дејмон прави глупави работи само зашто премногу ја сака Елена и се прави за неа, а таа пак и пак му го крши срцето. Па не можам веќе, се надевам ќе ја батали веќе еднаш Елена и ќе почне да бара друга љубов, кај Ребека на пример, зашто премногу го повреди Елена.

Дејмон емоциите ги крие длабоко во себе и не ги покажува пред цел свет. Се сеќавате кога му умре Роуз на раце? Е, гледајте ја таа сцена, и таму ќе видите колку е всушност добар Дејмон длаааабоко во себе. Дури и подобар од Стефан. Затоа мноооооогу го сакам :inlove: :)

И во последната епизода го докажаа она што го кажав погоре. И јас ненормално плачев на сцената
    кога Дејмон го оплакуваше Аларик на неговиот гроб.

Некако слаба ми е оваа сезона, се надевам ќе се подобрат понатаму. Пак се се врти околу Елена, и пак таа е онаа нежната и кршливата, и воопшто не и е проблем да го искористува Дејмон.

На 1209, teddybear, deedee0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225

На poison.ivy, chocolate.chick, Bunny2 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936