Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.812
    Допаѓања:
    25.417
    Јас се што сакам е да се случи некое чудо и Аларик да се врати.
    Макар бил зомби, уште еден натприроден вид меѓу сите тие вампири и врколаци :lol:
    Ништо повеќе.

На Trendafilka, blaa, Hipster и 8 други им се допаѓа ова.
  2. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Нешто за тетоважата на Џереми...
    We know something you don’t know! And it’s about Jeremy’s (Steven R. McQueen) new ability to see Connor’s (Todd Williams) tattoo. Don’t worry, though; we’ll let you in on the secret, because this one’s a doozy!

While you may think that invisible ink sight is somehow connected to Jeremy’s Sixth Sense-like ability to see dead people, it’s not.

"This is something completely separate from that," executive producer Julie Plec told Zap2It. "This is a whole new thing that ties together pieces of a story we've been setting up in Seasons 1 to 3. This really fulfills the promise of a legacy for Jeremy. It's really something we haven't explored yet, and Steven McQueen is doing truly wonderful work this season."

Apparently, Jeremy’s creepy talent leads Connor to offer the little Gilbert training in how to hunt blood suckers. Huh, that might conflict with the fact that Elena (Nina Dobrev) is one of them, right?
    Also, E! Online reports that Connor’s ink “is a map of sorts." Interesting, because it happens to be the same design as Jeremy’s holy card and part of the sword that ancient vamp hunter Alexander (Paul Telfer) holds in the promo pic from Season 4, Episode 4, "The Five.”

So, what does this all mean for Jeremy? Did Bonnie’s (Kat Graham) spell do more than just call for some Ghostbusters action? And, if so, does that mean he’s in more danger than ever?

3. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Дејмон колку е само сакрастично смешен. А па насмевката што ја прави додека кажува нешто сакркастично, мх мх мх.
    :mm:

Стефан кога скокна за да ја спаси Вики горе на зградата.
    Damon: " Not bad. Have you been eating bunnies ? "

Каролин кога се спремаше за на забаватa, Дејмон сакаше таа да носи син фустан и тој да и биде придружник за забавата.
    Damon: " Please take me. "
    Caroline: " You should come to the Founder's party with me. "
    Damon: " Not if you are wearing that dress. "

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Ми се насобрале 40страни за читање, не го дружам многу форумов во последно време да не речам ич.

Серијава со секоја епизода ќе ме мрдне од место и ќе остави со подзината уста, секогаш добра музика и нешто ново. Елена одлично ја одглуми трансформацијата, но ме нервира што секогаш и прв Стефан. :|
    Крајот на вотрата епизода не го сфатив, се надевам побрзо ќе ни откријат, ќе видеме и што сака новиот ловец.
    Во наредната епизода ќе се појави нова улога Хејли, баш ме интересира што се смилиле. Клаус го вратија, но не го ни покажаа.

Наредната епзиода изгледа е наредниот петок, но не ме држете за збор.

5. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
  6. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    The Vampire Diaries 4x03 The Rager Canadian promo :rofl:

Ohh toninght :rofl:

На Elena-97 и Victorian им се допаѓа ова.
  7. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Е оваа епизода беше веќе нешто. :)

Добро не залажаа продуцентиве дека Џереми ќе стане ловец на вампири, ама не. Колку добро само го изигра Конор, се воодушевив од него. Не е повеќе малиот Џереми на кого Елена секогаш кога се збори за вампирски теми му наредува да си се врати во собата.

Клаус се врати.:rock:
    Сега кога насети дека е можно Керолајн да го откачи Тајлер поради оваа новава, можеби пак ќе проба да и се доближи. Секако ако не е зафатен со некаква попаметна работа како испитување на Конор и останатите од дружината. Некаде читав дека всушност имало и Original Vampire Hunter, па од таму најверојатно Клаус знае за тетоважата и слично.

Колку само се израдував кога Ребека му го откорна срцето на Мет, за потоа да се разочарам затоа што се` било само халуцинација. Навистина, Мет ми е многу глупав лик. Не знам зошто добри ликови како Аларик ги тргнуваат од серијава, а ваквите ги оставаат.:fubar:

П.С. :rofl:

Еве промо за наредната епизода.

http://www.youtube.com/watch?v=YfWa7Q1u ... ion_841795

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Конечно Phoebe Tonkin се појави :inlove: :inlove: :rock: и е 100 пати по уба, и по секси од последниот пат ко ја видоф :$
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    Хејли закон - fell in love with her the moment I saw her; Керолајн е срце најголемо as always; Ребека си е :devil: ; Клаус, либето мое, се врати :clap: ; Џереми и Мет беа душички; за другите NO FUCKS GIVEN :emo:

The amount of Australian actors on TVD IS TO DAMN HIGH!

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Лелелелел нова епизода :rofl:
    Кога имам за гледање нова епизода мислам дека сум повозбудена отколку што ќе бидам на денот на мојата венчавка. :D

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Прекрасна беше епизодава ма да и баш нешто не разбрав зашто ловецот му зема нешто од забите на Тајлер :?: Клаус се вратииии конечно :rock: уште Катерина да се врати и ќе ми душава на место :) И таман кога мислев дека ќе се случи вампирскиот секс помеѓу Стефан и Елена и се појави некако Дејмон :envy: излеа така ќе и се појавува дека пиеше негова крв :worried: Оваа Хајли сега за сега ми е фина и сакам Тајлер да биде со неа за Керолајн и Клаус да бидат заедно :) Стефан и Керолајн ми се многу слатки понекогаш си помислувам како би биле убав пар,ама не сепак подобар се Клаус и Керолајн :!: И се согласувам дека не требаше Аларик да умре а посебно зашто ми беше најомилен ;( Мет е само непотребен добро освен да ја нахрани Елена а после ова мислам дека нема да му текне да ја храни.Џереми како и секогаш срце ми е :inlove: И ајде нека се врати Катеринаа неможам да чекам вишеее :@

11. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Епизодава беше супер :clap:
    Може да ми каже некој што е поентата со
    Д фајв?

12. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    ^^^ Па јас ја за тоа д фајв си разврзав некоја моја теорија. Нели има ориџиналс вампири, и мајкл(татко им), беше вемпајр хантер, па мислам дека тој одбрал четворица или некако ги направил како него да се ориџинал хантерс кои наоколу тренираат други(како џереми) кои можат да станат ловци на вампири.
    Може не е вака, ама додека се открие вака ќе си мислам. :lol:

Инаку и мене ми се свиѓаше последнава епизода.

Погоре не ми текнува која феминка имаше пишано дека елена го гледала дејмон ради крвта што ја испила од него, јас мислам дека нема врска тоа туку има потиснати чувства за него и дека се чувствува повисоко(hightened) затоа и се гледа дејмон наоколу. :lol: Мислам, и не за џабе врти-сучи само кај него се обраќа за помош.

Не ми е многу јасно што ќе му е на Клаус ловецот и од која причина го спаси, а не ми е јасно и што ќе му е Елена што и неа ја спаси.... ама останува да видиме :)

Ребека како Ребека, порано ја сакав, и навистина се надевав дека улогата ќе и ја оправат и ќе и биде на место, ама со секоја нова епизода се повеќе се разочарувам.

Јас Мет едвај и да го приметувам, ама не сакам да го тргнат од серијата, ипак уште тој е човечко суштество што е нормално низ сите главни ликови.

На deedee0 и caroline.costa им се допаѓа ова.
  13. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Луѓе, Клаус! :inlove: :D
    Како успеа да го извлече најдлабокото од Тејлор без збор да каже, а нас ни покажа дека Тејлор си имал аферичка, си шетал лево десно, а Керолајн верно го чекаше (добро де, си имаше и таа thing with Klaus).
    Е сега можам да кажам Phoebe Tonkin (или како и да се викаше во серијата) со Тејлор, и Керолајн со Клаус. Мојот конечен одговор за пар во серијата.

Дејмон станува се поубав, и поубав. А Елена станува се по привлекувана и по привлекувана од него. Ајде ајдее, се чека моментот. Гледам ќе има нешто наредната епизода. Can't wait.
    А Еленчето почна да си ја покажува својата evil страна. Само повеќе да ужива во она што го прави, и со контрола, мислам дека ќе почне да ми се допаѓа нејзиниот лик.

И ова најмногу ми се допадна. Конечно лошите момци во коалиција. Му кажа еднаш Дејмон на Клаус ако се сеќавате. Му рече да го остави Стефан на мира затоа што не е интересен. Нека го земе него заедно во лошите работи ќе биде поинтересно. И конечно ја видов таа сцена.
    Незнам што повеќе да кажам. Со нетрпение чекам и да видам како ќе се одвива натаму.
    И си кажав предходно што чекам да видам друго :D .

На Tearful, deedee0, FortuneTeller.xD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Конор му зема нешто од забите на Тајлер за потоа тоа да го искористи против вампирите.Тоа го стави во пивото на забавата на Ребека и затоа она и Елена имаа халуцинации. Нели, ако врколак ги касне вампирите умираат. Затоа Стефан му рече на Клаус дека тој е единствена надеж за Елена. Клаус и даде крв и она не умре, ама незнам што се деси Ребека, пошо и она пиеше од истото и имаше халуцинации.

15. GoodGirl99

GoodGirl99 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    24
    Уфф колку добра епизода. :clap: за продуцентите!!

Елена мислам дека на крајо ќе ја засакам пак ако стани evil. И баш ме интересира како ќе се сложват со Стефан ако таја стани лоша. :?:
    Сцената со Клаус и Дејмон!! :inlove: Многу ми е подобра комбинацијата Клаус-Дејмон од колку Клаус-Стефан. Некако лош со лош поќе си одговарат од колку неконтролиран убиец и неодолив лош хибрид :D
    Со душа ги чекам Делена моментите. Сакам да има поќе такви. А лигавењата со Стефан слободно можат да ги исфрлат.
    Љубопитноста ме убива за Ребека. Се чудам шо се деси оти таја колку шо разбрав не пиеше од крвта на Клаус, а во неа е врколачкиот отров. Иначе искрено неќам да ја тргнат од серијата. Забавна ми е.
    На Мет поќе нема да му текни да ја храни Елена. :D И него слободно можат да го исфрлат од серијата. Непотребен лик е. Или поарно да го остат оти едниствен лик е шо остана чоек.
    Исто така одвај чекам да сватам шо беше финтата со да фајв. :?:
    Ги сакам Керолајн и Тајлер заедно. Многу ми се слатки. А „пријателкава“ на Тајлер не е за потценвање ама нека си оди оти Керолајн и Тајлер сакам да си останат заедно.
    Клаус колку е неодолив!! Пак е лошиот. Баш онаков каков шо го обожаваам. :inlove:

Овај пат браво за епизодата. Не ме разочараја продуцентите. И мислам дека ни спремат некое големо изненадување во серијата. Баш сакам да видам шо ќе биди то! Само нека продолжат така. Сите сакаме поќе акција одколку монотоно да биди така?? ;)

16. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
  17. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Со епизодите мислам дека само не загреваат, нешто поголемо спремаат за понатаму. Ме нервира само што напинаат со тој вампирски секс на Елена, ко да е нешто најбитно на свет |( Мислам не дека не е интересен, ама ептен го форсираат, шо знам.

2 пати кок блок за Стефан :lol: Очигледно сакаат да го наместат Дејмон да биде тој што ќе има секс со Еленка наша.

И мене не ми е јасно што стана со Ребека, нели и она пиеше од пивото. И зошто Клаус го спаси тој Конор?

Не знам како не го сакате Мет, душа е :inlove: Се нервирав што принцезава го третира како вреќа со крв :@

Дејмон сега ќе ја учи Елена како да биде вампир, фак јеа. :rock: Тоа се бараше.

Мислам дека треба да внесат уште возбуда во серијава, третата сезона ми беше каде каде понепредвидлива. Ај ќе се оправат :)

18. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Ребека не умре од тоа зошто е original,барем јас така мислам зошто и сама си кажа : If its not the white oak tree it can`t kill me.
    Елена го гледаше Дејмон зошто потсвесно мисли на него,плус ако си гризнат од врколак нели имаш халуцинации и она сама си кажа : Why do I think about you? А Дејмон на тоа...
    Инаку морам да признаам дека малце ми се свиѓаше што Ребека ја напна Елена :D
    А и Елена ми се свиѓа вака лошичка ;)
    За Тајлер и Хејли немам коментар.Само Клаус колку се израдува кога дозна :D
    Сеа да видиме дали е вистина само.
    Греота Мет,цела епизода те крвта му ја пијат,те го тепаат..Греотка...
    Инаку да,дефинитивно се спрема нешто,некое изненадување.Зошто уште се се врти околу тоа Greater evil ?
    Што би можел тоа да биде? Зошто отецот ги дигна сите во воздух? Што е со ловецов и тоа The Five? Многу работи не се јасни.

Дејмон и Елена...Хммм..Лајк.
    [​IMG][​IMG]
    Неможам да ја дочекам наредната епизода.
    А што му беше на Стеф со муабетот што и го направи на Керолајн? :^) На почетокот помислив дека има план да ја остави Елена.
    Мередит е team Delena ! Whooo ! :dance: :rock:

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sweetgirl1106

sweetgirl1106 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    109
    Ја даваат кај нас??? :^)

20. deedee0